Περί ηλιακών θερμοσιφόνων:
Ειχα αγοράει το 1988, εναν της 'ΗΛΙΟΘΕΡΜΟ', 160 λτ, με διπλή ηλιακή πλάκα.
Ο λόγος που επιλέχθηκε : Ηταν ο μοναδικός που διέθετε ηλεκτρονικό καντράν, με led, το οποίο έβαζες σε κάποιο σημείο στο σπίτι (με καλώδιο), για να βλέπεις τη θερμοκρασία του νερού που είχε μαζέψει. Τεράστια ευκολία.
Εξαιρετική απόδοση, μηδέν βλάβες, μόνο συμπλήρωμα με αντιψυκτικό κάθε 2-3 χρόνια (μόνος μου) και μία αλλαγή αντίστασης, που κάηκε στη 10ετία.
Το Φεβρουάριο τρύπησε μία απο τις πλάκες και αποφασίστηκε η συνολική αντικατάστασή του, αφού, είχε αρχίσει να ψιλομυρίζει 'χώμα' και το νερό που έβγαζε.
Αγοράστηκε ιδια μάρκα, κόστος με τοποθέτηση 850€, ίδια λίτρα αλλά με μονή ηλιακή πλάκα-νέας τεχνολογίας, που απέδιδε όλο το καλοκαίρι εξαιρετικά σε ταχύτητα και ποσότητα ζεστού νερού. Όμως:
1/ Την 2η ημέρα απο την τοποθέτηση, η βρύση παροχής ζεστού νερού έτρεχε με το σταγονόμετρο.
Διαπίστωση: Κατά τη κατασκευή του, ενα κομμάτι φελιζόλ-υαλοβάμβακα ειχε πέσει στο δοχείο νερού και κυκλοφορώντας έφραξε την γραμμή που δίνει ζεστό νερό, ευτυχώς στην πρώτη γωνία 15 εκατοστά απο τον ηλιακό. Επισκευή δωρεάν, μπινελίκια κάμποσα.
2/ Με τις πρώτες συννεφιές (αρχές Σεπτεμβρίου) , άναψα την αντίσταση, αφού ήλιος γιόκ. Όμως το νερό δεν ζεσταινόταν. Ερχονται για επισκευή , διαπιστώνουν καμμένη αντίσταση. Αλλαγή δωρεάν και ΟΚ, δεύτερος γύρος παραπόνων απο μέρους μου.
3/ Μετά απο 2 εβδομάδες, ξανά συννεφιά, ξανά προσπάθεια για χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ζεστό νερό γιόκ.
Ερχονται για επισκευή, διαπιστώνουν τώρα καμμένο θερμοστάτη. Αλλαγή δωρεάν, ΟΚ.
4/Αρχές Οκτωβρίου, πάλι τα ίδια: Άναμμα για ζεστό νερό μέσω αντίστασης, ζεστό νερό ....
Έρχονται και παραδέχονται το εξής: Η εταιρία ειχε προμηθευτεί προβληματικούς θερμοστάτες. Μόλις ο ηλιακός λειτουργούσε με τον ήλιο και ανέβαζε θερμοκρασία νερού 70 βαθμούς και κάποια στιγμή λόγω κατανάλωσης-καιρού κλπ έπεφτε η θερμοκρασία νερού στους 15 βαθμούς, ο θερμοστάτης κόλλαγε. Τοποθέτησαν εντελώς διαφορετικού τύπου-μάρκας και έκτοτε δεν έχω πρόβλημα. Βέβαια έχει περάσει μόνο 1 μήνας....
Edit: Στην εταιρία όταν παίρνω τηλέφωνο, τρέχουν να σωθούν, αλλά και εγώ ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα!
-
Ο λόγος που επιλέχθηκε : Ηταν ο μοναδικός που διέθετε ηλεκτρονικό καντράν, με led, το οποίο έβαζες σε κάποιο σημείο στο σπίτι (με καλώδιο), για να βλέπεις τη θερμοκρασία του νερού που είχε μαζέψει. Τεράστια ευκολία.
Εξαιρετική απόδοση, μηδέν βλάβες, μόνο συμπλήρωμα με αντιψυκτικό κάθε 2-3 χρόνια (μόνος μου) και μία αλλαγή αντίστασης, που κάηκε στη 10ετία.
Το Φεβρουάριο τρύπησε μία απο τις πλάκες και αποφασίστηκε η συνολική αντικατάστασή του, αφού, είχε αρχίσει να ψιλομυρίζει 'χώμα' και το νερό που έβγαζε.
Αγοράστηκε ιδια μάρκα, κόστος με τοποθέτηση 850€, ίδια λίτρα αλλά με μονή ηλιακή πλάκα-νέας τεχνολογίας, που απέδιδε όλο το καλοκαίρι εξαιρετικά σε ταχύτητα και ποσότητα ζεστού νερού. Όμως:
1/ Την 2η ημέρα απο την τοποθέτηση, η βρύση παροχής ζεστού νερού έτρεχε με το σταγονόμετρο.
Διαπίστωση: Κατά τη κατασκευή του, ενα κομμάτι φελιζόλ-υαλοβάμβακα ειχε πέσει στο δοχείο νερού και κυκλοφορώντας έφραξε την γραμμή που δίνει ζεστό νερό, ευτυχώς στην πρώτη γωνία 15 εκατοστά απο τον ηλιακό. Επισκευή δωρεάν, μπινελίκια κάμποσα.
2/ Με τις πρώτες συννεφιές (αρχές Σεπτεμβρίου) , άναψα την αντίσταση, αφού ήλιος γιόκ. Όμως το νερό δεν ζεσταινόταν. Ερχονται για επισκευή , διαπιστώνουν καμμένη αντίσταση. Αλλαγή δωρεάν και ΟΚ, δεύτερος γύρος παραπόνων απο μέρους μου.
3/ Μετά απο 2 εβδομάδες, ξανά συννεφιά, ξανά προσπάθεια για χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ζεστό νερό γιόκ.
4/Αρχές Οκτωβρίου, πάλι τα ίδια: Άναμμα για ζεστό νερό μέσω αντίστασης, ζεστό νερό ....
Έρχονται και παραδέχονται το εξής: Η εταιρία ειχε προμηθευτεί προβληματικούς θερμοστάτες. Μόλις ο ηλιακός λειτουργούσε με τον ήλιο και ανέβαζε θερμοκρασία νερού 70 βαθμούς και κάποια στιγμή λόγω κατανάλωσης-καιρού κλπ έπεφτε η θερμοκρασία νερού στους 15 βαθμούς, ο θερμοστάτης κόλλαγε. Τοποθέτησαν εντελώς διαφορετικού τύπου-μάρκας και έκτοτε δεν έχω πρόβλημα. Βέβαια έχει περάσει μόνο 1 μήνας....
Edit: Στην εταιρία όταν παίρνω τηλέφωνο, τρέχουν να σωθούν, αλλά και εγώ ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Edit: Στην εταιρία όταν παίρνω τηλέφωνο, τρέχουν να σωθούν, αλλά και εγώ ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα!Shit happens! Ας τον χαρείς τουλάχιστον απο εδώ κ πέρα.
-
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καλημέρα! Η κουζίνα κατεύτασε κ με μπέρδεψε! (τσάμπα το ΤΕΙ που είχα περάσει ρε γμτ) Έχει 5 υποδοχές + γείωση.Παρακάτω φαίνεται η σωστή συνδεσμολογία:
Από τον τοίχο βγαίνουν 3 καλώδια: κιτρινο/πράσινο, κοκκινο και μπλε.
Χωρις να ειμαι ειδικος
Τα δυο μεσαια ειναι για τριφασικο οποτε τα ξεχνας.Το πρωτο σχημα θα ακολουθησεις.Εχει γεφυρες(συνδεεις το 1 με το 2 με το 3 και με αλλο κομματι καλωδιο το 4 με το 5 ) ετοιμες ή θα φτιαξεις εσυ με κομματι καλωδιο; Κιτρινο/πρασινο ειναι η γειωση (τα αλλα παιζουν ρολο αν μπουν αναποδα; μην βαρατε ειπα οτι δεν ειμαι ειδικος ) -
Δεν πρέπει να συνδέονται από μόνα τους. Πρέπει να πάρω κ καλώδιο? Τι είδους? Γενικότερα
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν πρέπει να συνδέονται από μόνα τους. Πρέπει να πάρω κ καλώδιο? Τι είδους? ΓενικότεραΗ γεφυρα ειναι αυτο που ενωνει το 4 με το 5 στην φωτο http://i189.photobucket.com/albums/z22/ ... C01691.jpg
Περιμενε να απαντησει και κανενας πιο σχετικος απο εμενα -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν πρέπει να συνδέονται από μόνα τους. Πρέπει να πάρω κ καλώδιο? Τι είδους? ΓενικότεραΠάρε εναν ηλεκτρολόγο καλύτερα!
(να του ζητήσεις και απόδειξη) -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν πρέπει να συνδέονται από μόνα τους. Πρέπει να πάρω κ καλώδιο? Τι είδους? Γενικότερα
Η γεφυρα ειναι αυτο που ενωνει το 4 με το 5 στην φωτο http://i189.photobucket.com/albums/z22/ ... C01691.jpg
Περιμενε να απαντησει και κανενας πιο σχετικος απο εμεναΤελικά το 4 με το 5 είναι γεφυρωμένα, τα άλλα όμως όχι.
Επίσης τα καλώδια του τοίχου δεν φτάνουν με τπτ να βιδωθούν στην κουζίνα. Πως προεκτείνονται αυτά? -
Ενημέρωση:
πήγα αγόρασα καλώδιο (ήταν κ ακριβό σχετικά ), αγόρασα καπς (έτσι μου τα είπε) για να ενώσω τα καλώδια και τελικά έχει 3 γέφυρες μέσα οπότε είμαι οκ. Οπότε έχουμε:
-γεφύρωμα 1, 2, 3 και σύνδεση με το ΚΟΚΚΙΝΟ καλώδιο L1 (=φάση)
-γεφύρωμα 4, 5 και σύνδεση με το ΜΠΛΕ καλώδιο N (=ουδέτερος)
-σύνδεση της γείωσης με το ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ καλώδιο (=γείωση)Η μλκία είναι ότι για να τη συνδέσω πρέπει να βγάλω ένα καπάκι που είναι βιδωμένο με torx!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ενημέρωση:πήγα αγόρασα καλώδιο (ήταν κ ακριβό σχετικά ), αγόρασα καπς (έτσι μου τα είπε) για να ενώσω τα καλώδια και τελικά έχει 3 γέφυρες μέσα οπότε είμαι οκ. Οπότε έχουμε:
-γεφύρωμα 1, 2, 3 και σύνδεση με το ΚΟΚΚΙΝΟ καλώδιο L1 (=φάση)
-γεφύρωμα 4, 5 και σύνδεση με το ΜΠΛΕ καλώδιο N (=ουδέτερος)
-σύνδεση της γείωσης με το ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ καλώδιο (=γείωση)Η μλκία είναι ότι για να τη συνδέσω πρέπει να βγάλω ένα καπάκι που είναι βιδωμένο με torx!
Κύριοι, είχαμε πλήρη επιτυχία ως προς την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, όλα οκ!
Όμως δεν χωράνε να μπουν οι εστίες στον παγκο μιας κ θέλει μισό εκατοστό ακόμα κόψιμο. Ψάχνω σέγα από γνωστό να συνεχίσω. -
σέγα black n decker από praktiker 25e μια χαρά κάνει δουλειά
τελικά θα πάω σε πλακάκι ή πλαστικό δάπεδο. το isomat στεγανωτικό δεν έκανε δουλειά και βαρέθηκα να δοκιμάζω το κάθε τι και γι'αυτό λοιπόν θα πάω σε πλακάκι να τελειώνω. 15τμ είναι ο χώρος, οπότε θα πα να διαλέξω πλακάκι και θα τα βάζω σιγά σιγά. θα πρέπει να προσέξω κάτι ?
-
Dude έχω εγώ σέγα αν θες...
Και τα άλλα δεν τα λένε καπς, αλλά κλέμες. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θα πρέπει να προσέξω κάτι ?Πρέπει να κάνεις το δάπεδο εντελώς επίπεδο πριν βάλεις τα πλακάκια.
Όχι λείο αλλά επίπεδο.Πάρε Α' κατηγορίας πλακάκια και σταυρουδάκια για τους αρμούς.
Αλλιώς θα παιδευτείς να τα τοποθετήσεις και μετά θα σκοντάφτεις στις γωνιές που θα εξέχουν.
-
επίπεδο πρέπει να είναι ήδη
Α΄ κατηγορίας πού έχει ? μου είπαν μακρυά από Leroy και ότι έχει καλά στα Ravenna αλλά είναι μακρυά. Praktiker ή λακιώτης ? -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
...δεν τα λένε καπς, αλλά κλέμες.Έχω την εντύπωση ότι ξέρω τι εννοεί και είναι άλλο πράμα από τις κλέμες. Πρέπει να εννοεί κάτι σαν δαχτυλήθρες πλαστικές (εμένα είναι πορτοκαλί) που μέσα έχουν μεταλλικό σπείρωμα που 'βιδώνεις' με το χέρι πάνω από τις πλεγμένες άκρες των δύο προς σύνδεση καλωδίων ώστε να εξασφαλίσεις την συγκράτησή τους μαζί. Εύκολα, γρήγορα, με το χέρι, δε θέλει ούτε μονωτική γιατί δεν περισσεύει γυμνό καλώδιο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...δεν τα λένε καπς, αλλά κλέμες.
Έχω την εντύπωση ότι ξέρω τι εννοεί και είναι άλλο πράμα από τις κλέμες. Πρέπει να εννοεί κάτι σαν δαχτυλήθρες πλαστικές (εμένα είναι πορτοκαλί) που μέσα έχουν μεταλλικό σπείρωμα που 'βιδώνεις' με το χέρι πάνω από τις πλεγμένες άκρες των δύο προς σύνδεση καλωδίων ώστε να εξασφαλίσεις την συγκράτησή τους μαζί. Εύκολα, γρήγορα, με το χέρι, δε θέλει ούτε μονωτική γιατί δεν περισσεύει γυμνό καλώδιο.
Λες αυτα που μοιαζουν με τα καπακια που βαζουμε στις βαλβιδες στα λαστιχα ;Τα ξερω αλλα προτιμω τις κλεμες,εκτος αν δεν υπαρχει αρκετος χωρος .
http://www.courbi.gr/media/2010/01/14/i ... 00_204.jpg
-
Α΄ κατηγορίας πού έχει ? μου είπαν μακρυά από Leroy και ότι έχει καλά στα Ravenna αλλά είναι μακρυά. Praktiker ή λακιώτης ?Το παλιό καλό κόλπο, θα χρειαστείς: σπάγγο, 2 καρφάκια, 1 αλφάδι. Πιστεύω πως κατάλαβες τι πρέπει να κάνεις... Μαζί με τα πλακάκια, καλή κόλλα, σταυρουδάκια και υπομονή θα βγεί άψογο αποτέλεσμα..
-
@ Onyx & Bill
Είχα ξεχάσει κάν οτι υπάρχουν αυτά! Ναι λογικά αυτά θα λέει. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Α΄ κατηγορίας πού έχει ? μου είπαν μακρυά από Leroy και ότι έχει καλά στα Ravenna αλλά είναι μακρυά. Praktiker ή λακιώτης ?Το παλιό καλό κόλπο, θα χρειαστείς: σπάγγο, 2 καρφάκια, 1 αλφάδι. Πιστεύω πως κατάλαβες τι πρέπει να κάνεις... Μαζί με τα πλακάκια, καλή κόλλα, σταυρουδάκια και υπομονή θα βγεί άψογο αποτέλεσμα..
υπάρχει κανά καλό e-how to ? δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ να βάζουν πλακάκια, και δεν είμαι σε θέση να πληρώνω και μάστορα (πόσο να πάρει για 15τμ ? )
-
υπάρχει κανά καλό e-how to ? δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ να βάζουν πλακάκια, και δεν είμαι σε θέση να πληρώνω και μάστορα (πόσο να πάρει για 15τμ ? )
http://onlinetools.gr/gr/mastoremata-ft ... video.html
http://www.domika.gr/newSolutions/Kentriki_plakakia.asp παιζει Μητροπανο τωρα
google το 'τοποθετηση πλακιδιων'