-
Αντιγράφω από http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=306741
'Τα αυτοχρηματοδοτούμενα στο τούνελ της ύφεσης
Οπισθοχώρηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), του χρηματοπιστωτικού οργάνου της Ε.Ε., από τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες σε επαφές που είχε με την ελληνική κυβέρνηση.
Το ζήτημα αποκαλύφθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα από την πρώην επίτροπο περιφερειακών θεμάτων και νυν ευρωβουλευτή Ντανούτα Χούμπνερ. Εχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.
Συνδέεται με τη χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα της χώρας που εμποδίζει την ΕΤΕπ να δώσει νέες δόσεις των δανείων. Αρμόδια στελέχη προσθέτουν ότι υπό το βάρος των νέων δεδομένων τα υφιστάμενα επιτόκια δανεισμού κρίνονται πολύ χαμηλά από την ΕΤΕπ. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για επαναδιαπραγμάτευση των δανείων αλλά και για επανεξέταση του ζητήματος των εγγυήσεων-διασφαλίσεων.
Το ζήτημα συζητήθηκε, σύμφωνα με κοινοτικά στελέχη, σε πρόσφατη συνάντηση του αρμόδιου επιτρόπου Γιοχάνες Χαν με εκπροσώπους της κυβέρνησης. Στόχος ήταν να βρεθεί λύση έως τον Νοέμβριο ώστε να συνεχιστούν τα μεγάλα έργα, κάτι που αποτελεί «μνημονιακό» στόχο αλλά και κομβικό σημείο για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού σχεδίου που καταστρώνει η κυβέρνηση με την ομάδα δράσης του επιτρόπου Μπαρόζο.'
Χαιρετίσματα
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Έπεσαν οι τιμές των διοδίων;;;;
Στα Μάλγαρα σήμερα πλήρωσα 2.40, αντί 2.80 που είναι κανονικά! Την Πέμπτη που ξαναπέρασα από εκεί ήταν 2.80.
Οπότε είτε χθες είτε σήμερα έγινε η αλλαγή.Μια ερώτηση σε όλους τους πολέμιους των ανθρώπων που αρνούνται να πληρώσουν διόδια,
θα έπεφτε η τιμή αν δεν υπήρχε καμμιά αντίδραση για την τιμή των διοδίων απο πουθενά όπως προφανώς προτείνετε;
Η μήπως υποστηρίζετε ότι κακως έπεσαν οι τιμές; -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Μια ερώτηση σε όλους τους πολέμιους των ανθρώπων που αρνούνται να πληρώσουν διόδια,
θα έπεφτε η τιμή αν δεν υπήρχε καμμιά αντίδραση για την τιμή των διοδίων απο πουθενά όπως προφανώς προτείνετε;Πιθανόν. Πρέπει να δούμε τα στατιστικά μείωσης της κίνησης λόγω της κρίσης και της αύξησης της τιμής της βενζίνης. Όπως και να έχει, πιστεύω ότι το ερώτημα είναι διατυπωμένο σε λάθος βάση.
Αν αντί για τους τζαμπατζήδες που δημιουργούν κίνδυνο στην οδική ασφάλεια ο κόσμος χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τους δρόμους χωρίς διόδια, οι εταιρίες θα έβλεπαν ότι δεν έχουν συμφέρον να παρέχουν ένα πανάκριβο προϊόν ιδιαίτερα αν δεν παρέχουν ουσιαστικά οφέλη για τους συχνούς χρήστες. που είναι και οι πιο καλοί πελάτες τους.
Επίσης, ίσως θα ήταν πιο λογικό να κοιτούσαμε αν οι νέες μειωμένες τιμές όντως αντανακλούν την μείωση του κόστους των δρόμων. Γιατί αν το κόστος παραμένει ίδιο και απλά η κυβέρνηση κάνει επικοινωνιακή πολιτική μετακυλώντας το βάρος στους φορολογούμενους, δεν νομίζω ότι είναι για πανηγυρισμούς. Εκτός και αν θεωρούμε ότι η συντεχνία των οδηγών έπρεπε και αυτή να πιέσει για τα συμφέροντα της εις βάρος όλων των άλλων.
-
Μια ερώτηση σε όλους τους πολέμιους των ανθρώπων που αρνούνται να πληρώσουν διόδια,
θα έπεφτε η τιμή αν δεν υπήρχε καμμιά αντίδραση για την τιμή των διοδίων απο πουθενά όπως προφανώς προτείνετε;
Η μήπως υποστηρίζετε ότι κακως έπεσαν οι τιμές;Υπάρχει κάποιος που χαίρεται για την πτώση τιμών σε διόδια στα οποία πληρώνουμε έργα που δεν κατασκευάζονται; Το σωστό θα ήταν να μειωθούν στο απαραίτητο μόνο για την συντήρηση...
Επίσης, αν όντως μειώθηκαν τα διόδια στα Μάλγαρα, μήπως ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. ενεργοποιήσει τα διόδια Αιγινίου όπως έχει δικαίωμα να κάνει;;; Τέλος, για μείωση τιμών συμφωνούσε το κράτος, συμφωνούσαν οι παραχωρησιούχοι αλλά διαφωνούσαν οι τράπεζες, πώς συμφώνησαν τώρα που την έκαναν με ελαφρά, μήπως πάμε για λύση συμβάσεων και πληρωμή εγγυήσεων;
Προσωπικά δεν έχω καμία απάντηση για τα παραπάνω
-
Έπεσαν τα διόδια αλλά μόνο στα Μάλγαρα. Έχει βγει σε είδηση και στο νετ. Πλέον στα 2.40 όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω
-
[NewsBomb] Μειώθηκαν τα διόδια Μαλγάρων
Άνοιξε ο δρόμος για τη μείωση των διοδίων των Μαλγάρων, όπου από την περασμένη Πέμπτη, οι οδηγοί καταβάλλουν κατά 15% μειωμένο αντίτιμο.Έπειτα από σχετική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, κ. Ι. Μαγκριώτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β' 1817/2011) και τροποποιεί το τιμολόγιο των διοδίων των Μαλγάρων, τα οποία είναι κρατικά και λειτουργούν από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
Μοτοσικλέτες: 1,20 από 1,40 ευρώ
ΙΧ Επιβατικά: 2,40 από 2,80 ευρώ
Φορτηγά - λεωφορεία: 5,20 από 6 ευρώ
Νταλίκες: 6 από 7 ευρώ
Nα και η είδηση
-
Έπεσαν οι τιμές των διοδίων;;;;
Στα Μάλγαρα σήμερα πλήρωσα 2.40, αντί 2.80 που είναι κανονικά! Την Πέμπτη που ξαναπέρασα από εκεί ήταν 2.80.
Οπότε είτε χθες είτε σήμερα έγινε η αλλαγή.Μια ερώτηση σε όλους τους πολέμιους των ανθρώπων που αρνούνται να πληρώσουν διόδια,
θα έπεφτε η τιμή αν δεν υπήρχε καμμιά αντίδραση για την τιμή των διοδίων απο πουθενά όπως προφανώς προτείνετε;Ναι.
Η μείωση δεν έχει σχέση με τους δεμπληρώνω. -
Και στα υπόλοιπα είχε υπάρξει πρόταση για μείωση αλλά εκεί δεν παίζει ρόλο το κράτος αφού είναι ιδιωτικά. Και νομίζω στα Μάλγαρα είναι και τα μοναδικά κρατικά διόδια
-
Τα διόδια των Μαλγάρων είναι μεν κρατικά αλλά η αύξηση που είχε γίνει, απο 2 σε 2,80, έγινε γιατί δόθηκε ποσοστό στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου προκειμένου να μη λειτουργήσουν τα κοντινά διόδια του Αιγινίου, άρα ποιανού το ποσοστό μειώθηκε; Μήπως το κράτος αποφάσισε ότι φτάνουν τα λεφτά για τη συντήρηση του δρόμου και μείωσε το ποσοστό του αφού έτσι και αλλιώς ο δρόμος μέχρι το Αιγίνιο δεν φαίνεται να πολυσυντηρήται. Διαφορετικά ψιλιάζομαι φτηνό ως προς τη μέθοδο αλλά ακριβό ως προς τη τσέπη, λαϊκισμό.
-
Αν αντί για τους τζαμπατζήδες που δημιουργούν κίνδυνο στην οδική ασφάλεια...
σιγά μη χτυπήσεις
....ο κόσμος χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τους δρόμους χωρίς διόδια...
ναι θα παω εγώ στην ακράτα περνώντας μέσα από όλα τα χωριά κάνοντας ζιγκ ζαγκ μέσα από παιδάκια που κάνουν ποδήλατα κ γιαγιαδες που πανε βόλτα, για να μη ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ εσύ όταν δεν πληρώνω τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ διοδια ενός δρόμου ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ γιατί οι τράπεζες δεν μπορουν να δώσουν ρευστό, ενώ ο ιδιώτης στα π@παρια του αφου παίρνει τα διοδια, γλυτώνει κ τα μεροκάματα των συνεργείων (πραγμα που μας λένε χωρίς καμία ντροπή).
-
Ε, ναι σωστά. Είναι πιο λογικό να δημιουργείς τον κίνδυνο να με χτυπήσεις ενώ περνάω νόμιμα για να γλιτώσεις εσύ τα διόδια.
Την παλεύεις καθόλου; Σε άλλες χώρες όποιος τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο θα πήγαινε κατά πάσα πιθανότητα φυλακή και εδώ καθόμαστε και αναλύουμε τα δικαιώματα του παραβάτη. Ότι νάναι.
Και θυμίζω: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&p=2308915#p2308915
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ε, ναι σωστά. Είναι πιο λογικό να δημιουργείς τον κίνδυνο να με χτυπήσεις ενώ περνάω νόμιμα για να γλιτώσεις εσύ τα διόδια.
σε πληροφορώ πως περνάω σχεδόν με τις ίδιες αποστάσεις που πέρναγα κ όταν πλήρωνα, κ κανείς από τους μπροστά δεν έχει ενοχληθεί ποτέ. Δεν κυκλοφορούμε με εταιρικά, όλοι τα έχουμε πληρώσει τα αμάξια μας... Άλλωστε, αν είχε δημιουργηθεί οποιοδήποτε συμβάν, θα το είχαν κάνει βούκινο οι εταιρίεςΤην παλεύεις καθόλου; Σε άλλες χώρες όποιος τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο θα πήγαινε κατά πάσα πιθανότητα φυλακή και εδώ καθόμαστε και αναλύουμε τα δικαιώματα του παραβάτη. Ότι νάναι.
σε άλλες χωρες θα είχαν ξεσηκωθεί η ενώσεις καταναλωτών κ θα είχε μπει εισαγγελέας για την προπληρωμή έργων που ΘΑ γινουν, κ βέβαια από την άνοιξη κ μετά για το ολοκληρωτικό πάγωμα των εργασιών στην κορίνθου-πατρών. Μόνο οι φύλακες έχουν μείνει, κ αυτοί όχι όλοι (μου τα έλεγε φίλος που μένει στη ακράτα κ γνώριζε υπαλληλους της κοινοπραξίας). οπότε καταλαβαίνεις πως καλύτερα να αναλύουμε τα δικαιώματα του κοροιδου (sic ) που προπληρώνει, κ μάλιστα πολύ ακριβά, για κάτι που κανείς δεν ξέρει όχι μόνο πότε αλλά και ΑΝ θα γίνει
-
Το ότι τα περιστατικά δεν γίνονται ευρέως γνωστά δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν. Εγώ έχω αναφέρει περίπτωση φίλου που μου 'εξομολογήθηκε' ότι έπεσε στον μπροστινό του προσπαθώντας να περάσει τσάμπα. Ο άτυχος πιο πάνω με το Herby έπαθε ζημιά. Γιατί πρέπει να διαφωνείς για το αυτονόητο; Το να περνάει κανείς έτσι είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο. Θέλεις να περάσεις από τον αυτοκινητόδρομο δωρεάν; Θα πρέπει να βρεις τρόπο να σηκώσεις την μπάρα μόνος σου, όχι να κολλάς σαν παράσιτο στους χρήστες που πληρώνουν κανονικά.
-
Εγω παλι, που το χωριο μου ειναι μεταξυ Ξυλοκαστρου και Ακρατας γιατι εβλεπα μες τον Αυγουστο καθε μερα φορτηγα με χωματα, μπετονιερες και λοιπα αλλα μηχανηματα να πηγαινουν περα δωθε;
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Εγω παλι, που το χωριο μου ειναι μεταξυ Ξυλοκαστρου και Ακρατας γιατι εβλεπα μες τον Αυγουστο καθε μερα φορτηγα με χωματα, μπετονιερες και λοιπα αλλα μηχανηματα να πηγαινουν περα δωθε;ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑ, θα σου έλεγα: Τα γυαλιά σου τα φόραγες???
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εγω παλι, που το χωριο μου ειναι μεταξυ Ξυλοκαστρου και Ακρατας γιατι εβλεπα μες τον Αυγουστο καθε μερα φορτηγα με χωματα, μπετονιερες και λοιπα αλλα μηχανηματα να πηγαινουν περα δωθε;
ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑ, θα σου έλεγα: Τα γυαλιά σου τα φόραγες???
Παντα τα φοραω τα γυαλια μου !
Κι ομως, δεν ξερω αν συνεχιζονταν τα εργα (εχουν περασει 2 χρονια απο τοτε που πηγα τελευταια φορα και ειδα κατι τουνελ που ετοιμαζανε) αλλα φετος ηταν η πρωτη φορα που ειδα φορτηγα των κατασκευαστικων εταιριων να κυκλοφορουν, μηνα Αυγουστο
(δημιουργωντας και τεραστιο κυκλοφοριακο προβλημα στο χωριο) -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑ, θα σου έλεγα πως τρέχουν να προλάβουν τα εγκαίνια που σύμφωνα με τη σύμβαση είναι σε λίγους μήνες
τώρα θα σου πω να ρωτήσεις κ σε ένα γκισέ έναν υπάλληλο να στο επαληθεύσει ότι τα έργα έχουν σταματήσει, πλην των εργων συντήρησης ή ακόμα καλύτερα κάποιον από την τοπική κοινωνία
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑ, θα σου έλεγα πως τρέχουν να προλάβουν τα εγκαίνια που σύμφωνα με τη σύμβαση είναι σε λίγους μήνες
τώρα θα σου πω να ρωτήσεις κ σε ένα γκισέ έναν υπάλληλο να στο επαληθεύσει ότι τα έργα έχουν σταματήσει, πλην των εργων συντήρησης ή ακόμα καλύτερα κάποιον από την τοπική κοινωνία
Δεν ειναι αναγκη να ρωτησει...εχθες ειδα σε καποια κομματια το χωμα να εχει χορταριασει....Δειγμα εντατικης και συνεχους εργασιας.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν ειναι αναγκη να ρωτησει...εχθες ειδα σε καποια κομματια το χωμα να εχει χορταριασει....Δειγμα εντατικης και συνεχους εργασιας.
όλοι από εκεί κάτω διακοπάρουμε?
φοκουσμαν πάρκαρες το αμάξι στον παραλιακό? παιρνάγαμε κάτι βράδια με τα ποδήλατα κ ήταν ένα άσπρο κ λέγαμε τί ωραίο είναι -
@ chemic ==> Και κλείνοντας: >
Κοινώς : Οτι καταλαβαίνετε ας κάνετε. Δεν είμαι ο νόμος, ούτε το κράτος, απλά σχολιάζω
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!