-
Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες φίλε Dodger! Έχουμε κι εμείς πηγάδι στο εξοχικό, και θέλει καθάρισμα, καθώς έχει να κατέβει άνθρωπος μέσα γύρω στα 20 χρόνια. Βρήκα άνθρωπο να το κάνει και ζητάει 300 ευρώ. Με τις συμβουλές σου όμως ίσως το επιχειρήσω μοναχός...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες φίλε Dodger! Έχουμε κι εμείς πηγάδι στο εξοχικό, και θέλει καθάρισμα, καθώς έχει να κατέβει άνθρωπος μέσα γύρω στα 20 χρόνια. Βρήκα άνθρωπο να το κάνει και ζητάει 300 ευρώ. Με τις συμβουλές σου όμως ίσως το επιχειρήσω μοναχός...άσε μην υπάρχει κανένα φίδι εκεί κάτω... εγώ για 3.000 δε θα έδινα τη δουλειά σε άλλον, αλλά για 300€ θα τα έδινα πάντως...
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Όχι στο πάτωμα υποχρεωτικά. Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στην πόρτα/παράθυρο, στις κάσες δηλαδή, χωρίς τρύπες σε τοίχους και πατώματα.
Ετσι ακριβως κ δεν επιτρεπουν κ την απαγκιστρωση απο τις ραγιες
Πανο καλυτερα να σου ανεβασω φωτο ,εκτος κ εισαι οκ.
Ανέβασε να πάρω καμιά ιδέα μπας και προκόψω και βάλω επιτέλους!
Το κατσαβιδι το εβαλα στην θεση του πυρου για να μπορεις να διακρινεις το υψος ,που συνηθως τοποθετειται .
Εξωφυλλο κ τζαμιλικι κλειστα κ ο πυρος μπαινει στην πλευρα που βυθιζονταιΓιωργο τους πυρους απο που τους βρηκες?Αρκουν καποιοι απλοι ή χρειαζεται κατι ιδιαιτερο?
Σκεφτομαι να κανω και εγω το ιδιο μονος μου με το κρουστικο.Δε νομιζω να εχω προβλημα...
Θα τρυπησω με τη μια και το τζαμι και το πατζουρι.Σε τι υψος περιπου να τρυπησω?
Ειναι κατι αλλο που πρεπει να προσεξω? -
Να μην το χρησιμοποιησεις στο κρουστικο mode
-
Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες φίλε Dodger! Έχουμε κι εμείς πηγάδι στο εξοχικό, και θέλει καθάρισμα, καθώς έχει να κατέβει άνθρωπος μέσα γύρω στα 20 χρόνια. Βρήκα άνθρωπο να το κάνει και ζητάει 300 ευρώ. Με τις συμβουλές σου όμως ίσως το επιχειρήσω μοναχός...Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες φίλε Dodger! Έχουμε κι εμείς πηγάδι στο εξοχικό, και θέλει καθάρισμα, καθώς έχει να κατέβει άνθρωπος μέσα γύρω στα 20 χρόνια. Βρήκα άνθρωπο να το κάνει και ζητάει 300 ευρώ. Με τις συμβουλές σου όμως ίσως το επιχειρήσω μοναχός...άσε μην υπάρχει κανένα φίδι εκεί κάτω... εγώ για 3.000 δε θα έδινα τη δουλειά σε άλλον, αλλά για 300€ θα τα έδινα πάντως...
300 ευρώ αν σου περισσεύουν και δε τα λυπάσαι και δεν πιάνουν τα χέρια σου, οκ, δώσ'τα. Αν όμως μετράς έσοδα-έξοδα, έχεις 1-2 φίλους να βοηθήσουν, τότε κάν'το μόνος σου. Προσοχή θέλει, όχι βιαστικές κινήσεις, γερό σκοινί για δεσίματα, κ.α.
Τι βάθος και διάμετρο έχει το πηγάδι ArrowsFA1? Έχει νερό μέσα; Αν ναι, έχεις αντλία να το τραβήξεις;
-
@ Dodger : Εργολαβείες αναλαμβάνετε ????
Υποκλίνομαι !!! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ Dodger : Εργολαβείες αναλαμβάνετε ????
Υποκλίνομαι !!!Tώρα με την κρίση, το σκέφτομαι σοβαρά . Αν περιμένω από το πτυχίο μου, μάλλον θα πάω από ασιτεία
Αυτό το καλοκαίρι, έκανα δουλειές που άλλες χρονιές θα πλήρωνα για να γίνουν. Τελικα στην ανάγκη όλα γίνονται. Από τη στιγμή που τα χέρια μου και τα πόδια μου είναι γερά, ό,τι μπορώ να κάνω, θα το κάνω. Την τελευταία φορά που καθαρίστηκε το πηγάδι, ο πατέρας μου ήταν αυτός που έκανε το βίντσι ανεβοκατέβαζε με τα χέρια του κουβάδες με λάσπη, τώρα υπάρχει το μοτέρ, άρα είναι πιο εύκολη η δουλειά. Απλώς θέλει προσοχή και υπομονή.
ΥΓ: με 300 ευρώ αγοράζεις το μοτέρ της φωτό, που έχει κάπου 190 και σου μένουν και ρέστα . Αν έχεις εξοχικό (aka αυλή, κήπος, μπαχτσές), τότε αγοράζεις κασμά, τσάπα, τσουγκράνα, φτυάρι, καρότσι και είσαι comple
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες φίλε Dodger! Έχουμε κι εμείς πηγάδι στο εξοχικό, και θέλει καθάρισμα, καθώς έχει να κατέβει άνθρωπος μέσα γύρω στα 20 χρόνια. Βρήκα άνθρωπο να το κάνει και ζητάει 300 ευρώ. Με τις συμβουλές σου όμως ίσως το επιχειρήσω μοναχός...
άσε μην υπάρχει κανένα φίδι εκεί κάτω... εγώ για 3.000 δε θα έδινα τη δουλειά σε άλλον, αλλά για 300€ θα τα έδινα πάντως...
300 ευρώ αν σου περισσεύουν και δε τα λυπάσαι και δεν πιάνουν τα χέρια σου, οκ, δώσ'τα. Αν όμως μετράς έσοδα-έξοδα, έχεις 1-2 φίλους να βοηθήσουν, τότε κάν'το μόνος σου. Προσοχή θέλει, όχι βιαστικές κινήσεις, γερό σκοινί για δεσίματα, κ.α.
Τι βάθος και διάμετρο έχει το πηγάδι ArrowsFA1? Έχει νερό μέσα; Αν ναι, έχεις αντλία να το τραβήξεις;
Το πηγάδι έχει βάθος γύρω στα 6 μέτρα και διάμετρο κάπου στα 2, ίσως λίγο παραπάνω, και αρκετό νερό. Αντλία έχω καθώς χρησιμοποιούμε το νερό του για πότισμα. Τη διαδικασία σε γενικές γραμμές την ξέρω καθώς παλιά (όταν ακόμη το νερό ήταν πόσιμο), γινόταν τακτικά.
Θα το σκεφτώ....
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Όχι στο πάτωμα υποχρεωτικά. Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στην πόρτα/παράθυρο, στις κάσες δηλαδή, χωρίς τρύπες σε τοίχους και πατώματα.
Γιωργο τους πυρους απο που τους βρηκες?Αρκουν καποιοι απλοι ή χρειαζεται κατι ιδιαιτερο?
Σκεφτομαι να κανω και εγω το ιδιο μονος μου με το κρουστικο.Δε νομιζω να εχω προβλημα...
Θα τρυπησω με τη μια και το τζαμι και το πατζουρι.Σε τι υψος περιπου να τρυπησω?
Ειναι κατι αλλο που πρεπει να προσεξω?Ευκολακι κ οντως δεν χρειαζεσαι κρουστικο ,το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι ,να μην τρυπησεις την εξωτερικη πλευρα του εξωφυλλου
Δεν εχει κ τοση σημασια που θα τρυπησεις ,συνηθως τρυπαμε στη μεση κ πυρους εχουν ολα τα χρωματοπωλεια -
Το πηγάδι έχει βάθος γύρω στα 6 μέτρα και διάμετρο κάπου στα 2, ίσως λίγο παραπάνω, και αρκετό νερό. Αντλία έχω καθώς χρησιμοποιούμε το νερό του για πότισμα. Τη διαδικασία σε γενικές γραμμές την ξέρω καθώς παλιά (όταν ακόμη το νερό ήταν πόσιμο), γινόταν τακτικά.Θα το σκεφτώ....
Xωρίς να θέλω να κάνω κουμάντο στη τσέπη σου ή τις ικανότητές σου, αν έχεις χρόνο και 1-2 φίλους για βοήθεια, καν'το μόνος. Αρκεί να αδειάσεις το νερό, συνήθως τα πηγάδια τα καθαρίζουν Οκτώβρη μήνα, που έχουν αδειάσει, αλλά έτσι όπως είναι ο καιρός, Νοέμβρη με Δεκέμβρη ίσως είναι καλύτερα. Εμείς βγαζαμε τη λάσπη και όσο καθαρίζαμε, έβγαζε νερό καθαρό από τα πλαϊνά
-
Καλημέρα. Θέλω ένα καλό δράπανο για διάφορες δουλειές για τρύπες σε τοιχοποιία, μπετό και κατά καιρούς και για σιδερικά. Βλέπω τη μπλέ σειρά της Bosch στα κρουστικά δράπανα (http://www.bosch-professional.com/gr/el/ocs/τα εργαλεία/101356/κρουστικά-δράπανα/
Διαβάζοντας τριγύρω όμως βλέπω πως με τα κρουστικά θα έχω θέμα σε μπετό και γερό σοβά --> πάμε για λύση περιστροφικού πιστολέτου (τα μπλέ της Bosch)
Για 6 χρόνια με συντρόφευε ένα πράσινο πιστολέτο της Bosch το οποίο μου έμεινε σε σπάσιμο πλάκας με τη ''χούφτα'' (διαλυμμένο ρουλεμάν άξονα το οποίο αντικατέστησα αλλά κόλλησε πάλι και το απέσυρα) και πραγματικά με εξυπηρέτησα μια χαρά για οτιδήποτε άλλο εκτός από λεπτοδουλειά σε τοίχο όπου το βίαιο άνοιγμα της τρύπας δημιουργούσε προβλήματα για αυτό και προσανατολίζομαι σε κρουστικό δράπανο.
Υπάρχουν εμπειρίες-απόψεις επί του θέματος; κρουστικό δράπανο ή περιστροφικό πιστολέτο για γενική χρήση (βλέπω προσαρμόζεται και ταχυτσόκ 13mm στα πιστολέτα για χρήση τρυπανιών εκτός SDS);
Ή μήπως χρειάζονται και τα 2 και αντί για ένα των 150-200 ευρώ να πάρω 1 + 1 αρχικά μοντέλα της μπλε σειράς με μικρή υπέρβαση στο συνολικό κόστος. Δεν μπορώ να ξεφύγω πολύ παραπάνω δυστυχώς.
-
το δικο μου ειναι πρασινο και ειναι και κρουστικο και δεξιο-αριστεροστροφο
εχω τρυπισει τσιμεντο πολλες φορες και το εκανε ανετα (αν και 420w)
-
Εχω ενα μικρο της black and decker 750W και εμεινα αρκετα ευχαριστημενος για διαφορες ερασιτεχνικες δουλειες στο σπιτι,καποτε ομως χρειαστηκε να τοποθετησω στην οροφη του γκαραζ 14 βιδες για να στερεωσω εναν μηχανισμο που ηθελα.
Το δραπανο της black and decker εκει εφτασε στα ορια του,μεγαλος θορυβος και αδυναμια τρυπηματος η αλιως τρυπημα με αργο ρυθμο που με κουρασε στις δυο πρωτες βιδες, και αφου ηθελα απο καιρο να αναβαθμισω τα εργαλεια μου, πηρα την αλλη μερα το GBS 21-2 στα 1300W απο την μπλε σειρα της BOSCH,περιττο να πω οτι το τρυπημα εγινε στο αψε σβησε και εκει φαινεται η διαφορα μεταξυ ερασιτεχνικου και επαγγελματικου εργαλειου.Θα μου πεις θα τα βγαλεις τα λεφτα του?,σιγουρα οχι γιατι το πηρα για ερασιτεχνικα μαστορεματα και οχι για επαγγελματικες δουλειες,απλως θα ξερω οτι αν μου παρουσιαστει κατι στο μελλον θα εχω το καταλληλο εργαλειο.
Το πηρα ομως απο εδω,( το καταστημα ειναι κατω απο την δουλεια μου-να μην θεωρηθει σαν διαφημιση) στην τιμη που εχει αυτο το site και οχι στην τιμη που αναφερει το site της BOSCH.(προφανως η Βosch εχει μια ενδεικτικη τιμη και αφηνει τους εμπορους να διαμορφωσουν την δικη τους)
http://www.etools.gr/ergaleia-hlektrika ... no-11.html -
Όταν ήρθε ο καιρός να αγοράσω καινούριο δράπανο για το εξοχικό, αρχικά πήρα ένα Bosch 750W. Ρώτησα όμως εκ των υστέρων φίλο μου μάστορα και μου είπε ότι για χοντρές δουλειές δεν είναι αρκετό.
Έτσι το γύρισα πίσω και πήρα ένα ισχύος 1000W. Και το χειμώνα που κάναμε κάποιες γερές δουλειές, κατάλαβα ότι είχε δίκιο.
Αν λοιπόν έχεις τη δυνατότητα, χτύπα ένα 1000άρι από την ερασιτεχνική σειρά, ή κάτι από τη μπλε σειρά όπως έγραψε και ο SU-30. Για τις περισσότερες δουλειές, δεν θα σου χρειαστεί, αρκεί και ένα μικρότερο. Ποτέ όμως δεν ξέρεις...
-
Για κατι ενδιαμεσο σε τιμες, οχι χειροτερο σε ποιοτητα, δειτε και τα skill που προσωπικα τα κατατασω αναμεσα στα πρασινα και τα μπλε της bosch.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
http://www.etools.gr/Ωραίο site H χαρά του μαστροχαλαστή
Και μεις τη πράσινη σειρά της B έχουμε, αλλά γενικά αγοράζουμε με πολλά W για να είμαστε καλυμμένοι. Πάντως η μπλε σειρά είναι .
-
Υπάρχει 12V DC ρελέ που να μπαίνει σε ράγα πίνακα? Πήρα αυτό το ρελέ για μια κατασκευή που θέλω να κάνω αλλά χρειάζομαι και έναν 12βολτο. Έχω έναν σε σχήμα κύβου απο αυτοκινητο που κάνει μια χαρά τη δουλειά του αλλά θα ήθελα να τον βάλω στον πίνακα μαζί με τον άλλο και όχι να είναι χύμα.
-
φυσικα και υπαρχουν
http://www.alifragis.com.gr/view_cat.php?cat_id=520 -
Παρόμοιες σκέψεις και εμπειρίες έχω κι εγώ περί δράπανου και ήμουν έτοιμος να προχωρήσω σε κάποιο από τα μπλε της Bosch αλλά σε συνομιλία μου με ένα μάστορα, ο οποίος με παρέπεμψε και σε ένα αντίστοιχο forum, άκουσα πως με το κρουστικό θα ζορίζομαι με τα τσιμέντα, θα μου πάρει τα αυτιά κ.α. (γνωρίζε πως επίκειται και μεγάλο μαστόρεμα στο χωριό).
Κι έβλεπα καμιά φορά τα αυτοκίνητα εργολάβων full με κασετίνες ηλεκτρικών εργαλείων και απορούσα αν πραγματικά τα χρησιμοποιούν όλα αυτά. Μάλλον χρειάζεται ένα για κάθε δουλειά.
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
...Ή μήπως χρειάζονται και τα 2 και αντί για ένα των 150-200 ευρώ να πάρω 1 + 1 αρχικά μοντέλα της μπλε σειράς με μικρή υπέρβαση στο συνολικό κόστος. Δεν μπορώ να ξεφύγω πολύ παραπάνω δυστυχώς.Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα δυνατό πνευματικό. Τα κάνεις όλα κ έχεις μόνο το πρόβλημα του μεγάλου βάρους. Μελλοντικά, όταν μπορέσεις, παίρνεις κ ένα δραπανοκατσάβιδο κ είσαι κομπλέ!
ΥΓ. Τα εργαλεία δεν είναι ποτέ αρκετά. Όσα κ να 'χεις, πάντα θέλεις άλλο ένα.
ΥΓ2. Καλή η Μπος, αλλά υπάρχουν κ άλλα καλά εργαλεία (κ οικονομικότερα, στην ίδια ποιότητα). Θέλει λίγο ψάξιμο.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]