-
οπως και να εχει να προσεχεις γιατι ειναι απο τα πιο φονικα εργαλεια που υπαρχουν. και να φορας παντα γαντια ωστε να εφαπτεται το χερι σου με το φρενο ανακρουσης ωστε σε περιπτωση στραβής να σταματήσει.
http://www.etools.gr/index.php?page=sho ... virtuemart αυτό εδω εχει πολυ καλή τιμή.
-
Πλυστικό για το σπίτι: τι μάρκα; Η αξιοπιστία είναι σημαντικός παράγοντας.
Χρήση: αυτοκίνητο, μπαλκόνια κλπ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πλυστικό για το σπίτι: τι μάρκα; Η αξιοπιστία είναι σημαντικός παράγοντας.Χρήση: αυτοκίνητο, μπαλκόνια κλπ.
Karcher
εχει και αντιπροσωπεια με σερβις και στην θεσσαλονικη,κοντα στο Κοσμος -
Σημαντικό αυτό. Από αξιοπιστία όμως; Γιατί οκ, να έχουμε σέρβις κοντά μας, αλλά μην είμαστε και κάθε βδομάδα εκεί.
-
Συμφωνώ. Ειναι τα πλέον γνωστά, οχι ιδιαίτερα ακριβά, και χρησιμοποιούνται και απο επαγγελματίες, ως αξιόπιστα . Δες αναλυτικότερα :
http://www.protopsaltis.gr/console/prod ... %CE%A3.pdf -
Και ηρθε η ωρα να ρωτησω κατι και εγω. Στον φουρνο της ηλεκτρικης κουζινας εφτγε το εσωτερικο τζαμι της πορτας του φουρνου. Για να παω να παρω το τζαμι και να το εγκαταστησω πρεπει να ξεβιδωσω την πορτα? Ψευτικα τα κανουν τα ατιμα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σημαντικό αυτό. Από αξιοπιστία όμως; Γιατί οκ, να έχουμε σέρβις κοντά μας, αλλά μην είμαστε και κάθε βδομάδα εκεί.Kαι οπωσδηποτε να αποφυγεις τις μικρες σιερες,εκτος απο ψοφιες χαλανε και ευκολα
παρε μια να εχει καμια 130 bar πιεση και 400 και λιτρα παροχη -
Και μετά άνοιξε και ένα Wash Park κυριλε
-
Αμέ, θα έχω και wet t-shirt contest με corsair και πέτρο
-
-
Μετά το στοκάρισμα στον τοίχο υπάρχει ειδικός τρόπος να το τρίψω ;
το λέω αυτό γιατί τρίβοντας το δεν θέλω να γίνει 100% λείος ο τοίχος.
Πρώτον γιατί απ'οτι βλέπω όλοι οι τοίχοι παρουσιάζουν μια μικρή 'ανωμαλία' στην επιφάνεια τους και δεύτερον γιατί θα φαίνεται η διαφορά σε σχέση με άλλα σημεία του τοίχου που δεν θα στοκαριστούν. -
Την καλησπέρα μου. Η οικογένεια αναζητά πλυντήριο πιάτων (45άρι) και μου ανατέθηκε το έργο της εύερεσης και επιλογής.
Το θέμα είναι ότι εύλογα δεν ξέρω πού πάνε τα τέσσεραΠήγα και είδα μερικά. Κατά βάση είδα bosch και siemens σε ποικίλο εύρος τιμών. Μου είπαν και για miele και AEG αλλά εκεί που πήγα σήμερα μετά τη δουλειά δεν είχε. Είδα και κάτι πολύ ντιζαϊνάτα lg με λάμπες αποστείρωσης (!!!) αλλά περιέργως η lg Ελλάδας δεν έχει καν πλυντήρια πιάτων στο site της και προβληματίζομαι μήπως δεν τα υποστηρίζει πλέον.
Τα φώτα σας!
-
Ψάχνω για βενζινοκίνητο χορτο-θαμνοκοπτικό μηχάνημα. Απ' αυτά που τα 'ζώνεσαι' και προχωράς και κόβουν με τη μισινέζα ή με δίσκο.
Πήγα στο Praktiker και έριξα μια ματιά, υπήρχαν διάφορα.
Η έκταση που έχω προς καθάρισμα είναι περίπου μισό στρέμμα, με αγριόχορτα διαφόρων ειδών, αλλού χαμηλό χορτάρι και αλλού πιο γερά χόρτα με μεγαλύτερο ύψος.
Είδα μηχανήματα με κινητήρες χωρητικότητας/ισχύος από 25 cc - 1 hp στα 169 € ως 43 cc - 2hp στα 195 €-400 € και ένα ακόμη με 3,3 hp στα 499 €. Πλάτος κοπής ήταν συνήθως γύρω στα 25 cm με το δίσκο, στα 45 cm με την πετονιά, και το βάρος από 5,5 ως 8 kg. Θόρυβος 112-117 db.
Τα περισσότερα ήταν της McCulloch, κάποια της Kawasaki, και 2-3 άλλες μάρκες που δεν συγκράτησα.
Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πόση ισχύ χρειάζομαι...αλλά ψιλιάζομαι ότι το μικρό μηχάνημα του ενός ίππου δεν είναι αρκετό.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι γενικά δεν ξέρω τι πρέπει να προσέξω σε ένα τέτοιο μηχάνημα.
Οπότε, οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη σχετικά με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ψάξω, ή σχετικά με κάποιες 'καλές' μάρκες.
-
STIHL- Husqvarna και καποιες αλλες ειναι οι κορυφαιες του ειδους. Την Δευτερα του πασχα οργωσα ενα χωραφι ολατα πηρα παραμαζωμα
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
... Kawasaki ...Ααααααααααυτό!
Αλλά πάρε το όχι με το Κινέζικο κοντάρι.
Έχω πουλήσει καμιά 50αριά τα τελευταία 3 χρόνια, κανένα δεν γύρισε με πρόβλημα.
Αλλιώς, solo. Γερμανικό κ αξιοπιστότατο.ΥΓ. Αν έμπαινε ο kouk, πιθανότατα θα σου έλεγε να πάρεις alpina. Με ένα δικό του μικράκι 1ΗΡ έκοβε - μη σου πω - ένα 24ωρο ασταμάτητα ψηλά ξερά χόρτα, με την μεσηνέζα κ χωρίς να του έχει βάλει ποτέ λίγο γράσο ο αθεόφοβος...
-
Σ' ευχαριστώ.
Νομίζω πως αυτό εδώ είναι καλή περίπτωση, το βρίσκω και αλλού με ~280 €. Θα ξαναπεράσω από το Praktiker να δω τη τιμή το έχουν, μιας και στο χαρτί μου σημείωσα μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Πάντως, το ένα μηχάνημα που έχω σημειώσει με στοιχεία 48cc/3 hp έχει τιμή 570 € . Για το καλό του Praktiker ελπίζω να μην είναι το ίδιο..
Ή λες οι τρεις ίπποι να είναι υπερβολή; Πάντως απ' ό,τι βλέπω, και για λιγότερους περίπου τα ίδια χρήματα δίνεις (ή και περισσότερα).
Βρήκα και κάτι ωραία Stihl με τετράχρονο κινητήρα, αλλά η τιμή τους ξεφεύγει (400-500+).
Οι δίχρονοι κινητήρες αυτών των μηχανών τι συντήρηση θέλουν;
-
3 ΗΡ δεν είναι υπερβολή, είναι ό, τι καλύτερο για να κάνει ό, τι θέλεις για πολλά, πολλά χρόνια.
Για μένα, το καλύτερο της αγοράς. Αλλά πρόσεξε να μην είναι με το Κινέζικο κοντάρι. Το ξαναείπα, αλλά ...ΥΓ. Δεν θέλουν άλλη συντήρηση από καλής ποιότητας λάδι στην βενζίνη, άδειασμα όταν πρόκειται να μην χρησιμοποιηθεί για καιρό κ (το καλύτερο) να παίρνει μπρός 1 φορά τον μήνα όταν δεν χρησιμοποιείται...
-
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Η συντήρηση δεν φαντάζει δύσκολη αν και πιθανολογώ ότι το να το βάζω μπρος κάθε μήνα θα είναι λίγο δύσκολο καθώς το μηχάνημα προορίζεται για το εξοχικό, που βρίσκεται σε νησί. Ως προς το 'άδειασμα' υποθέτω εννοείς να αδειάζω το ντεπόζιτο και μετά να το βάζω μπρος μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα καυσίμου που έχει μείνει στο σωληνάκι και την αντλία.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να διακρίνω ευχερώς αν πρόκειται για το κινέζικο κοντάρι ή για το 'καλό' (το οποίο είναι, να υποθέσω, ιαπωνικό;)
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Την καλησπέρα μου. Η οικογένεια αναζητά πλυντήριο πιάτων (45άρι) και μου ανατέθηκε το έργο της εύερεσης και επιλογής.
Το θέμα είναι ότι εύλογα δεν ξέρω πού πάνε τα τέσσεραΠήγα και είδα μερικά. Κατά βάση είδα bosch και siemens σε ποικίλο εύρος τιμών. Μου είπαν και για miele και AEG αλλά εκεί που πήγα σήμερα μετά τη δουλειά δεν είχε. Είδα και κάτι πολύ ντιζαϊνάτα lg με λάμπες αποστείρωσης (!!!) αλλά περιέργως η lg Ελλάδας δεν έχει καν πλυντήρια πιάτων στο site της και προβληματίζομαι μήπως δεν τα υποστηρίζει πλέον.
Τα φώτα σας!
Μην το κουράσεις πολύ, δεν υπάρχει λόγος
Από αυτά που λες πάρε αυτό που ταιριάζει στην τσέπη σου...Bosch - Siemens είναι ολόϊδια και τα Πίτσος είναι πρακτικά ίδια αλλά σε καλύτερες τιμές...Τα miele θα είναι ακριβότερα αλλά προσωπικά δε βλέπω το λόγο να πάρεις πλυντήριο πιάτων miele...
Δες και τα neff, αλλά θα ξαναπώ μην περιμένεις σοβαρές διαφορές...Τα λεφτά που επιθυμείς να διαθέσεις θα σε κατευθύνουν καλύτερα. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Η συντήρηση δεν φαντάζει δύσκολη αν και πιθανολογώ ότι το να το βάζω μπρος κάθε μήνα θα είναι λίγο δύσκολο καθώς το μηχάνημα προορίζεται για το εξοχικό, που βρίσκεται σε νησί. Ως προς το 'άδειασμα' υποθέτω εννοείς να αδειάζω το ντεπόζιτο και μετά να το βάζω μπρος μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα καυσίμου που έχει μείνει στο σωληνάκι και την αντλία.Υπάρχει κάποιος τρόπος να διακρίνω ευχερώς αν πρόκειται για το κινέζικο κοντάρι ή για το 'καλό' (το οποίο είναι, να υποθέσω, ιαπωνικό;)
Το γράφει πάνω.
Θα σου το πουν κ στο κατάστημα, το είπα κ το ξαναείπα για να μην παρασυρθείς από την διαφορά της τιμής (εννοείται ότι με το Κινέζικο είναι φτηνότερο).
Ναι, αυτό εννοώ με το 'άδειασμα', ωστόσο κινδυνεύεις αν το αφήνεις 6 - 7 μήνες άδειο να 'στεγνώσει' η μεμβράνη του καρμπυρατέρ κ κάποια στιγμή να σπάσει. 'Σιγά την βλάβη' θα πεις κ +φωνώ, αλλά κάποιοι τρομάζουν...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]