-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Σιλικόνη σε inox νιπτήρα Πως την αφαιρούμε;Τρίψε την με το δάχτυλο σου...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
υπαρχει αφαιρετικο σιλικονης,ψαξε σε καλο χρωματοπωλειο.Τhanks
Κάνε μιά δοκιμή να ζστάνεις την επιφάνεια με πιστολάκι μαλλιών. Θα μαλακώσει τη σιλικόνη και ΙΣΩΣ έτσι να αφαιρεθεί πιό εύκολα. Ταυτόχρονα χρησιμοποίησε ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα μαγειρικής, απ 'την κουζίνα της μαμμάς' .
Χημικά σκευάσματα σε inox καλό είναι να τα αποφύγεις !Δε το σκέφτηκα. Σπάτουλα έχω στη κουζίνα Δημήτρη Μαγειρεύουμε λέμε
Σιλικόνη σε inox νιπτήρα Πως την αφαιρούμε;
Τρίψε την με το δάχτυλο σου...
Δεν....
-
Στο λεβητα πετρελαιου μου εχω μπεκ 2,64lit/h της danfoss.
Εχω θερμοστατη χώρου που μετράει το χρόνο λειτουργείας του λέβητα. Γνωρίζοντας και οτι κάθε πόντος στη σιδερενια δεξαμενη μου αντιστοιχεί σε 10 λίτρα σήμερα προσπάθησα να επαληθεύσω τη κατανάλωση.
Ματαια ομως διοτι μετα απο μερικες μερες και καποιες ωρες λειτουργιας, τα υπολογισθεντα καταναλωθεντα λίτρα σε σχέση με αυτά που μέτρησα με το υποδεκάμετρο εχουν καποια σημαντικη απόκληση, προς τα πάνω!
Συγκεκριμένα υπολογισα μια καταναλώση ~3,5 λιτρα/ ωρα.
Τωρα αναρωτιεμαι τι μπορεί να συμβαίνει. Το μπεκ έχει χαλάσει ή είναι ελλατωματικο και ψεκάζει περισσότερο? Η τυχόν ρύθμιση της αντλίας πετρελαίου και του αέρα μπορεί να παίζουν ρόλο στο ψέκασμα του μπέκ? Υπαρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι? -
εμενα μου ειχε τυχει μετα απο συντηρηση/καθαρισμο να καιει αισθητα παραπανω.Τον ξαναρυθμισα και οκ.
Μπορει να σου εχει βαλει και λαθος μπεκ. -
τελικα σωστα τα υπολογιζω, απλα τα 2,64 δεν ειναι λιτρα, αλλα kg/h . Ετσι επαληθευσα τη καταναλωση του καυστηρα μου και μπορω φετος-για τις επομενες περιπου 160 μέρες να ζεσταινομαι με το περσυνο πετρελαιο στη δεξαμενη μου.
-
Επομενη ερώτηση.
Εχω υδραυλική σύνδεση 1/2' μουφα, νιπελ κλπ...
Αλλα επειδη δεν πέτυχε η στεγανοποιηση με τη τρίχα-τεφλον κλπ εχω μερικες σταγονες καπου καπου να πέφτουν.
Χωρις να τα κάνω απο την αρχή, υπαρχει κάποιος τροπος να το στεγανοποιήσω εξωτερικα? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Επομενη ερώτηση.
Εχω υδραυλική σύνδεση 1/2' μουφα, νιπελ κλπ...
Αλλα επειδη δεν πέτυχε η στεγανοποιηση με τη τρίχα-τεφλον κλπ εχω μερικες σταγονες καπου καπου να πέφτουν.
Χωρις να τα κάνω απο την αρχή, υπαρχει κάποιος τροπος να το στεγανοποιήσω εξωτερικα?μαλλον πρεπει να την ξεσυνδεσεις.Υπαρχουν κολλες στεγανοποιησης σπειρωματων παντως.Στα βιομηχανικα μαγαζια.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εχω υδραυλική σύνδεση ...δεν πέτυχε η στεγανοποιηση με τη τρίχα-τεφλον ....Aν η σύνδεση είναι σε σωλήνα που θα δουλέψει ζεστό-κρύο νερό και οι σταγόνες που πέφτουν είναι το πολύ 1-2 κάθε λεπτό, άστο έτσι, βάζοντας για 2-3 ημέρες ένα δοχειάκι στο σημείο που στάζει ή ένα απορροφητικό πανάκι απο κάτω (χωρίς να εφάπτεται στο σημείο). Απο τα άλατα που θα πιάσει το σημείο 'διαρροής' όπως θα εξατμίζονται οι σταγόνες, θα σταματήσει απο μόνη της η διαρροή
-
+1
Αν μπορείς να σφίξε λίγο παραπάνω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ.
Αλλιώς περίμενε καμιά βδομάδα ίσως κλείσει η διαρροή από σκουριά. -
Άλατα-Σκουριά : 1-1
-
Πραγματι η σταγονες ειναι 1-2 το λεπτο Προκειται για μια επεκταση βρύσης, που ομως λογω δυσκολιας και παιδεματος για τη τοποθετησης της χωρις να κανουμε ανακαινηση ολη τη κουζινα (sic) επρεπε να χαλαρωσει λίγο μια+ στροφη η μούφα. Ετσι τωρα εδω και μια βδομαδα περιπου εχω τις σταγόνες. Να περιμενω πολύ ακομη για τα αλατα και τη σκουρια? Για το 'φουσκωμα' της τριχας ακουσα και ανεμενα, να αναμενω για τη δημιουργία 'πετσας' απο τα αλατα και τη σκουρια, μου φαίνεται κάπως.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Πραγματι η σταγονες ειναι 1-2 το λεπτο Προκειται για μια επεκταση βρύσης, που ομως λογω δυσκολιας και παιδεματος για τη τοποθετησης της χωρις να κανουμε ανακαινηση ολη τη κουζινα (sic) επρεπε να χαλαρωσει λίγο μια+ στροφη η μούφα. Ετσι τωρα εδω και μια βδομαδα περιπου εχω τις σταγόνες. Να περιμενω πολύ ακομη για τα αλατα και τη σκουρια? Για το 'φουσκωμα' της τριχας ακουσα και ανεμενα, να αναμενω για τη δημιουργία 'πετσας' απο τα αλατα και τη σκουρια, μου φαίνεται κάπως.Ποιος χρησιμοποιει καννάβι την εποχη μας;
Βαλε τεφλον να ησυχασεις.Απλα προσεξε πως θα το τυλιξεις στο σπειρωμα ,να μην το βαλεις αναποδα,θα πρεπει να σφιγγει οσο βιδωνεις.
-
το καναβι ειναι παλιο, και νομιζω πως αν εξαιρεσεις ισως την ευκολια του τεφλον, υπερεχει. Απλα δεν ήθελα να λύσω απο την αρχη ολες τις συνδεσεις ή να φωναξω υδραυλικο που θα πρότεινε 'ανακαινηση. Ετσι αρκεστηκα στη ρύθμιση και τοποθετηση της βρύσης 'παιζοντας ' λιγο μεσα-εξω με τις προεκτάσεις. Να το βγάλω και να ξανασφίξω δεν το σκέφτομαι καν, διοτι θα εχω παλι παιδεματα ή μπερδεματα. Ελπιζω να 'πιασει' το κόλπο με τη σκοπυρια και τα αλατα
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
το καναβι ειναι παλιο, και νομιζω πως αν εξαιρεσεις ισως την ευκολια του τεφλον, υπερεχει. Απλα δεν ήθελα να λύσω απο την αρχη ολες τις συνδεσεις ή να φωναξω υδραυλικο που θα πρότεινε 'ανακαινηση. Ετσι αρκεστηκα στη ρύθμιση και τοποθετηση της βρύσης 'παιζοντας ' λιγο μεσα-εξω με τις προεκτάσεις. Να το βγάλω και να ξανασφίξω δεν το σκέφτομαι καν, διοτι θα εχω παλι παιδεματα ή μπερδεματα. Ελπιζω να 'πιασει' το κόλπο με τη σκοπυρια και τα αλαταΑν υπερείχε θα το χρησιμοποιουσαν ακομα,νομιζω.Οπως και να εχει δεν καταλαβαινω γιατι το φοβασαι το ολο εγχείρημα.
Παντως σε νερο ποσιμο σκουρια και αλατα δεν ταιριαζουν.Αν ηταν το καλοριφερ πχ ενταξει . -
ερώτηση για τοποθέτηση laminate.
Μετακομίζει ο druze και πρέπει να βάλουμε πάτωμα στο διαμέρισμαΗ διαρύθμιση είναι ως εξής
Πάτωμα θα μπει εκεί που λέει woonkamer και στο hal.
Tα κομμάτια έχουν μήκος περίπου 1,40χ0,19.Η απορία που έχουμε είναι η εξής:
Μπαίνοντας στο σαλόνι, είναι καλύτερο είναι τοποθετημένα κατα πλάτος ή κατα μήκος?
απ όσο θυμάμαι στο σπίτι μας, η μεγαλύτερη διάσταση του πατώματος 'συμβαδίζει' με την μεγαλύτερη διάσταση του χώρου, αλλά μπορεί να είναι και τυχαίο -
Χωρίς να είμαι πολύ σίγουρος, νομίζω ότι δεν έχει πολλή σημασία πως θα μπει. Ίσως περισσότερο πρέπει να σκεφτείς ποιο 'τελείωμα' είναι 'ευκολότερο', εκεί που σταματά στο διάδρομο, και στη μπαλκονόπορτα, π.χ. και αναλόγως να πράξετε.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ερώτηση για τοποθέτηση laminate. .....Καλά θυμάσαι! Συνιστάται η τοποθέτηση του παρκέ/laminate να γίνεται παράλληλα με το μήκος της μεγαλύτερης διάστασης του χώρου , αλλά και σε πολλές περιπτώσεις κατά μήκος της πηγής φωτός που μπαίνει στο δωμάτιο.
Απο το σχεδιάγραμμα συμπεραίνω ότι και στα δύο δωμάτια πρέπει να το τοποθετήσετε ομοιόμορφα, δηλαδή με το μήκος των κομματιών παράλληλα στη μεγάλη διάσταση, που συμπίπτει και με τη φορά που μπαίνει το φυσικό φώς (είσοδος χώλ-παράθυρο καθιστικού/σαλονιού). -
Αν και αρχιδέκτονας, δεν το 'χα σκεφτεί. Σωστό, πάντως, για να μη φαίνονται οι όποιες ατέλειες συναρμογής όταν σκάει εγκάρσια στις σανίδες το φως.
-
ακριβος ετσι. Η εισοδος του κυριου φωτισμου στο χωρο θα σου δειξει αμέσως τη φορά τοποθετησης.
Μην ξεχασεις να μας ενημερωσεις για το τυπο laminate που θα επιλεξεις κλπ -
Αυτή εδώ είναι
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00213520/σημειωτέον ότι λόγο του ότι το διαμέρισμα είναι σε όροφο, είσαι υποχρεωμένος να βάλεις μονωτικό το οποίο πιστοποιημένα απορροφά τουλάχιστον 10db, αλλιώς μπορούν να σου στείλουν συνεργείο απ το δήμο και να σε βάλουν να το ξηλώσεις
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]