-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μόλις κάηκε η λάμπα στο δωμάτιό μου και πλέον ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσω με μια μη πυρακτώσεως...
Ανοίγω το θέμα γιατί θέλω λάμπα νέου τύπου που να ανάβει αμέσως (ας μην είναι στο 100% αλλά να μην περιμένω 2 δευτερόλεπτα στο σκοτάδι για να ανάψει) και βέβαια να είναι αξιόπιστη (κάτι μικρές λάμπες-κεράκια στο φωτιστικό του σαλονιού νέου τύπου μας καίγονται συνέχεια!)Παρε LED, εναι ακριβες στην αγορα τους αλλα το κερδιζεις μακροπροθεσμα.
-
+1
-
Τα λεντ υπάρχουν και σε θερμό λευκό ή μόνο σε ψυχρό?
-
Μόλις κάηκε η λάμπα στο δωμάτιό μου και πλέον ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσω με μια μη πυρακτώσεως...
Ανοίγω το θέμα γιατί θέλω λάμπα νέου τύπου που να ανάβει αμέσως (ας μην είναι στο 100% αλλά να μην περιμένω 2 δευτερόλεπτα στο σκοτάδι για να ανάψει) και βέβαια να είναι αξιόπιστη (κάτι μικρές λάμπες-κεράκια στο φωτιστικό του σαλονιού νέου τύπου μας καίγονται συνέχεια!)Οι νέες οικονομίας δεν καθυστερούν όπως οι παλιές. Δίνουν φως αμέσως και σιγά σιγά δυναμώνουν. Και έχουν πέσει οι τιμές τους πλέον αρκετά. Για λεντ δεν οίδα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τα λεντ υπάρχουν και σε θερμό λευκό ή μόνο σε ψυχρό?Και στα δυο
-
Βγάζουν χιλιόμετρα? Έχω βαρεθεί να αλλάζω λάμπες.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Βγάζουν χιλιόμετρα? Έχω βαρεθεί να αλλάζω λάμπες.Εχουν το διπλασσιο χρονο ζωης απο της απλες λαμπες οικονομιας και καταναλωνουν τα μισα Watt.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Βγάζουν χιλιόμετρα? Έχω βαρεθεί να αλλάζω λάμπες.Κοίτα, σε έναν που είχα παει, μου είχε δώσει εγγύηση για 3 χρόνια... ανεξάρτητα απο ώρες λειτουργίας.
Άρα λογικά, θα βγάζουν πολλά χιλιόμετρα -
Υπάρχουν LED που να αντικαταστήσουν πυρακτώσεως 100W ή 150W?
Γιατί γενικά από όσο ψάχνω φαίνεται να μην ξεπερνούν τα 40-60W... -
Γιατί γενικά από όσο ψάχνω φαίνεται να μην ξεπερνούν τα 40-60W...Δεν τα ξεπερνουν γιατι πιανουν τα Watt με τις απλες.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Γιατί γενικά από όσο ψάχνω φαίνεται να μην ξεπερνούν τα 40-60W...Δεν τα ξεπερνουν γιατι πιανουν τα Watt με τις απλες.
Δεν τα ξεπερνούν γιατί ακόμα δεν έχουν βρει τρόπο να ¨διώχνουν¨ την θερμοκρασία που βγάζουν...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Δεν τα ξεπερνούν γιατί ακόμα δεν έχουν βρει τρόπο να ¨διώχνουν¨ την θερμοκρασία που βγάζουν...
Οι Led δεν βγαζουν τιποτα υψηλες θερμοκρασιες.
-
Δεν ειναι ο πλεον ευχρηστος οδηγος αλλα πληροφορει σωστα και αξιοπιστα
http://ec.europa.eu/energy/lumen/wizard/index_el.htm -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Οι Led δεν βγαζουν τιποτα υψηλες θερμοκρασιες.
Και όμως... και η φίλιπς (και αλλη μια που δεν θυμάμαι) έχει αυτό το πρόβλημα...
-
Για την ώρα led με ισχύ αντίστοιχη μία πυρακτώσεως των 100W δεν νομίζω ότι υπάρχουν στην αγορά. Φυσικά και υπάρχουν led προβολείς αλλά είναι απλά πανάκριβοι για οικιακή χρήση.
Η λύση είναι βέβαια οι γνωστές λάμπες οικονομίας με ταχεία έναυση και τουλάχιστον 10,000 αφές και σβέσεις. Από εκεί και πέρα φρόντισε για μία ισχύ από 10~25% υψηλότερη της πυράκτωσης (θα το πληρώσεις με 2~4 Watt παραπάνω ισχύ) αν σε ενοχλεί πολύ το φως στην αρχή.
-
Ανοίγω το θέμα γιατί θέλω λάμπα νέου τύπου που να ανάβει αμέσως (ας μην είναι στο 100% αλλά να μην περιμένω 2 δευτερόλεπτα στο σκοτάδι για να ανάψει) και βέβαια να είναι αξιόπιστη (κάτι μικρές λάμπες-κεράκια στο φωτιστικό του σαλονιού νέου τύπου μας καίγονται συνέχεια!)ορεξη να εχεις να διαβασεις
http://www.candlepowerforums.com/vb/forum.php
προσεξε να διαλεξεις την σωστη led ομως -
έπρεπε να ανοιχτεί νέο θέμα για μια λάμπα ;
-
Λάμπα οικονομίας τη γνωστή με τα σωληνάκια αν θέλεις καλό φωτισμό για το δωμάτιό σου.
Για μπάνιο - χωλ κλπ ιδανική περίπτωση είναι αυτές οι led προς 4w έκαστη.
Τις έβαλα σε διάδρομο, μπάνιο και φωτιστικό σαλονιού (για καναπέ) και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έπρεπε να ανοιχτεί νέο θέμα για μια λάμπα ;Σωστά.Συνενώθηκε! [mod]
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Λάμπα οικονομίας τη γνωστή με τα σωληνάκια αν θέλεις καλό φωτισμό για το δωμάτιό σου.
Για μπάνιο - χωλ κλπ ιδανική περίπτωση είναι αυτές οι led προς 4w έκαστη.
Τις έβαλα σε διάδρομο, μπάνιο και φωτιστικό σαλονιού (για καναπέ) και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.4w LED αρα μαλλον φωτεινοτητα αντιστοιχη με λαμπα των 30W-40W ;
Τι 'χρωμα' βγαζει,ειναι δηλαδη θερμο ή ψυχρο;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]