-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
με πήρε πριν λίγο η μάνα μου λέει ότι η μπανιέρα (επειδή εκεί ξέπλυνα το δοχείο κλπ) γέμισε καφέ κηλίδες και έχει φύγει το χρώμα του εμαγιέ. το φάρμακο φταίει γι'αυτό και αν ναι, διορθώνεται;Μπορείς να κάνεις επανα-επισμάλτωση.
Τρίβουν την μπανιέρα, και ξαναπερνάνε το σμάλτο (cpt obv).
Θα είναι σαν καινούρια, και απ' ό,τι θυμάμαι έχει χαμηλό κόστος. -
το θέμα είναι τώρα τι κάνουμεΔεν φαίνεται στις φωτό να έχει φύγει το σμάλτο, για ξαναψάξ' το.
-
Ηλία κάτι μου πες τώρα, τι να ψάξω αφού δε ξέρω
μίλησα μ'ένα πελάτη που εμπορεύεται κουζίνες/μπάνια κ λέει ότι παίζει να φεύγει με ντουκόχαρτο χιλιάρι και σαπουνάδα
-
Αν χρησιμοποιήσεις ντουκόχαρτο, θα θαμπώσει. Αλλά αυτό το κόλπο με το ντουκόχαρτο ΣΥΝ σαπουνάδα το χρησιμοποιούσαμε 'μικροί' για να λειάνουμε τη χάλκινη επιφάνεια της ψύκτρας των επεξεργαστών στα PC. Λέγεται 'lapping'.
http://www.legitreviews.com/article/402/1/
Ξεκινάς με το 1000άρι, αλλά άμα βγει ο λεκές, πρέπει να πας σε 2000ρο για το γυάλισμα.
Απαλές κινήσεις, διαρκώς βρεγμένο και σαπουνισμένο το ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΙΛΟ ΒΡΕΙΣ ντουκόχαρτο κι ίσως γίνει καλή δουλειά. Θέλει υπομονή πάντως. -
Ηλία κάτι μου πες τώρα, τι να ψάξω αφού δε ξέρωμίλησα μ'ένα πελάτη που εμπορεύεται κουζίνες/μπάνια κ λέει ότι παίζει να φεύγει με ντουκόχαρτο χιλιάρι και σαπουνάδα
Κι όμως, ξέρεις!
Δες την μπανιέρα, έχει φύγει το σμάλτο? Ή είναι ακόμα όλο εκεί αλλά έχει κάνει λεκέδες?
Πάρε ένα ισχυρό καθαριστικό (αλλά που να μην καταστρέφει το σμάλτο) κ ... ξεκίνα τρίψιμο, επικεντρώνοντας σε ένα σημείο (αν την ξεκινήσεις όλη μαζί, δεν θα δεις τπτ). Ανάλογα με το αποτέλεσμα, συνεχίζεις (ή πιάνεις το ντουκόχαρτο).
Το ντουκόχαρτο, όσο ψιλό κ αν είναι, αφήνει λεία επιφάνεια μεν, όχι γυαλιστερή όπως ήταν δε. Όπως κ να το κάνουμε, τρίβει κ αφαιρεί τμήμα της επιφάνειας.
Εναλλακτικά, πάρε μια φιάλη υγρό κ πέρασε όλη την μπανιέρα, για να φύγουν οι πιστιλιές κ να έχει το ίδιο χρώμα παντού.( )
-
Σε ένα μπάνιο που είναι μόνο σοβατισμένο, δεν πρέπει πρώτα να εγκαταστήσουμε τα είδη υγιεινής και μετά να κολλήσουμε τα πλακάκια?
Η λεκάνη αρκεί να βιδωθεί ή πρέπει να κολλήσει με τσιμέντο?
Οι υδραυλικές ενώσεις απαιτούν επαγγελματία (εργαλεία, ιδιαιτερότητες)?
Για νιπτήρα ο επικαθήμενος θεωρείται χειρότερος από τον επιτοίχιο? -
εξαρτάται τι προτίθεσαι να κάνεις στη λεκάνη
Οι δικές μου είναι απλώς κολλημένες, δεν είναι βιδωμένες. Δεν βλέπω να έχουν κάποιο πρόβλημα.Επικαθήμενους εννοείς τους 'χωνευτούς' ή τους ελεύθερους;
Εμένα μου άρεσαν πιο πολύ οι ελεύθεροι, και έχω ένα τέτοιου τύπου:
Καθισμένο σε ένα ξύλινο πάγκο που έχει χρωματιστό γυαλί από πάνω (το γυαλί το έβαλα για προστασία του ξύλου)Μια χαρά είναι, ίσως λίγο πιο παίδεμα το καθάρισμα (δεν μπορείς απλώς να ρίξεις νερά και να καταλήξουν στο νιπτήρα).
-
γερασες κι εσύ
-
-
Τελικά ήταν σκουριά από τα φίλτρα κ οι λεκέδες έφυγαν με χυμό λεμονιού
-
Όσα φίλτρα έχω δει, είναι πλαστικά. Από πού μάζεψαν τη σκουριά;
-
χυμός λεμονιού, όχι πολύ καλή ιδέα για το σμάλτο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσα φίλτρα έχω δει, είναι πλαστικά. Από πού μάζεψαν τη σκουριά;καλή ερώτηση
μγΙάκωβε πολύ καλύτερη από το τρίψιμο ή την αλλαγή πάντως
-
Τα πλακακια μπαινουν πριν τα ειδη υγιεινης!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σε ένα μπάνιο που είναι μόνο σοβατισμένο, δεν πρέπει πρώτα να εγκαταστήσουμε τα είδη υγιεινής και μετά να κολλήσουμε τα πλακάκια?Η λεκάνη αρκεί να βιδωθεί ή πρέπει να κολλήσει με τσιμέντο?
Οι υδραυλικές ενώσεις απαιτούν επαγγελματία (εργαλεία, ιδιαιτερότητες)?
Για νιπτήρα ο επικαθήμενος θεωρείται χειρότερος από τον επιτοίχιο?Μόνο η μπανιέρα μπαίνει πριν τα πλακάκια.
Να βουλώσεις με χαρτί όλες τις αποχετεύσεις για να μη γεμίσουν μπάζα.
...και να φροντίσεις να μη φύγει μέσα το χαρτί.Τη λεκάνη δεν χρειάζεται να τη βιδώσεις, την κολλάς με σιλικόνη στο δάπεδο.
Αν την βιδώσεις είναι καλύτερα. -
Προσοχή και στα υπολλείματα της κόλλας πλακιδίων. Τα μαστόρια την ξεπλένανε από τους κουβάδες στο πατοσίφωνο, το οποίο προχτές κατάλαβα γιατί δεν τραβούσε τρία χρόνια τώρα τα νερά, είχε πήξει και έκανε ένα δάχτυλο κρούστα μέσα στο σιφώνι...
-
Όλα τα βουλώνεις καλά. Να πηγαίνουν έξω να πλένουν.
Δεν βουλώνει μόνο το σιφώνι δαπέδου αλλά και οι οριζόντιες σωλήνες στο υπόγειο, ο μηχανοσίφων πριν τη σύνδεση κλπ.Έχω δει βουλωμένες κατακόρυφες υδρορροές από μπογιές, κόλλες και μπάζα. Τις ξήλωσα και τις άλλαξα, ούτε με μπετόβεργα δεν καθάριζε. Τους άφηνα να ρίχνουν εκεί γιατί δεν είχαν μπει ακόμα σιφώνια και δεν πίστευα ότι θα βούλωνε κάθετη στήλη.
-
-
αυτές τις μέρες περάσαμε τις εξωτερικές σκάλες με γρανίτη. ένα πέτρωμα βουλγάρικο που το λένε vratsa. το πήρα γιατί πάει με το χρώμα...
το πέρασα λοιπόν δύο χέρια με αδιαβροχοποιητικό (durostick d-22) που το ρουφάει αμέσως, αλλά σήμερα που κάνω τον.. έλεγχο της κουτσουλιάς, βλέπω ότι μια χτεσινή κουτσουλιά πάλι άφησε 'σκιά' στο σκαλί.
έχει κανείς να προτείνει κάτι καλύτερο για να περάσω τη σκάλα για προστασία; -
Την ίδια σκάλα έχουμε.
Γυαλισμένα είναι τα όρθια, τα οριζόντια (τα πατήματα) είναι αντικέ.
Έχω περάσει ένα αδιαβροχοποιητή (σε άσπρο μπλέ τενεκεδένιο μπουκάλι) και δεν έχει μεγάλο πρόβλημα.
Χωρίς αδιαβροχοποιητή ρουφούσε σαν σφουγγάρι, τώρα είναι κανονικό - όχι όμως αδιάβροχο.Είναι σκληρή πέτρα αλλά ρουφάει πολύ. Πάντως τα σημάδια με τον καιρό εξαφανίζονται, δεν μένουν όπως σε άλλα μάρμαρα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]