-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
linuxades: help!
έχω σ'ένα φάκελο εκατοντάδες αρχεία. θέλω να κάνω tar μόνο αυτά των τελευταίων 5 ημερών. τι εντολή δίνω?
κανεις Sort by date, επιλεγεις τα αρχεια των τελευταιων 5 ημερων με το ποντικη, δεξι κλικ και add to tar...
Tar;;;;;
Εντολη;;;;;
...Δεν μιλαμε για Windows???Τι πεταγεσαι εσυ;;;
Του το χρωσταγα απο αλλο τοπικ....τι μου χρώσταγες Άλεξ ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
linuxades: help!
έχω σ'ένα φάκελο εκατοντάδες αρχεία. θέλω να κάνω tar μόνο αυτά των τελευταίων 5 ημερών. τι εντολή δίνω?
κανεις Sort by date, επιλεγεις τα αρχεια των τελευταιων 5 ημερων με το ποντικη, δεξι κλικ και add to tar...
Tar;;;;;
Εντολη;;;;;
...Δεν μιλαμε για Windows???Τι πεταγεσαι εσυ;;;
Του το χρωσταγα απο αλλο τοπικ....τι μου χρώσταγες Άλεξ ?
την μπιχτη...
-
με παρεξήγησες δεν ήταν μπηχτή πριν sorry αν βγήκε έτσι
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
με παρεξήγησες δεν ήταν μπηχτή πριν sorry αν βγήκε έτσιτροπος του λεγειν
μπιχτη, καρφι, σποντα.... χαβαλες να γινεται -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
FF 3.5.1Δεν ξερω αν εχει τυχει και σε αλλον αλλα σε αυτη την εκδοση αν εχω ανοιξει δυο καρτελες μπορει πανω στην εναλλαγη μεταξυ τους να κλεισει την μια και να την ανοιξει σε νεο παραθυρο
-
έχω μια απλοϊκή ερώτηση.
έδεσα με tie wrap όσα καλώδια περίσσευαν και τα έκανα 'κουλούρα', ώστε να μην μπερδεύονται μεταξύ τους. από τα καλώδια αυτά περνά ρεύμα. στη συνέχεια έδεσα 3-4 καλώδια που είχαν την ίδια διαδρομή μεταξύ τους, ώστε να είναι οργανωμένα. δεν ξέρω ακριβώς, για αυτό θέλω τη βοήθειά σας. υπάρχει πιθανότητα από τα καλώδια που είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, καθώς και από τις κουλούρες, να υπάρξει υπερθέρμανση του καλωδία και να πάρει φωτιά?
ρωτώ να ξέρω μήπως υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.το ένα από τα καλώδια είναι ενός πολύμπριζου, που τροφοδοτεί τα υπόλοιπα. τα watt που παιρνούν σταθερά από αυτό νομίζω πως δεν είναι πάνω από 500.
ευχαριστώ. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
υπάρχει πιθανότητα από τα καλώδια που είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, καθώς και από τις κουλούρες, να υπάρξει υπερθέρμανση του καλωδία και να πάρει φωτιά?
ρωτώ να ξέρω μήπως υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.Λοιπον... ετσι οπως εισαι φυγε να ριξεις καμια βουτια... Δε σε βλεπω καλα!
υπερβολικος full... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
FF 3.5.1
Δεν ξερω αν εχει τυχει και σε αλλον αλλα σε αυτη την εκδοση αν εχω ανοιξει δυο καρτελες μπορει πανω στην εναλλαγη μεταξυ τους να κλεισει την μια και να την ανοιξει σε νεο παραθυρο
Δεν μου έτυχε... Πάντως θα τον χαρακτήριζα
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
υπάρχει πιθανότητα από τα καλώδια που είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, καθώς και από τις κουλούρες, να υπάρξει υπερθέρμανση του καλωδία και να πάρει φωτιά?
ρωτώ να ξέρω μήπως υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.Λοιπον... ετσι οπως εισαι φυγε να ριξεις καμια βουτια... Δε σε βλεπω καλα!
υπερβολικος full...δίκαιο έχεις κορσαίρ, εκεί θα έπρεπε να ήμουν αλλά δεν έκατσε αυτό το σαββατοκύριακο.
με βάρεσε η ζέστη μάλλον...
ΥΓ: αν πάθω τίποτα, από την ασφαλιστική σου θα γυρέψω αποζημίωση! (πλακίτσα )
-
Σε αρχαίο χωριατόσπιτο φίλης στο οποίο είχαμε ανάψει 2 κουκουνάρες -με τριπολικό- και είχαμε αφήσει το υπόλοιπο καλώδιο κουλούρα (τόσο μας έκοβε τότε), όταν γυρίσαμε στο σπίτι είχε λιώσει τα καλώδια και κάψει την κεντρική ασφάλεια του σπιτιού. Ακόμα έχουμε να το λέμε στην παρέα πως δεν κάψαμε το σπίτι της κοπέλας τότε.
-
ΥΓ: αν πάθω τίποτα, από την ασφαλιστική σου θα γυρέψω αποζημίωση! (πλακίτσα )
Μεινε ησυχος, θα αποζημιωθεις πληρως
@ Σε γενικες γραμμες, αμα κατι σε προβληματιζει... λεγε στον Λαππα να το δοκιμαζει... και αν βλεπεις οτι ζει ακομα, τοτε ειναι ασφαλες και για σενα
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σε αρχαίο χωριατόσπιτο φίλης στο οποίο είχαμε ανάψει 2 κουκουνάρες -με τριπολικό- και είχαμε αφήσει το υπόλοιπο καλώδιο κουλούρα (τόσο μας έκοβε τότε), όταν γυρίσαμε στο σπίτι είχε λιώσει τα καλώδια και κάψει την κεντρική ασφάλεια του σπιτιού. Ακόμα έχουμε να το λέμε στην παρέα πως δεν κάψαμε το σπίτι της κοπέλας τότε.λέγε μου τέτοια Χρήστο, να μην πάω διακοπές...
θα μείνω καραούλι με τις κουλούρεςΥΓ: κουκουνάρα εννοείς την ηλεκτρική θερμάστρα? αυτές καταναλώνουν άπειρο ρεύμα νομίζω...
-
Ναι, αυτές εννοώ. Κοίτα όμως, ήμασταν μικροί και άμυαλοι (όλοι με windows τότε ) και έπρεπε να θερμάνουμε το ορεινό σπίτι πάση θυσία για να μην μας βρουν κοκκαλωμένους το πρωί.
-
Nα τεστάρω τις ηλεκτρολογικές σας γνώσεις και να ρωτήσω γιατί έγινε αυτο?
-
Τα παιδιά είχαν πει ότι έκανε πηνίο. Εγώ δεν σκαμπάζω από τέτοια. Αν θέλεις να σου πω για past perfect, ευχαρίστως.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ναι, αυτές εννοώ. Κοίτα όμως, ήμασταν μικροί και άμυαλοι (**όλοι με windows τότε **) και έπρεπε να θερμάνουμε το ορεινό σπίτι πάση θυσία για να μην μας βρουν κοκκαλωμένους το πρωί.Νταξ.... και τι αλλαξε?
Πριν ησουν μικρος αμυαλος με Windows.
Τωρα μεγαλος αμυαλος με Mac... -
Kαλά σου είπαν
Αύξησες την εμπέδηση (σύνθετη αντίσταση, η οποία είναι η ωμική και επαγωγική-χωρητική ανάλογα την περίσταση) του καλωδίου, προσθέτοντας έξτρα αντίσταση μέσω του πηνίου που δημιουργησες, κρατώντας τυλιγμένο το καλώδιο.
Γι αυτό λέμε όταν έχεις μεγάλες καταναλώσεις στην μπαλαντέζα ΠΑΝΤΑ την ανοίγεις τελείωςΠάμε για νάνι τώρα
-
Από το στόμα μου το πήρες, αυτό ακριβώς θα έγραφα και εγώ με ελαφρώς πιο τεχνική ορολογία.
Για τον Corsair ένα θα πω:
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kαλά σου είπαν
Αύξησες την εμπέδηση (σύνθετη αντίσταση, η οποία είναι η ωμική και επαγωγική-χωρητική ανάλογα την περίσταση) του καλωδίου, προσθέτοντας έξτρα αντίσταση μέσω του πηνίου που δημιουργησες, κρατώντας τυλιγμένο το καλώδιο.
Γι αυτό λέμε όταν έχεις μεγάλες καταναλώσεις στην μπαλαντέζα ΠΑΝΤΑ την ανοίγεις τελείωςΠάμε για νάνι τώρα
πόσο μεγάλες εννοείς Παναγιώτη?
500 watt είναι πολλά σε ένα χοντρό καλώδιο ενός πολύμπριζου? -
Kαλά σου είπαν
πόσο μεγάλες εννοείς Παναγιώτη?
500 watt είναι πολλά σε ένα χοντρό καλώδιο ενός πολύμπριζου?Πολλα εννοουμε απο 2000 και πανω.Ηλεκτροκολληση,ηλεκτρικες θερμαστρες, τροχο,κουζινα,θερμοσίφωνο .
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]