-
Μήπως η βίδα είναι μακριά και βρίσκει στο μηχανισμό της κλειδαριάς;
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Και που το βρισκουμε αυτο?
σε καλα χρωματοπωλεια.Εχει τετοια προιοντα και η Den Braven,kai h Bison και πολλες αλλες μαρκες.
και στο Leroy και πρακτικερ θα τα βρεις.
EΒαλα de braven sanitary bath& kitchen... Για να δουμε!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Και που το βρισκουμε αυτο?
σε καλα χρωματοπωλεια.Εχει τετοια προιοντα και η Den Braven,kai h Bison και πολλες αλλες μαρκες.
και στο Leroy και πρακτικερ θα τα βρεις.
EΒαλα de braven sanitary bath& kitchen... Για να δουμε!
θα πρεπει να περιμενεις μερικα χρονια ομως.
-
Γυρισα απο παραλια και αποφασισα να κανω ντουζ... ο διακοπτης της ασφαλειας του θερμοσιφωνα (20Α) ειχε καμια βδομαδα που 'σηκωνοταν' με το ζορι ή σε καποιες φασεις σκαλωνε και επρεπε να 'παιξω' λιγο για να καταφερω να κλεισω το κυκλωμα.
Εμεινα λοιπον με το πουλι στο χερι, αφου η ασφαλεια χαλασε (προφανως κατι στο εσωτερικο της) και το αυτακι δεν μενει στη θεση ΟΝ αν δεν το κρατησω εγω εκει.
Με τα μαστορεματα το 'χω, πιανομαι με οτιδηποτε.
Οτι εχει σχεση ομως με ρευμα, εαν προκειται να βαλω το χερι μου κλεινω οποιοδηποτε διακοπτη υπαρχει.
Για ν'αλλαξω ενα ντουι λαμπας, δε μου αρκει να ειναι ο διακοπτης του δωματιου κλειστος.. κλεινω ολες τις ασφαλειες και μετα το γενικο για να καταλαβετε (ο καθενας με τα κουσουρια του)Βγαζοντας το πανελ του γενικου πινακα, με το γενικο διακοπτη σβηστο... ΛΟΓΙΚΑ δεν υπαρχει ρευμα στην ασφαλεια και στα καλωδια του θερμοσιφωνα... δε μου αρκει αυτο.
Απο το ρολόι, εκεινο το μοχλουδακι του αυτοματου διακοπτη κλεινει το ρευμα;;Τα φωτα σας να κανω κανα ντουζ αυριο γιατι με παγωμενο νερο δεν ηταν ιδιαιτερα ευχαριστο (αν και το συνηθισα μετα το λουσιμο )
-
Παρε ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι και τσεκαρε ΟΛΕΣ τις επαφες και οτι γυμνο εκει ΓΥΡΩ που θα δουλεψεις με ολα κατεβασμενα και την ασφαλεια πινακα την κεραμικη ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ.
Αν εχεις οποιαδηποτε αμφιβολια, πηγαινε σε ηλεκτρολογο. Η ασφαλεια κανει ελχιστα χρηματα.
ΥΓ αμα θες να δις τι γινεται, κατσε μπαστακας διπλα στον ηλεκτολογο. Αμα τα πιανει με γυμνα χερια, ε, δεν υπαρχει προβλημα, την επομενη φορα, καντο και εσυ να γλυτωσεις το 20ρικο.
-
Οκ
- κλεινω ολες τις θερμικες ασφαλειες
- αφαιρω την κεραμικη τηκομενη
Να δωσω 20αρικο σε ηλεκτρολογο ουτε καν για μια δουλεια μερικων λεπτων. Σεβομαι τα πτυχια και τις γνωσεις του καθε επαγγελματια, αλλα το να χρεωνουν οτι τους λειπει η οτι θελουν για να βγαλουν εξοδα μιας χλιδατης μερας σε ενα τεταρτακι το θεωρω μεγαλη μαλακια!
Ναι φοβαμαι το ρευμα, αλλα εχω την αυτοπεποιθηση και μεθοδικοτητα να κανω κατι σωστα, αλιμονο!
μπορω να κοψω την παροχη απο το ρολοι;; Εχει ενα μοχλουδακι....
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Οκ- κλεινω ολες τις θερμικες ασφαλειες
Ας με διορθωσουν οι εμπειροτεροι, αλλα το ρευμα παει απο το ρολοι στον γενικο και μετα διακλαδιζεται.
αμα εχει κλεισει γενικο λοιπον δεν εχει ρευμα σωστα?
εκει κολλαει και το δοκιμστικο, τσεκαρε γυρω γυρω να δεις που παει το πραγμα πριν βαλεις χερια.το μοχλουδακι δεν ξερω τι κανει ακριβως, εχω την εντυπωση πω ειναι για την εσωτερικη ασφαλεια του ρολογιου να τν ξανασηκωνει, οχι για απομονωση.
-
Ok θα περιμενω εξτρα πληροφοριες απο οποιον δοκιμασε να κανει κατι τετοιο.
Ετσι κι αλλιως αυριο θα πεσει πολυ μαστορεμα και δουλειες που δεν ξερω απο που ν'αρχισω!! -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Ετσι κι αλλιως αυριο θα πεσει πολυ μαστορεμα και δουλειες που δεν ξερω απο που ν'αρχισω!!Σου λεω οτι ξερω, εχω αλλαξει ασφαλεια σε πινακα.
-
Δε βρήκα κάποιο πιο καάλληλο θέμα οπότε ας ρωτήσω εδώ.
Έψαχνα για υπόστεγο αυτοκινήτου και έπεσα σε αυτό.
Έχει δοκιμάσει κανείς τέτοιο πράγμα;
Δεν ξέρω αν είναι φτηνό ή ακριβό, αλλά στην Ελλάδα δε βρήκα άλλον να πουλάει.
Μπορώ να ψάξω και πουθενά αλλού να βρω κάτι παρόμοιο; -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Ετσι κι αλλιως αυριο θα πεσει πολυ μαστορεμα και δουλειες που δεν ξερω απο που ν'αρχισω!!Αν κλείσεις το γενικό διακόπτη του πίνακα, το ρεύμα θα φτάνει μέχρι πριν τον διακόπτη. Ουσιαστικά δηλαδή, στο κάτω μέρος του πίνακα. Ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος έτσι θα δούλευε, αλλά εσύ καλό είναι να κλείσεις την παροχή και από το ρολόι, αν μπορείς να έχεις πρόσβαση.
Εννοείται, πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε, τσεκάρεις τα πάντα με δοκιμαστικό, ή καλύτερα με πολύμετρο.(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
?..Να δωσω 20αρικο σε ηλεκτρολογο ουτε καν για μια δουλεια μερικων λεπτων. Σεβομαι τα πτυχια και τις γνωσεις του καθε επαγγελματια, αλλα το να χρεωνουν οτι τους λειπει η οτι θελουν για να βγαλουν εξοδα μιας χλιδατης μερας σε ενα τεταρτακι το θεωρω μεγαλη μαλακια!...
...[/b]αυτο ακριβος!
Τα λαδια του αυτοκινητου σου τα αλλαζεις μονος σου ή δινεις ενα εικοσαρικακι στο μαστορα του συνεργειου?
Το δοντι οταν ποναει το σφραγιζεις εσυ ή δινεις 50€ στο οδοντιατρο και σε μιση ωρα εχει βγαλει τα εςισητηρια για dubai?
Ή στη ταβερνα πας με το φαγητο σου μην δωσεις ενα εικοσαρικο για μια πριζολα και δυο σαλατες για κατι που κοστιζει πεντε ευρο ακι ο ταβερνιαρης πληρωσει τη δοση απο το touareg του...
Πες δεν θελω να πληρωσω και θέλω να μαστορεψω ρισκαροντας με το ρευμα για μια πετυχημενη ή οχι αντικατασταση ασφαλειας. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Το δοντι οταν ποναει το σφραγιζεις εσυ ή δινεις 50€ στο οδοντιατρο και σε μιση ωρα εχει βγαλει τα εςισητηρια για dubai?παίζει και ένα σχετικό ανέκδοτο, που ο οδοντίατρος απαντάει 'μπορώ να το κάνω να διαρκέσει 2 ώρες αν προτιμάς'
-
Morx,
πετυχε τελικα η επισκευη ή εκανες τσαφ τσαφ μπζζζζζττ??? -
.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Οκ- κλεινω ολες τις θερμικες ασφαλειες
Να δωσω 20αρικο σε ηλεκτρολογο ουτε καν για μια δουλεια μερικων λεπτων. Σεβομαι τα πτυχια και τις γνωσεις του καθε επαγγελματια, αλλα το να χρεωνουν οτι τους λειπει η οτι θελουν για να βγαλουν εξοδα μιας χλιδατης μερας σε ενα τεταρτακι το θεωρω μεγαλη μαλακια!
Ναι φοβαμαι το ρευμα, αλλα εχω την αυτοπεποιθηση και μεθοδικοτητα να κανω κατι σωστα, αλιμονο!
Το μοχλουδάκι έχω την εντύπωση ότι μόνο επαναφέρει την ασφάλεια και δεν την 'κατεβάζει' .Δεν είναι δύσκολο βέβαια να σιγουρευτείς πως δουλεύει.
Προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό να κόψεις το ρεύμα και απο το ρολόι όταν έχεις κάνει τα #1 #2 .Αν όμως σε καθησυχάζει κάνε το .
-
Morx αν φοβάσαι τόσο μην ασχολείσαι και δώσε το 20ρικο στον ηλεκτρολόγο και μη πας μια μέρα στην παραλία, απ'το να τα δώσεις στους γιατρούς και τα χάπια για το άγχος είναι καλύτερα. Διαφορετικά κατεβάζεις γενικό ΚΑΙ αυτόματο (ΔΔΕ) και κάνεις ό,τι δουλειά θες.
-
Η φοβια μου με το ρευμα, ειναι μεγαλη, χωρις να με αποτρεπει απο το να ασχοληθω, αλλα να αποκλεισω καθε ενδεχομενο κλεινω οτι μπορω!
Εαν μπορω να κλεισω διακοπτη, ασφαλειες, γενικο, ρολοι, προτιμω να τα κανω ολα, παρα να αφησω 'ενα ενδεχομενο'.Καπως ετσι εκανα, αφου εκλεισα το γενικο, εκλεισα ολες τις ασφαλειες, αφαιρεσα την στρογγυλη τηκομενη, εβγαλα το πανελ του πινακα, εβαλα δοκιμαστικο στον επιμαχο διακοπτη αλλα και σε γυρω επαφες ... σε περιπτωση τραγικη που ΙΣΩΣ και ΑΝ ακουμπαγα καταλαθος.
Με χειρουργικες διαδικασιες αφαιρεσα το διακοπτη/ασφαλεια ... και πηρα δυο μονωμενες ταναλιες ακουμπωντας τα δυο καλωδια μεταξυ τους για να βεβαιωθω οτι δεν θα βγαλει σπιθα Εβαλα ξανα δοκιμαστικο, εβαλα και λιγο δακτυλο για δεκατα του δευτερολεπτου να δω αν θα με τιναξει, ολα καλα
Μετα ξεκινησε το μπινελικι επειδη η καινουρια ασφαλεια δεν εμπαινε ευκολα, αλλα τα καταφερα και ξεμπερδεψα σε 10 ΛΕΠΤΑ
Καλα τα πηγα για πρωτη φορα επεμβασης σε πινακα.3 φορες στο παρελθον χρειαστηκε να φωναξω ηλεκτρολογο για τον πινακα.
- Αλλαγη διακοπτη καλη ωρα οπως τωρα, με κοστος 40€ (εκανε 5 λεπτα περιπου)
- Ελεγχος και επιδιορθωση κακης επαφης που δημιουργουσε σπινθηρισμο - 50αρικακι
- Συνδεση μιας ακομα γραμμης που ηταν 'ανενεργη' για καποια σποτ στο σαλονι, με διακοπτη/ασφαλεια - ενα 40αρι ευρω.
Τα λαδια του αυτοκινητου σου τα αλλαζεις μονος σου ή δινεις ενα εικοσαρικακι στο μαστορα του συνεργειου?
Το δοντι οταν ποναει το σφραγιζεις εσυ ή δινεις 50€ στο οδοντιατρο και σε μιση ωρα εχει βγαλει τα εςισητηρια για dubai?
Ή στη ταβερνα πας με το φαγητο σου μην δωσεις ενα εικοσαρικο για μια πριζολα και δυο σαλατες για κατι που κοστιζει πεντε ευρο ακι ο ταβερνιαρης πληρωσει τη δοση απο το touareg του...-
Tα λαδια αν ειχα γκαραζ, με χωρο και γρυλλο... θα τα εκανα ο ιδιος... το φιλτρο παρομοιως, οπως επισης και οποιαδηποτε δουλεια δεν απαιτει καποια 'εξειδικευση' δε ξερω αν με καταλαβαινεις. 3 - 4 φορες οταν ειχα χρονο, αγορασα τα λαδακια μου και το φιλτρο ωστοσο και πηγα σε βενζιναδικο με 'ταφρο' self service... Μπουζι, φιλτρο αερα, λαμπες κλπ, επισης!
Οπως ειπα, δουλεια που δε θελει να 'χεις τα σεμιναρια και δεν καμια επιστημη, την κανω σολο καριερα με τα εξοδα των αναλωσιμων, τον καφε μου και το τσιγαρακι μου. -
Το δοντι, ειναι κατι που ανηκει στις εργασιες ενος εξειδικευμενου, αλλο το να κοψεις ρευμα και να ξεβιδωσεις 6 βιδες και αλλο το να τροχισεις, να απονευρωσεις κλπ.... και να σφραγισεις. Δουλειες ιατρικου τομεα, τις πληρωνω χωρις σουξουμουξου, το 'χω γραψει και στο τοπικ που αφορα εγχειρηση μυωπιας. Δεν εχει καμια σχεση η οδοντιατρικη, με αλλαγη διακοπτη/ασφαλειας γενικου πινακα.
-
Ταβερνα, μια απο τα ιδια, το παραδειγμα ειναι ατοπο.
Πες δεν θελω να πληρωσω και θέλω να μαστορεψω ρισκαροντας με το ρευμα για μια πετυχημενη ή οχι αντικατασταση ασφαλειας.
ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ!
Θελω να μαστορεψω επειδη δε γουσταρω να δωσω το οποιοδηποτε ποσο σε ενα ηλεκτρολογο για μια δουλεια 10 λεπτων που στην τελικη δεν ειναι και καμια επιστημη!Το ρισκο μου το πηρα, για την ακριβεια ρωτησα ετσι ωστε να παρω οσο το δυνατον μικροτερο ρισκο πραγμα το οποιο κανω ΠΑΝΤΑ, ειδικα οταν μπορω να αποκλεισω καθε ενδεχομενο οπως επραξα!
ΥΓ Δε γραφω απο το μνημα, ολα πηγαν καλα
ΥΓ2 Το μοχλουδακι οντως οπλιζει ξανα το διακοπτη σε περιπτωση που πεσει η ασφαλεια του ρολογιου.
ΥΓ3 Μερικα νεοτερα ρολογια, εχουν τη δυνατοτητα να κοψεις και απο εκει το ρευμα (σε φιλου μου, εχει 3 διακοπτες αν θυμαμαι καλα, το δικο μου τελικα, οχι)
YΓ4 Η ασφαλεια που τα επαιξε ηταν η παρακατω, τι μαρκα ειναι αυτη ;;; (αυτη που εβαλα ειναι 'Geyer') -
Δεν υπάρχει πλεον, ΑΒΒ είναι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν υπάρχει πλεον, ΑΒΒ είναιΧμμμ αναμενομενο, το σπιτι ειναι κατασκευασμενο το 1985
Καλα τα πηγε η ασφαλεια λοιπον
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]