-
πήγα είδα σήμερα αλυσοπριονα husqvarna!!
Ωραια μηχανηματα.
πήγα κυρίως για μια προσφορα που έχει κατι περισσότερο απο 200€ αυτο http://nlf.gr/product_info.php?p=95 απο την entry level σειρα.αλλά επίσης είδα και αυτό http://nlf.gr/product_info.php?p=827 στα 350€ που 'παίζει' σε άλλη κατηγορια.
Στην αφή το δευτερο είναι παναλαφρο, πολυ΄καλα ζυγισμενο και πολυ ευελικτο χωρις να υπολειπεται σε δυνατοτητες απο το πρώτο που είναι ογκωδεστερο.Χωρις δευτερη σκεψη θα έπαιρνα το δευτερο μιας και το θελω κυριως για κλαδεματα, κουτσουρεματα στο σπίτι αντε και κανα πουρναρι που και που. Σκεφτομαι όμως πρώτα τα 100€ και κατα δευτερον το ότι το δευτερο t435 είναι ποιο μικρο και λογικα θα ελεγα ποιο αδύνατο (στη πραξη ειναι αρκετα στιβαρο). Αν οι τιμες ήταν αναποδα θα επαιρνα το t435 αλλα τώρα με λιγοτερα λεφτα να παιρνω πεισσότερο αλυσοπριονο ( τουλαχιστον) στη όψη μου καθετε καπως... τι να κανω?
Να προσθεσω ότι δεν εχω δει αλλες μαρκες απο κοντα πλην τον γερμανοκινεζικων μπαχατελοαντιγραφων! -
Χαίρετε!
Μια ερώτηση.
Θέλω να καθαρίσω ένα παλιό σιδερένιο κρεβάτι από μπογιά. Το έβαφαν χωρίς να βγάζουν το προηγούμενο στρώμα μπογιάς για χρόνια. Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο που να μην γδάρω το σίδερο? Απλό γυαλόχαρτο? Ατσαλόβουρτσα? -
Σαν τα χιονια!!!!!
Διαβρωτικο χρωματων;
Πιστολι θερμου αερα;
Χοντρο γυαλοχαρτο; -
He's back!!!
Για πέρνα νέε μου μια βόλτα από εδώ
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Χαίρετε!Μια ερώτηση.
Θέλω να καθαρίσω ένα παλιό σιδερένιο κρεβάτι από μπογιά. Το έβαφαν χωρίς να βγάζουν το προηγούμενο στρώμα μπογιάς για χρόνια. Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο που να μην γδάρω το σίδερο? Απλό γυαλόχαρτο? Ατσαλόβουρτσα?Αντιχαίρετε
Πρώτα remover για τα χοντρά,σπάτουλα και πανί για απομάκρυνση των 'μπάζων' (πρόσεξε τα χέρια σου, το διαβρωτικό καίει,απαραίτητα χοντρό γάντι για αυτή τη χρήση αγορασμένο από κατάστημα τύπου πράκτικερ) μετά μικρό τριβείο και μεσαίο προς ψιλό γυαλοχαρτάκι. Όχι θεόχοντρο, όχι ψιλό πολύ γιατί θα μπουκώνει εύκολα.
Το έχω ήδη κάνει και το αποτέλεσμα ήταν σούπερ. Μπορείς μετά αν θες, να χρησιμοποιήσεις πινέλο και χρώμα που δίνει αποτέλεσμα σφυρήλατο στην όψη ή αν κατέχεις να βάφεις με σπρέυ, να διαλέξεις χρώμα και να το κάνεις πιο σούπερ.
-
Σ' ευχαριστώ πολύ. Κάπως έτσι το είχα σκεφτεί.
Παρακαλείται ο επίσημος εξ Ηλείας προμηθευτης μου να προετοιμαστεί καταλλήλως. Θα περάσω μια βόλτα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σ' ευχαριστώ πολύ. Κάπως έτσι το είχα σκεφτεί.Παρακαλώ.
Καλή δουλειά. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Χαίρετε!
Μια ερώτηση.
Θέλω να καθαρίσω ένα παλιό σιδερένιο κρεβάτι από μπογιά. Το έβαφαν χωρίς να βγάζουν το προηγούμενο στρώμα μπογιάς για χρόνια. Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο που να μην γδάρω το σίδερο? Απλό γυαλόχαρτο? Ατσαλόβουρτσα?Αντιχαίρετε
Πρώτα remover για τα χοντρά,σπάτουλα και πανί για απομάκρυνση των 'μπάζων' (πρόσεξε τα χέρια σου, το διαβρωτικό καίει,απαραίτητα χοντρό γάντι για αυτή τη χρήση αγορασμένο από κατάστημα τύπου πράκτικερ) μετά μικρό τριβείο και μεσαίο προς ψιλό γυαλοχαρτάκι. Όχι θεόχοντρο, όχι ψιλό πολύ γιατί θα μπουκώνει εύκολα.
Το έχω ήδη κάνει και το αποτέλεσμα ήταν σούπερ. Μπορείς μετά αν θες, να χρησιμοποιήσεις πινέλο και χρώμα που δίνει αποτέλεσμα σφυρήλατο στην όψη ή αν κατέχεις να βάφεις με σπρέυ, να διαλέξεις χρώμα και να το κάνεις πιο σούπερ.
Το έχω δουλέψει σε τζάμια αλλά και πορσελάνη. Ο θάνατος της αλεπούς, σα μίξα έφευγε η (λαδο)μπογιά
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Χαίρετε!Μια ερώτηση.
Θέλω να καθαρίσω ένα παλιό σιδερένιο κρεβάτι από μπογιά. Το έβαφαν χωρίς να βγάζουν το προηγούμενο στρώμα μπογιάς για χρόνια. Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο που να μην γδάρω το σίδερο? Απλό γυαλόχαρτο? Ατσαλόβουρτσα?Με διαβρωτικο ,πιο πολυ θα παιδευτεις παρα θα εξυπηρετηθεις .Θελει καυστικη ποτασα την οποια θα διαλυσεις σε ενα μεγαλο δοχειο κ θα ριξεις μεσα τα κομματια μεχρι να γινουν οπως βγηκαν απο το χυτηριο .
Αν θελεις να αποφυγεις ολα αυτα να σου δωσω τηλεφωνο ενος αντικερ που εχει δεξαμενη για αυτη την δουλεια εναντι μικρης αμοιβης .
Τα χρηματα που θα δωσεις για τα διαβρωτικα, θα ειναι κατα πολυ περισσοτερα ,χωρις να υπολογισουμε την κουραση κ τα καψιματα
ΥΓ το κρεβατι εχει κ μπρουτζα ?? -
Μέσα στην κρεβατοκάμαρα έχω ξύλινο πάτωμα Σε δυο σημεία τα ξύλα τρίζουν γιατί καθώς τα πατάς δείχνουν να έχουν φύγει από την θέση τους εκεί που κουμπώνουν.
Έχει κάνεις καμιά ιδέα πως θα τα κάνω να μην ''παίζουν'' -
Με σιλικονη δοκιμασες ?
-
Tο σκεφτικά κ εγώ ίσως κ με ξυλόκολλα άλλα τα ξυλά είναι πολύ κολλημένα μεταξύ τους για να μπορέσει να πάει ανάμεσα η Σιλικόνι ή η ξυλόκολλα!
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Tο σκεφτικά κ εγώ ίσως κ με ξυλόκολλα άλλα τα ξυλά είναι πολύ κολλημένα μεταξύ τους για να μπορέσει να πάει ανάμεσα η Σιλικόνι ή η ξυλόκολλα!Δεν θα την βαλεις αναμεσα αλλα θα την περασεις απο κατω .
Μικρες τρυπες στα ξυλα που παιζουν κ προσεκτικα χυνεις την σιλικονη με το μαρκουτσι που εχει το φιαλιδιο ,συγχρονως πατας επανω η τοποθετεις κατι βαρυ για να στρωσει κ να μην σου σηκωσει τα ξυλα . -
Μια άσχημη αισθητικά αλλά Μαλλον αποδοτική λύση είναι μια πολύ μικρη σφηνουλα είτε ανάμεσα τους είτε σε κάποια εξωτερική πλευρά. Μολις μπει απλά με μια φαλτσετα την «ξυριζεις»·αν εφαπτονται στο σοβατεπι δεν θα είναι τόσο άσχημο. Αν είναι στη μέση τότε ίσως θα δημιουργηθεί ένα κενό. Αν πάντως είναι τόσο κοντά μεταξύ τους που δεν μπαίνει σιλικονη(που δεν νομίζω ότι θα σταματούσε το τριξιμο) μαλλον δεν έχουν φύγει απο τη θέση αλλά απλά θέλει ριζική συντήρηση.
-
Σε πολυκατοικία που δεν υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας,μπορεί να μπει εκ των υστέρων ή αυτό σημαινει ότι θα πρεπει να γκρεμίσεις μερικά σπίτια ή να βαλεις εξωτερικούς σωλήνες με άθλιο αισθητικα αποτέλεσμα;
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
.............Μαλλον αποδοτική λύση είναι μια πολύ μικρη σφηνουλα είτε ανάμεσα τους είτε σε κάποια εξωτερική πλευρά. ...............Συνηγορώ με την λύση του φίλτατου Professeur. Επειδή όμως μπορεί νε σε δυσκολέψει η ξύλινη σφήνα, δοκίμασε στα σημεία σύνδεσης να καρφώσεις-σφηνώσεις , 2-3 ψιλόκαρφα, απο αυτά που ειναι σαν χοντρές καρφίτσες, μήκους 1 εκατοστό και δεν εχουν 'κεφάλι'.
-
Ευχαριστώ κατά αρχών για τις απαντήσεις σας
Για σφήνες δεν χωρούν με την καμιά, έκτος κ αν ''φάω'' λίγο το ξύλο κ μπουν. Η λύση με ψηλόκαρφα ισως να έχει κάποια λογική
Όσο για την Σιλικονη θα το δω κ αυτό -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε πολυκατοικία που δεν υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας,μπορεί να μπει εκ των υστέρων ή αυτό σημαινει ότι θα πρεπει να γκρεμίσεις μερικά σπίτια ή να βαλεις εξωτερικούς σωλήνες με άθλιο αισθητικα αποτέλεσμα;Αν είναι καινούρια η οικοδομή συνήθως αφήνουν τις λεγόμενες αναμονές για τέτοια δουλειά ρώτα τον κατασκευαστή για αυτό
Αν δεν υπάρχουν οι γραμμές μπορούν να περάσουν μέσα από φωταγωγό (αν υπάρχει κ αυτός) κ τέλος αν δεν υπάρχει κ φωταγωγός θα κάνεις εξωτερικές γραμμές με κανάλι οπού το κόστος θα είναι και πολύ μεγαλύτερο.
Εξαρτάται σε ποιο όροφο μένεις -
Μπορει να γινει αρκετα ευκολα με εξωτερικους σωληνες φτανει να υπαρχει φωταγωγος.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Χαίρετε!
Μια ερώτηση.
Θέλω να καθαρίσω ένα παλιό σιδερένιο κρεβάτι από μπογιά. Το έβαφαν χωρίς να βγάζουν το προηγούμενο στρώμα μπογιάς για χρόνια. Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο που να μην γδάρω το σίδερο? Απλό γυαλόχαρτο? Ατσαλόβουρτσα?Με διαβρωτικο ,πιο πολυ θα παιδευτεις παρα θα εξυπηρετηθεις .Θελει καυστικη ποτασα την οποια θα διαλυσεις σε ενα μεγαλο δοχειο κ θα ριξεις μεσα τα κομματια μεχρι να γινουν οπως βγηκαν απο το χυτηριο .
Αν θελεις να αποφυγεις ολα αυτα να σου δωσω τηλεφωνο ενος αντικερ που εχει δεξαμενη για αυτη την δουλεια εναντι μικρης αμοιβης .
Τα χρηματα που θα δωσεις για τα διαβρωτικα, θα ειναι κατα πολυ περισσοτερα ,χωρις να υπολογισουμε την κουραση κ τα καψιματα
ΥΓ το κρεβατι εχει κ μπρουτζα ??Ναι, Γιώργο. Έχει και μπρούτζα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]