-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το να ξεκινάς για να περάσεις την Μαλακάσα μέσα σε σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χωρίς να έχεις αντιολισθητικό μέσο μαζί σου, ενώ επί μέρες τα δελτία ειδήσεων προειδοποιούν ότι θα γίνει ο κακός χαμός, είναι ανεύθυνο. Το να κολλάς και μετά ρίχνεις το φταίξιμο αποκλειστικά σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό σου, είναι σχιζοφρενικό.Μα δεν κόλλησε κανένας, ούτε θα κολλούσε. Αυτό είναι το θέμα. Απλά, λόγω της συμφόρησης στα διόδια, φοβήθηκαν αρκετοί και προσπαθούσαν να βάλουν αλυσίδες, πράγμα που, όπως φαίνεται από το βίντεο, ήταν τελείως περιττό. Ακόμα όμως και να κολλούσαν, δεν ευθύνονταν. Όταν περνάς από ένα δρόμο, δε φοράς αλυσίδες γιατί ΘΑ κολλήσεις σε 1-2-3 ώρες. Κοιτάς την κατάσταση του δρόμου τη στιγμή που περνάς. Πού να φανταστεί ο άλλος ότι θα έχει ουρά 10-20-30 Km στα διόδια, ότι θα χιονίσει τόσο ώστε να κολλήσει και τελικά να φανταστεί να βάλει αλυσίδες ακριβώς πριν κολλήσει στην ουρά και στρώσει το χιόνι;
Το έγραψα και πριν. Το δικό μου αυτοκίνητο ΔΕΝ παίρνει αλυσίδες και όπως βλέπεις πήγαινα μια χαρά, χωρίς να κολλήσω πουθενά. Λίγη προσοχή να μην πέσεις στο χιόνι ανάμεσα στις λωρίδες με πολλά και πέρασες. Αν όμως κολλούσα στην ανηφόρα 2-3 ώρες, μετά αρχίζε να το στρώνει χωρίς να μπορώ να βάλω αλυσίδες, τότε, θα έμενα εκεί. Αυτό όμως, δεν μπορώ να το γνωρίζω από πριν, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τους χρόνους εξυπηρέτησης στα διόδια, οπότε ή θα κάνω στην άκρη για χιονοκουβέρτες από την αρχή = έκλεισα τη ΛΕΑ, ή θα προχωρήσω μέχρι που θα μείνω, χωρίς να ευθύνομαι όμως, γιατί δεν ελέγχω το ρυθμό κίνησής μου.
Και μιας και ασχοληθήκαμε αρκετά με την περίπτωση αυτή. Παρατηρώ μια ανεξήγητη σιωπή των σχετικών με το θέμα, δηλαδή των 'μηχανικών' και εργολάβων. Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψή τους, μιας και έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
@ Taurus
Λοιπον, εριξαν αλατι την Κ Δευτερα το απογευμα ΠΡΙΝ αρχισει να χιονιζει σε ολο το δρομο και μεχρι την Τεταρτη το πρωι ξαναεριξαν 5-6 φορες
Απο του χρονου, μου ειπε, θα ριχνουν ενα υγρο που χρησιμοποιουν στη Πολωνια. Αλατι τελος.Παντως ρε παιδια, ο κοσμος δεν παει καλα.
Πηρε ο αλλος τηλ στην ΑΟ, και ειπε οτι θα τους κανει αγωγη, γιατι με το αλατι που ριχνουν ,πρεπει να πλυνει το αμαξι και αλλος, δινω 2,80 για να ειναι ο δρομος βρεγμενος ?A, ωραία, πρέπει να πάω να το πλύνω από κάτω τώρα δηλαδή...
Ακριβώς γι' αυτό ρώταγα, επειδή έτυχε να κυκλοφορήσω, για να ξέρω αν υπήρχε. Δεν είδα κάτι στο δρόμο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν στην άσφαλτο της ΑΟ θα το έβλεπα έτσι κι αλλιώς.
Πάντως υπερβολή το να ρίξουν πριν καν χιονίσει. -
Μα αυτή ήταν η απαίτηση κάποιων οδηγών που αποκλειστήκανε στην Μαλακάσα Τι πιο λογικό δηλαδή, να ζητάμε να ρίξουν αλάτι μια μέρα πριιν (πραγματικό γεγονός από αποκλεισμένο στην Μαλακάσα που είδα σε ρεπορτάζ)...
-
Το να ξεκινάς για να περάσεις την Μαλακάσα μέσα σε σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χωρίς να έχεις αντιολισθητικό μέσο μαζί σου, ενώ επί μέρες τα δελτία ειδήσεων προειδοποιούν ότι θα γίνει ο κακός χαμός, είναι ανεύθυνο. Το να κολλάς και μετά ρίχνεις το φταίξιμο αποκλειστικά σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό σου, είναι σχιζοφρενικό.Εχω την εντυπωση πως τα ιδια δελτια ειδησεων και τα ιδια μετεωρολογικα δελτια θα παρακολουθησαν και οι 'υπευθυνοι' της Νεα Οδος Α.Ε. και θα ειχαν φροντισει για τη διασπορα των οχηματων εκχιονισμου στα επικινδυνα σημεια, θα ειχαν φροντισει με τα ειδικα οχηματα να κρατησουν τη ΛΕΑ ανοιχτη, θα ειχαν πληρη καλυψη του δρομου απο οχηματα παροχης βοηθειας ωστε να απομακρυνουν τα ακινητοποιημενα απο βλαβες οχηματα, και φυσικα θα ειχαν ανοιξει τα διοδια με τις πρωτες νυφαδες χιονιου ωστε να υπαρχει κατα το δυνατο μικροτερη ανασχεση κυκλοφοριας.
Στα περι αλατιου :
Η μεγιστη ηλιθιοτητα ειναι να αλατιζεις το δρομο πριν ή κατα τη διαρκεια της χιονοπτωσης πιστευοντας οτι ο δρομος θα κρατηθει καθαρος.Το αλατι βοηθα μονο σε περιπτωσεις παγετου (-5 και κατω) ωστε να μη παγωσει το νερο που βρισκεται στο οδοστρωμα. -
Aν υπάρχει πάγος φαντάζομαι δεν κάνει κάτι το αλάτι. Πρεπει να καθαριστεί ο δρόμος και μετα να ρίξουν αλάτι για να μην παγώσει, σωστά?
-
Πες τα ρε Φιντέλ, οι ιδιώτες εργολάβοι αναγκάζουν το λαό να κλείνει τη ΛΕΑ. Γι' αυτό, αν πάτε στην 'Ευρώπη' που οι δρόμοι γίνονται από το δημόσιο κανένας δεν κλείνει τη ΛΕΑ.
-
Η ΕΟ αθηνων-λαμιας υψος αφιδνων θεωρειται τελειωμενη;
Υποχρεωνεται απο τον νομο η εταιρεια να βαζει υαλοπετασματα για την ηχορυπανση;
Αν ναι τοτε θεωρειται ημιτελες το εργο αφου η ηχορυπανση ιδιως σε υψηλοτερα μερη ειναι ακετη...
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Και μιας και ασχοληθήκαμε αρκετά με την περίπτωση αυτή. Παρατηρώ μια ανεξήγητη σιωπή των σχετικών με το θέμα, δηλαδή των 'μηχανικών' και εργολάβων. Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψή τους, μιας και έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα.
Αν εννοείς τις τηλεοράσεις, δεν ξέρω τί έχει ειπωθεί, πάντως εδώ μέσα όλοι έχουν καταθέσει άποψη. Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν τα στοιχεία δεν είναι πλήρη, δε μπορείς να εκφέρεις κρίση, ό,τι κι αν επαγγέλεσαι.
-
Ο χρήστης Κ.Β.Κ. έγραψε:
Η ΕΟ αθηνων-λαμιας υψος αφιδνων θεωρειται τελειωμενη;Υποχρεωνεται απο τον νομο η εταιρεια να βαζει υαλοπετασματα για την ηχορυπανση;
Αν ναι τοτε θεωρειται ημιτελες το εργο αφου η ηχορυπανση ιδιως σε υψηλοτερα μερη ειναι ακετη...
Υαλοπετάσματα για την ηχορύπανση, μόνον αν διέρχεται από κατοικημένες περιοχές, πχ θα δεις σε κάποια σημεία στον Κηφισσό, σε αυτοκινητόδρομους δεν βλέπεις συχνά, δεν νομίζω να είναι υποχρεωμένη να βάλει... παντού τέτοια, θα ήταν και εξαιρετικά δαπανηρό εξάλλου..
Ο δρόμος σχεδόν μέχρι τη Λαμία θεωρείται ουσιαστικά τελειωμένος, γιατί έχει γίνει και η ασφαλτόστρωση με νέα άσφαλτο. Φυσικά, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει να φτιάξει και κάτι άλλους δρόμους (Ιόνια Οδό, Ε65) που προς το παρόν...
Αν ψάχνεις πάντως δικαιολογία για να μην πληρώσεις τα διόδια, όλο και κάτι θα βρεις!
-
Η δικαιολογια υπαρχει και ειναι η μη υπαρξη παραδρομων.
Αυτο που θελω ειναι να μην με ενοχλει η φασαρια της εθνικης που πιστεψε με ειναι ενοχλητικη.
Πιστευω οτι η καθε εταιρεια ειναι υποχρεωμενη να μην οχλαγωγει και να σεβεται τους κατοικους.
Θα ψαξω να βρω τον κανονισμο λειτουργιας.
Ας γουγκλαρω λοιπον...
-
Ο χρήστης Κ.Β.Κ. έγραψε:
Η δικαιολογια υπαρχει και ειναι η μη υπαρξη παραδρομων.Αυτο που θελω ειναι να μην με ενοχλει η φασαρια της εθνικης που πιστεψε με ειναι ενοχλητικη.
Πιστευω οτι η καθε εταιρεια ειναι υποχρεωμενη να μην οχλαγωγει και να σεβεται τους κατοικους.
Θα ψαξω να βρω τον κανονισμο λειτουργιας.
Ας γουγκλαρω λοιπον...
Καλά, εσύ θέλεις να χρησιμοποιείς την εθνική δωρεάν και να είναι και ήσυχη, κατανοητό!
Γνωρίζω πόσο ενοχλητικός μπορεί να γίνει ένας αυτοκινητόδρομος, περνάει ολόκληρη Εγνατία Οδός μέσα από το χωριό μου, αλλά τι να κάνεις, δεν μπορείς να έχεις ηχοπετάσματα παντού... Φυσικά, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να μην πληρώνεις διόδια ούτως ή άλλως, σου ξαναείπα πως δικαιολογίες θα υπάρχουν πάντα!
πχ δεν έχουν συχνά τουαλέτες και αν έχουν τουαλέτες δεν έχουν κωλόχαρτο και αν έχουν κωλόχαρτο δεν έχουν απαλό, αλλά το γκρι απαίσιο και ο πωπός μας δεν τ' αντέχει κάτι τέτοια κλπ κλπ κλπ...Και γκρινιάζουμε για τους παράδρομους φυσικά και όχι για κάτι ψιλολοϊδια που λείπουν (Ιόνια Οδός , Ε65), γιατί ποιος τους μαμεί αυτούς, σιγά μην τους φτιάξουμε και Ε.Ο!
-
Στην Εγνατια ειχα δει υαλοπετασματα σε ρεματα!!!που δεν μενει κανενας παρα ισως καμμια χελωνα.Και εσενα περναει μεσα απο το χωριο σου;
-
http://www.youtube.com/watch?v=FW_MtCaD ... re=feedlik
το γνωστο κινημα σε νεα επεισοδια..επειδη η τροχαια θελει να κοψει κληση
-
Ο χρήστης snowaddicted έγραψε:
Youtube Videoτο γνωστο κινημα σε νεα επεισοδια..επειδη η τροχαια θελει να κοψει κληση
ε ρε ματσούκι που θέλουν αυτοί στην τροχαία
-
Ματσούκι θέλει η τροχαία και όχι αυτοί που κάνουν την παράβαση!!!!!!
Σχιζοφρένεια!
-
Μα που ειναι ο Ινφινιτυ!
-
Ματσούκι θέλει η τροχαία και όχι αυτοί που κάνουν την παράβαση!!!!!!Σχιζοφρένεια!
Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com ... _7811.html -
Αυτό με την υποχρέωση της εταιρίας να εκδίδει πιστωτικό ( ) υπάρχει μόνο στο μυαλό όσων είχαν καλομάθει τόσους μήνες. Τώρα πλέον εφαρμόζεται ο νόμος.
-
-
Αυτό με την υποχρέωση της εταιρίας να εκδίδει πιστωτικό ( ) υπάρχει μόνο στο μυαλό όσων είχαν καλομάθει τόσους μήνες. Τώρα πλέον εφαρμόζεται ο νόμος.Αυτό που γράφεις μπορείς σε παρακαλώ να το υποστηρίξεις με 'κοινώς αποδεκτά' επιχειρήματα,και όχι απλά να λες λόγια του αέρα που πιθανολογώ άκουσες από τον ανηψιό του μπατζανάκη του ξαδέρφου του κολητού?
Και για να μην μου αντιστρέψεις την ερώτηση εγώ έχω τα στοιχεία να σου αποδείξω οτί αυτά που λέω ισχύουν,αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα αν αξίζει να κάνω σοβαρό διάλογο μαζί σου ή είσαι ένας ακόμα ελληναράς 'ξερόλας'.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!