-
Ο χρήστης glf έγραψε:
υπάρχουν και υαλότουβλα αερισμού, που όμως δεν.. κλείνουν οι οπές του αέραΑυτό - και ανοιγόμενο τζάμι εσωτερικά - για να είσαι νόμιμος.
Αλλά συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, ιδίως αν ο γείτονας είναι λίιιιιγο παράνομος επίσης. -
Για εξαερισμο απλα βαλε εναν εξαεριστηρα. Σε πολλα σπιτια που εχω ζησει τα μπανια ηταν εσωτερικα και με εναν εξαεριστηρα ηταν καλυτερα απο την Ελλαδα με το παραθυρο.
-
Σκέφτομαι να αλλάξω τον θερμοστάτη της θερμανσης που εχω :
με εναν ηλεκτρονικό προγραμματιζόμενο, και σκεφτομαι για αυτον εδω της ΜΙΖΕΝΣ :
http://www.texnologia.gr/index.asp?mod= ... 565&p=1958
Με ενδιαφερει ο ημερήσιος/ εβδομαδιαίος προγραμματισμος του και να υποστηρίζει boiler.
Ξερετε καποιον αλλο να μου προτείνετε?
Ευχαριστώ
-
η ολυμπια ελεκτρονικσ εχει ενα προγραματιζόμενο και σε περιοδο εβδομάδας στη μιση τιμη περίπου απο αυτό αλλά δεν έχει για μποιλερ!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
η ολυμπια ελεκτρονικσ εχει ενα προγραματιζόμενο και σε περιοδο εβδομάδας στη μιση τιμη περίπου απο αυτό αλλά δεν έχει για μποιλερ!Το εχω δει αυτο, και εχω δει και ενα αλλο για μποίλερ αλλα ειναι σχεδον ιδια τιμη με το ΜΙΖΕΝΣ.
http://elektrotechnika.gr/programmable- ... -2868.html
Ειναι αξιοπιστη η Ολυμπια? Αν ειναι τοτε να την προτιμησω?
Γενικα η εγκατασταση ειναι ευκολη?
-
Έχω βάλει έναν της Aube. Πολύ ποιοτικοί και τιμές για όλα τα γούστα.
-
...και μετά από 15 χρόνια η τηλεόραση, μας άφησε...
ελαφρώς άσχετη η ερώτηση με το συγκεκριμένο θέμα αλλά γνωρίζει κανείς αν κάποιο μαγαζί με ηλεκτρικά είδη, δέχεται παλιές ηλεκτρικές συσκευές προσφέροντας κάποια έκπτωση ;;
-
porcher ή grohe για μικτη λουτρού?
H grohe γνωστή και πολύ ποιοτικη γερμανική φίρμα αλλά μετα 2 /3 της τιμης της παίρνω μίκτη λουτρού porcher Made in US.?
Τη γνωρίζει κανείς αυτή τη φίρμα? Ειναι αξιόλογη? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
H grohe γνωστή και πολύ ποιοτικη γερμανική φίρμα αλλά μετα 2 /3 της τιμης της παίρνω μίκτη λουτρού porcher Made in US.?
Τη γνωρίζει κανείς αυτή τη φίρμα? Ειναι αξιόλογη?Αν είναι original και made in Germany εγώ θα πήγαινα για grohe
-
75 Η crohe και 50 η άλλη απο πράκτικερ. Για original πράγμα πάντα μιλάμε...
-
Η μάνα μου είχε κολλήσει κάτι αφίσες με 'blue tack' (κάτι σαν τσίχλα, που μάλλον δεν έχει γεύση φράουλα) στον τοίχο και αφού της έβγαλε έμειναν υπολείμματα σ'αυτόν. Προφανώς κλήθηκα να τα αφαιρέσω, και ένα μήνα αργότερα ( ) αξιώθηκα να ξεκουνηθώ.
Σε ένα σημείο είχε βάλει το κίτρινο 'blue tack', νομίζω της UHU είναι, το οποίο δεν έλεγε να φύγει με τη γνωστή εφαρμοσμένη μέθοδο της πλαστελίνης (δηλαδή το τρίβεις για να γίνει ρολό και το περνάς απο πάνω διαρκώς για να ξεκολλήσει απο τον τοίχο και να γίνει μια μεγάλη μάζα 'blue tack'). Προσπάθησα, τα νύχια μου έγιναν κίτρινα, αλλά δεν έβγαινε όπως τα άλλα.
Οπότε λέω, ας δοκιμάσω με οινόπνευμα..
Ε, το κίτρινο 'blue tack' βγήκε, αλλά μαζί βγήκε και το χρώμα του τοίχου .
Θεώρησα δε πολύ λογικό για να καλύψω τη ζημιά να βάλω concealer, γνωστό απορρυπαντικό προσώπου που χρησιμοποιούν τα θηλυκά του είδους μας για να κρύβουν τις ατέλειες τους και μοιάζουν λες και τις βίασε μπογιατζής, χωρίς να θέλω να θίξω τους φίλους μπογιατζήδες φυσικά. Δυστυχώς το χρώμα δεν ταίριαζε ακριβώς και έτσι προτίμησα να το αφαιρέσω, μιας και η μάνα είχε φύγει απο τη κουζίνα και επέστρεφε στο δωμάτιο της. Μπορώ να πω οτι το πήρε σχετικά χαλαρά.
Οπότε 3 συμπεράσματα:
α) Μη χρησιμοποιείτε το κίτρινο 'blue tack', δεν είναι καλό, αφήνει υπολείμματα.
β) Μην βάλετε οινόπνευμα στον τοίχο, γιατί θα αφαιρέσετε και τη μπογιά.
γ) Αν σας έχουν αναθέσει μία δουλειά, φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεση σας για να διορθώσετε/εξαφανίσετε αυτό που πήγε στραβά. -
-
και εγώ θέλω να τον αλλάξω.
σχετικά με το μπόιλερ... πως σχετίζεται ο θερμοστάτης με το μπόιλερ? και εγώ έχω μπόιλερ, δλδ όταν ανοίγει το κύκλωμα, περνά ζεστό νερό και από τον θερμοσίφωνα και ζεσταίνει το νερό...
πως σχετίζεται αυτό με το θερμοστάτη και πως λειτουργεί? επιλέγεις εσύ πότε να ζεστάνεις τον θερμοσίφωνα? -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
σχετικά με το μπόιλερ... πως σχετίζεται ο θερμοστάτης με το μπόιλερ? και εγώ έχω μπόιλερ, δλδ όταν ανοίγει το κύκλωμα, περνά ζεστό νερό και από τον θερμοσίφωνα και ζεσταίνει το νερό...
πως σχετίζεται αυτό με το θερμοστάτη και πως λειτουργεί? επιλέγεις εσύ πότε να ζεστάνεις τον θερμοσίφωνα?Συνήθως τα συστήματα αυτα έχουν διπλό κύκλωμα -ένα για το μπόιλερ και ένα για τη θέρμανση, μια και άλλη θερμοκρασία θελεις για το νερό του μπόιλερ (55, άντε 60 βαθμούς) και άλλη για τη θέρμανση (συνήθως γύρω στους 70). Στο σπίτι μου πάντως, ο θερμοστάτης έχει δύο διακόπτες, εναν για τη θερμανση και έναν για το μπόιλερ (είναι ίδιος με αυτόν που έχει ο apopol).
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υπάρχουν και παράθυρα με υαλότουβλα. Συνήθως τετράδες υαλότουβλων. Δεν είναι ανοιγόμενα αλλά ανακλινόμενα και πιστεύω οτι μπορούν να εξασφαλίσουν τον σωστό αερισμόThanks, είδα τέτοια στην απέναντι οικοδομή, not bad at all....
υπάρχουν και υαλότουβλα αερισμού, που όμως δεν.. κλείνουν οι οπές του αέρα
Αυτό - και ανοιγόμενο τζάμι εσωτερικά - για να είσαι νόμιμος.
Αλλά συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, ιδίως αν ο γείτονας είναι λίιιιιγο παράνομος επίσης.Εδώ βασίζομαι, στην αλληλεγγύη παρανομούντων...
Για εξαερισμο απλα βαλε εναν εξαεριστηρα. Σε πολλα σπιτια που εχω ζησει τα μπανια ηταν εσωτερικα και με εναν εξαεριστηρα ηταν καλυτερα απο την Ελλαδα με το παραθυρο.
Εξαεριστήρα έχει ήδη και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, εκτός από θόρυβο βέβαια....
Τη γνωρίζει κανείς αυτή τη φίρμα? Ειναι αξιόλογη?Προσφάτως άλλαξα τους εργολαβικούς μείκτες (σε 2 μπάνια) και έβαλα Grohe, πολύ καλή ποιότητα και 'για μια ζωή' είπε ο υδραυλικός......και για την κουζίνα πήρα και πάλι Grohe...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πως σχετίζεται αυτό με το θερμοστάτη και πως λειτουργεί? επιλέγεις εσύ πότε να ζεστάνεις τον θερμοσίφωνα?Προσοχή στους ηλεκτρονικούς θερμοστάτες να είναι απλοί στην χρήση από παιδιά και ηλικιωμένους γιατί εμένα ήθελε η μάνα μου καλοριφέρ μια μέρα και έκανα 50χλμ για να το ανάψω!
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Εξαεριστήρα έχει ήδη και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, εκτός από θόρυβο βέβαια....
Τη γνωρίζει κανείς αυτή τη φίρμα? Ειναι αξιόλογη?Προσφάτως άλλαξα τους εργολαβικούς μείκτες (σε 2 μπάνια) και έβαλα Grohe, πολύ καλή ποιότητα και 'για μια ζωή' είπε ο υδραυλικός......και για την κουζίνα πήρα και πάλι Grohe...
Μαλλον χρειαζεσαι καλυτερο εξαεριστηρα. Ριξε μια ματια τι προσφερεται στην Αμερικη και ψαξε κατι αναλογο. Λειτουργουν πολυ καλα (οταν κανεις μπανιο βγαζουν ολους τους υδρατμους κλπ). Στην Αγγλια δεν ειναι και τοσο καλοι.
Γκροχε και εγω αγορασα απο Πρακτικερ πριν 4 χρονια (3 μεικτες για περιπου 100-110ε το ενα). Τωρα βλεπω οτι οι τιμες εχουν πεσει καθως εχουν φθηνοτερα μοντελλα. Αριστη ποιοτητα, αξιζουν τα λεφτα τους.
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Σκέφτομαι να αλλάξω τον θερμοστάτη της θερμανσης που εχω :με εναν ηλεκτρονικό προγραμματιζόμενο, και σκεφτομαι για αυτον εδω της ΜΙΖΕΝΣ :
http://www.texnologia.gr/index.asp?mod= ... 565&p=1958
Με ενδιαφερει ο ημερήσιος/ εβδομαδιαίος προγραμματισμος του και να υποστηρίζει boiler.
Ξερετε καποιον αλλο να μου προτείνετε?
Ευχαριστώ
Εγω εχω εναν ακομα πιο παλιο ...εχει μονο ρυθμιση θερμοκρασιας και δεν εχει κανενα κουμπι boiler,εχω boiler ομως.
Να τον αλλαξω?Θα προσφερει κατι περισσοτερο?Θα μπορεσω να το βαλω μονος μου? -
τί ακριβώς εννοείς να υποστηρίζει boiler
το boiler συνδέεται ανεξάρτητα με τον καυστήρα και τον ανάβει αυτόνομα αν πέσει η θερμοκρασία κάτω απ την επιλεγμένη (το καλοκαίρι πχ που δεν ανάβεις καλοριφέρ) -
Aυτοι οι θερμοστατες που δειχνουν τα παιδια παραπανω εχουν και κουμπι για το boiler,ο δικος μου δεν εχει.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]