-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η ηθική βλάβη ίσως έχει να κάνει με τη δυσφήμιση της εταιρείας, το βλάψιμο του κύρους της, κτλ.Έχεις πολύ δίκιο στο εξής: είναι μεγάλο ρίσκο η αγωγή γιατί αν την χάσει θα έχει μεγάλα προβλήματα. Βέβαια, τα προβλήματα αυτά πάω στοίχημα ότι θα προσπαθήσει να τα μεταφέρει με άλλη αγωγή στο κράτος που έκανε την παραχώρηση.
κλασσικά...Πάντα στο τέλος φταίει το κράτος.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ο κ. Βαβαρούτας διάβασε ενδιαφέροντα αποσπασματα από το περιεχόμενο της αγωγής, η οποία το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να σκορπίσει χαμόγελα στους πολίτες, παρά φόβο.
Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο θα εκδικαστεί τόσο η αγωγή των πολιτών εναντίον της εταιρείας, όσο και η αγωγή του Δικηγορικού Συλλόγου. Πληροφορίες κάνουν λογο για προσπάθεια εκ μέρους της Ολυμπίας Οδου να αναβληθεί η εκδίκαση, για αγνώστους προς το παρoν λόγους.ΥΓ: βέβαια το πώς παθαίνει ηθική βλάβη μία εταιρία δεν μπορώ να το φανταστώ , αλλά ΟΚ... Σίγουρα νομικά κάπου στέκει.
ΥΓ2: να σημειώσω ότι είναι τεράστιο ρίσκο για την εταιρία να κάνει αγωγή καθώς αν χάσει, θα σταματήσουν να πληρώνουν όλοι διόδια.
ΥΓ3: Δε μου φαίνεται παράλογο πάντως να ΜΗΝ πληρώνω διόδια για ένα δρόμο που πρακτικά είναι 100km εργοτάξιοΕφόσον προηγείται η αγωγή των πολιτών εναντίον της εταιρείας είναι καθαρά κίνηση αντιπερισπασμού και ίσως να επιχειρεί να φοβίσει. Πάντως το μήνυμα που περνάει αυτή η κίνηση της εταιρείας, μάλλον δείχνει πως έχει κάτι να φοβάται και σε καμία περίπτωση σιγουριά για την έκβαση της υπόθεσης...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εφόσον προηγείται η αγωγή των πολιτών εναντίον της εταιρείας είναι καθαρά κίνηση αντιπερισπασμού και ίσως να επιχειρεί να φοβίσει. Πάντως το μήνυμα που περνάει αυτή η κίνηση της εταιρείας, μάλλον δείχνει πως έχει κάτι να φοβάται και σε καμία περίπτωση σιγουριά για την έκβαση της υπόθεσης...
ασχέτως της κίνησης αυτής της εταιρείας, οι 'πολίτες' έχουν σοβαρά επιχειρήματα ώστε να βγάλουν παράνομη την είσπραξη διοδίων πριν το τέλος του έργου (ή κάτι τέτοιο).
Προσωπικά ανυπομονώ να δω την έκβαση του δικαστηρίου (που σίγουρα όλοι θα το ακούσουμε γιατί θα γίνει σάλος από την TV - μιας και δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σοβαρό θέμα για την οικονομική κρίση )
-
Δικηγόρος δεν είμαι αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι τα λαμόγια σέρνουν σε δίκη πολίτες που δεν πλήρωσαν διόδια.
Αν κερδίσουν τα λαμόγια, δημιουργείτε δεδικασμένο και στο μέλλον δε θα μπορεί κανείς να περνά με τσαμπουκά χωρίς να πληρώσει γιατί θα λειτουργεί αυταπάγγελτα η δικαιοσύνη πλέον.
Αν χάσουν τα λαμόγια, τότε πάμε για κατάργιση πολλών σταθμών!
Διευκρίνηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων: λαμόγια = εταιρίες εκμετάλλευσης εθνικών οδών.
-
Oρίστε και το video για να ξέρετε τί πρέπει να λέτε στα διόδιο όταν αρνείστε να πληρώνετε
-
Θα πρότεινα στους συντονιστές να βάλουν δημοσκόπιση (ή να δημιουργήσουν νέο θέμα), ώστε να δούμε τελικά αν πληρώνουμε ή όχι.
Κι αυτό γιατί ναι μεν είμαι αντίθετος στο να πληρώσω λόγω απαράδεκτων δρόμων, αλλά από την άλλη πληρώνω (όταν δεν πηγαίνω από παρακάμψεις, ειδικά Ρίο Κόρινθο, Κόρινθο Ελευσίνα και Ελευσίνα Κόρινθο).
Ποτέ δεν πέρασα χωρίς να πληρώσω μέχρι σήμερα.
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Θα πρότεινα στους συντονιστές να βάλουν δημοσκόπιση (ή να δημιουργήσουν νέο θέμα), ώστε να δούμε τελικά αν πληρώνουμε ή όχι.Τί νόημα έχει αυτή η δημοσκόπηση;
Σαν να φοβάσαι να σηκώσεις το κεφάλι σου και περιμένεις να δεις αν και οι άλλοι κάνουν κάτι για να ακολουθήσεις και συ;Αλλιώς αν δεν δεις πολλούς, ξαναλουφάζεις και πληρώνεις..... -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Θα πρότεινα στους συντονιστές να βάλουν δημοσκόπιση (ή να δημιουργήσουν νέο θέμα), ώστε να δούμε τελικά αν πληρώνουμε ή όχι.
Τί νόημα έχει αυτή η δημοσκόπηση;
Σαν να φοβάσαι να σηκώσεις το κεφάλι σου και περιμένεις να δεις αν και οι άλλοι κάνουν κάτι για να ακολουθήσεις και συ;Αλλιώς αν δεν δεις πολλούς, ξαναλουφάζεις και πληρώνεις.....Αν διαβάσεις το τελευταίο μου ποστ θα δεις πως αν και εφόσον περνώ από διόδια πληρώνω πάντα. Δεν είναι θέμα φόβου, αλλά θέμα αρχής.
Κι αυτό γιατί αν ήταν παράνομα δε θα υπήρχαν αφενός, και αφεταίρου δε συμφωνώ με τις τακτικές αυτές του να ανοίγω τη μπάρα μόνος μου, και να έρχομαι σε αντιπαράθεση με έναν ιδιωτικό φορέα που το κράτος του ανέθεσε να εφαρμόζει διόδια κλπ.
Εδώ έχουν δημιουργηθεί ολόκληροι σύλλογοι καθώς και οι κατά τόπο κάτοικοι των εκάστωτε διοδίων που μάχονται κατά των διοδίων, και δεν έχουν καταφέρει να τους κλείσουν, θα το παίξω εγώ μάγκας ή εσύ?
Επίσης η δημοσκόπηση βεβαίως και έχει νόημα για να δούμε πόσοι τελικά είναι αυτοί που κάνουν πράξη τα γραφόμενά τους...
-
κανενας δεν εμποδιζει κανεναν να ανοιξει μια ψηφοφορια.
-
Δικηγόρος δεν είμαι αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι τα λαμόγια σέρνουν σε δίκη πολίτες που δεν πλήρωσαν διόδια.**Αν κερδίσουν τα λαμόγια, δημιουργείτε δεδικασμένο και στο μέλλον δε θα μπορεί κανείς να περνά με τσαμπουκά χωρίς να πληρώσει γιατί θα λειτουργεί αυταπάγγελτα η δικαιοσύνη πλέον.
**
Αν χάσουν τα λαμόγια, τότε πάμε για κατάργιση πολλών σταθμών!Διευκρίνηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων: λαμόγια = εταιρίες εκμετάλλευσης εθνικών οδών.
Αυτεπαγγελτα δεν θα λειτουργει τιποτα, μονο μετα απο δικαστικη διεκδικηση μπορει να κινηθει η δικαιοσυνη αφου προκειται περι διαφορας μεταξυ ιδιωτων.
Αν διαβάσεις το τελευταίο μου ποστ θα δεις πως αν και εφόσον περνώ από διόδια πληρώνω πάντα. Δεν είναι θέμα φόβου, αλλά θέμα αρχής.
Κι αυτό γιατί αν ήταν παράνομα δε θα υπήρχαν αφενός,
Χα! Καλο!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κανενας δεν εμποδιζει κανεναν να ανοιξει μια ψηφοφορια.ότι ναναι...εγώ λέω να εκλέξουμε μια επιτροπή που να αποφασίσει αν πρέπει να ανοιχτεί ψηφοφορία
Ρε φίλε αυτό κατάλαβες;
Είπα πως δεν βλέπω νόημα στην δημοσκόπηση από την στιγμή που η λογική αυτού που την προτείνει, είναι 'εγώ πληρώνω διόδια, αλλά για να δω και πόσοι είστε αυτοί που δεν πληρώνετε, αν είστε ελάχιστοι να πα να @@@@, αν είστε όμως μπόλικοι για να το ξαναδώ το θέμα μήπως την γλυτώσω και γω' -
Απορία: Εσείς που λέτε ότι δεν πληρώνετε διόδια, δεν πληρώνετε σε κανένα? Το δέχομαι για την Κορίνθου-Πατρών, για της Ραψάνης και της Λεπτοκαρυάς, αλλά δηλαδή τώρα που μπήκανε διόδια στον Πολύμυλο δεν θα πληρώνετε? Τώρα που ολοκληρώνεται η Εγνατία και θα μπούνε και άλλα διόδια, δεν θα τα πληρώνετε και αυτά? Το συμβάν (αν έγινε όντως) με την μη πληρωμή διοδίων στο Ρίο-Αντίριο το θεωρώ υπέρτατη ηλιθιότητα. Ας έπαιρναν το πλοίο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δικηγόρος δεν είμαι αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι τα λαμόγια σέρνουν σε δίκη πολίτες που δεν πλήρωσαν διόδια.
**Αν κερδίσουν τα λαμόγια, δημιουργείτε δεδικασμένο και στο μέλλον δε θα μπορεί κανείς να περνά με τσαμπουκά χωρίς να πληρώσει γιατί θα λειτουργεί αυταπάγγελτα η δικαιοσύνη πλέον.
**
Αν χάσουν τα λαμόγια, τότε πάμε για κατάργιση πολλών σταθμών!Διευκρίνηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων: λαμόγια = εταιρίες εκμετάλλευσης εθνικών οδών.
Αυτεπαγγελτα δεν θα λειτουργει τιποτα, μονο μετα απο δικαστικη διεκδικηση μπορει να κινηθει η δικαιοσυνη αφου προκειται περι διαφορας μεταξυ ιδιωτων.
+1. Είναι αστική διαφορά κι όχι ποινικό το αδίκημα. Βέβαια, εφόσον η υπόθεση κριθεί θετικά για τον ανάδοχο σε όλους τους βαθμούς (μέχρι και ΣτΕ), υποθέτω ότι κάθε καινούργια αγωγή θα εκδικάζεται πολύ πιο γρήγορα, αν όχι με συνοπτικές διαδικασίες.
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Ρε φίλε αυτό κατάλαβες;
Είπα πως δεν βλέπω νόημα στην δημοσκόπηση από την στιγμή που η λογική αυτού που την προτείνει, είναι 'εγώ πληρώνω διόδια, αλλά για να δω και πόσοι είστε αυτοί που δεν πληρώνετε, αν είστε ελάχιστοι να πα να @@@@, αν είστε όμως μπόλικοι για να το ξαναδώ το θέμα μήπως την γλυτώσω και γω'Τώρα τό'πιασες, αυτό έλεγα ακριβώς...
-
Αν χάσουν τα λαμόγια, τότε πάμε για κατάργιση πολλών σταθμών!Αυτό που πιθανόν να γίνει είναι να μην βγουν λάδι οι μη πληρωτές και να τους επιβληθεί να πληρώσουν ένα ελαφρώς μικρότερο χρηματικό ποσό. Έτσι αφενός μεν δεν θα δοθεί το μήνυμα 'μπάτε σκύλοι αλέστε' αλλά θα καταλάβουν και οι εταιρίες ότι είτε πρέπει να μειώσουν ελαφρά τα διόδια είτε να καταργήσουν ένα ή δύο σταθμούς.
-
΄.....ή το πιο πιθανό είναι να τους πληρώσουν ώστε να δεχτούν την ενοχή ώστε γίνει το δεδικασμένο. Παιζει και αυτό....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
΄.....ή το πιο πιθανό είναι να τους πληρώσουν ώστε να δεχτούν την ενοχή ώστε γίνει το δεδικασμένο. Παιζει και αυτό....άνετα...
Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε...ΥΓ:όχι ότι αν μου λέγανε 'πάρε 100.000€ ανά άτομο και χάστε επίτηδες τη δίκη', ότι δε θα τα έπαιρνα.
-
΄.....ή το πιο πιθανό είναι να τους πληρώσουν ώστε να δεχτούν την ενοχή ώστε γίνει το δεδικασμένο. Παιζει και αυτό....
άνετα...
Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε...ΥΓ:όχι ότι αν μου λέγανε 'πάρε 100.000€ ανά άτομο και χάστε επίτηδες τη δίκη', ότι δε θα τα έπαιρνα.
Πονηρε
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πονηρεξέρω ότι ρίχνω λάδι στη φωτιά αλλά ρε συ...ξέρεις κάποιον που θα το αρνιόταν με την κρίση που περνάμε?
Συν του ότι για να αποταμιεύσεις 100.000€ χρειάζεσαι αρκετά καλό μισθό και αρκετά χρόνια δουλειάς (για να μην πω ότι μερικοί μπορεί να μην τα μαζέψουν ποτέ ).Δεν λέω ότι είμαι 'λιγούρης', αλλά με 100.000+ € στο χέρι, η απόφαση είναι δύσκολη.
-
Πονηρε
ξέρω ότι ρίχνω λάδι στη φωτιά αλλά ρε συ...ξέρεις κάποιον που θα το αρνιόταν με την κρίση που περνάμε?
Συν του ότι για να αποταμιεύσεις 100.000€ χρειάζεσαι αρκετά καλό μισθό και αρκετά χρόνια δουλειάς (για να μην πω ότι μερικοί μπορεί να μην τα μαζέψουν ποτέ ).Δεν λέω ότι είμαι 'λιγούρης', αλλά με 100.000+ € στο χέρι, η απόφαση είναι δύσκολη.
Καλα και εγω θα εξαγοραζομουν εκει κολλας? Μια τοση δα εξυπηρετηση στις εταιρειες δεν βλαπτει αν ειναι για το καλο της τσεπης
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!