-
Νταξ, το πιασα το σκεπτικο σου.
Σχετικα με το πορτατιφ ή οχι, θανπροτιμουσα κατι σταθερο στο τοιχο. Ωστε να ειναι ελευθερο το κομοδινο για σεμεδακι κλπ (αστειο).
Επισης εχω μια ιδεα και για κρυφομφωτισμο κρεβατιου. Κατι με λεντ... -
Στις καταναλώσεις της μπρίζας να προσθέσουμε και το ξυπνητήρι ραδιόφωνο.
Οπωσδήποτε μπρίζα και από τις δύο πλευρές.
Όχι κεντρικός διακόπτης. Αφενός μπορεί να βρεθεί πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού και αφετέρου είναι άβολο.
Σχετικά με τις εντάσεις των φώτων είμαι φίλος των ντίμερ. Έχω βάλει ντιμεράκια (αυτά του ΙΚΕΑ) στα πορτατίφ, πολύ βολικά. -
Και κάτι απο μένα : Στις κρεβατοκάμαρες και σε περίπτωση που έχουμε ηλεκτρικά ρολά, οι διακόπτες όχι δίπλα απο το παράθυρο αλλά στο κρεβάτι, μαζί με του φωτισμού.
Ξύπνησα και χουζουρεύω: τα ανοίγω - ξάπλωσα και με 'παίρνει' ο ύπνος (ειδικά μεσημέρι): τα κλείνω χωρίς να σηκωθώ ! -
Το ξυπνητήρι-ραδιόφωνο το είχα υπόψη μου αλλά δεν το ανέφερα γιατί σε πολύ κόσμο δεν αρέσουν
Είναι όμως σίγουρα κάτι που υπάρχει σε πολλά κομοδίνα, άρα άλλο ένα φις για πριζα!Ο κεντρικός διακόπτης πιστεύω μπορεί να μπει σε θέση που να βολεύει γενικά, άλλωστε και στους δύο μπορεί να την πατήσεις (σήμερα ένα διπλό κρεβάτι, αύριο υπερδιπλο ας πούμε και πάλι να καλυφθούν..η αν έχουν μπει μακριά για να μην καλυφθούν, θα είναι πάλι αβολοι).
Αυτό που μου αρέσει που έχει κάνει ο πατέρας μου από όταν έφτιαξε την εγκατάσταση του σπιτιού παλιά (ηλεκτρολόγος ο ιδιος), ήταν ότι έβαλε και θυροτηλεφωνο στο ένα κομοδίνο, πράγμα που δεν υπήρχε τότε σχεδόν πουθενά και που δεν υπάρχει και στα πιο πολλά νέα σπίτια ακόμα και τώρα. Πολύ βολικό το να μην σηκώνεσαι να τρέχεις με τα μάτια ακόμα κλειστά αν σου χτυπήσουν το κουδούνι, η ακόμα ακόμα το να μην το ακούσεις καν. Το έχεις δίπλα σου, άμεσα προσβάσιμο. Αν υπάρχει δυνατότητα να το κανεις, σκέψου το.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ωραια ιδεα αυτο με το ραδιοφωνο δεν το χα σκεφτει. Αναπολω ομως τις εποχες, νομιζω υπαρχουν ακομη, που πηγαινα σε υπνοδωματια συγγενων ή φιλων και εβλεπα ραδιοφωνα ¨εντοιχισμενα¨ στο προσκεφαλομτου κρεβατιου!
Θυροτηλεφωνο καλη σκεψη οπως καιναυτο των ρολλων. Αλλα ποιος τονκανει.
Παντως αν αναλογιστουμε τις πιθανες αναγκες χρειαζομαστε ενα πλαισιο πολλων θεσεων εκατεωθεν. 2-3 πριζες, τηλεφωνο, διακοπτες κλπ.
Προσανατολιζομαι προς πορτατιφ επιτοιχο για να εχω μια ελευθερη πριζα ρευματος.
Δυο ρπιζες ρευματος+τηλεφωνο+διακοπτες θελω τουλαχιστον πλαισιο 4 στοιχειων. -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Πολύ βολικό το να μην σηκώνεσαι να τρέχεις με τα μάτια ακόμα κλειστά αν σου χτυπήσουν το κουδούνι, η ακόμα ακόμα το να μην το ακούσεις καν. Το έχεις δίπλα σου, άμεσα προσβάσιμο. Αν υπάρχει δυνατότητα να το κανεις, σκέψου το.
και αν ειναι μεσημερι και δεν θελεις να ξυπνησεις γιατι ηρθε πχ ο φιλος του γυιου σου?ΔΕν θα χτυπησει το κουδουνι μεσα στην κρεβατοκαμαρα που κοιμασε?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Πολύ βολικό το να μην σηκώνεσαι να τρέχεις με τα μάτια ακόμα κλειστά αν σου χτυπήσουν το κουδούνι, η ακόμα ακόμα το να μην το ακούσεις καν. Το έχεις δίπλα σου, άμεσα προσβάσιμο. Αν υπάρχει δυνατότητα να το κανεις, σκέψου το.
και αν ειναι μεσημερι και δεν θελεις να ξυπνησεις γιατι ηρθε πχ ο φιλος του γυιου σου?ΔΕν θα χτυπησει το κουδουνι μεσα στην κρεβατοκαμαρα που κοιμασε?
κι αν θες να κοιμηθεις και χτυπησει το τηλεφωνο; παει και το τηλεφωνο; κι αν θες να κοιμηθεις και θελει η συζυγος να δει τηλεοραση; τη χωριζεις κι αυτη και μενεις μονος;
μπορεις το θυροτηλεφωνο του κομοδινου να το εχεις σε στυλ πριζας και να βγαινει να μην χτυπαει, ενω το αλλο να χτυπαει κανονικα. αν και νομιζω υπαρχουν και τα κινητα πια και μπορει ακομα και με μια αναπαντητη μεταξυ τους να λυθει το θεμα. γιατι στην τελικη...πες οτι χτυπησε το μοναδικο θυροτηλεφωνο στο καθιστικο ας πουμε και δεν σε ενοχλησε...αν ανεβει πανω και το κανουν πουτ@ν@ το σπιτι ενω κοιμασαι (σορρυ...κοιμοσουν ηθελα να πω, γιατι πλεον ξυπνησες απο το θορυβο!); το θεμα λοιπον ειναι ο γενικοτερος σεβασμος στην ωρα που ξεκουραζεται ο αλλος. κατα τα αλλα, οπως ειπα λυσεις υπαρχουν
-
εγώ που πρόσφατα έκανα τα ίδια, σαφώς και είχα πρόβλημα στο παλιό διαμέρισμα που μου έλειπαν μπριζες στην κρεβατοκάμαρα.
στο νέο σπίτι, κάθε κομοδίνο έχει μπριζα, ο αλερετούρ είναι στο απέναντι κομοδίνο από την πόρτα (που είναι ο πρώτος του αλερετουρ). οι μπρίζες και ο αλερετουρ στα κομοδίνα είναι πάνω από το ύψος του κομοδίνου και σε σημείο που τα φτάνει το χέρι.
από φωτισμό έχω το κεντρικό φωτιστικό και ψηλά στο προσκέφαλο ένα μεγάλο αλλά ήπιου φωτισμού σαν απλίκα. είναι και το καταληλλότερο για διάβασμα πχ.
και στον απέναντι τοίχο και ψηλά την tv με lan και κεραία. ενα ραφάκι για το media player και τον ενισχυτή και η lcd στον τοίχο
- το να μπει αλερετουρ στο κεντρο ψηλα του κρεβατιου έχει και το μειονέκτημα οτι αργότερα δε θα μπορείς να πάρεις κρεβάτι με ψηλό προσκέφαλο. ή που θα μπει ο διακοπτης στο κέντρο πολύ ψηλά και άβολα.
-
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
κι αν θες να κοιμηθεις και χτυπησει το τηλεφωνο; παει και το τηλεφωνο; κι αν θες να κοιμηθεις και θελει η συζυγος να δει τηλεοραση; τη χωριζεις κι αυτη και μενεις μονος;
μπορεις το θυροτηλεφωνο του κομοδινου να το εχεις σε στυλ πριζας και να βγαινει να μην χτυπαει, ενω το αλλο να χτυπαει κανονικα. αν και νομιζω υπαρχουν και τα κινητα πια και μπορει ακομα και με μια αναπαντητη μεταξυ τους να λυθει το θεμα. γιατι στην τελικη...πες οτι χτυπησε το μοναδικο θυροτηλεφωνο στο καθιστικο ας πουμε και δεν σε ενοχλησε...αν ανεβει πανω και το κανουν πουτ@ν@ το σπιτι ενω κοιμασαι (σορρυ...κοιμοσουν ηθελα να πω, γιατι πλεον ξυπνησες απο το θορυβο!); το θεμα λοιπον ειναι ο γενικοτερος σεβασμος στην ωρα που ξεκουραζεται ο αλλος. κατα τα αλλα, οπως ειπα λυσεις υπαρχουν
το να ανεβουν πανω και να τα κανουν πουτανα ειναι στο χερι σου να τους μαθεις.Το να χτυπησει το κουδουνι σε ωρες μη κοινης ησυχιας δεν ειναι σε κανενος το χερι.
δλδ εαν δουλευεις βραδυ και κοιμασε πρωι,ή σχολας αργα το απογευμα και θελεις να κοιμηθεις στις 7-8 το απογευμα,και σου χτυπησουν το κουδουνι στις 11 το πρωι ή στις 8 το βραδυ ειναι θεμα σεβασμου?
Τελος παντων εγω δεν θα το εκανα στο δικο μου σπιτι,δεν υπαρχει λογος να βαραει το κουδουνι μεσα στη κρεβατοκαμαρα. -
Καλά είστε υπερβολικοι εκατέρωθεν. Πάντως και στα θυροτηλέφωνα υπάρχει δυνατότητα ρυθμισης του χτυπήματος οπότε το βάζεις στο αθόρυβο. Δεν είναι κακή ιδέα πάντως......
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
το να ανεβουν πανω και να τα κανουν πουτανα ειναι στο χερι σου να τους μαθεις.Το να χτυπησει το κουδουνι σε ωρες μη κοινης ησυχιας δεν ειναι σε κανενος το χερι.
δλδ εαν δουλευεις βραδυ και κοιμασε πρωι,ή σχολας αργα το απογευμα και θελεις να κοιμηθεις στις 7-8 το απογευμα,και σου χτυπησουν το κουδουνι στις 11 το πρωι ή στις 8 το βραδυ ειναι θεμα σεβασμου?
Τελος παντων εγω δεν θα το εκανα στο δικο μου σπιτι,δεν υπαρχει λογος να βαραει το κουδουνι μεσα στη κρεβατοκαμαρα.Για τα αλλα δεν ειπες κάτι όμως. Τηλέφωνο (σταθερο/κινητο)? Τηλεόραση η σύζυγος;
Θόρυβοι από το πανω/κάτω διαμέρισμα;
Θόρυβοι από το δρόμο (αυτοκινητα/μηχανακια)?
Ζεις σε απόλυτα ελεγχόμενο, αποστειρωμένο, περιβάλλον και δεν εχεις τίποτα από τα παραπάνω, οπότε το θυροτηλεφωνο δίπλα σου θα σου χαλούσε (υποθετικα!) την ποιότητα ζωής σου;
Αλλά anyway, λύσεις υπάρχουν να μην το ακούς είπαμε. Αν εσύ προτιμάς να σηκώνεσαι να τρέχεις αν το ακούσεις, η ακόμα χειρότερα να τρέχεις στο ταχυδρομείο να περιμένεις στην ουρα για κάνα συστημένο αντί να το παραλαμβανες στην πόρτα του σπιτιού σου (γιατί εμένα ώρες μη κοινής ησυχίας, το πολύ πολύ να με 'ενοχλήσει' ο ταχυδρομος, με όλους τους άλλους θα έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση πριν από ενδεχόμενη επισκεψη)...πάω πάσο.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Τελος παντων εγω δεν θα το εκανα στο δικο μου σπιτι,δεν υπαρχει λογος να βαραει το κουδουνι μεσα στη κρεβατοκαμαρα.Για τα αλλα δεν ειπες κάτι όμως. Τηλέφωνο (σταθερο/κινητο)? Τηλεόραση η σύζυγος;
Θόρυβοι από το πανω/κάτω διαμέρισμα;
Θόρυβοι από το δρόμο (αυτοκινητα/μηχανακια)?
Ζεις σε απόλυτα ελεγχόμενο, αποστειρωμένο, περιβάλλον και δεν εχεις τίποτα από τα παραπάνω, οπότε το θυροτηλεφωνο δίπλα σου θα σου χαλούσε (υποθετικα!) την ποιότητα ζωής σου;σου απαντησα οτι τηλεοραση,κινητα μπορεις να τα κλησεις.Για την συζυγο δεν καταλαβα? θα κανει φασαρια οταν κοιμαμε?
θορυβους απο δρομους δεν εχω,πανω-κατω διαμερισμα δεν εχω γιατι ειναι μονοκατοικια.Δεν ζω σε απολυθτα ελεγχομενο περιβαλλον,αλλα να βαλω κουδουνι μεσα στην κρεβατοκαμαρα το βρισκω υπερβολη.Αλλά anyway, λύσεις υπάρχουν να μην το ακούς είπαμε. Αν εσύ προτιμάς να σηκώνεσαι να τρέχεις αν το ακούσεις
να τρεξω? γιατι θα φυγει εαν κανω 10 δευτερολεπτα παραπανω?
, η ακόμα χειρότερα να τρέχεις στο ταχυδρομείο να περιμένεις στην ουρα για κάνα συστημένο αντί να το παραλαμβανες στην πόρτα του σπιτιού σου
εγω θα παω στο ταχυδρομειο,ενω εσυ στην πορτα σου επειδη εχεις θυροτηλεφωνο στην κρεβατοκαμαρα?
(γιατί εμένα ώρες μη κοινής ησυχίας, το πολύ πολύ να με 'ενοχλήσει' ο ταχυδρομος, με όλους τους άλλους θα έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση πριν από ενδεχόμενη επισκεψη)...πάω πάσο.
δλδ στο δικο σου σπιτι εκτος απο ταχυδρομο ξερεις ποιος θα χτυπησει το κουδουνι και τι ωρα θα το χτυπησει.Απο συγγενεις-φιλους-πλασιε-φιλοι των παιδιων σου-γειτονες κλπ.
Βαλε και στην τουαλετα θυροτηλεφωνο αμα σου αρεσει,αλλα μην τρελαθουμε οτι ειναι απαραιτητο γιατι εγω θα παω να παραλαβω στο ταχυδρομειο το συστημενο.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
δλδ στο δικο σου σπιτι εκτος απο ταχυδρομο ξερεις ποιος θα χτυπησει το κουδουνι και τι ωρα θα το χτυπησει.Απο συγγενεις-φιλους-πλασιε-φιλοι των παιδιων σου-γειτονες κτλ
Για να συνοψίσω, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπα πριν...όχι δεν με ενοχλεί κανείς. Τόσο απλά. Αν εσένα έρχονται και παίζουν με το κουδούνι σου κι ενοχλεισαι, είναι άλλο θέμα!
Επίσης...κάνε μου c/p κάπου που να είπα ότι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κι όχι απλά βολικό! Μην τρελαθούμε τώρα, το δεύτερο είπα, όχι το πρώτο. Γιατί απαραίτητα είναι ελάχιστα πράγματα στη ζωή μας, όλα τα αλλα είναι για την καλοπέραση (ποικιλοτροπως) μας
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
δεν χρειαζεται να πουμε κατι αλλο.Μονο να μας εξηγησεις γιατι θα παω στο ταχυδρομειο να παραλαβω το συστημενο,ενω εσυ με το θυροτηλεφωνο στην κρεβατοκαμαρα οχι.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
δεν χρειαζεται να πουμε κατι αλλο.Μείνε σε αυτό καλύτερα.
Βαριέμαι να λέω τα ίδια πολλές φορές, το έχω πει παραπάνω. Για να λες για φίλο του γιου σου, σημαίνει μεγάλο παιδί είσαι, όχι 5χρόνο να επαναλαμβάνομαι συνεχώς κι αγόγγυστα.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Καλά μη τσακωθείτε τώρα για ένα θυροτηλέφωνο. Εγώ μπορεί και να έβαζα γιατί μερικοί παπαρούπες ίσα που ακουμπάνε το κουδούνι και δεν ακούγεται, ειδικά αν είναι ταχυδρόμος ή deliverάς
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
δεν χρειαζεται να πουμε κατι αλλο.
Μείνε σε αυτό καλύτερα.
Βαριέμαι να λέω τα ίδια πολλές φορές, το έχω πει παραπάνω. Για να λες για φίλο του γιου σου, σημαίνει μεγάλο παιδί είσαι, όχι 5χρόνο να επαναλαμβάνομαι συνεχώς κι αγόγγυστα.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
η αιτιολογηση που μας ειπες για το θυροτηλεφωνο στην κρεβατοκαμαρα ηταν για 5χρονα.
Ακομα περιμενω να μου εξηγησεις για το ταχυδρομειο,και το πλεονεκτημα του θυροτηλεφωνου στην κρεβατοκαμαρα. -
Ας πούμε ότι κάποιος έχει τεράστιο σπίτι και δεν ακούγεται καλά παντού.... είναι και περήφανος στα αυτιά... ε τότε καλό είναι να έχει 2-3 θυροτηλέφωνα!
Και ας το λήξουμε εδώ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ας πούμε ότι κάποιος έχει τεράστιο σπίτι και δεν ακούγεται καλά παντού.... είναι και περήφανος στα αυτιά... ε τότε καλό είναι να έχει 2-3 θυροτηλέφωνα!
Και ας το λήξουμε εδώ.Συμφωνω μαζι σου, σε συγγενη μου που τωρα το καλοκαιρι καθεται πισω στην αυλη δεν ακουει το θυροτηλεφωνο μια λυση ειναι και αυτη που λεει παραπανο ο φιλος Alxnks, γιατι το δωματιο ειναι διπλα στην πισω αυλη (για μονοκατοικια).
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]