-
Το πολύ πολύ να χρειαστεί κανένα μικρό εξολκέα.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Το πολύ πολύ να χρειαστεί κανένα μικρό εξολκέα.+1. Μ' ένα σφυράκι κάνεις συνήθως δουλειά, πρόσεξε μόνον μην χτυπήσεις τον άξονα.
Kαι σε μηχανουργείο να πας να σου τα αλλάξουν (αφού αγοράσεις εσύ τα καινούργια - αλλιώς κινδυνεύεις να σου βάλουν Κινέζικα του κιλού) πάνω από 10άρικο δεν θα σου πάρουν με τπτ.
Α, μέτρησε ακριβώς που είναι η τροχαλία πριν την βγάλεις, πρέπει να ευθυγραμμιστεί απόλυτα ο ιμάντας για να έχεις σωστή λειτουργία. -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Δεν ρίχνει την ασφάλεια γιατί το πλυντήριο έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση λόγω ηλεκτρικών αντιστάσεων (για θέρμανση νερού) άρα κ μεγάλη ασφάλεια (δεν έχουν ξεχωριστή προστασία για το μοτέρ). Η μόνη περίπτωση να πέσει η ασφάλεια είναι αν το μοτέρ υπερθερμανθεί όταν όλες οι αντιστάσεις είναι ανοικτές, πράγμα απίθανο αφού όσο ζεσταίνεται το νερό το μοτέρ λειτουργεί ελάχιστα.
Το σκίσαμε το πλυντήριο...
Πάντως να το ξέρετε, όποτε βγάζουμε ηλεκτρικό μοτέρ για επισκευή το πρώτο που κάνουμε είναι αλλαγή ρουλεμάν. Από το μικρότερο μοτέρ, μέχρι το μεγαλύτερο...Το μοτέρ βγαίνει σχετικά εύκολα. Τα ρουλεμάν, υποθέτω, θα είναι ζόρικο να βγουν - αλλά και να μπει το καινούργιο σετ. Χρειάζεται ειδικό εργαλείο; Σόρρυ που επιμένω, αλλά πάνω που χάρηκα, μου ανάψατε φωτιές.
Το μοτέρ μοιάζει με αυτό:
υπάρχουν άνθρωποι που επισκευάζουν μοτέρ
γιατί δεν το πας σε κάποιον απο αυτούς
-
@j.marr:
Επειδή ο τίτλος του topic είναι 'Μαστορέματα στο σπίτι' και όχι 'στου κυρ-Μήτσου' . Πέρα από την πλάκα, αν ξέρεις κανέναν καλό μάστορα (='ζητώ λογική αμοιβή και κάνω σωστή δουλειά') στο κέντρο ή τα ανατολικά προάστια της Αθήνας, στείλε pm.@ililias:
Η τροχαλία του κινητήρα και ο ιμάντας έχουν αυλακώσεις. Πόσο λάθος μπορεί να έχω βάλει τον ιμάντα; Τα ρουλεμάν κάνουν θόρυβο ακόμα και όταν περιστρέψεις τη μικρή τροχαλία με το χέρι, χωρίς τον ιμάντα πάνω. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
2 Miele ( πιάτων και ρούχων ) πλησιάζουν επικίνδυνα την 20ετία χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Pas mal βέβαια η τιμή αγοράς τους ήταν κάπως αλμυρήΠαιζουν και εκπτωσεις. Αγορασα ενα 7κιλο μιλε προσφατα απο 1100ε στα 950ε, ακριβοτερο απο αλλα πλυντηρια αλλα υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα. Πιστευω γιαυτο που ειναι η τιμη ειναι λογικη. Ειναι φτιαγμενο σαν τανκ.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
@j.marr:
Επειδή ο τίτλος του topic είναι 'Μαστορέματα στο σπίτι' και όχι 'στου κυρ-Μήτσου' . Πέρα από την πλάκα, αν ξέρεις κανέναν καλό μάστορα (='ζητώ λογική αμοιβή και κάνω σωστή δουλειά') στο κέντρο ή τα ανατολικά προάστια της Αθήνας, στείλε pm.και να θες να το φτιάξεις μόνος σου δεν θα έχεις τα εργαλεία (ουτε και τις γνώσεις -πιθανώς-) και θα παιδευτείς
να σε βοηθήσω -για μάστορα- δεν μπορώ αλλα αν έχεις κάποιον γνωστό μηχανικό/τεχνικό στη βιομηχανία ρώτα αυτόν
ολο και κάποιον θα ξέρει
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Η τροχαλία του κινητήρα και ο ιμάντας έχουν αυλακώσεις. Πόσο λάθος μπορεί να έχω βάλει τον ιμάντα; Τα ρουλεμάν κάνουν θόρυβο ακόμα και όταν περιστρέψεις τη μικρή τροχαλία με το χέρι, χωρίς τον ιμάντα πάνω.Λάθος δεν μπορείς να βάλεις τον ιμάντα, λάθος μπορείς να βάλεις την τροχαλία του μπτέρ αφού την έχεις βγάλει για ν' αλλάξεις ρουλεμάν.
Αν 'γρατζουνίζουν' ακόμα κ με το γύρισμα με το χέρι, άλλαξέ τα χθες.Κάπου δίπλα στο σπίτι σου έχει σίγουρα εργαστήριο επισκευής ηλεκτρικών (κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια, σίδερα, ...). Ρώτησε την γυναίκα σου. Αν του πας μοτέρ κ ρουλεμάν (αν, λέμε, δεν τα καταφέρεις μόνος) δεν μπορεί να σου ζητήσει 1 εκ Ε για την αλλαγή!
Αλλιώς πάρε μοτέρ και σύντροφο, ελάτε στην Ηλεία να σου παραχωρήσω το εργαστήριό μου κ τους εξολκείς μου να κάνεις δουλειά σου, θα πάτε να τσιμπήσετε κ τπτ κ επιστρέφετε αυθημερόν.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η τροχαλία του κινητήρα και ο ιμάντας έχουν αυλακώσεις. Πόσο λάθος μπορεί να έχω βάλει τον ιμάντα; Τα ρουλεμάν κάνουν θόρυβο ακόμα και όταν περιστρέψεις τη μικρή τροχαλία με το χέρι, χωρίς τον ιμάντα πάνω.
Λάθος δεν μπορείς να βάλεις τον ιμάντα, λάθος μπορείς να βάλεις την τροχαλία του μπτέρ αφού την έχεις βγάλει για ν' αλλάξεις ρουλεμάν.
Αν 'γρατζουνίζουν' ακόμα κ με το γύρισμα με το χέρι, άλλαξέ τα χθες.Κάπου δίπλα στο σπίτι σου έχει σίγουρα εργαστήριο επισκευής ηλεκτρικών (κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια, σίδερα, ...). Ρώτησε την γυναίκα σου. Αν του πας μοτέρ κ ρουλεμάν (αν, λέμε, δεν τα καταφέρεις μόνος) δεν μπορεί να σου ζητήσει 1 εκ Ε για την αλλαγή!
Αλλιώς πάρε μοτέρ και σύντροφο, ελάτε στην Ηλεία να σου παραχωρήσω το εργαστήριό μου κ τους εξολκείς μου να κάνεις δουλειά σου, θα πάτε να τσιμπήσετε κ τπτ κ επιστρέφετε αυθημερόν.
ΟΚ, got the message. Η αλλαγή δρομολογήθηκε! Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και την προσφορά (αλλά μου πέφτεις λίγο μακριά γμτ)
Ευχαριστώ επίσης και όλους όσους μπήκαν στον κόπο και απάντησαν. Θα ενημερώσω το forum, εφόσον καταφέρω να κάνω την αλλαγή.
-
Θελω να μεταφερω το πλυντηριο απο το μπανιο στην κουζινα (μοιραζονται τον ιδιο τοιχο). Η παροχη του νερου και η σωληνα διαφυγης του νερου θα πρεπει να βγαινουν στην κουζινα αντι για το μπανιο. Ξερετε ποσο μπορει να κοστισει μια τετοια δουλεια; Λογικα πρεπει να ειναι κατι ευκολο να γινει.
-
Εύκολο είναι. Θέλει εργαλεία.
Θα χαράξεις μια τρύπα στον τοίχο και μετά θα την ανοίξεις (χωρίς να πέσεις επάνω σε σωλήνα νερού).
Εγώ πέρασα στην τρύπα μια πλαστική σωλήνα Φ50 και στοκάρισα με γύψο/άσπρο τσιμέντο.Ξέρεις τι θα γίνει αν τρέξουν νερά από το πλυντήριο στην κουζίνα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Ερώτηση περί κόστους ανοίγματος παραθύρου σε βοηθητικό WC σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, με το σημείο του τοίχου που θα ανοιχτεί το παράθυρο να είναι κάμποσα μέτρα πάνω από την κεραμοσκεπή του γειτονικού 3όρωφου σπιτιού.
Το παράθυρο θα είναι περίπου 45Χ35 ή 40Χ30, ανοιγόμενο αλουμινίου......
Πόσο είναι ένα λογικό συνολικό κόστος (εργασία ανοίγματος τρύπας, αγορά παραθύρου και τοποθέτηση)?
Για αυτό κανείς?? Πήρα προσφορά 200€ από κάποιον.....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα χαράξεις μια τρύπα στον τοίχο και μετά θα την ανοίξεις (χωρίς να πέσεις επάνω σε σωλήνα νερού).
Εγώ πέρασα στην τρύπα μια πλαστική σωλήνα Φ50 και στοκάρισα με γύψο/άσπρο τσιμέντο.Ξέρεις τι θα γίνει αν τρέξουν νερά από το πλυντήριο στην κουζίνα.
Θα ειναι στην απεναντι πλευρα απο τα ψυγειο/κουζινα αν και το ψυγειο μπορει να βγαλει νερα που και που. Υπαρχει αρκετος χωρος για να μαζευτουν αν γινει κατι τετοιο (το πλυντηριο ειναι καινουριο Μιλε οποτε θα εκπλαγω αν κανει κατι τετοιο). Παντως στην Αγγλια πολλα διαμερισματα εχουν το πλυντηριο στην κουζινα και δεν βλεπω καποιο προβλημα. Το πλυντηριο στο μπανιο μονο στην Ελλαδα υπαρχει σαν ιδεα...
-
Ο χρήστης puntolord έγραψε:
Καλησπέρα,
Ερώτηση περί κόστους ανοίγματος παραθύρου σε βοηθητικό WC σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, με το σημείο του τοίχου που θα ανοιχτεί το παράθυρο να είναι κάμποσα μέτρα πάνω από την κεραμοσκεπή του γειτονικού 3όρωφου σπιτιού.Αν κατάλαβα καλά από τη διάταξη της πολυκατοικίας σου και του γείτονα, η δημιουργία ανοίγματος σε τοίχο που εφάπτεται στο πλαϊνό όριο του οικοπέδου αντιβαίνει τον κανονισμό πυροπροστασίας και αποτελεί πολεοδομική παράβαση- άσχετα από την υψομετρική διαφορά με το γείτονα και τον αν και αυτός εφάπτεται με το όριο ή όχι.
Ο γείτονάς σου -και ο οποιοσδήποτε καλοθελητής- ανα πάσα στιγμή θα μπορεί να σε καταγγείλει για αυτό και να σε υποχρεώσει να το ξαναχτίσεις, αν είσαι τυχερός και δεν βγει κανένα πρόστιμο. Αυτά ισχύουν για ανοιγόμενο/συρόμενο κούφωμα.
Αν το φτιάξεις από υαλότουβλα δεν θα έχεις πολεοδομικό πρόβλημα, αλλά κερδίζεις μόνο σε φωτισμό και όχι σε αερισμό.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι η στέγη του γείτονα δεν θα δεχθεί ούτε 1 χαλικάκι γιατί αν είναι κανένας περίεργος και στάζει η στέγη του από παλιά, δεν είναι απίθανο να βρεθείς να του πληρώνεις αντικατάσταση στέγης. Επίσης μην προχωρήσεις σε αυτή τη μετατροπή αν νοικιάζεις και δεν είσαι ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.
Τώρα αν είσαι 100% σίγουρος για το γείτονα ή είναι κανας συγγενής σου ΟΚ αλλιώς, άστο δε λέει να μπλέξεις.Παντως στην Αγγλια πολλα διαμερισματα εχουν το πλυντηριο στην κουζινα και δεν βλεπω καποιο προβλημα. Το πλυντηριο στο μπανιο μονο στην Ελλαδα υπαρχει σαν ιδεα...
Ίσως επειδή η κουζίνα είναι αυτή που έχει άμεση πρόσβαση στον ακάλυπτο για άπλωμα.
Ακόμα νομίζω είναι θέμα χώρου. Στην Αγγλία πολλά σπίτια έχουν τη λεκάνη (της τουαλέτας) σε χωριστό κλειστοφοβικό δωμάτιο από το υπόλοιπο μπάνιο. Με παραλλαγές βέβαια γιατί μπορεί να συναντήσεις και δωμάτιο- ντουσιέρα. Επίσης η λειτουργικότητά τους δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς πολλά σπίτια εκεί έχουν στρωμένη μοκέτα στους χώρους του λουτρού -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Θα ειναι στην απεναντι πλευρα απο τα ψυγειο/κουζινα αν και το ψυγειο μπορει να βγαλει νερα που και που. Υπαρχει αρκετος χωρος για να μαζευτουν αν γινει κατι τετοιο (το πλυντηριο ειναι καινουριο Μιλε οποτε θα εκπλαγω αν κανει κατι τετοιο). Παντως στην Αγγλια πολλα διαμερισματα εχουν το πλυντηριο στην κουζινα και δεν βλεπω καποιο προβλημα. Το πλυντηριο στο μπανιο μονο στην Ελλαδα υπαρχει σαν ιδεα...
Μόνο που θα πρέπει να υπάρχει μια πρόβλεψη για την, όχι πάντα απίθανη περίπτωση, να χαλάσει το πλυντήριο και να έχεις διαρροή.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Ίσως επειδή η κουζίνα είναι αυτή που έχει άμεση πρόσβαση στον ακάλυπτο για άπλωμα.
Ακόμα νομίζω είναι θέμα χώρου. Στην Αγγλία πολλά σπίτια έχουν τη λεκάνη (της τουαλέτας) σε χωριστό κλειστοφοβικό δωμάτιο από το υπόλοιπο μπάνιο. Με παραλλαγές βέβαια γιατί μπορεί να συναντήσεις και δωμάτιο- ντουσιέρα. Επίσης η λειτουργικότητά τους δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς πολλά σπίτια εκεί έχουν στρωμένη μοκέτα στους χώρους του λουτρούΠως σου ηρθαν ολα αυτα; Ουτε ακαλυπτος υπαρχει ουτε τα ρουχα τα απλωνουν εξω. Αν ζεις σε σπιτι με χωρο το πλυντηριο ειναι σε δικο του δωματιο (utility room) μαζι με το στεγνωτηριο. Αν δεν εχεις στεγνωτηριο τοτε τα απλωνεις σε πτυσσομενες απλωστρες μεσα στο σπιτι. Ουτε κανενα σπιτι που κτιστηκε τα τελευταια 40 χρονια εχει αυτο που περιγραφεις. Στρωμενη μοκετα στο μπανιο εχουν μερικα σπιτια αλλα βασικα οποιος σεβεται τον εαυτο του ειναι το πρωτο πραγμα που αλλαζει.
-
Δεν είναι αναγκαία κακό να μπει πλυντήριο στην κουζίνα. Αν είναι να υπάρξει διαρροή αυτή μπορεί να προκληθεί και από το πλυντ. πιάτων.
Τα προηγούμενα είναι μια εξήγηση για την προτίμηση των άγγλων για πλυντ. στην κουζίνα- λογω μικρών μπάνιων. Σε loft στη Bishop Av. προφανώς και δεν θα τα δεις αυτά. Από row housing μέχρι και semi detatched όμως στην υπόλοιπη χώρα, είναι κοινά. Και όχι απαραίτητα από 40 χρόνια και πίσω... -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Καλησπέρα,
Ερώτηση περί κόστους ανοίγματος παραθύρου σε βοηθητικό WC σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, με το σημείο του τοίχου που θα ανοιχτεί το παράθυρο να είναι κάμποσα μέτρα πάνω από την κεραμοσκεπή του γειτονικού 3όρωφου σπιτιού.Αν κατάλαβα καλά από τη διάταξη της πολυκατοικίας σου και του γείτονα, η δημιουργία ανοίγματος σε τοίχο που εφάπτεται στο πλαϊνό όριο του οικοπέδου αντιβαίνει τον κανονισμό πυροπροστασίας και αποτελεί πολεοδομική παράβαση- άσχετα από την υψομετρική διαφορά με το γείτονα και τον αν και αυτός εφάπτεται με το όριο ή όχι.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, δεν το ήξερα πως είναι πολεοδομική παράβαση....
Ο γείτονάς σου -και ο οποιοσδήποτε καλοθελητής- ανα πάσα στιγμή θα μπορεί να σε καταγγείλει για αυτό και να σε υποχρεώσει να το ξαναχτίσεις, αν είσαι τυχερός και δεν βγει κανένα πρόστιμο. Αυτά ισχύουν για ανοιγόμενο/συρόμενο κούφωμα.
Χμ.....
Αν το φτιάξεις από υαλότουβλα δεν θα έχεις πολεοδομικό πρόβλημα, αλλά κερδίζεις μόνο σε φωτισμό και όχι σε αερισμό.
Δεν με ενδιαφέρει το υαλότουβλο, στόχος είναι ο σωστός εξαερισμός κυρίως....
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι η στέγη του γείτονα δεν θα δεχθεί ούτε 1 χαλικάκι γιατί αν είναι κανένας περίεργος και στάζει η στέγη του από παλιά, δεν είναι απίθανο να βρεθείς να του πληρώνεις αντικατάσταση στέγης. Επίσης μην προχωρήσεις σε αυτή τη μετατροπή αν νοικιάζεις και δεν είσαι ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.
Τώρα αν είσαι 100% σίγουρος για το γείτονα ή είναι κανας συγγενής σου ΟΚ αλλιώς, άστο δε λέει να μπλέξεις.Με το γείτονα όλα καλά, το παράδοξο είναι πως είναι νεόχτιστο το 3όρωφο και με το σκεπτικό σου που αναφέρεις στην αρχή, πρέπει να έχει παρανομήσει και αυτός. Διότι στην πίσω πλευρά του κάθε ορόφου, έχει ανοίξει παράθυρο στο μπάνιο (ή WC, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι) το οποίο απέχει λιγότερο από 2μ από τα πίσω μπαλκόνια των 3 πρώτων ορόφων της δικής μας οικοδομής.
Τέλος, είμαι ο ιδιοκτήτης όλου του 5ου ορόφου (οροφοδιαμέρισμα).....
-
Υπάρχουν και παράθυρα με υαλότουβλα. Συνήθως τετράδες υαλότουβλων. Δεν είναι ανοιγόμενα αλλά ανακλινόμενα και πιστεύω οτι μπορούν να εξασφαλίσουν τον σωστό αερισμό
-
Τέτοια υαλότουβλα έχω και γω στο σπίτι, αλλά δεν έχω βρει τρόπο να κρατάω το πλαίσιο σε ανοικτή θέση. Μέχρι τώρα, μαγκώνω στο άνοιγμα ένα μπουκάλι σαμπουάν ή κάτι αντίστοιχο αλλά δεν είναι βολικό ούτε κομψό, άσε που αν δεν προσέξεις πέφτουν στην ταράτσα του δίπλα. Έχει κανείς υπόψη του κανένα μηχανισμό που να τα κρατάει ανοιχτά;
-
υπάρχουν και υαλότουβλα αερισμού, που όμως δεν.. κλείνουν οι οπές του αέρα
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]