-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ποιο είναι το μεγάλο αφεντικό ρε Κωνσταντίνε; Οι πολιτικοί (τους οποίους εμείς εκλέγουμε, γιά όνομα του θεού μην το ξεχνάς αυτο) επι χρόνια έκαναν ακριβώς αυτο που εμείς τους ζητούσαμε. Και το έκαναν γιατι ήξεραν οτι μονο έτσι θα ξαναέπαιρναν την ψήφο μας. Διορισμοί, αυξήσεις μισθών και συντάξεων από χρήματα που δεν περίσσευαν, οργάνωση κοματικών βάσεων με πολύ συγκεκριμμένα προνόμια για τα μέλη τους, τροπολογίες ώστε να βολευτεί ο λαός, να αποκτήσει σπίτια, να σβήνει κλήσεις, τεχνητά ολιγοπώλεια και μονοπώλεια για να μην αγγίξουμε τα συνδικάτα και την βδέλα του δημόσιου τομέα που απομυζεί την οικονομία... Όλα αυτα έγιναν εν αγνοία του λαού, Κωνσταντίνε;Και τώρα έρχονται κάποιοι και προσπαθούν να αλώσουν την τελευταία άμυνα μας ενάντια στον παραλογισμο, προσπαθούν να μας πείσουν οτι η εννοια της νομιμότητας και την ηθικής στην κοινωνία μας είναι πολυτέλεια, ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένο σε μια οργανωμένη κοινωνία να παρανομείς εναντίον οποιουδήποτε από την στιγμή που το κάνουν και άλλοι, οτι η κλοπή ειναι θεμιτή γιατι 'και το κράτος μας κλέβει'... Ουσιαστικά επειδή θεωρούν ότι δεν πήραν το δίκαιο μερίδιο τους από τα κλεψιμέικα;
Αναρωτιέμαι τι άλλο θα διαβάσουμε ακόμα...
εμείς;;; εσυ μπορει γι' αυτο και ισως υποστηριζεις τα διοδια. εγω ουτε γιωργακη ψηφισα, ουτε χοντρο 1 ουτε χοντρο 2, πολυ δε περισσοτερο κουφο για βουλτευτη.
δεν ειμαι στο δημοσιο, ουτε ΕΕ, αρα πληρωνω μεχρι € φορους/εισφορες και τη δευτερα μπορει να εχω εργοδοτη τον οαεδ, γιατι ετσι
σε μια οργανωμενη κοινωνια, ο πρωτος που ειναι ενταξει ειναι το κρατος. απο τη στιγμη που δεν ειναι, μην περιμενει να ειναι ενταξει οι πολιτες. και μην αναφερεις τη ρηση του κεννεντι
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Χρήστο σορρυ που θα στο πω, αλλά δείχνεις να μην έχεις επαφή με την πραγματικότητα.Κρίνεις με λάθος κριτήρια.
Η ηθική δεν είναι εύκαμπτη ώστε να μπορέις να την φέρεις εκεί που σε βολεύει. Όταν κάποιος κλέβει, ειναι κλέφτης και όλες οι συζητήσεις του κόσμου δεν πρόκειται να το αλλάξουν αυτό.
Αν μέσα απο την δυσχέρεια σου δεν μπορείς να το δεις αυτό, είναι δουλειά της οργανωμένης κοινωνίας να σε βοηθήσει να το κατανοήσεις, είτε με το καλο, είτε με το άγριο. Όταν συνολικά η κοινωνία κατρακυλά και δεν το αντιλαμβάνεται υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν όντως κράτη όπου τέτοιες καταστάσεις διαιωνίζονται -η Σομαλία είναι η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό- αλλα θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας δεν σκέφτεται έτσι.
-
Διορισμοί, αυξήσεις μισθών και συντάξεων από χρήματα που δεν περίσσευαν, οργάνωση κοματικών βάσεων με πολύ συγκεκριμμένα προνόμια για τα μέλη τους, τροπολογίες ώστε να βολευτεί ο λαός, να αποκτήσει σπίτια, να σβήνει κλήσεις, τεχνητά ολιγοπώλεια και μονοπώλεια για να μην αγγίξουμε τα συνδικάτα και την βδέλα του δημόσιου τομέα που απομυζεί την οικονομία... Όλα αυτα έγιναν εν αγνοία του λαού, Κωνσταντίνε;Νομίζω οτι προσπαθείς να υποβαθμίσεις τα κεκτημένα του λαού.
-
να σε ρωτήσω κάτι Χρήστο;
εσένα σου αρέσει η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα γενικά; Θέλεις να αλλάξει κάτι; Και αν ναι , ποιος πιστεύεις πως είναι ο τρόπος; Μόνο οι εκλογές;
Απόσα γράφεις , μου φαίνεται πως είσαι το υπόδειγμα πολίτη που θέλει η νέα τάξη πραγμάτων . Να δέχεσαι έτσι αδιαμαρτύρητα οτι σου σερβίρουν και να μην αντιδράς γιατί το θεωρείς ... παράνομο -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
εμείς;;; εσυ μπορει γι' αυτο και ισως υποστηριζεις τα διοδια. εγω ουτε γιωργακη ψηφισα, ουτε χοντρο 1 ουτε χοντρο 2, πολυ δε περισσοτερο κουφο για βουλτευτη.Ούτε εγώ ψήφισα κανέναν από αυτούς αλλά διαφωνώ με τις τζάμπα μαγκιές των διοδίων (ιδίως με τα κολλητήρια διότι είναι τζάμπα μαγκιά χωρίς καμία δικαιολογία, να είχαν τουλάχιστον τα @@ να σπρώξουν τη μπάρα, αλλιώς είναι ξεκάθαρα θρασύδειλοι). Επιτρέπεται ?
σε μια οργανωμενη κοινωνια, ο πρωτος που ειναι ενταξει ειναι το κρατος. απο τη στιγμη που δεν ειναι, μην περιμενει να ειναι ενταξει οι πολιτες. και μην αναφερεις τη ρηση του κεννεντι
Γιατί όχι, δε συμφέρει ?
Οταν καταλάβεις ότι έχουμε το κράτος που μας αξίζει και την κυβέρνηση που μας αξίζει, ότι το κράτος είμαστε εσύ και γω και ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα μας επιβληθεί από πάνω αλλά από τη βάση, δηλαδή από εμάς, και άρα τέτοιες συμπεριφορές πολιτών (όπως και παρόμοιες πχ. φοροδιαφυγή, φακελάκι χωρίς καταγγελία, αυθαίρετη δόμηση) απλά διαιωνίζουν τα χάλια μας και ως κράτους και ως πολιτών, θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα για αλλαγή αυτού που τάχα μου καταγγέλεις αλλά στην πραγματικότητα υποστηρίζεις.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
εμείς;;; εσυ μπορει γι' αυτο και ισως υποστηριζεις τα διοδια. εγω ουτε γιωργακη ψηφισα, ουτε χοντρο 1 ουτε χοντρο 2, πολυ δε περισσοτερο κουφο για βουλτευτη.
Ούτε εγώ ψήφισα κανέναν από αυτούς αλλά διαφωνώ με τις τζάμπα μαγκιές των διοδίων (ιδίως με τα κολλητήρια διότι είναι τζάμπα μαγκιά χωρίς καμία δικαιολογία, να είχαν τουλάχιστον τα @@ να σπρώξουν τη μπάρα, αλλιώς είναι ξεκάθαρα θρασύδειλοι). Επιτρέπεται ?
Γιατί όχι, δε συμφέρει ?
Οταν καταλάβεις ότι έχουμε το κράτος που μας αξίζει και την κυβέρνηση που μας αξίζει, ότι το κράτος είμαστε εσύ και γω και ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα μας επιβληθεί από πάνω αλλά από τη βάση, δηλαδή από εμάς, και άρα τέτοιες συμπεριφορές πολιτών (όπως και παρόμοιες πχ. φοροδιαφυγή, φακελάκι χωρίς καταγγελία, αυθαίρετη δόμηση) απλά διαιωνίζουν τα χάλια μας και ως κράτους και ως πολιτών, θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα για αλλαγή αυτού που τάχα μου καταγγέλεις αλλά στην πραγματικότητα υποστηρίζεις.
για τα 'κολλητηρια' εχω διαφωνισει ξεκαθαρα. για τη μη πληρωμη υπερογκων διοδιων συμφωνω σε 1000πληρωμενους δρομους.
εσυ ειπαμε δεν ζεις ελλαδα αυτη την περιοδο; το καλυτερο που εχουμε να κανουμε να σε ακολουθησουμε και να μεινουν οι πολιτικοι με τους ομοιους τους
το κακο ειναι οτι δεν θα χουν να φανε, γιατι δεν θα μπορουν να τα φανε μαζι.
αυτη την περιοδο επισης, ποια κυβερνηση μας αξιζει; διοτι αν γινουν εκλογες δεν βγαινει καμια
-
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
να σε ρωτήσω κάτι Χρήστο;
εσένα σου αρέσει η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα γενικά; Θέλεις να αλλάξει κάτι; Και αν ναι , ποιος πιστεύεις πως είναι ο τρόπος; Μόνο οι εκλογές;
Απόσα γράφεις , μου φαίνεται πως είσαι το υπόδειγμα πολίτη που θέλει η νέα τάξη πραγμάτων . Να δέχεσαι έτσι αδιαμαρτύρητα οτι σου σερβίρουν και να μην αντιδράς γιατί το θεωρείς ... παράνομοΌχι, δεν μου αρέσει καθολου η κατάσταση. Ναι, θελω να αλλαξει κατι.
Η... Νέα Τάξη που τόσο πολυ φοβάσαι δεν είναι παρά ο μόνος τρόπος να βγει η χώρα απο την κρίση. Είναι 'σχετικά' απλό. Το δημόσιο πρέπει να λειτουργήσει με τα ιδια κριτήρια που λειτουργει και ο ιδιωτικός τομέας. Περισσότερη και κυρίως πολυ πιο ουσιαστική δουλειά απο πολυ λιγότερα άτομα. Δυνατότητα απολύσεων όταν κάποιοι δεν κάνουν την δουλεια τους σωστά ή όταν δεν τους χρειαζόμαστε πια (shock and horror! Στον ιδιωτικό τομέα όμως γίνεται καθημερινά, αντι να μπαίνει μέσα μια επιχείρηση απλά απολυει το πλεονάζων προσωπικό). Διαφάνεια στα κρατικα έξοδα και άρση της βουλευτικής ασυλίας για ποινικά αδικήματα.
Αυτά είναι τα σχετικά εύκολα.Το πραγματικά δύσκολο είναι να πειστεί ο κόσμος να ψηφίσει τους πολιτικούς που θα τολμήσουν τέτοια μέτρα ώστε να εφαρμοστούν σε ικανό βάθος χρόνου για να έχουν αποτέλεσμα.
-
Όπως έχεις γράψει, όλα ξεκινούν από εμάς. Κάνε, λοιπόν, δύο απλές κινήσεις:
-
Μην ξανατρέξεις πάνω από το όριο δείχνοντάς μας τι ευαισθητοποιημένος και νομοταγής πολίτης είσαι. Όπως εσύ παραβιάζεις το νόμο γιατί έχεις @@ που φτάνουν μέχρι τα όρια ταχύτητας, έτσι κι ο άλλος έχεις μαγκιά και κλέβει όλο το κράτος. Γιατί; μα επειδή μπορεί. Τόσο απλά. Αν εσύ θες αστυνομία να σε μαζέψει, τότε, με συγχωρείς, αλλά στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσεις πάλι κάποιον σάπιο γιατί μέσα σου είσαι ο ίδιος σάπιος. Όταν έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο, έχουμε να κάνουμε με κάποια ύπαρξη που είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, κοιτάει ψηλά (ετυμολογία της λέξεως), οπότε η επιθυμία βούρδουλα δηλώνει κατώτερο πνευματικό επίπεδο και διαβρωμένη ηθική.
-
Στις επόμενες εκλογές ή ακόμα καλύτερα σήμερα, ενημέρωσέ μας ποιος είναι ο αδιάφθορος να τον ψηφίσουμε κι εμείς. Επειδή όμως γνωρίζω πως χρειάζεται η ΕΛΑΣ για να σε μαζέψει, ό,τι και να προτείνεις θα είναι διεφθαρμένο, αφού αυτό ακριβώς επιθυμείς (βλ. 1).
Ευχαριστώ.
- Γνωρίζω ότι σνομπάρεις τα post μου, αλλά απαντάς εμμέσως. Είναι γνωστή τακτική όταν έχεις φάει το τάπωμα και δε θες να βρεθείς πάλι στον τοίχο.
** Μόλις τώρα απέρριψα το Android σα λειτουργικό. Χάρες στην google δεν κάνω. Μιλάμε για ΤΑ κολλήματα με τον Chrome. 3πλό post, κόλλημα στην αρχική σελίδα. Άνοιξα ΙΕ (πιο αργός από το θάνατο), μπήκα στο forum, έφτασα στη σελίδα και δεν είχε ξεκινήσει να δείχνει το ο,τιδήποτε το Chrome. Άριστα Google, μπράβο...!!!
-
-
Χρήστο σορρυ που θα στο πω, αλλά δείχνεις να μην έχεις επαφή με την πραγματικότητα.
Κρίνεις με λάθος κριτήρια.
Η ηθική δεν είναι εύκαμπτη ώστε να μπορέις να την φέρεις εκεί που σε βολεύει. Όταν κάποιος κλέβει, ειναι κλέφτης και όλες οι συζητήσεις του κόσμου δεν πρόκειται να το αλλάξουν αυτό.
Αν μέσα απο την δυσχέρεια σου δεν μπορείς να το δεις αυτό, είναι δουλειά της οργανωμένης κοινωνίας να σε βοηθήσει να το κατανοήσεις, είτε με το καλο, είτε με το άγριο. Όταν συνολικά η κοινωνία κατρακυλά και δεν το αντιλαμβάνεται υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν όντως κράτη όπου τέτοιες καταστάσεις διαιωνίζονται -η Σομαλία είναι η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό- αλλα θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας δεν σκέφτεται έτσι.
Χρήστο αυτό είναι το λάθος σου. Τα βλέπεις όλα από τη μεριά σου και όχι από το τι ισχύει για τη πλειοψηφία των συνανθρώπων μας σήμερα.
Γιατί εσύ τα διόδια τα πληρώνεις για να πας ΣΚ στα χιονοδρομικά, ταξιδάκια αναψυχής και να περάσεις καλά, που σημαίνει ότι στα 100-200-300 ευρώ που θα ξοδέψεις συνολικά, τα έξοδα των διοδίων είναι για σένα αμελητέα. Αυτός όμως που τα χρησιμοποιεί κάθε μέρα για να πάει στη δουλειά του ή στο σπίτι του ή σε επαγγελματικά ταξίδια, δεν είναι καθόλου του ίδιο. Διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καν την πολυτέλεια όχι μόνο να αγοράζουν γκατζετάκια και ότι μακ βγαίνει, αλλά ούτε καν τους φτάνουν τα χρήματα για να ψωνίσουν στο σουπερ μάρκετ και να περάσουν τον μήνα. Αυτούς λοιπόν, δεν μπορείς να τους κατηγορείς επειδή ΔΕΝ αντέχουν να πληρώνουν εξοντωτικά διόδια και ψάχνουν τρόπο να απαλλαγούν, για να γλυτώσουν κάποια χρήματα και να επιβιώσουν πλέον.
Προσοχή, δεν κρίνω τις επιλογές του πως ζεις και περνάς. Από τη στιγμή που έχεις τη δυνατότητα καλά κάνεις και τα χαίρεσαι όλα αυτά και κάνεις ότι σε γεμίζει, αλλά ρε φίλε δεν μπορείς την ίδια στιγμή να κρίνεις αυτόν που είναι πιεσμένος οικονομικά λόγω συνθηκών, λόγω οικογένειας, λόγω ανεργίας και τα φέρνει δύσκολα βόλτα. Έχει μεγάλη διαφορά το να λες σε αυτόν τον άνθρωπο κόψ' το λαιμό σου μόνο να πληρώνεις (ενώ τα έσοδά του συνεχώς μειώνονται) και εσύ την ίδια στιγμή που του τα λες να είσαι άνετος, χωρίς να μπορείς καν να μπεις στη θέση του.
Για πες μας ρε συ Χρήστο για ποια ηθική μιλάμε σε αυτές τις περιπτώσεις που βρίσκεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πλεόν; Ποια είναι η ηθική και η κοινωνική πολιτική του κράτους για να περιμένει να είναι και οι πολίτες καθόλα εντάξει απέναντί του;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ούτε εγώ ψήφισα κανέναν από αυτούς αλλά διαφωνώ με τις τζάμπα μαγκιές των διοδίων (ιδίως με τα κολλητήρια διότι είναι τζάμπα μαγκιά χωρίς καμία δικαιολογία, να είχαν τουλάχιστον τα @@ να σπρώξουν τη μπάρα, αλλιώς είναι ξεκάθαρα θρασύδειλοι). Επιτρέπεται ?Ρε σεις μην είστε κομπλεξικοί. Ποιός μιλάει για μαγκιά? Γιατί είναι θρασύδειλία το να περάσεις πίσω από κάποιον για να γλυτώσεις από ένα άδικο τίμημα?
Κι εγώ όταν είμαι μπροστά με μεγάλη ευχαρίστηση βλέπω τον πίσω να περνάει τσαμπέ, χαιρετιόμαστε κι όλας, μου λέει ευχαριστώ και τέλος. Μαγκιά είναι αυτό που κάνουν κάποιοι κομπλεξικοί (ευτυχώς λίγοι) που και καλά τη βλέπουν ότι πληρώσανε για σένα.
Σε πολλούς μηχανόβιους κάνω και νόημα με το χέρι μου να με ακολουθήσουν από το e-pass επειδή ξέρω τι πακέτο είναι με τη μηχανή να σταματάς στο διόδιο. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καν την πολυτέλεια όχι μόνο να αγοράζουν γκατζετάκια και ότι μακ βγαίνει, αλλά ούτε καν τους φτάνουν τα χρήματα για να ψωνίσουν στο σουπερ μάρκετ και να περάσουν τον μήνα. Αυτούς λοιπόν, δεν μπορείς να τους κατηγορείς επειδή ΔΕΝ αντέχουν να πληρώνουν εξοντωτικά διόδια και ψάχνουν τρόπο να απαλλαγούν, για να γλυτώσουν κάποια χρήματα και να επιβιώσουν πλέον.Για αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει λύση και την έχω ξανααναφερει. Με τις αποδείξεις απο τα διόδια μπορούν να λαμβάνουν σημαντικές φοροελαφρύνσεις ή ακόμα και επιστροφές, εφόσον η φορολογική τους δήλωση είναι τέτοια που να το δικαιολογεί.
Οι διάφοροι μπαξεβάνηδες και οι Λαππάιοι αυτού του κόσμου, να πληρώνουν κανονικά το μερίδιο τους στην κοινωνία.
-
Αυτός που δε ζει με τον ίδιο τρόπο είναι αποτυχημένος. Δε φταίει το σύστημα που έχει 5 καρέκλες για 10 άτομα, αλλά οι 5 που είναι όρθιοι. Άλλωστε, μη νομίζεις, και ο ίδιος κάποια καβάντζα θα είχε (λέγε με βύσμα με άλλη ονομασία) για να είναι καλά σήμερα. Αυτό που δε θέλει βασικά είναι να έχουν καβάντζες και οι άλλοι. ΌΣΟΙ λένε τα ίδια, ακριβώς αυτό θέλουν.
Συζήτηση στο κομμωτήριο πριν τις εκλογές:
- Να έρθει ο ΓΑΠ να αλλάξουν τα πράγματα, να δώσει ζωή στην αγορά, να υπάρξει αξιοκρατία.
- Ζητάς αξιοκρατία, ρωτάω;
- Ναι, επιτέλους να μην υπάρχουν βύσματα.
- Βύσμα στο στρατό έβαλες για το γυιό σου;
- Ο καθένας θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του.
- Άρα, ζητάς να μην έχουν βύσμα οι άλλοι και να έχεις μόνο εσύ ή να μην έχει κανένας;
...
Ευχαριστώ.
-
@junior gt
Πέραν των εύκολων χαρακτηρισμών: αν τα λες σωστά τότε δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα αν ο μπροστά σου κάνει σαφές ότι ΔΕΝ θέλει να συμβεί αυτό. Ομως δεν του αφήνεις περιθώριο επιλογής, αλλά του δίνεις και καταλαβαίνει, όπως στο 'φλώρο με την SLK'. Αρα δε μας τα λες καλά, απλά θέλεις να επιβάλλεις στους άλλους την άποψή σου: ότι το τζαμπέ (στα διόδια, ίσως και σε άλλους τομείς, πχ. στην εφορία) είναι μαγκιά και κουλ ενώ ΙΜΗΟ είναι μια παπαριά ολκής. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Ούτε εγώ ψήφισα κανέναν από αυτούς αλλά διαφωνώ με τις τζάμπα μαγκιές των διοδίων (ιδίως με τα κολλητήρια διότι είναι τζάμπα μαγκιά χωρίς καμία δικαιολογία, να είχαν τουλάχιστον τα @@ να σπρώξουν τη μπάρα, αλλιώς είναι ξεκάθαρα θρασύδειλοι). Επιτρέπεται ?
Ρε σεις μην είστε κομπλεξικοί. Ποιός μιλάει για μαγκιά? Γιατί είναι θρασύδειλία το να περάσεις πίσω από κάποιον για να γλυτώσεις από ένα άδικο τίμημα?
Κι εγώ όταν είμαι μπροστά με μεγάλη ευχαρίστηση βλέπω τον πίσω να περνάει τσαμπέ, χαιρετιόμαστε κι όλας, μου λέει ευχαριστώ και τέλος. Μαγκιά είναι αυτό που κάνουν κάποιοι κομπλεξικοί (ευτυχώς λίγοι) που και καλά τη βλέπουν ότι πληρώσανε για σένα.
Σε πολλούς μηχανόβιους κάνω και νόημα με το χέρι μου να με ακολουθήσουν από το e-pass επειδή ξέρω τι πακέτο είναι με τη μηχανή να σταματάς στο διόδιο.[/quote]Καταλαβαίνεις τι λες? Γιατί ΔΕΝ είναι θρασυδειλία πές μας. Για το bold ιδίως, την παλεύεις?
-
εσύ δηλαδή ως Χρήστος , το μόνο που πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις για να ανατρέψεις αυτά που δεν σου αρέσουν , είναι να ψηφίσεις ένα κόμμα που θα επιβάλει τα μέτρα που ανέφερες . Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι μία ψήφος . Γι αυτό και σε αναφέρω ως υπόδειγμα πολίτη της σύγχρονης νέας τάξης .Προφανώς θα σου άρεσε μια δέσμευση αντίστοιχη του 'λεφτά υπάρχουν' και θα τη στήριζες . Αν δεν γινόταν μετά , θα έλεγες , ε τι να κάνουμε αυτούς ψηφίσαμε , αυτοί μας αξίζουν . Οκ εντάξει, ακούστηκες ...
-
εσύ δηλαδή ως Χρήστος , το μόνο που πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις για να ανατρέψεις αυτά που δεν σου αρέσουν , είναι να ψηφίσεις ένα κόμμα που θα επιβάλει τα μέτρα που ανέφερες . Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι μία ψήφος . Γι αυτό και σε αναφέρω ως υπόδειγμα πολίτη της σύγχρονης νέας τάξης .Προφανώς θα σου άρεσε μια δέσμευση αντίστοιχη του 'λεφτά υπάρχουν' και θα τη στήριζες . Αν δεν γινόταν μετά , θα έλεγες , ε τι να κάνουμε αυτούς ψηφίσαμε , αυτοί μας αξίζουν . Οκ εντάξει, ακούστηκες ...Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να επιζήσει. Ένα κράτος με τη σημερινή κατάσταση, αλλά πολίτες που δεν αντιδρούν είναι το ιδανικό για αυτόν. Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια:
- Ε.Ο. υψηλής ποιότητας για να μπορεί να πηγαίνει για σκι χωρίς κίνδυνο.
- Άδεια Ε.Ο. (αφού οι περισσότεροι δεν έχουν χρήματα) για να μπορεί να κινείται γρήγορα.
- ΕΛΑΣ χωρίς καύσιμα για να μην έχει μπλόκα, άρα να μην κινδυνεύει από την παρανομία του.
- Κόσμος χωρίς χρήματα για να διασκεδάζει μακριά από την πλέμπα που του χαλάει την αισθητική.
- Ελάχιστες δουλειές για να μην μπορεί ο κόσμος ούτε να μετακινηθεί με ΙΧ, ούτε να βγάζει χρήματα σαν και αυτόν και να θέλει την ίδια ζωή.
- Κυνήγι μέσα στις πόλεις για να μην έχει ο κόσμος αυτοκίνητο, ώστε να κινείται ο ίδιος με άνεση.
- Σιωπηλός κόσμος για να μπορεί να πηγαίνει στο Σύνταγμα για καφέ γρήγορα και χωρίς πρόβλημα στο παρκάρισμα. Άντε, θα είναι και ο kacey που έχει κάρτα μόνιμου κατοίκου εκεί.
- Στρατιωτικός νόμος για να μην τον ενοχλούν οι θόρυβοι και οι αλήτες που κάνουν διαδηλώσεις και πορείες.
Το σκεπτικό είναι σαφές και γνωστό εδώ και καιρό. Ο καθένας υπερασπίζεται τη θέση του και εξαφανίζει τον ανταγωνισμό (βλ. InFiNiTy που παλεύει για τα διόδια - αλήθεια, οι εταιρείες σου δίνουν κάτι για την παρακολούθηση του διαδικτύου ή οχι; - και τα συμφέροντά του) σε μια προσπάθεια να μείνει ο μόνος επικυρίαρχος. Και ποιος τα λέει όλα αυτά; κάποιος που είναι κάθετα αντίθετος με τις περισσότερες διαμαρτυρίες, μιας και γνωρίζω ότι είναι υποκινούμενες από τα συγκεκριμένα κέντρα που έχουν δημιουργήσει κόμματα εντός Ελλάδος για νομιμοποίηση των δραστηριοτήτων τους.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
ξέρω τι πακέτο είναι με τη μηχανή να σταματάς στο διόδιο.Έχεις δίκιο. Είναι ο εφιάλτης μου. Σταματάς, βάζεις νεκρά, χαιρετάς, βγάζεις τα γάντια, βγάζεις την κάρτα ή τα χρήματα από την τσέπη, τα δίνεις, περιμένεις πέντε δευτερόλεπτα, τα παίρνεις πίσω, τα βάζεις στην τσέπη, βάζεις τα γάντια, χαιρετάς, βάζεις πρώτη, φεύγεις.
Σημείωση: το παραπάνω post μπορεί να έχει μικρές δόσεις σαρκασμού ή / και ειρωνίας.
-
εσύ δηλαδή ως Χρήστος , το μόνο που πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις για να ανατρέψεις αυτά που δεν σου αρέσουν , είναι να ψηφίσεις ένα κόμμα που θα επιβάλει τα μέτρα που ανέφερες . Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι μία ψήφος . Γι αυτό και σε αναφέρω ως υπόδειγμα πολίτη της σύγχρονης νέας τάξης .Προφανώς θα σου άρεσε μια δέσμευση αντίστοιχη του 'λεφτά υπάρχουν' και θα τη στήριζες . Αν δεν γινόταν μετά , θα έλεγες , ε τι να κάνουμε αυτούς ψηφίσαμε , αυτοί μας αξίζουν . Οκ εντάξει, ακούστηκες ...Εγω ως Χρήστος μπορώ να κινηθώ με τα μέσα που μου παρέχουν οι νόμοι και το Σύνταγμα εναντίων αυτών που θεωρώ ότι λειτουργούν αντιθετα απο τα συμφέροντα του λαού. Η πληρωμή διοδίων απο τους χρήστες όμως (με εναλλακτικη να ρίξουμε αποκλειστικα στον φορολογούμενο το σύνολο των εξόδων της κατασκευής και συντήρησης των έργων) θεωρω ότι είναι απόλυτα λογική και δίκαιη.
Χωράνε βελτιώσεις στο σύστημα; Ναι και τις έχουμε αναφέρει πολλάκις. Μείωση, ή κατάργηση των διοδίων σε σημεία που οι δρόμοι δεν είναι ολοκληρωμένοι, κατάργηση των μετωπικων σταθμών, λειτουργία ενιαίου e-pass, γενναίες εκπτώσεις στους συχνούς χρήστες.
Το δεν πληρώνω πουθενά όμως (=να τα πληρώσει ο φορολογούμενος, ναι, ναι αυτός στον οποίο μόλις μειώσαμε τον μισθό), ειδικά όταν λέγεται απο ανθρώπους που βγαίνουν στις κάμερες με αυτοκίνητα πολυτελείας, είναι κοροϊδία, κυρίως εναντίων αυτών που έχουν πραγματικό πρόβλημα διαβίωσης.
-
Χρήστο οι νόμοι καλοί και χρήσιμοι. Όμως για να εφαρμοστούν πρέπει ο πολίτης να πιστεύει σ'αυτούς. Και ο κόσμος πλέον δεν πιστεύει γιατί αυτοί που μας καλούν να τους εφαρμόσουμε έχουν φροντίσει πρώτοι να τους ξεφτιλίσουν. Συνεπώς κατά τη γνώμη μου, σήμερα, με αυτή τη ρευστή και άθλια κατάσταση είναι ανέκδοτο να επικαλούμαστε νόμους.
-
Μιας και ο Χρήστος Λάππας συμφωνεί με αυτά που γράφω εδώ και καιρό, περιμένω να δω ποιες είναι οι κινήσεις του προς αυτή την κατεύθυνση γιατί, όλα αυτά στα οποία οι περισσότεροι συμφωνούμε, σήμερα, δεν ισχύουν και, όσα έχουν ακουστεί ως προτάσεις από τους βο(υ)λευτές, είναι ακόμα στο στάδιο της διαπραγμάτευσης που θα διαρκέσει μέχρι να έρθει η επόμενη αύξηση που τυχαία θα συμπέσει με τη μείωση = ίδια η τιμή.
Ευχαριστώ.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!