-
Το ποσο χαμηλα θα κατεβει το στεφανι και το ποσο ψηλα θα παει το φωτιστικο, το κανονιζεις. Βαζεις και λαμπα εξοικονομησης που δεν καιει και εισαι τζετ.
-
Οκ τώρα κατάλαβα τι λέτε για τα κενά, όμως δέν παίζει έτσι όπως είναι η κουρτίνα. Δείτε εδώ την άλλη κουρτίνα που έχω στο σαλόνι:
Δέν φαίνεται τόσο καλά απο αυτή τη γωνία, όμως πρακτικά το πάνω μέρος της κουρτίνας ακουμπά πάνω στη ράγα αφήνοντας μηδενικό κενό. Θα πρέπει ο κώνωψ να είναι υπερβολικά δεξιοτέχνης για να καταφέρει να μπεί μέσα.
Εναλλακτικά θα μπορούσα να πιάσω το γάτζο απο το πιό κάτω σχοινάκι, οπότε μετά το πάνω μέρος της κουρτίνας θα διπλώνει προς τα έξω, κλείνοντας ακόμα και αυτό το μικροσκοπικό κενο.
-
Καταλαβα απο την αρχη τι λες και ξερω για πανω και κατω γαντζους, το θεμα ειναι οτι οσο και μικρο να ειναι το κενο, θα μπει μεσα το κουνουπι κατα τη γνωμη μου. Το στεφανι κλπ, αυτο το σκοπο εχει. Αν μπορεις να κανεις αυτο που λεει ο νικος παπας νομιζω θα ηταν καλυτερο.
-
Και αφού κάναμε τόση μανούρα για τα μm κενού μεταξύ κουρτίνας και ράγας, δέν σκέφτηκα οτι αν η ράγα απο πάνω είναι σε σχήμα Π τότε θα μένει πολύ κενό μεταξύ τοίχου και κουρτίνας. Μία σκέψη που έκανα είναι να έβαζα μια λωρίδα velcro πανω στον τοίχο και την άκρη της κουρτίνας για να κλείνει το κενό. Τελικά κατέληξα οτι καλύτερα είναι να κάνω τη ράγα σε σχήμα τετράγωνο, οπότε το τούλι θα περάσει και πίσω απο το κεφαλάρι του κρεβατιού.
Τώρα μπροστά πώς θα κλείνει δέν ξέρω ακόμα αλλά έχω κάποιες ιδέες. Αν τελικά το φτιάξω θα ανεβάσω φωτογραφίες, πιστεύω οτι θα έχει πολύ πλάκα το τελικό αποτέλεσμα
-
Από πότε ένας άντρας, ασχολείται με τις κουρτίνες;
Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στην χώρα αυτή. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και αφού κάναμε τόση μανούρα για τα μm κενού μεταξύ κουρτίνας και ράγας, δέν σκέφτηκα οτι αν η ράγα απο πάνω είναι σε σχήμα Π τότε θα μένει πολύ κενό μεταξύ τοίχου και κουρτίνας. Μία σκέψη που έκανα είναι να έβαζα μια λωρίδα velcro πανω στον τοίχο και την άκρη της κουρτίνας για να κλείνει το κενό. Τελικά κατέληξα οτι καλύτερα είναι να κάνω τη ράγα σε σχήμα τετράγωνο, οπότε το τούλι θα περάσει και πίσω απο το κεφαλάρι του κρεβατιού.Τώρα μπροστά πώς θα κλείνει δέν ξέρω ακόμα αλλά έχω κάποιες ιδέες. Αν τελικά το φτιάξω θα ανεβάσω φωτογραφίες, πιστεύω οτι θα έχει πολύ πλάκα το τελικό αποτέλεσμα
Γιατι τοσο παίδεμα; -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Από πότε ένας άντρας, ασχολείται με τις κουρτίνες;
Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στην χώρα αυτή.Η κουρτίνα αυτή καθ αυτή θα είναι επιλογή της γυναίκας. Αλλα για το τεχνικό κομμάτι, αν περιμέναμε απο τις γυναίκες ακόμα σε σπηλιές θα μέναμε
BILL, σωστός, όμως το κάνουμε πιό πολύ για την αισθητικη του χώρου και όχι για τα κουνούπια. Πέρισυ όλο το καλοκαίρι ζήτημα ήταν αν είχαμε πάνω απο 3 κουνούπια μέσα στο σπίτι και είχαμε τα παράθυρα και φώτα συνέχεια ανοιχτά.
-
Παρά τις σίτες στα παράθυρα έχω κουνουπιέρες και στα δυο κρεβάτια μου.
Οι κουνουπιέρες είναι μαζεμένες στο πλάι, τις ανοίγω αν μπει κουνούπι στο σπίτι.Πάντα είχα κουνουπιέρες, είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση.
Ένα γάντζο θέλει στο ταβάνι και κρεμάς μια έτοιμη,
εκτός αν θέλεις να φτιάξεις από πολύ λεπτό ύφασμα για να μη περνάνε τα ενοχλητικά μυγάκια - τότε όμως χρειάζεται a/c στο δωμάτιο γιατί δεν θα περνάει αέρας.Αν θέλεις πάρε 2-3 μαξιλάρια να τα βάλεις γύρω σου μη τυχόν ακουμπήσει το χέρι σου καθώς κοιμάσαι την κουνουπιέρα γιατί το κουνούπι άνετα σε τσιμπάει. Με 2 άτομα στο κρεβάτι κάποια στιγμή θα ακουμπήσεις την κουνουπιέρα.
Αν επιμένεις να φτιάξεις κουνουπιέρα τετράγωνη, τότε θα πρέπει να βιδώσεις στο ταβάνι πηχάκια με μόνιμη κουνουπιέρα που θα κρέμεται 30-50 πόντους ώστε να ακουμπάει την κουρτίνα και να μη μπαίνουν τα κουνούπια από τα ανοίγματα.
Όμως αυτή η μόνιμη κουνουπιέρα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βγαίνει γιατί μετά από 2-3 χρόνια θα γίνει κατάμαυρη.
Επίσης, η κουρτίνα θα πρέπει να είναι μακριά να πατάει καλά στο πάτωμα για να μη μπαίνουν τα κουνούπια (γιατί κρέμεται και δεν θα σφίγγει το κρεβάτι). -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και αφού κάναμε τόση μανούρα για τα μm κενού μεταξύ κουρτίνας και ράγας, δέν σκέφτηκα οτι αν η ράγα απο πάνω είναι σε σχήμα Π τότε θα μένει πολύ κενό μεταξύ τοίχου και κουρτίνας. Μία σκέψη που έκανα είναι να έβαζα μια λωρίδα velcro πανω στον τοίχο και την άκρη της κουρτίνας για να κλείνει το κενό. Τελικά κατέληξα οτι καλύτερα είναι να κάνω τη ράγα σε σχήμα τετράγωνο, οπότε το τούλι θα περάσει και πίσω απο το κεφαλάρι του κρεβατιού.
Τώρα μπροστά πώς θα κλείνει δέν ξέρω ακόμα αλλά έχω κάποιες ιδέες. Αν τελικά το φτιάξω θα ανεβάσω φωτογραφίες, πιστεύω οτι θα έχει πολύ πλάκα το τελικό αποτέλεσμα
Γιατι τοσο παίδεμα;χημικα ρε Bill... γιατι τοση φασαρια?
Πρακτικά πραγματα & συνεχής προστασία: -
-
Με την απλή έτοιμη κουνουπιέρα από τον γάντζο συνεχίζει να μου φαίνεται ότι we have a winner.
Έχω όμως την περιέργεια να δω τι θα φτιάξει....Οι κουρτίνες θέλουν γυναίκες για την επιλογή σχεδίου και τα ραψίματα αλλά άντρα για το μέτρημα και υπολογισμούς καθώς και την τοποθέτηση ράγας, μηχνανισμών κλπ. Το κρέμασμα γίνεται ομαδικά, ένας πάνω στη σκάλα κι ένας να τροφοδοτεί.
Οι συμμετοχή του αντρικού φύλου στα των κουρτινών ίσχυε από παλιά μόνο και μόνο λόγω ύψους αλλά τα νεότερα χρόνια ακόμα περισσότερο λόγω DIY. -
leonp, ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Αυτές οι κουνουπιέρες που κρέμονται απο ένα γάτζο απορρίπτονται γιατι εκεί που υποθετικά θα έμπαινε ο γάτζος βρίσκεται το φωτιστικό.
-
Με τοση συζητηση που εχει πεσει για την κουνουπιερα, θα ειχαμε χτισει την πυραμιδα της Γκιζας...
-
Ορμώμενος απο τη συζητηση περι κουρτινας εχω ενα προβλημα σπιτι. Βασικα η γυναικα μου το εχει μαζι με πεθερα και μανα. Και γω ως τεχνικος καλούμε να βγάλω το φίδι απο τη τρύπα. Οπου τρύπα δεν ειναι αλλη παρα ενα σεμεδακι και το φιδι η τηλεοραση.
Ετσι ψαχνω να βρω μια λύση να τοποθετηθεί σεμεδακι σε τηλεοραση plasma, χωρις να κρύβεται το ορατο πλαίσιο της οθονης! Σκέφτομαι να κανω μια ειδικη βαση απο πανω αλλα και το κρέμασμα με ντιζες απο το ταβανι ειναι εφικτο. Παρολαυτα αναρωτιεμαι μήπως το εχει κανει κανεις αλλος...? -
You got to be kidding...
-
Δεν θα εκλείψει αυτό το καραγκιοζιλίκι με τα κεντητά σε κάθε επιφάνεια στο σπίτι, ποτέ;
-
Κορνιζάρισέ το κ κρέμασέ το στον τοίχο πάνω από την τηλεόραση.
Όλοι ευχαριστημένοι. -
Σκεφτομαι να το βαλω στην επιφανεια εργασιας της οθονης-τηλεορασης, οταν ειναι στο μενου ή ειναι σβηστη! χααχαχαχα
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ορμώμενος απο τη συζητηση περι κουρτινας εχω ενα προβλημα σπιτι. Βασικα η γυναικα μου το εχει μαζι με πεθερα και μανα. Και γω ως τεχνικος καλούμε να βγάλω το φίδι απο τη τρύπα. Οπου τρύπα δεν ειναι αλλη παρα ενα σεμεδακι και το φιδι η τηλεοραση.
Ετσι ψαχνω να βρω μια λύση να τοποθετηθεί σεμεδακι σε τηλεοραση plasma, χωρις να κρύβεται το ορατο πλαίσιο της οθονης! Σκέφτομαι να κανω μια ειδικη βαση απο πανω αλλα και το κρέμασμα με ντιζες απο το ταβανι ειναι εφικτο. Παρολαυτα αναρωτιεμαι μήπως το εχει κανει κανεις αλλος...?συγγνώμη αλλά δε μπόρεσα να κρατηθώ
Κορνιζάρισέ το κ κρέμασέ το στον τοίχο πάνω από την τηλεόραση.
Όλοι ευχαριστημένοι.αν σοβαρολογούσες, αυτή ακούγεται η καλύτερη λύση
-
Βρηκα λυση, να προβάλλεται το σεμεδακι με ολογραμμα στο χωρο μπροστα απο την τηλεοραση.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]