-
Σήμερα περιμένω ένα μάστορα για να πάρω τιμή. Μιλάω για πλακίδια στην ουσία που είναι από/σαν πέτρα και όχι κάποια ακανόνιστη. Αν είναι νορμάλ η τιμή που θα ζητήσει, θα τον πάρω να κάνει τη δουλειά στα σίγουρα. Αν τώρα δεν βάλει καθόλου σως, έ θα αναλάβω εγώ .Σημείωση μιλάμε για τοποθέτηση χωρίς αρμούς.
Στο ερώτημα τσιμέντο vs κόλλα, η απάντηση έχει να κάνει με τον τοίχο. Αν ο τοίχος είναι απλώς σοβατισμένος και σχετικά ίσιος-κόλλα . Αν τώρα έχει πάνω 10 στρώματα μπογιά και γενικά ακανόνιστο σχήμα - τσιμέντο. (τάδε έφη κολλητός που πουλάει τις πέτρες κτλ).
Ακανόνιστη πέτρα μόνο τσιμέντο.
Επίσης έχει 2 μέρες που έξυσα τα φουσκωμένα και το έχω αφήσει έτσι, μέχρι να αποφασίσω το τι θα κάνω κιόλας ...
-
Βλέπω τον μαρμαρά να βάζει μια λεπτή στρώση κόλλας στο μάρμαρο και μετά να το βάζει πάνω στη λάσπη. Σκέτη λάσπη μπορεί να ξεκολλήσει.
Σε βαμμένο τοίχο θα τον χτυπήσεις με σκεπάρνι να κάνει πολλές μικρές λακκουβίτσες γιατί το παλιό χρώμα κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει.
Ελπίζω να μην είναι σε μεγάλο ύψος οι πέτρες για να μην κάνουν ζημιά όταν ξεκολλήσουν. -
Χτύπημα τον τοίχο με σφυρί και μετά κόλλα πλακιδίων. Πολύ πιό εύκολη στο δούλεμα, παίρνεις και έναν αναδευτήρα για δράπανο και την ετοιμάζεις σε κουβά. Θα χρειαστείς και οδοντωτή σπάτουλα μεγάλη. Το πέρασμα είναι πανεύκολο, ειδικά χωρίς αρμό. Εμένα μου αρέσει καλύτερα με αρμό, ειδικά για εξωτερικό χώρο.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
.......................Επίσης έχει 2 μέρες που έξυσα τα φουσκωμένα και το έχω αφήσει έτσι, μέχρι να αποφασίσω το τι θα κάνω κιόλας ...
Ειπώθηκαν πολλά πιο πριν, οπότε εγώ περισσεύω Εγώ μθα σου πω μόνο να προσέξεις να έχει στεγνώσει καλά, μην έχει κρατήσει υγρασία, γιατί μετά θα το 'πληρώσεις'. Ελπίζω ο μάστορας να είναι μάστορας, γιατί το 'χωρίς αρμούς' δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, κι ας μας φαίνεται αλλιώς.
Καλή τύχη
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και μιά ερώτηση:
Τελικά χρησιμοποιούμε κόλλα ή λάσπη για να κολλήσουμε πέτρα σε τοίχο?
Μάλλον λάσπη για την πέτρα (πχ Καρύστου) και κόλλα για πλακίδια/πάνελ απο φυσική πέτρα .Η .... να το κλείσω καλύτερα το μαγαζί?
Της Καρυστου, με λάσπη με άμμο θαλάσσης για να ταιριάζει το χρωμα.
Αλλα πρόσεχε γιατι τα επόμενα 1-2 χρόνια, ξερναει αλάτι... -
Κολλημένη πέτρα σε μπετονένιο τοίχο -----------> 110% uberκιτς δίχως καμιά αμφισβήτηση.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Και μιά ερώτηση:
Τελικά χρησιμοποιούμε κόλλα ή λάσπη για να κολλήσουμε πέτρα σε τοίχο?
Μάλλον λάσπη για την πέτρα (πχ Καρύστου) και κόλλα για πλακίδια/πάνελ απο φυσική πέτρα .Η .... να το κλείσω καλύτερα το μαγαζί?
Της Καρυστου, με λάσπη με άμμο θαλάσσης για να ταιριάζει το χρωμα.
Αλλα πρόσεχε γιατι τα επόμενα 1-2 χρόνια, ξερναει αλάτι...Ισχύει...
-
Κάτι ξέρουμε και εμείς
-
κάνει και εφέ μπλιαχτς κι έτσι;
-
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει, onilne βαση για αναζητηση τεχνιτων
-
Σκέφτομαι να στήσω τις επόμενες ημέρες στο σπίτι ένα μικρό εργαστήριο, για κολλήσεις, ηλεκτρονικά, κατασκευές κλπ. Το θέμα είναι πως χρειάζομαι έναν πάγκο εργασίας. Σκέφτηκα να πάρω κανένα φτηνό γραφείο από ΙΚΕΑ, αλλά μου είπαν πως πάνω από 50-60 κιλά δε σηκώνουν και φοβήθηκα. Είδα μετά κάτι σαν το παρακάτω http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3993&ref=bestprice.gr, αλλά μου φάνηκε γερό μεν, αρκετά 'βιομηχανικό' για να το έχω μέσα στο σπίτι (και το ήθελα και λίγο πιο οικονομικό). Πρακτικά ψάχνω μια μέση λύση. Σχετικά στιβαρό και να είναι σχετικά 'ευπαρουσίαστο' με τιμή κάτω από 200 Ευρώ. Έχετε να προτείνετε τίποτα; Σε τι μαγαζιά θα μπορούσα να κοιτάξω; Αν γνωρίζετε και κανένα στη Θεσσαλονίκη ακόμη καλύτερα!
-
Έχω βάλει πριν από 2 χρόνια, μεταλλικό πάγκο με ράφια και θέση εργασίας από το ΙΚΕΑ, που άνετα σηκώνει πάνω 50 κιλά, την Antonius. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν ακόμη όλα τα εξαρτήματα, η σειρά υπάρχει. Είχε βγει στο κατοστάρικο και κάτι, αν θυμάμαι καλά (δύο ορθοστάτες τοίχου, πάγκος εργασίας μεταλλικός 1.20m, δύο μεταλλικά ράφια με σίτα και 3 ξύλινα για αποθήκευση).
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ειπώθηκαν πολλά πιο πριν, οπότε εγώ περισσεύω Εγώ μθα σου πω μόνο να προσέξεις να έχει στεγνώσει καλά, μην έχει κρατήσει υγρασία, γιατί μετά θα το 'πληρώσεις'. Ελπίζω ο μάστορας να είναι μάστορας, γιατί το 'χωρίς αρμούς' δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, κι ας μας φαίνεται αλλιώς.
ω ναι! και γω τα πέρασα χωρίς αρμούς γιατί ήταν μέσα σε δωμάτιο. είναι πολύ μεγάλο θέμα γιατί όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, τα 'πλακίδια' πέτρας δεν είναι ορθογώνια και αν πάρεις και τις στοιβάζεις με τη σειρά θα βλέπεις συνεχώς κενά.
είναι μεγάλο χάσιμο ώρας το να ψάχνεις το σωστό πλακάκι για τη σειρά που κάνεις.
εγώ δεν ήθελα με αρμό, ακριβώς επειδή θα είναι μέσα, και βασικά στην κρεβατοκάμαρα, θα το βλέπω δηλαδή από... πολύ κοντά και έκατσα και το ψείριασα.
προχθές πέρασα και το βερνίκι... λέω να βάλω και καμια φώτο να το καμαρώσω και δω -
Ο χρήστης glf έγραψε:
ω ναι! και γω τα πέρασα χωρίς αρμούς γιατί ήταν μέσα σε δωμάτιο. είναι πολύ μεγάλο θέμα γιατί όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, τα 'πλακίδια' πέτρας δεν είναι ορθογώνια και αν πάρεις και τις στοιβάζεις με τη σειρά θα βλέπεις συνεχώς κενά.
είναι μεγάλο χάσιμο ώρας το να ψάχνεις το σωστό πλακάκι για τη σειρά που κάνεις.
εγώ δεν ήθελα με αρμό, ακριβώς επειδή θα είναι μέσα, και βασικά στην κρεβατοκάμαρα, θα το βλέπω δηλαδή από... πολύ κοντά και έκατσα και το ψείριασα.
προχθές πέρασα και το βερνίκι... λέω να βάλω και καμια φώτο να το καμαρώσω και δωΝα βάλεις, να βάλεις, να καμαρώσουμε τη δουλειά (και να πάρουμε και καμιά ιδέα ). Βερνίκι γιατί το πέρασες, για να γυαλίζει και να κλείσεις τους πόρους; Θέλω να πω, χρειαζόταν ή το έκανες για πάρτη σου;
Σκέφτομαι να στήσω τις επόμενες ημέρες στο σπίτι ένα μικρό εργαστήριο, για κολλήσεις, ηλεκτρονικά, κατασκευές κλπ. Το θέμα είναι πως χρειάζομαι έναν πάγκο εργασίας. Σκέφτηκα να πάρω κανένα φτηνό γραφείο από ΙΚΕΑ, αλλά μου είπαν πως πάνω από 50-60 κιλά δε σηκώνουν και φοβήθηκα. Είδα μετά κάτι σαν το παρακάτω http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3993&ref=bestprice.gr, αλλά μου φάνηκε γερό μεν, αρκετά 'βιομηχανικό' για να το έχω μέσα στο σπίτι (και το ήθελα και λίγο πιο οικονομικό). Πρακτικά ψάχνω μια μέση λύση. Σχετικά στιβαρό και να είναι σχετικά 'ευπαρουσίαστο' με τιμή κάτω από 200 Ευρώ. Έχετε να προτείνετε τίποτα; Σε τι μαγαζιά θα μπορούσα να κοιτάξω; Αν γνωρίζετε και κανένα στη Θεσσαλονίκη ακόμη καλύτερα!
Δε ξέρω, αλλά σκέφτομαι γιατί δε ρωτάς και έναν σιδερά να σου πει καμιά τιμούλα; Ή σε αγγελίες μήπως βρεις κάτι καλό μεταχείρα;
-
Δες αυτό: http://www.kentrovidas.gr/showprod.php? ... stprice.gr
66401 - ΠΑΓΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ WB-15L
ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΟΡΤΙΟ 600 ΚΙΛΑ
Τιμή: 150.68€ -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σκέφτομαι να στήσω τις επόμενες ημέρες στο σπίτι ένα μικρό εργαστήριο, για κολλήσεις, ηλεκτρονικά, κατασκευές κλπ. Το θέμα είναι πως χρειάζομαι έναν πάγκο εργασίας. Σκέφτηκα να πάρω κανένα φτηνό γραφείο από ΙΚΕΑ, αλλά μου είπαν πως πάνω από 50-60 κιλά δε σηκώνουν και φοβήθηκα.H απορία μου είναι τι έχεις σκοπό να βάλεις πάνω που ξεπερνάει τα 50 κιλά ;
¨οσον αφορά το θέμα της πέτρας τώρα, προσελήφθη μάστορας. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Έχω βάλει πριν από 2 χρόνια, μεταλλικό πάγκο με ράφια και θέση εργασίας από το ΙΚΕΑ, που άνετα σηκώνει πάνω 50 κιλά, την Antonius. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν ακόμη όλα τα εξαρτήματα, η σειρά υπάρχει. Είχε βγει στο κατοστάρικο και κάτι, αν θυμάμαι καλά (δύο ορθοστάτες τοίχου, πάγκος εργασίας μεταλλικός 1.20m, δύο μεταλλικά ράφια με σίτα και 3 ξύλινα για αποθήκευση).Μήπως θυμάσαι τον κωδικό της συγκεκριμένης σειράς του ΙΚΕΑ; Αν μπορούσα να βρω κάτι καλό από το ΙΚΕΑ θα με βόλευε γιατί θα γλίτωνα και τα μεταφορικά.
Ο εξοπλισμός που θα βάλω αρχικά δε θα ξεπερνά σίγουρα τα 50 κιλά, θέλω να έχω όμως την προοπτική να βάλω και άλλα πράγματα πάνω χωρίς να φοβάμαι ότι θα έχω κανένα απρόοπτο.
-
Τελικά ήταν το Broder.
http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/S59884329/
Σαν αυτό, αλλά με μεγάλη ανοξείδωτη τάβλα 120χ55cm για πάγκο εργασίας. Η τάβλα άντεχε 130kg αν θυμάμαι, τα μεταλλικά ράφια 60-70kg και τα ξύλινα 30-40. Πήγα κάτω και ανέβηκα ολόκληρος στον πάγκο, αντέχει. Νομίζω όμως ότι έχει καταργηθεί ο κωδικός για την μεγάλη τάβλα εργασίας, μόνο σαν επιτοίχια ράφια μπορείς να το πάρεις. Για πάγκο θα θες ένα μεταλλικό τραπέζι να μπει από κάτω.
-
120x60 για 100 κιλά στα 25 ευρώ
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=p ... &iID=14472 -
Αλλά είναι με σίτα και δεν μπορείς να δουλέψεις με ηλεκτρολογικά εξαρτήματα, θα τα κυνηγάς. Εμένα είναι αυτήν αλλά σε ανοξείδωτο φύλλο.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]