-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
defragment γιατι να του κανω αφου δεν εχει κινητα μερη;;;
αυτο βασικα του κανει κακο και οπως λες δε προσφερει τιποτα αφου δεν λειτουργει οπως οι συμβατικοι δισκοι, ρωταω γιατι ακουσα προσφατα ατομο να χει κανει κατι τετοιο
εγω προσωπικα περιμενω να πεσει η τιμη του ocz vertex 2 120 GB σημαντικα κατω απο τα 200 ευρω που περιπου κανει τωρα για να τον τσιμπησω
νομιζω οπου να ναι σκανε και οι vertex 3 οι οποιοι ειναι σε sata 3 , οποτε ευελπιστω το παλιοτερο μοντελο να απαξιωθει λιγακι
vertex 2 80αρη εβαλε φιλος μου σε i5 2500K και σκοτωνει (γενικα το συστημα του σκοτωνει στα 4.5GHz ) , αλλα η ταχυτητα του ssd ειναι πραγματικα αστεια
ουτε καν welcome screen δε προλαβαινουν να δειξουν τα windows , συνηθως ουτε καν οι μπαλιτσες του λογοτυπου δεν προλαβαινουν να κλεισουν δευτερολεπτο
οποτε με κατι τετοιο θα ημουν πανευτυχης (ασχετως αν ερθουν και πιο γρηγοροι μελλοντικα) , το θεμα μου ειναι οτι θελω 120 γιγα για να μαι σχετικα ανετος, να περναω και κανα παιχνιδακι , αλλα τα λεφτα αυτη τη στιγμη τα βρισκω πολλα
αλλα μαλλον για κατι τετοιο με βλεπω
το κλασσικο defrag ναι του κανει κακο
so far μονο το diskkeeper εχει defrag για ssd δισκους ικανο για αυτο..(να μου πεις ετσι και αλλιως windows ειναι δεν το γλυτωνεις το defrag ακομη και σε κρυσταλλο μεσα να τρεχουν) -
και παλι δε βρισκω κανενα πρακτικο νοημα στο defrag σε ssd (δε μιλαω για προβληματα, αυτο ειναι αλλο καπελο) , απο τη στιγμη που ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα σε σχεση με ενα απλο σκληρο οπου θες τα αρχεια να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στο κεντρο και μαζεμενα για να τα διαβαζει πιο γρηγορα η βελονα
το seek time των ssd ειναι παρα πολυ πιο γρηγορο σε καθε περιπτωση , οποτε δεν προκειται να αντιληφθεις καποια διαφορα ακομη κι αν εκανες απροβληματιστα defrag
-
μα δεν κανεις defrag τον δισκο τα windows κανεις ας ειναι καλα η registry
-
εβαλα ενα προγραμματακι στο λαπτοπ μου (πειραματοζωο) το tuneup utilities , το οποιο μου προτεινε φιλος που το χρησιμοποιει χρονια το οποιο ειναι για ολες τις δουλειες (defragment, καθαρισμα registry ,κτλ ) και θα ελεγα οτι εκανε καλη δουλιτσα μιας και δεν πειραχτηκε απο οτι φαινεται τιποτα ζωτικης σημασιας και το λαπτοπακι παει πλεον καλυτερα
επισης καθαρισε μπολικη σαβουρα απο διαφορα backup των windows και λοιπων σκουπιδο-αρχειων
οσο για τα registry , ετσι ειναι τα windows τι να κανουμε τωρα
το θεμα ειναι οτι ειναι το καλυτερο λειτουργικο το οποιο συνεργαζεται με τα παντα και για να συνεργαζεται με τα παντα θα υπαρχουν και καποια αρνητικα , αλλιως παρε μακ να χεις το κεφαλι σου ησυχο και να παιζεις sims
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
δισκο ssd καλυτερα αν βρεις φτηνο στα 2.5(δυσκολα αλλα ψαξε)
...
Τους HDD τους αλλαζω μια φορα το χρονο και τον SSD τον κρατησα παραπανω.
...γιατί τόσο γρήγορα?
just in case
Αν μιλάμε για σταθερό υπολογιστή, μπορείς να επιλέγεις μοντέλο από τις 'καλές σειρές' και να το κρατάς περισσότερο χρόνο. Εγώ στα μηχανήματα που στήνω για μένα και δεν ζητάω τα απόλυτα οικονομικότερα part αυτό κάνω. Έχω μηχάνημα 8ετιας που τρέχει 2 wd σε raid0 άψογα μέχρι και σήμερα (φτου φτου).
-
το να κανεις red write σε bin ποτε δεν ηταν καλη ιδεα αφουθ αντεγραψαν ενα καρο πραγματα απο το Linux ας επερναν και τιποτα καλο
(για defrag μονο diskkeeper τιποτα αλλο..βασικα ειναι το μονο που εχει ifaast το οποιο κανει on the fly defrag χωρις να το καταλαβαινεις) -
@soch
για λαπτοπ νομιζω οτι μιλουσε εκει ευκολα μπορει να χτυπηθει ο σκληρος (οχι ο ssd βεβαια , αυτος θα πεθανει απο μονος του ετσι κι αλλιως ) και εκει αν εχεις καναν εργοστασιακο σκληρο στυλ toshiba (να χεσω την ιαπωνικη αξιοπιστια ) ειναι θεμα χρονου να σου ψοφησει οπως ψοφησε και ο δικος μου που στην ουσια το λαπτοπ δεν το μετακινω σχεδον καθολου
πιστευω πλεον οτι ο wd που εβαλα να κρατησει παραπανω (5 χρονια εγγυηση δινει αλλωστε, αρα καλος θα ναι ) απο οτι θα κρατησει ολο το λαπτοπ το οποιο σαν hp αργοπεθαινει οπως οφειλεισε σταθερα pc παντως κι εγω εχω ακομα κατι σκληρους 7ετιας+ που δουλευουν μια χαρα , στο κανονικο μου pc εχω εναν wd 5+ ετων που ζει και βασιλευει
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
(για defrag μονο diskkeeper τιποτα αλλο..βασικα ειναι το μονο που εχει ifaast το οποιο κανει on the fly defrag χωρις να το καταλαβαινεις)
και παλι ειναι καλο κατα τη διαδικασια αυτη να κανεις αλλα πραγματα?
εγω προσωπικα οποτε το κανω αυτο τον αφηνω στην ησυχια του, ακομα και στο μεγαλο pc οπου μπορω να κανω απροβληματιστα σχεδον τα παντα (οχι να παιξω παιχνιδι βεβαια)
-
φυσικα για αυτο το εκαναν εγω το εχω απο πισω και μου τρωει μονο 2% της μνημης(του usb stick συνηθως )
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μα δεν κανεις defrag τον δισκο τα windows κανεις ας ειναι καλα η registryΚαι οι SSD παρουσιάζουν obsolete files στο registry. Defrag στους HDD κάνεις σε όλα τα προγράμματα προκειμένου να είναι σε 'ανάλογης ταχύτητας πρόσβασης' σημεία τα διάφορα αρχεία (dll Κλπ) που τρέχει ένα πρόγραμμα ώστε να μην ψαχουλεύει όλο το δίσκο για να τα βρει. (αν κατάλαβα καλά αυτό που ήθελες να γράψεις, αν όχι σόρρυ!!)
και παλι δε βρισκω κανενα πρακτικο νοημα στο defrag σε ssd (δε μιλαω για προβληματα, αυτο ειναι αλλο καπελο) , απο τη στιγμη που ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα σε σχεση με ενα απλο σκληρο οπου θες τα αρχεια να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στο κεντρο και μαζεμενα για να τα διαβαζει πιο γρηγορα η βελονα
το seek time των ssd ειναι παρα πολυ πιο γρηγορο σε καθε περιπτωση , οποτε δεν προκειται να αντιληφθεις καποια διαφορα ακομη κι αν εκανες απροβληματιστα defrag
Ακριβώς αυτό. Οι SSD δεν χρειάζονται defrag γιατί όλα τα κελιά είναι 'ισότιμα' στην ταχύτητα πρόσβασης. Οπότε δεν έχει νόημα να γίνει μεταφορά των αρχείων ώστε να τα βρίσκει ο δίσκος ταχύτερα.
Σε παλιότερους SSD που δεν είχαν TRIM (ή Garbage Collection) και ιδιαίτερα σε λειτουργικό XP (πχ) το defrag μεταφέροντας αρχεία μείωνε δραματικά το read-write cylce των κελιών μνήμης και συνεπώς και την διάρκεια ζωής τους.
Επίσης για τον Vertex2 ψάξε το λίγο:
http://www.tomshardware.com/reviews/ocz-vertex-2-25nm-ssd,2867.htmlΑν και πέρα από τον Wagner ξέρω και άλλους που είναι ευχαριστημένοι, αλλά μάλλον παίζει κάτι με τις παρτίδες παραγωγής.
-
κάποιος που να έχει δουλέψει με γραφίδα αντί για ποντίκι, μπορει να μου πεί εντυπώσεις?
σκέφτομαι να αγοράσω αυτό
http://www.ibood.com/nl/nl/product_spec ... _fantasie/είναι σε προσφορά σήμερα, παρακαλείσθε να δώσετε πληροφορίες ασαπ
-
Χωρίς να έχω δουλέψει ο ίδιος έχω δει γραφίστα που έπιανε το χέρι του πολύ καλά και στο σχέδιο να κάνει θαύματα με τέτοιο μαραφέτι ... (και να τα κάνει και ταχύτατα)
-
το θέλω για επεξεργασία φωτό, και για 'σχεδιασμό' σε προγράμματα εξομοιώσεων. Ει δυνατόν να αντικαταστήσω το ποντίκι και σε καθημερινή χρήση γιατί μου έχει γ!μηθεί το χέρι
-
Δεν είναι λόγω του ποντικιού το πρόβλημά σου
(ευχαριστώ για την στημένη μπάλα )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το θέλω για επεξεργασία φωτό, και για 'σχεδιασμό' σε προγράμματα εξομοιώσεων. Ει δυνατόν να αντικαταστήσω το ποντίκι και σε καθημερινή χρήση γιατί μου έχει γ!μηθεί το χέριΧωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι είναι για ελεύθερο σχέδιο κατάλληλη συσκευή, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω ...
Για να πονάει το χέρι σου από το ποντίκι ψάξε, τι δεν κάνεις σωστά !
-
λύσσα κακιά
ήταν συνδιασμός κακής θέσης εργασίας και υπερβολικής (χρήσης ποντικιου ) τα πρώτα χρόνια, η ζημιά έχει γίνει τώρα...
άλλαξα ποντίκι αλλά ούτε κι αυτό βοηθάει ιδιαίτερα και φίλος με το ίδιο πρόβλημα μου είπε να δοκιμάσω γραφίδα
-
αν κι ο φίλος σου αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, μήπως να δοκιμάσετε να αλλάξετε ρόλους;
Ας παίξει τον εξομοιωτή κι ο άλλος γι' αλλαγή δεν θα χαλάσει κι ο κόσμος -
Aντιπροταση παρακαλω κυριε lippi στα 120 γιγα!
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
είναι γεγονός ότι το φόρουμ δίνει λύσεις
(γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα αναφλαγει το τοπικό )
τρολάρετε ρε αλλά πείτε μου κι όλας
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το θέλω για επεξεργασία φωτό, και για 'σχεδιασμό' σε προγράμματα εξομοιώσεων. Ει δυνατόν να αντικαταστήσω το ποντίκι και σε καθημερινή χρήση γιατί μου έχει γ!μηθεί το χέρι -
Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος με firefox παλιότερο του 4.0 ποια γραμματοσειρά έχει,γιατί καταλάθος την άλλαξα και δεν μπορώ να βρω ποια ήταν ...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]