-
http://www.myphone.gr/forum/archive/ind ... 75266.html
http://www.hadjimichalis.gr/keimena/nom ... as/nea.doc [βλ. άρ. 554] -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ερώτηση σημαντική:έχουμε μια τηλεόραση 40' sony, η οποία άρχισε να παρουσιάζει 2 οριζόντιες γραμμές που αναβοσβήνουν (κατά κάποιο τρόπο) και ενοχλούν. Προφανώς κάτι έχει. Το θέμα είναι ότι πήρα τηλέφωνο στο σέρβις και μου είπαν ότι οι συσκευές που έχουν αγοραστεί από Απρίλιο '08 και μετά έχουν 2ετή εγγύηση. Οι υπόλοιπες έχουν μόνο 1 χρόνο. Εγώ γιατί νομίζω ότι όλες οι συσκευές έχουν 2 χρόνια? Η δική μας είναι αγορασμένη 01/'08. Για πείτε μπας και...
Ολες οι ηλεκτρικες και οι ηλεκτρονικες συσκευες, εχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 2 χρονια εγγυηση, αλλιως δεν επιτρεπεται η πωληση τους εντος Ευρωπαϊκης ενωσης.
Παρ τους αλλο ενα τηλεφωνακι και πες τους οτι ή θα την φερεις εσυ και θα την δεχτουν ως 'εντος εγγυησης' ....ή θα την φερει ο συνηγορος του πολιτη και θα την δεχτουν ως 'εντος εγγυησης'...edit
http://www.myphone.gr/forum/archive/index.php/t-175266.html
http://www.hadjimichalis.gr/keimena/nom ... as/nea.doc [βλ. άρ. 554]αυτο
-
αν ισχυει η διετης εγγυηση τοτε πως πωλειται στην Ελλαδα το iphone οταν η ιδια η Apple δεν δινει εγγυηση μεγαλυτερη των 12 μηνων?ΟΕΟ?
και θα πει κανεις πως τυπικα συμφωνα με το νομο (και) ο μεταπωλων εχει την ευθυνη της εγγυησης για το υπολοιπο διαστημα.Αλλα με ποια τεχνογνωσια θα στο φτιαξουν στην Voda και στην Cote? Η μηπως θα πας για αντικατασταση στο τελος του κυκλου ζωης ενος προιοντος που θα το χουν ξεστοκαρει?Οποτε απλα περιμενεις κι ευχεσαι αντικατασταση με το επομενο μοντελο?
-
Απορία: όσοι έχετε μεγαλούτσικες οθόνες με υψηλές αναλύσεις (π.χ. Full HD ή εκεί κοντά), πώς τα καταφέρνετε με το μέγεθος των γραμμάτων; Σας φαίνονται ΟΚ ή μικρά; Κάνετε zoom στον explorer/mozilla; Έχετε ρυθμίσει τά Windows να προβάλουν τα γράμματα με μεγαλύτερο μέγεθος (120 dpi αντί 96);
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Απορία: όσοι έχετε μεγαλούτσικες οθόνες με υψηλές αναλύσεις (π.χ. Full HD ή εκεί κοντά), πώς τα καταφέρνετε με το μέγεθος των γραμμάτων; Σας φαίνονται ΟΚ ή μικρά; Κάνετε zoom στον explorer/mozilla; Έχετε ρυθμίσει τά Windows να προβάλουν τα γράμματα με μεγαλύτερο μέγεθος (120 dpi αντί 96);Μας φαινονται ΟΚ! Αλλωστε γι αυτο πηραμε full HD... για να 'χωρανε' περισσοτερα! Ουτε zoom, ουτε τιποτα. Εαν δουλευεις στις νορμαλ αποστασεις (μισο μετρο απο την οθονη περιπου), δεν θα πρεπει να αντιμετωπιζεις κανενα θεμα. Αν αντιμετωπιζεις θεμα... θα ελεγα πρωτα μια επισκεψη απο τον οφθαλμιατρο (ανευ πλακας)
Βεβαια υπαρχουν η αληθεια ειναι και μερικες κακες οθονες που εχουν θεμα με την ευκρινεια τους... -
ολα θεμα συνηθειας ειναι
εγω σκεφτομαι να παω σε 32αρα Full HD για το desktop
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.myphone.gr/forum/archive/index.php/t-175266.html
http://www.hadjimichalis.gr/keimena/nom ... as/nea.doc [βλ. άρ. 554]Ολες οι ηλεκτρικες και οι ηλεκτρονικες συσκευες, εχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 2 χρονια εγγυηση, αλλιως δεν επιτρεπεται η πωληση τους εντος Ευρωπαϊκης ενωσης.
Παρ τους αλλο ενα τηλεφωνακι και πες τους οτι ή θα την φερεις εσυ και θα την δεχτουν ως 'εντος εγγυησης' ....ή θα την φερει ο συνηγορος του πολιτη και θα την δεχτουν ως 'εντος εγγυησης'...Λοιπόν, μίλησα με την σόνυ, η οποία μου είπε ότι δεν ισχύουν τα 2 χρόνια εγγύηση και ότι δεν αναγνωρίζουν φεκ/ξεφεκ.
Καπάκι παίρνω στο 1520 (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) και μου είπαν 1ον, ότι πράγματι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί είναι κοινοτική οδηγία, η οποία δεν είναι εναρμονισμένη με τη δική μας νομοθεσία και 2ον, ότι η οδηγία λέει ότι και να ίσχυε πρέπει ο κατασκευαστής να παραδεχτεί ότι πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα και έτσι με καλή θέληση να προβεί στην αποκατάσταση δ'ιχως κόστος.
Άρα...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Λοιπόν, μίλησα με την σόνυ, η οποία μου είπε ότι δεν ισχύουν τα 2 χρόνια εγγύηση και ότι δεν αναγνωρίζουν φεκ/ξεφεκ.
Καπάκι παίρνω στο 1520 (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) και μου είπαν 1ον, ότι πράγματι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί είναι κοινοτική οδηγία, η οποία δεν είναι εναρμονισμένη με τη δική μας νομοθεσία και 2ον, ότι η οδηγία λέει ότι και να ίσχυε πρέπει ο κατασκευαστής να παραδεχτεί ότι πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα και έτσι με καλή θέληση να προβεί στην αποκατάσταση δ'ιχως κόστος.
Άρα...
Είναι δυνατόν να σου είπαν ότι δεν είναι εναρμονισμένη η νομοθεσία μας με την κοινοτική οδηγία; ΕΛΕΟΣ....
ΝΟΜΟΣ 3043/2002 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Α'/φύλλο 192/ημερομηνία 21.08.2002 προς ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 1999/44/ΕΚ. Πάρ' το, τύπωσέ το και τρίψ' το στη μούρη τους. Άρθρα 535, 540-541, 554, 559...
Βέβαια αν δεν σου κάνουν τη χάρη να το φτιάξουν μόνοι τους, ή πιέζεις μέσω καταναλωτικών οργανώσεων/ΓΓ καταναλωτή (αφού τους ενημερώσεις για πράγματα που αγνοούν), ή πας δικαστικά αν έχεις όρεξη......
-
Λοιπόν, μίλησα με την σόνυ, η οποία μου είπε ότι δεν ισχύουν τα 2 χρόνια εγγύηση και ότι δεν αναγνωρίζουν φεκ/ξεφεκ.
Άρα...
Είναι δυνατόν να σου είπαν ότι δεν είναι εναρμονισμένη η νομοθεσία μας με την κοινοτική οδηγία; ΕΛΕΟΣ....
ΝΟΜΟΣ 3043/2002 ΦΕΚ Τεύχος Α'/192/21.08.2002 Πάρ' το, τύπωσε το και τρίψ' το στη μούρη τους. Άρθρα 540-541, 554..
Βέβαια αν δεν σου κάνουν τη χάρη να το φτιάξουν μόνοι τους, ή πιέζεις μέσω καταναλωτικών οργανώσεων/ΓΓ καταναλωτή (αφού τους ενημερώσεις για πράγματα που αγνοούν), ή πας δικαστικά....
Σε ποιον να το τρίψω ακριβώς? Αφού η σόνυ μου είπε εμείς δεν σας καλύπτουμε και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με γείωσε επίσης...
-
Αν πάρεις τη ΓΓ Καταναλωτή και τους πεις ξέρετε υπάρχει ο ν. 3043/2002 με τον οποίο η οδηγία 1999/44/ΕΚ εισήχθη στο ελληνικό δίκαιο, και λέει αυτά και ιδίως ότι, οποιαδήποτε δήλωση εγγύησης από τον κατασκευαστή/πωλητή δεν παραβλέπτει τα δικαιώματα που απονέμονται στον καταναλωτή από το νόμο, τι ακριβώς θα σου πούν;
Στο μόνο που έχουν δίκιο είναι ότι αν ο πωλητής/κατασκευαστής δεν θέλει να σε εξυπηρετήσει, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να τον αναγκάσεις..
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
κάτι γουίντοουζ 7 ήδη ακτιβέιτιντ που κυκλοφορούν στα 'μαγαζιά' είναι οκ?Τσουκ, είναι κι αυτά με ημερομηνία λήξης....
-
Ρε παιδιά να ήταν κανένα τρομερό ποσό να το καταλάβω. Για €29 γιατί παιδεύεστε με πατέντες για το λειτουργικό; Αγοράστε το να έχετε το κεφάλι σας σίγουρο, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του υπολογιστή σας.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ρε παιδιά να ήταν κανένα τρομερό ποσό να το καταλάβω. Για €29 γιατί παιδεύεστε με πατέντες για το λειτουργικό; Αγοράστε το να έχετε το κεφάλι σας σίγουρο, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του υπολογιστή σας.29€ ? πού ?
-
Είχα διαβάσει κάπου ότι η microsoft θα έριχνε την τιμή του καινούργιου της λειτουργικού για να χτυπήσει την apple. Κάνω λάθος;
-
Τα Windows 7 Ultimate κοστίζουν αυτή τη στιγμή περίπου $320..
-
Τα Windows 7 Ultimate κοστίζουν αυτή τη στιγμή περίπου $320..Τα Windows 7 Ultimate....τι να τα κανεις;;;;
Τρωνε παραπανω πορους, θα γ...θεις να απενεργοποιεις services για να τα κανεις να δουλεψουν σωστα σ ενα laptop και θα χεις 900ΜΒ~1GB RAM δεσμευμενη χωρις λογο.
Στους απλους χριστες απευθυνονται οι εκδοσεις Windows 7 Home Premium 120$ kai Windows 7 Professional 200$.
Σε ενα MSI Wind βαλαμε τα Home Premium και πεταει το νετμπουκ!
Απεκτισε κοντα στο μισαωρο~τρια τεταρτα (το τσεκαρω ακομα) επιπλεον χρονο μπαταριας απ οτι με ΧΡ.
Στο ΗΡ DV5 εχω τα Ultimate.
Πεταει μεν, αλλα απο τα 3GB ta Ultimate εχουν αρπαξει το 1GB και δεν το αφηνουν!
Οποτε παω για format kai downgrade σε Windows 7 Professional -
κοιτα εμενα τι γινεται στα vista ultimate και δεν ειμαι καν σε laptop
σε κατι δε θα χρησιμευει αυτο ρε συ??
εχω και γω ενα dv5 που εχει vista home , αλλα δεν το εχω μαζι μου να δω τι κανει η μνημη
ΥΓ κανονικα δουλευω ακομα σε xp τα vista αν και πιο βαρια τα εχω για παιχνιδια και directx 10
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είχα διαβάσει κάπου ότι η microsoft θα έριχνε την τιμή του καινούργιου της λειτουργικού για να χτυπήσει την apple. Κάνω λάθος;Εδω ειναι Ελλαδα αγαπητε... και ως εχοντες και κατεχοντες δεν παιζουν εκπτωσεις Στην Αμερικη βεβαιως βεβαιαως αλλα και αλλες Ευρωπαικες χωρες εγιναν προσφορες με την μορφη preorder μισοτιμης και βγαλε (τιμησα ηδη μια αδεια απο UK) και στους φοιτητες Αμερικη ηδη θα παιξουν στα 30 δολλαρια... κατι αντιστοιχο θα γινει και εις τας Ευρωπας... but I dare to say, not Greece!
Βασικα εξωτερικο υπάρχει το γνωστο Family Pack με 3 αδειες Win 7 Home στα 150€... εδω και παλι τιποτα. Οποτε... μαζευοσαστε 3 ατομα και περνετε απο εξωτερικο το Family Pack και σας βγαινουν απο 50 ευρω το κομματι... πολυ καλα και νομιμα.
Παντως και γω δλδ επειδη βαρεθηκα με Activation, cracks και μλκιες... τα πλήρωσα. Αξιζουν τα λεφτα τους όσο τα έχω τεσταρει τον τελευταιο καιρο...
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Σε ενα MSI Wind βαλαμε τα Home Premium και πεταει το νετμπουκ!
Απεκτισε κοντα στο μισαωρο~τρια τεταρτα (το τσεκαρω ακομα) επιπλεον χρονο μπαταριας απ οτι με ΧΡ.
Στο ΗΡ DV5 εχω τα Ultimate.Κοιτα να δεις.... κανεις ως τωρα στο MSI WIND με τα 7 δεν ειδε βελτιωση! Τα ειχα βάλει στο δικο μου και μου εκοψαν απο τις 5 ωρες σε 3,5 ωρες την αυτονομια. Τσεκαρισε στο MSI WIND forum... είναι γνωστο θέμα. Μαλλον χρειαζεται driver το ACPI γιατι στην παρουσα φαση δεν συνεργαζετε σωστα με αποτελεσμα να καιει πολυ. Πιστευω η MSI θα δωσει μια λυση...
Σε ολα τα αλλα φορητα παντως εχει αναφερθει οντως σημαντικη βελτιωση μπαταριας!
Κατα τα αλλα οντως τα 7 τρέχουν εξαιρετικα στο netbook... μην πω καλυτερα και απο XP...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]