-
Ερωτηση προς τους γνωρίζοντες το αντικείμενο.
Θέλω να κατασκευάσω ένα τοιχίο ύψους 60 cm και μήκους 3 m. Η διατομή του έχει περίπου ως εξής:
Το τοιχίο θα χρησιμοποιηθεί προκεικένου να 'γεμίσει' μια ράμπα και να καταλήξω σε μια οριζόντια επιφάνεια.
Το ερώτημα μου είναι το εξής: ποιες είναι οι απαιτούμενες διαστάσεις του θεμελίου ('πέδιλου')?
Στο σχήμα (διατομή) φαίνεται επίτηδες ασύμμετρο, μια και θα πρέπει (υποθέτω) να παραλάβει κάποιες τάσεις από το υλικό που θα 'γεμίσει' τη ράμπα.
Παρακαλώ τα φώτα σας -
Το υψος των 60cm δεν ειναι τοσο σημαντικο,οποτε μια βαση στους 40-50 ποντους ειναι μια χαρα.
http://94.75.231.139/showthread.php?t=2 ... 4&langid=1
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Το υψος των 60cm δεν ειναι τοσο σημαντικο,οποτε μια βαση στους 40-50 ποντους ειναι μια χαρα.http://94.75.231.139/showthread.php?t=2 ... 4&langid=1
Χρήσιμη παραπομπή. Ευχαριστώ
Να τον οπλίσω, ή όχι? -
Βασικό είναι και το υλικό του 'γεμίσματος' της λεκάνης που θα 'κλείσει' με το τοιχίο αντιστήριξης, πχ. αν γεμίσει με χαλίκι 3Α, αλλά και ανάλογα με το τι θα πατάει πάνω στο υλικό (πχ αυτοκίνητο , .... έπιπλα κήπου, ... τίποτα, .... ).
Αν δεν 'πατάει' σημαντικό βάρος, συμφωνώ με τον SU-30.
Αλλιώς θα πρότεινα 0,25μ άνω, 0,35μ κάτω μέρος και 0,60μ Χ 0,20μ πέδιλο.
Και σαφώς, οπλισμός στο μπετό τουλάχιστον με πλέγματα, αν πρόκειται να υπάρχουν 'βάρη'. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Βασικό είναι και το υλικό του 'γεμίσματος' της λεκάνης που θα 'κλείσει' με το τοιχίο αντιστήριξης, πχ. αν γεμίσει με χαλίκι 3Α, αλλά και ανάλογα με το τι θα πατάει πάνω στο υλικό (πχ αυτοκίνητο , .... έπιπλα κήπου, ... τίποτα, .... ).
Και σαφώς, οπλισμός στο μπετό τουλάχιστον με πλέγματα, αν πρόκειται να υπάρχουν 'βάρη'.Ευχαριστώ.
Πάνω από το 'γεμισμα' (λίγα μπάζα, αθα μπαίνει το αυτοκίνητο (ενίοτε). Σε αυτή τη διαστασιολόγηση κατέληγα και εγώ, με πλέγματα (8*15) και, για επιπλέον ασφάλεια, σκεφτομαι να μπήξω μπετόβεργες σε βάθος 30-50 cm ανα 50 cm του τοιχίου, για επιπλέον 'σιγουριά'.... ή είμαι υπερβολικός?Α, ναι. Μια που έπιασα το μαστοριλίκι.
Επόμενη ερώτηση.
Σκέφτομαι να φωτίσω τον πάγκο της κουζίνας με led strip. Μιλάμε για πάγκο μήκους 3.5 μ. Αναρωτιέμαι: ενα strip μήκους 3.5 μ. αρκεί για να φωτίσει τον πάγκο, ή θα είναι απλά 'διακοσμητικό'? Αν έβαζα 2 σειρές θα πετύχαινα επαρκή φωτισμό 'εργασίας'?
Ξανά, τα φώτα σας, παρακαλώ! -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Και σαφώς, οπλισμός στο μπετό τουλάχιστον με πλέγματα, αν πρόκειται να υπάρχουν 'βάρη'.Ευχαριστώ.
Πάνω από το 'γεμισμα' (λίγα μπάζα, αθα μπαίνει το αυτοκίνητο (ενίοτε). Σε αυτή τη διαστασιολόγηση κατέληγα και εγώ, με πλέγματα (8*15) και, για επιπλέον ασφάλεια, σκεφτομαι να μπήξω μπετόβεργες σε βάθος 30-50 cm ανα 50 cm του τοιχίου, για επιπλέον 'σιγουριά'.... ή είμαι υπερβολικός?Α, ναι. Μια που έπιασα το μαστοριλίκι.
Επόμενη ερώτηση.
Σκέφτομαι να φωτίσω τον πάγκο της κουζίνας με led strip. Μιλάμε για πάγκο μήκους 3.5 μ. Αναρωτιέμαι: ενα strip μήκους 3.5 μ. αρκεί για να φωτίσει τον πάγκο, ή θα είναι απλά 'διακοσμητικό'? Αν έβαζα 2 σειρές θα πετύχαινα επαρκή φωτισμό 'εργασίας'?
Ξανά, τα φώτα σας, παρακαλώ!Μαλλον τον πετυχαινεις, μιας και πλεον εχουν εξελιχθεΙ τα LED
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ξανά, τα φώτα σας, παρακαλώ!Εγώ πήρα ένα 5μετρο led strip θερμού λευκού (δηλαδή ελαφρώς κίτρινο )με 100€ περίπου. Το φώς που βγάζει δέν είναι πολύ οπότε πιστεύω θα χρειαστείς ψυχρό λευκό που είναι πιό έντονο αλλά έχει και σχεδόν διπλάσια τιμή.
Επίσης πρόσεξε να το βάλεις κάπου που να μήν έχεις άμεση οπτική επαφή, πχ στο κάτω μέρος των ντουλαπιών γιατί είναι σημειακη πηγή φωτός και βγάζει μάτι.
-
σκεφτωμαι κι εγω να βαλω φωτισμο στο νεροχυτη πανω απ το παταθυρο εχει ενα ξυλο, να το τρυπισω και να του βαλω σποτακια ή να βαλω λεντ?
-
Πήρα πάμφθηνα νέον φωτιστικά με λεπτή λάμπα και ηλεκτρονικό μπάλαστ που μπήκαν κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας και το φως είναι εκτυφλωτικό.
Καίνε παραπάνω από λεδ αλλά έχουν λογική κατανάλωση. Όταν εμφανισθούν αντίστοιχης φωτεινότητας και φθηνά λεδ θα τα αντικαταστήσω. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Επόμενη ερώτηση.
Ξανά, τα φώτα σας, παρακαλώ!Μαλλον τον πετυχαινεις, μιας και πλεον εχουν εξελιχθεΙ τα LED
σε καμια περιπτωση δεν μπηγεις οπλισμους στο εδαφος,αμεσος κινδυνος οξειδωσης,ο οποιος θα συνεχιστει και μεσα στο μπετον,θα σκουριασει η μπετοβεργα,θα τιναξει την επικαλυψη του μπετου,θα αποδιοργανωθει το σκυροδεμα
Οι οπλισμοι παντα πρεπει να ειναι επικαλυμενοι
Τα κατακορυφα σιδερα του τοιχειου σου πρεπει να σπανε σε γωνια 90 μοιρες και να συνεχιζουν στο θεμελιο,ωστε να αγκυρωσουν.βεβαια δεν ειναι καποιο τοιχειο που πρεπει να παραλαβει φορτια σημαντικα,εχει μικρο υψος -
@ dbekos
@ SU-30
@ leonp
Eυχαριστώ για τις απαντησεις -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
σκουπιδοφάγος δε βοηθάει;
Τι εννόεις?
- Στη διάμετρο του σωλήνα αποχέτευσης τις κουζίνας, τα πολλά Φ βοηθάνε να μην βουλώνει εύκολα το δίκτυο, αλλά κρατάνε στις καμπές (ειδικά κάτω απο το σιφώνι) πολλά στάσιμα νερά, με αποτέλεσμα να 'μυρίζει' περισσότερο ο νεροχύτης.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Τι εννόεις?
- Στη διάμετρο του σωλήνα αποχέτευσης τις κουζίνας, τα πολλά Φ βοηθάνε να μην βουλώνει εύκολα το δίκτυο, αλλά κρατάνε στις καμπές (ειδικά κάτω απο το σιφώνι) πολλά στάσιμα νερά, με αποτέλεσμα να 'μυρίζει' περισσότερο ο νεροχύτης.
-
Τελικά Huston we have a problem!Αυτό που φοβόμουν έγινε.
Τροποποιώντας την κουζίνα και μεταφέροντας τον νιπτήρα 3,5 μέτρα απέναντι διαπίστωσαμε ότι ο σωλήνας φ75 που διαθέτει δεν εχει καθόλου κλήση για τα επόμενα συνολικά 7 μέτρα.
Τώρα για να δώσουμε έστω και 2-3 μοίρες κλίση πρέπει να σκάψουμε τάφο
Εχει κανείς να προτείνει κάτι γμτ -
να δωσεις κουρμπα στην σωληνωση δεν παιζει?
αλλα τι διαολο φ75? ουτε σε καραβι δεν ειδα τοση
-
καμιά καλή καρέκλα γραφείου? αυτή που είχα τα έπαιξε.
tractioner πού είναι το περίεργο; ο σκουπιδοφάγος, ο δικός μας τουλάχιστον, τα τρώει και τα πετάει με πίεση στο σιφώνι οπότε δε μένει κάτι στάσιμο.
-
καμιά καλή καρέκλα γραφείου? αυτή που είχα τα έπαιξε.tractioner πού είναι το περίεργο; ο σκουπιδοφάγος, ο δικός μας τουλάχιστον, τα τρώει και τα πετάει με πίεση στο σιφώνι οπότε δε μένει κάτι στάσιμο.
καρεκλες υπαρχουν απο 30 μεχρι 240
-
αυτή που έχω ήταν των 50-60 από προσφορά praktiker. 5 χρόνια καλά κράτησε.
-
Εχει και με 1.500.000 ευρω,δινεις κατι παραπανω αλλα διολε ξεχωριζεις απο τους αλλους.
-
αυτή που έχω ήταν των 50-60 από προσφορά praktiker. 5 χρόνια καλά κράτησε.εγω ειχα το προηγουμενο μοντελο απο αυτο
http://www.homemania.gr/pegasus/product ... _PROD22979
καλη ηταν οσο κρατησε (ξεχασα να βαλω δυο βιδες και στο τελος η ζημια ειχε γινει σοβαρη οποτε και πηρε ποδι) και κυριως κραταγε την πλατη οπως πρεπει και δεν σε αφηνε να περνεις περιεργες στασεις
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]