-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Είμαι της λογικής του ενός μόνο δίσκου....τους δεύτερους τους έχω στο ντουλάπι και τους συνδέω πού και πού για κανένα backup ή πείραμα...
Στον καινούριο 1 TB θέλω να έχω ένα παρτίσιον με λειτουργικό (τα καινούρια W7), ένα με Games και ένα με λοιπά δεδομένα, αυτό είναι όλο.
Έχει ουσιώδη διαφορά στις επιδόσεις ο Black;
Ναι παρε τον black.O green ριχνει τις στροφες του για να κανει οικονομια(πρακτικο αντικρυσμα γυρω στα 10w) .
Το raid δεν ειναι κατι δυσκολο και θα αυξησει τις επιδοσεις κατακορυφα-το ιδιο και την πιθανοτητα απωλειας δεδομενων.
Εξαρταται απο το raid.
Σε raid 0 με 2 δισκους (striped disks), εχεις διπλασειες επιδοσεις, αλλα αν κλασει ο ενας, χανεις ολα τα δεδομενα
Σε raid 1 με 2 δισκους (mirrored disks) εχεις τις ιδιες επιδοσεις, αλλα αν κλσει ο ενας δισκος, δεν χανεις τιποτα απο τα δεδομενα, γιατι υπαρχουν τα ιδια στον αλλο δισκο.Σε raid 1+0 ή 0+1 (αληθεια.... ξερει κανεις ποια η διαφορα τους σ οτι αφορα τις επιδοσεις;;) δεν χανεις δεδομενα, αλλα δεν ξερω με τις επιδοσεις τι παιζει
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Αυτό που σκοπεύω να κάνω τελικά, είναι όταν οι τιμές των SSD πέσουν, να πάρω έναν 250άρη ας πούμε για να έχω το OS, και όλα τα άλλα θα είναι σε 2ο δίσκο ή εξωτερικό δίσκο.Προς το παρόν η λύση των δύο δίσκων αποκλείεται, επί χρόνια την ακολουθούσα αλλά στο τέλος βαρέθηκα....και γι' αυτά που κάνω στον η/υ, οι απόλυτες επιδόσεις δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ.
Δεν γνώριζα πάντως ότι το partitioning γονατίζει ένα δίσκο - πάντα είχα την εντύπωση ότι είναι καλύτερα να κατανείμεις 600 GB παρά να τα έχεις όλα μαζί...
Υ.Γ. Οι SSD έχουν ανεμιστήρα; Μάλλον εννοείς τον ανεμιστήρα του λάπτοπ ε;
Mην περιμενεις συντομη μειωση τιμων στους ssd(ιδιως η χωρητικοτητα που αναφερεις-τι θα τα κανεις τοσα γιγα για OS -ΔΥΣΚΟΛΑ θα κατεβει κατω απο τα 300,εκτος και αν βγουν τιποτα του κιλου).Αν εχεις ενα και μονο δισκο να κανεις partitioning ,ειναι μονοδρομος(swap,back up etc)
-
Αυτό που σκοπεύω να κάνω τελικά, είναι όταν οι τιμές των SSD πέσουν, να πάρω έναν 250άρη ας πούμε για να έχω το OS, και όλα τα άλλα θα είναι σε 2ο δίσκο ή εξωτερικό δίσκο.Προς το παρόν η λύση των δύο δίσκων αποκλείεται, επί χρόνια την ακολουθούσα αλλά στο τέλος βαρέθηκα....και γι' αυτά που κάνω στον η/υ, οι απόλυτες επιδόσεις δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ.
Δεν γνώριζα πάντως ότι το partitioning γονατίζει ένα δίσκο - πάντα είχα την εντύπωση ότι είναι καλύτερα να κατανείμεις 600 GB παρά να τα έχεις όλα μαζί...
Τον ανεμιστηρα του λαπτοπ λεω
Δεν χρειαζεται να πας σε 250αρι SSD. Εγω εχω 120αρι κ ειμαι μια χαρα προς το παρων, γιατι ολα τα αρχεια τα αποθηκευω σε εξωτερικο δισκο.Παραδειγμα για δισκο με partition.
Ανοιγεις το Adobe Photoshop απο τον C:/ την ωρα που κατεβαζεις κατι στον D:/
Ο δισκος πρεπει να γραψει και να διαβασει ταυτοχρονα απο 2 διαφορετικα partitions. Σε συγκριση με την ιδια ακριβως διαδικασια, σε 2 διαφορετικους δισκους, θα κανεις περιπου τον διπλασιο χρονο -
Ο χρήστης madox έγραψε:
Αυτό που σκοπεύω να κάνω τελικά, είναι όταν οι τιμές των SSD πέσουν, να πάρω έναν 250άρη ας πούμε για να έχω το OS, και όλα τα άλλα θα είναι σε 2ο δίσκο ή εξωτερικό δίσκο.
Προς το παρόν η λύση των δύο δίσκων αποκλείεται, επί χρόνια την ακολουθούσα αλλά στο τέλος βαρέθηκα....και γι' αυτά που κάνω στον η/υ, οι απόλυτες επιδόσεις δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ.
Mην περιμενεις συντομη μειωση τιμων στους ssd(ιδιως η χωρητικοτητα που αναφερεις-τι θα τα κανεις τοσα γιγα για OS -ΔΥΣΚΟΛΑ θα κατεβει κατω απο τα 300,εκτος και αν βγουν τιποτα του κιλου).Αν εχεις ενα και μονο δισκο να κανεις partitioning ,ειναι μονοδρομος(swap,back up etc)
Για τη μείωση των τιμών SSD...δεν μιλάω για κάτι που θα γίνει στους επόμενους 6 μήνες αλλά μετά από τρία χρόνια πιστεύω θα είναι πολύ προσιτοί...
Αν μιλάμε για partitions vs. 2 διαφορετικούς δίσκους, τότε σαφώς οι δύο είναι πιο γρήγοροι απ' τον έναν. Αλλά αν έχεις ένα μόνο δίσκο, μου φαίνεται αδιανόητο να μην κάνεις partitions.
Wagner: Λέω 250 για τον εξής λόγο...αυτή τη στιγμή ο μου, που έχει μόνο το OS και τα προγράμματα, είναι 80 GB και σχεδόν γεμάτος. Και τρέχω Windows XP οπού ο φάκελος των Win είναι μόλις 6,5 GB. Tα Vista και τα W7 θέλουν πολύ περισσότερο χώρο και μόνο για αυτά τα ίδια. Πρόσθεσε και τις εφαρμογές και βλέπεις τι γίνεται....
-
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID
http://www.hardwaresecrets.com/article/393
Oυσιαστικα εναν τυπικο χρηστη αφορουν τα δυο πρωτα(χρειαζεται μητρικη με καλο raid controller ομως).Απο εκει και πανω χρειαζονται περισσοτεροι δισκοι ,πανακριβοι εξωτερικοι controllers και εχουν πρακτικο αντικρυσμα στην διαχειριση μεγαλου ογκου δεδομενων-βλεπε servers.
To μελλον ομως ειναι ΑΥΤΟ...... (επεσε το google)
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για τι χρήση προορίζεται;
Για χρήση σε βόλτες/εκδρομές ανάμεσα σε κοντινά αυτοκίνητα.
Πονεμένη ιστορία το VOX.
Θέλει μεγάλη προσοχή το vox! Εκεί που νομίζεις πως δεν ακούει κανείς και αρχίζεις τα 'σχόλια'...ο Αρτέμης σε δίνει στεγνά.
-
http://www.engadget.com/2009/03/05/oczs ... pcie-slot/
http://www.hwbox.gr/news/6218-veo-m84-z ... n-ocz.html
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/RAIDhttp://www.hardwaresecrets.com/article/393
Oυσιαστικα εναν τυπικο χρηστη αφορουν τα δυο πρωτα(χρειαζεται μητρικη με καλο raid controller ομως).Απο εκει και πανω χρειαζονται περισσοτεροι δισκοι ,πανακριβοι εξωτερικοι controllers και εχουν πρακτικο αντικρυσμα στην διαχειριση μεγαλου ογκου δεδομενων-βλεπε servers.
Θανξ!
Αν προχωρησω σε αγορα νεου υπολογιστη λεω να παρω 4 δισκους
2x150GB Velociraptor σε διαταξη Raid Striping για τα 7αρια
και 2x1TB WD RE3 σε διαταξη Raid Mirroring για τα αρχεια....
Υπαρχει και η λυση να κρατησω το 15αρη ΗΡ, να παρω μια 22αρα οθονη 1080, ενα καλο πληκτρολογιο και να το χρισημοποιο σαν desktop και να τσιμπησω ενα Western Digital Sharespace το οποιο μπορει να κανει Raid Mirroring και να χω 2Τ αποθυκευτικο χορο -
http://www.yle.fi/uutiset/news/2009/10/ ... 80940.html
είναι μπροστά
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID
http://www.hardwaresecrets.com/article/393
Θανξ!
Αν προχωρησω σε αγορα νεου υπολογιστη λεω να παρω 4 δισκους
2x150GB Velociraptor σε διαταξη Raid Striping για τα 7αρια
και 2x1TB WD RE3 σε διαταξη Raid Mirroring για τα αρχεια....
Υπαρχει και η λυση να κρατησω το 15αρη ΗΡ, να παρω μια 22αρα οθονη 1080, ενα καλο πληκτρολογιο και να το χρισημοποιο σαν desktop και να τσιμπησω ενα Western Digital Sharespace το οποιο μπορει να κανει Raid Mirroring και να χω 2Τ αποθυκευτικο χοροΟι ραπτορες ειναι αρκετα γρηγοροι.Δεν το κρινω σκοπιμο να τους βαλει σε raid και να ρισκαρεις με ζητηματα αξιοπιστιας
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Εγω παλι προσωπικα θεωρω σημαντικοτερο το να μη παρει κανεις Seagate
Πριν παρω τον εξωτερικο μου ειχα θεσει εδω το ερωτημα. Καταληξαμε σε seagate.
Τελικα οι σκληροι, με διαφορα, ειναι hardware που μπορω να ακουσω οποιαδηποτε αποψη.
Εχω δει γνωμες υπερ wd, seagate, kingston, lacie.
Και το θεμα ειναι οτι εχουν ολοι γνωμη. Βαση, τις περισσοτερες φορες, 2-3 περιστατικων (ενδοοικογενειακοφιλικων). -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://www.yle.fi/uutiset/news/2009/10/1mb_broadband_access_becomes_legal_right_1080940.htmlείναι μπροστά
Καλα klein... κατσε να δεις ο Yiorgos που ειναι και ιντερνετακιας.... Θα κανει καθολικη υπηρεσια τα 100mbit μέσω FTTH
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Τελικα οι σκληροι, με διαφορα, ειναι hardware που μπορω να ακουσω οποιαδηποτε αποψη.
Και το θεμα ειναι οτι εχουν ολοι γνωμη. Βαση, τις περισσοτερες φορες, 2-3 περιστατικων (ενδοοικογενειακοφιλικων).Καλα βαλε εσυ στο Google seagate + epic fail να θαυμασεις το failure rate των 500ριων 7200.11 platter,καθως και το ποσο καιρο πηρε στην Seagate να παραδεχτει το προβλημα,και μετα αν εχεις χρονο περνα να αγορασεις κι εναν 1000ρη που εχω και μαζευει σκονη απο τα περσινα χριστουγεννα
-
Οι ραπτορες ειναι αρκετα γρηγοροι.Δεν το κρινω σκοπιμο να τους βαλει σε raid και να ρισκαρεις με ζητηματα αξιοπιστιας
δεν υπάρχει θέμα αξιοπιστίας, backup κάθε βράδυ σε άλλο δίσκο.
Οπότε και να σκάσουν και οι δυο δίσκοι... Κανένα πρόβλημα -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Οι ραπτορες ειναι αρκετα γρηγοροι.Δεν το κρινω σκοπιμο να τους βαλει σε raid και να ρισκαρεις με ζητηματα αξιοπιστιας
δεν υπάρχει θέμα αξιοπιστίας, backup κάθε βράδυ σε άλλο δίσκο.
Οπότε και να σκάσουν και οι δυο δίσκοι... Κανένα πρόβλημαΕχεις ομως τοσο αναγκη τις επιδοσεις? Ειχες velociraptor και δε σε καλυψε? Διοτι ετσι καλυτερα να πας σε ssd που ειναι και της μοδας
-
Έχω σε RAID 1 έναν WD Green και έναν Seagate 1TB (κι αυτό λόγω bug στο raid5 του linux που πολλές φορές σέρνεται στις εγγραφές ). Οι δίσκοι είναι αρκούντως αθόρυβοι, ακόμα και σε φόρτο, και γενικά δεν έχω παράπονο από την απόδοση.
Πάντως, και μετά από αυτή την εμπειρία, για 'αποθήκη' δεδομένων πάρε Green. Για Λ/Σ Black.
-
Απλά εγώ τον θέλω και για Λ/Σ και για αποθήκευση δεδομένων......τι κάνω λοιπόν σ' αυτήν την περίπτωση; Όλοι μου λένε για black, και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν είναι αισθητά θορυβώδης.
Εμένα με τρώει ο Green......
-
παρε και τους 2
εκει που εχουν καταποντιστει οι τιμες των σκληρων,δεν ειναι κακη ιδεα
-
Και το θεμα ειναι οτι εχουν ολοι γνωμη. Βαση, τις περισσοτερες φορες, 2-3 περιστατικων (ενδοοικογενειακοφιλικων).Καλα βαλε εσυ στο Google seagate + epic fail να θαυμασεις το failure rate των 500ριων 7200.11 platter,καθως και το ποσο καιρο πηρε στην Seagate να παραδεχτει το προβλημα,και μετα αν εχεις χρονο περνα να αγορασεις κι εναν 1000ρη που εχω και μαζευει σκονη απο τα περσινα χριστουγεννα
Καλα ειπα να εσβηνα το ονομα στο quote
Γενικο ηταν το σχολιο.Να απαντησω και μια με σχετικο, του φορουμ, θεμα :
αν βαλω τα λημματα που προτεινεις με κανα ιταλικο αμαξι, θα βρω τα απειρα. -
Απλά εγώ τον θέλω και για Λ/Σ και για αποθήκευση δεδομένων......τι κάνω λοιπόν σ' αυτήν την περίπτωση; Όλοι μου λένε για black, και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν είναι αισθητά θορυβώδης.Εμένα με τρώει ο Green......
Eμένα με έτρωγε ο Black, αλλά με έπιασαν και οι οικολογικές ανησυχίες μου (είναι και 24/7 ανοιχτό το μηχάνημα συνήθως) και πήρα Green...
...Εσύ θες τον Black, και για την εκτεταμένη εγγύηση.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]