-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Να το ξαναδούμε γιατί το ξεχνάμε λίγο; Σε μια χώρα που δεν έχει να πληρώνει τις αγροτικές συντάξεις και τις προμήθειες των νοσοκομείων, σε μια χώρα όπου οι μισθοί συνεχώς συρρικνώνονται και οι φόροι αυξάνονται, ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έχει ξοδέψει πολλές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ για να έχει αυτό το αυτοκίνητο, απαιτεί να πληρώσουν οι υπόλοιποι πολίτες ακόμα περισσότερους φόρους για να χρηματοδοτήσουν την δική του χρήση του δρόμου, την δική του ανάγκη για βελτίωση, συντήρηση και επιμέλεια των υποδομών. Μία ακόμα δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, αυτή τη φορά απαίτηση από την συντεχνία των... οδηγών.
Επόμενο και φυσικό βήμα η άρνηση πληρωμής την εφορίας και εισφορών προς ασφαλιστικά ταμεία. Τόσα χρόνια τα έχουμε πληρώσει...
Αυτό είναι το αποτέλεσμα την νεοελληνικής αλητείας και ανικανότητας, για αυτό ως χώρα δεν θα ορθοποδήσουμε ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ
Πάντως τα διόδια είναι ένδειξη του τί θα γίνει στο μέλλον...
Το ίδιο ισχύει κ με τα διόδια. Πληρώνουμε για κάτι που υποτίθεται εκ των προτέρω έχουμε πληρώσει...
Πως και πότε πλήρωσες ρε τζαμπατζη? Ξανά και ξανά αναμασάμε τις ίδιες σαχλαμάρες
Τα τέλη κυκλοφορίας για ποιο λόγο τα πληρώνουμε? Για να κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους ή μήπως κάνω λάθος? Οι Γερμανοί έχουν διόδια?
Με την ίδια λογική πρέπει να πληρώνουμε διόδια ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην Ελλάδα, δλδ σε κάθε πόλη που μπαίνει κανείς, σε κάθε νομό κτλ...Κ να φανταστείς ότι τώρα υπερβαίνω τον εαυτό μου, εφόσον απαντώ σε άτομα που βγάζουν συμπεράσματα εκ του μηδενός κ μάλιστα συμπεριφέρονται ανάγωγα...
Τα διόδια τα πληρώνω... το πρόβλημα είναι ότι πληρώνω κ τα τέλη ενώ κινούμαι πλέον μόνο στο εξωτερικό αλλά τέλος πάντων... -
τα τελη τα πληρωνεις για να περνας τα διοδια?..................................
και μετα λεμε γιατι αυτη η χωρα παει κατα διαολου..περνουν παραδειγματα απ εξω και νομιζουν οτι ειναι και εδω ετσι..
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
τα τελη τα πληρωνεις για να περνας τα διοδια?..................................ζω εξωτερικό μόνιμα με ελληνικές πινακίδες...
σαν τον ολλανδό ένα πράγμα... -
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
Ο ιδιώτης θέλει να βγάλει κέρδος και πολύ καλά κάνει και θα κάνει ότι μπορεί κινούμενος και εκτός νόμου για να βγάλει κέρδος. Είτε το θέλουμε είτε όχι, το κέρδος είναι ο σκοπός ΚΑΘΕ ιδιωτικής δραστηριότητας. Μόνο στο σύστημα της ΕΣΣΔ το κέρδος ήταν εχθρός.
Το κράτος είναι αυτό που θα πρέπει να κόψει τα ποδια στον ιδιώτη που θα κινηθεί εκτός νόμου, αφού φυσικά έχει φτιάξει ένα αξιοκρατικό σύστημα νόμων.
Η SIEMENS μας φταίει που πλήρωνε τις προμήθειες, ή οι πολιτικοί που φτιάχνουν το σύστημα προμηθειών του δημοσίου έτσι ώστε ακόμη και μία SIEMENS θα πρέπει να πληρώνει μίζες για να πάρει δουλειές;
Οι ιδιώτες που πήραν τους αυτοκινητοδρόμους μας φταίνε ή το κράτος που όρισε τη σύμβαση και το ποσοστό των διοδίων που αποδίδεται στο κράτος;
Αν τα διόδια τα έπαιρνε ΜΟΝΟ ο ιδιώτης για τη διάρκεια κατασκευής του δρόμου, το ύψος τους θα ήταν πολύ μικρότερο, το κράτος είναι αυτό που τελικά ανεβάζει την τιμή των διοδίων, όπως κάνει και με την τιμή της βενζίνης.Η Siemens ακολούθησε το ίδιο σύστημα παγκοσμίως, όχι μόνο εδώ. Το ίδιο σύστημα ακολουθούν και όλες οι άλλες εταιρείες. Το ότι είναι διαδεδομένη τακτική, δεν την κάνει νόμιμη, πόσο μάλλον ηθική. Και φυσικά, η δωροδοκία έχει 2 μέρη που εμπλέκονται, ένας που δωροδοκεί και ένας που δωροδοκείται. Κανείς από τους δύο δεν είναι αθώος, ούτε η άποψή σου είναι αποδεκτή, καθώς, θεωρεί ως δεδομένη και εν πολλοίς νόμιμη μία ποινικά κολάσιμη τακτική (δωροδοκία).
Στο ζήτημα των διοδίων που θα έπαιρνε ο ιδιώτης αν ήταν μόνος στην υπόθεση έχεις μερικώς δίκιο. Από την άλλη όμως, σου λέω το εξή: ας φτιάξει προϊόν μονος του (αγοράζοντας γη, όπως μου πρότεινε ο InFiNiTy παλαιότερα), ας το προσφέρει σε ανταγωνιστική τιμή και ας κερδίσει μετά όσα χρήματα θέλει. Μπορεί όμως να δουλέψει χωρίς το Δημόσιο; Ούτε να το σκεφτόμαστε, έτσι δεν είναι;
Δεν είδα όμως όσοι διαμαρτύρεστε για τα διόδια, να στρέφεστε κατά του κράτους. Πήγατε να κάνετε κατάληψη στο σπίτι του Τζέφρυ ή του χοντρού και δεν το μάθαμε; ΟΧΙ.
Μαυρίσατε με την ψήφο σας τον Τζέφρυ και τον χοντρό; ΟΧΙ (αλλιώς στα ΒΠ που ζείτε θα είχατε βγάλει ΚΚΕ...η κάλπη έδειξε ότι τιμήσατε με την ψήφο σας τους κρατικοδίαιτους που φτιάξανε τις ληστρικές συμβάσεις)Κοίτα, όταν απαντάς σε εμένα, δε θα χρησιμοποιείς διαστρέβλωση. Γνωρίζεις ΑΡΙΣΤΑ, μιας και το έχω γράψει 100άδες φορές ότι, μένω ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ και βγάζω το μήνα Τι κάνετε; επιλέγετε την εύκολη λύση, να μην πληρώσετε τον ιδιώτη, την ίδια στιγμή που απαιτείτε να φτιάξει αυτός τους δρόμους χωρίς να έχει έσοδα!!!!!! Ωραία αντίσταση! Για να δω κανέναν σας να κάνει κατάληψη στο Καστρι. Δεν έχετε όμως τα κότσια.
Έρχεσαι μαζί μου να πάμε στο Καστρί; Γιατί εγώ, διόδια πληρώνω. Παροχές και αντιπαροχές δεν έχω για αυτά που πληρώνω. Μια ζωή δίνω χρήμα στο κράτος, τα καβαντζώνεις εσύ και οι υπόλοιποι εργολάβοι (κάνω λάθος στο επάγγελμα μήπως;;;) και, παρέα με τους λαδιάρηδες πολιτικούς, με έχετε κάνει δούλο, όχι επειδή δεν έχω τα προσόντα ή τη γνώση, αλλά επειδή έχω την τιμιότητα να μη θέλω να γίνω σαν κι εσάς απατεώνας (θυμήσουν, ΜΟΝΟΣ σου το είπες).
Όσο για τα διόδια, σου απαντώ ότι μου χρωστάς 100.000€ από μαθήματα που ΘΑ κάνω στο παιδί μου. Μην αγχώνεσαι, θα σου κόψω και απόδειξη. Δώσε μου εσύ στα 100.000€ και μετά, όταν κάνω τα μαθήματα, θα με πληρώσεις ξανά. Κοίτα κάτι απατεώνες που περνιούνται και για έξυπνοι...
Αφήστε παιδάκια, από κότες έχουμε πολλές στην Έλλάδα και από τσάμπα μάγκες. Αν είναι να κάνετε αντίσταση να διαλέξετε το σωστό στόχο. Επί ένα χρόνο κοροϊδεύει ο Μαγκριώτης και ο πανμέγιστος Ρέππας και δεν διαμαρτύρεστε κατά αυτών.
Για να σας δώ να καταλαμβάνετε το ΥΠ. Υποδομών....τολμάτε; Μάλλον όχι, γιατί φοβάστε μήν χάσετε τις δουλειές σας ε;
Ωραίο είναι να κάνεις αντίσταση εκ του ασφαλούς κρυμμένος στην ανωνυμία χτυπόντας τον πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας, δηλαδή τους συμπολίτες που πληρώνουν φόρους για να έχεις εσύ καπιτάλα των ΒΠ τον τσάμπα αυτκινητόδρομο.Τι γράφεις πάλι; Απαντάς σε δικό μου post και με χαρακτηρίζεις καπιτάλα των ΒΠ; Για πες μας, εσύ πού μένεις που είσαι μέρος της φτωχολογιάς; Μήπως είσαι γείτονας και δεν το ξέρω; Τα κομματικά σου κολπάκια (καταλαβαίνω ότι ανήκεις στο άλλο κόμμα) δεν περνάνε σε εμένα. Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν τους έχω ψηφίσει, ούτε αυτούς, ούτε τους πράκτορές τους (αριστερο-δεξιούς της Βουλής), οπότε, μπορώ να κρίνω ως ο μόνος τίμιος στο Forum, μιας και οι υπόλοιποι, όπως δήλωσες μόνος σου, είστε λαδιάρηδες.
Ευχαριστώ.
- Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως: όταν γίνεται γενική αναφορά σε λαδιάρηδες και βυσματίες στο forum και δεν υπάρχει αντίδραση (πλην της δικιάς μου) θεωρώ, και ευλόγως, ότι, οι υπόλοιποι αποδέχονται το χαρακτηρισμό.
** Όταν σε απάντηση δικού μου post δέχομαι χαρακτηρισμούς ανόητους, προκλητικούς και βλακώδεις (ΒΠ το Κερατσίνι, καπιτάλας με 450€ το μήνα κτλ), τότε, απαντάω αναλόγως και μάλιστα πολύ πιο ήπια, χρησιμοποιώντας τους χαρακτηρισμούς που έχει κάνει ο ίδιος ο χρήστης (λαδιάρηδες το 100%, άρα και ο ίδιος λαδιάρης).
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ζω εξωτερικό μόνιμα με ελληνικές πινακίδες...
σαν τον ολλανδό ένα πράγμα...Kανονικά θα έπρεπε να είχαμε βγάλει τις πινακίδες της χώρας που κατοικούμε
Όσο για το επιχείρημα οι Γερμανοί δεν πληρώνουν διόδια θα σου απαντήσω ναι αλλά οι Ιταλοί, Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλλοι κοκ πληρώνουν. Δεν είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ζω εξωτερικό μόνιμα με ελληνικές πινακίδες...
σαν τον ολλανδό ένα πράγμα...Kανονικά θα έπρεπε να είχαμε βγάλει τις πινακίδες της χώρας που κατοικούμε
Όσο για το επιχείρημα οι Γερμανοί δεν πληρώνουν διόδια θα σου απαντήσω ναι αλλά οι Ιταλοί, Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλλοι κοκ πληρώνουν. Δεν είναι σοβαρό επιχείρημα αυτόΑν λάβεις υπόψη πως δεν πληρώνουν διόδια, πληρώνουν τέλη γύρω στα 100€/χρόνο ανά βενζινοκίνητο αμάξι, παίρνουν γύρω στα 1.500-2.500€/χρόνο επιστροφή φόρου για τις βενζίνες που πληρώνουν για να πάνε στη δουλειά κ έχουν άπειρα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων κ όχι 3 αυτοκινητόδρομους που έχουμε στην Ελλάδα, τότε πιστεύω πως το επιχείρημα δεν είναι σαθρό.
Δε λέω να μην πληρώνουμε αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα. Όμως δε γίνεται να κοστίζει η διαδρομή Αθήνα-Θεσ/νίκη φέτος 30€, ενώ πέρυσι κόστιζε 22€. Όπως επίσης δε γίνεται να πληρώνει κανείς 2 φορές στα Τέμπη κ να πηγαίνει με 50 χαω σε δρόμο μονής λωρίδας ανά κατεύθυνση. -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
- Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως: όταν γίνεται γενική αναφορά σε λαδιάρηδες και βυσματίες στο forum και δεν υπάρχει αντίδραση (πλην της δικιάς μου) θεωρώ, και ευλόγως, ότι, οι υπόλοιποι αποδέχονται το χαρακτηρισμό.
Sorry αλλά μαλακίες θεωρείς. Το ότι δε μιλήσαμε/απαντήσαμε/αντιδράσαμε, δε σημαίνει ότι έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας. Σιγά μη κάτσω να γράφω στα ιντερνετικά φόρα το Ε9 μου, τι έχω κάνει και τι έχω πάθει, από που είμαι και πόσα παίρνω. Ρε, πάτε καλά;;; Έχουμε έξω ζωή, εδώ μέσα είναι μόνο για ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων. Προσέξτε μη σας κόψουν το ίντερνετ και χάσετε το νόημα ύπαρξής σας....
-
Επίσης, η θεώρηση ότι οι όλοι έχουν την υπομονή και τον χρόνο να διαβάσουν όλα τα μηνύματα είναι αυθαίρετη. Το συγκεκριμένο το είδα μόνο και μόνο λόγω του quote που έκανε ο Dodger.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Sorry αλλά μαλακίες θεωρείς. Το ότι δε μιλήσαμε/απαντήσαμε/αντιδράσαμε, δε σημαίνει ότι έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας. Σιγά μη κάτσω να γράφω στα ιντερνετικά φόρα το Ε9 μου, τι έχω κάνει και τι έχω πάθει, από που είμαι και πόσα παίρνω. Ρε, πάτε καλά;;; Έχουμε έξω ζωή, εδώ μέσα είναι μόνο για ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων. Προσέξτε μη σας κόψουν το ίντερνετ και χάσετε το νόημα ύπαρξής σας....
Φυσικά και δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά. Όταν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου τι να γράψεις; Αν κάποιος γράψει ψέματα, πού ξέρει πότε, πού και από ποιον μπορεί να χρησιμοποιηθούν; Ρίξε τώρα μία rumba να στρώσεις και πρόσεξε πώς γράφεις άλλη φορά...
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Επίσης, η θεώρηση ότι οι όλοι έχουν την υπομονή και τον χρόνο να διαβάσουν όλα τα μηνύματα είναι αυθαίρετη. Το συγκεκριμένο το είδα μόνο και μόνο λόγω του quote που έκανε ο Dodger.Και πώς μπορείς και συμμετέχεις σε μία συζήτηση που δεν έχεις παρακολουθήσει σωστά; Κατανοητό να πηδάς ορισμένα post, αν δε σε ενδιαφέρουν, αλλά δε θεωρώ ότι το συγκεκριμένο, αν και απάντηση σε εμένα, ήταν ανάξιο λόγου. Ίσα ίσα που συνόψιζε τις απόψεις μίας συγκεκριμένης μερίδας χρηστών που έχουν σχέση με εταιρείες.
Ευχαριστώ.
-
Είναι αρκετά απλό. Τους φλύαρους ή υπερφίαλους χρήστες κατά κανόνα τους αγνοώ. Το κατά πόσο μπορώ να παρακολουθήσω μια συζήτηση έχει να κάνει και με τα μηνύματα στα οποία επιλέγω να απαντήσω.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είναι αρκετά απλό. Τους φλύαρους ή υπερφίαλους χρήστες κατά κανόνα τους αγνοώ. Το κατά πόσο μπορώ να παρακολουθήσω μια συζήτηση έχει να κάνει και με τα μηνύματα στα οποία επιλέγω να απαντήσω.Κατανοητό, αλλά δεν μπορώ να το κάνω γιατί χάνω τη λογική πορεία της συζήτησης, ούτε και το θεωρώ σωστό. Αν δεν έχω πλήρη εικόνα, δεν μπορώ να απαντήσω, εκτός και αν είναι επί προσωπικού.
Ευχαριστώ.
-
Φυσικά και δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά. Όταν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου τι να γράψεις; Αν κάποιος γράψει ψέματα, πού ξέρει πότε, πού και από ποιον μπορεί να χρησιμοποιηθούν; Ρίξε τώρα μία rumba να στρώσεις και πρόσεξε πώς γράφεις άλλη φορά...
Ευχαριστώ.
Για τα bold: Συνεχίζεις να γράφεις , είτε έχω λερωμένη τη φωλιά μου, είτε όχι, δε θα κάτσω να το γράψω σε ένα φόρουμ. Αν είμαι ηθικός/νόμιμος/σωστός το ξέρω εγώ και οι γύρω από μένα. Δε χρειάζεται να το μάθει ο Μπιλ στη Τρίπολη, ο Ευθύμης στην Ελευσίνα και ο Μπάμπης ο σουγιάς στη Θεσσαλονική. Εσύ απλώς γουστάρεις να εξυμνείς τον εαυτό σου, μαγκιά σου. Μη το γράφεις όμως σε κάθε ποστάρισμα πόσο σωστός είσαι... Κουράζεις..
Για το υπογραμισμένο: Η ρούμπα χορεύεται, δεν είναι ζάρι για να ρίχνετε. Αν μου κόψουν το ίντερνετ θα πάω να χορέψω και σάλσα και μάμπο, εσύ τι θα κάνεις; Που θα γράφεις πόσες λακούβες και ζώα μέτρησες στο δρόμο για Γιάννενα; Που θα αναφέρεις ότι προσπέρασες τον άσχετο με 5η και 40χλμ/ώρα; Στέρηση....
-
[quote='PeterPan'
Αν λάβεις υπόψη πως δεν πληρώνουν διόδια, πληρώνουν τέλη γύρω στα 100€/χρόνο ανά βενζινοκίνητο αμάξι, παίρνουν γύρω στα 1.500-2.500€/χρόνο επιστροφή φόρου για τις βενζίνες που πληρώνουν για να πάνε στη δουλειά κ έχουν άπειρα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων κ όχι 3 αυτοκινητόδρομους που έχουμε στην Ελλάδα, τότε πιστεύω πως το επιχείρημα δεν είναι σαθρό.
Δε λέω να μην πληρώνουμε αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα. Όμως δε γίνεται να κοστίζει η διαδρομή Αθήνα-Θεσ/νίκη φέτος 30€, ενώ πέρυσι κόστιζε 22€. Όπως επίσης δε γίνεται να πληρώνει κανείς 2 φορές στα Τέμπη κ να πηγαίνει με 50 χαω σε δρόμο μονής λωρίδας ανά κατεύθυνση.[/quote]Μία μικρή λεπτομέρια: Μήπως δεν πληρώνουν διόδια επειδή έχουν τη μισή φοροδιαφυγή από την Ελλάδα, και ένα θετικότατο εμπορικό ισοζύγιο επειδή παράγουν αγαθα; (λέω μήπως....)
Αν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε 10% φοροδιαφυγή από 25% και βάλε που έχουμε σήμερα, να έχουμε εργοστάσια της VW. BMW, SIEMENS, MAN, ALSTOM, εταιρίες όπως η SAP, τότε φυσικά δεν θα πρέπει να πληρώνουμε ούτε ευρωλεπτό για διόδια.
Επειδή όμως απ ότι φαίνεται από την γείτονα χώρα μας, δεν φτάνει να έχεις εταιρίες όπως η FIAT, και να εξάγεις ένα σωρό έπιπλα, πλακάκια, προϊόντα μόδας, ας αρχίσουμε να κοιτάμε λίγο πως θα φτάσουμε σε πρώτη φάση την Ισπανία και την Ιταλία και μετά ας ξανασυζητήσουμε αν και πότε θα σταματήσουμε να πληρώνουμε διόδια -
Τελικά τους δρόμους τους πληρώνουν πάντα αυτοί που τους χρησιμοποιούν
αλλά όχι μπροστά?
Αφου γίνει ο δρόμος. Αυτο δε συζητάμε.Τωρα τα τέλη τα δίνουμε για τους δημοτικούς δρόμους? γιατί άραγε
-
Ευχαριστώ.
Εχεις λαβει το χαρτι με την αγιοποιηση ή ακομα;Μπορει να εισαι ο πιο αγνος και αγαθος ανθρωπος του κοσμου οπως λες αλλα φτανει πια!!Το πολυ το Κυρ Ελεησον το βαριεται και ο παπάς!!!
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
Αν λάβεις υπόψη πως δεν πληρώνουν διόδια, πληρώνουν τέλη γύρω στα 100€/χρόνο ανά βενζινοκίνητο αμάξι, παίρνουν γύρω στα 1.500-2.500€/χρόνο επιστροφή φόρου για τις βενζίνες που πληρώνουν για να πάνε στη δουλειά κ έχουν άπειρα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων κ όχι 3 αυτοκινητόδρομους που έχουμε στην Ελλάδα, τότε πιστεύω πως το επιχείρημα δεν είναι σαθρό.
Δε λέω να μην πληρώνουμε αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα. Όμως δε γίνεται να κοστίζει η διαδρομή Αθήνα-Θεσ/νίκη φέτος 30€, ενώ πέρυσι κόστιζε 22€. Όπως επίσης δε γίνεται να πληρώνει κανείς 2 φορές στα Τέμπη κ να πηγαίνει με 50 χαω σε δρόμο μονής λωρίδας ανά κατεύθυνση.Μία μικρή λεπτομέρια: Μήπως δεν πληρώνουν διόδια επειδή έχουν τη μισή φοροδιαφυγή από την Ελλάδα, και ένα θετικότατο εμπορικό ισοζύγιο επειδή παράγουν αγαθα; (λέω μήπως....)
Αν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε 10% φοροδιαφυγή από 25% και βάλε που έχουμε σήμερα, να έχουμε εργοστάσια της VW. BMW, SIEMENS, MAN, ALSTOM, εταιρίες όπως η SAP, τότε φυσικά δεν θα πρέπει να πληρώνουμε ούτε ευρωλεπτό για διόδια.
Επειδή όμως απ ότι φαίνεται από την γείτονα χώρα μας, δεν φτάνει να έχεις εταιρίες όπως η FIAT, και να εξάγεις ένα σωρό έπιπλα, πλακάκια, προϊόντα μόδας, ας αρχίσουμε να κοιτάμε λίγο πως θα φτάσουμε σε πρώτη φάση την Ισπανία και την Ιταλία και μετά ας ξανασυζητήσουμε αν και πότε θα σταματήσουμε να πληρώνουμε διόδιασυμφωνώ με την πάταξη φοροδιαφυγής, όμως η ιδιωτικοποίηση κάθε δημοσίου αγαθού, πες το υγεία κ νοσοκομεία, πες το ΔΕΗ, πες το εθνική οδός, πες το Ελληνικό, πες το ΔΕΠΑ, πες το ΟΤΕ, πες το όπως αλλιώς θες μπορεί να εξοικονομεί πόρους βραχυπρόθεσμα, όμως επειδή είμαστε Ελλάδα κ ισχύει το 'ότι αρπάξει ο κώλος μας', μεσοπρόθεσμα κ μακροπρόθεσμα, δλδ σε 1-2 χρόνια, που θα έχουν ξεπουληθεί όλα, θα καταλάβουμε τη λάθος πολιτική... τότε όμως θα είναι αργά, γιατί καθότι κάθε αγαθό θα έχει ιδιωτικοποιηθεί, θα κοστίζει η διαβίωση (πες το μετακίνηση, πες το υγεία, πες το ρεύμα, πες το φυσικό αέριο, πες το όπως θες) τόσο ακριβά που θα το μετανιώσουμε...
Όσο για τη Γερμανία, κάθε χώρα έχει τις ιδιομορφίες της. Ο τουρισμός της Ελλάδας θα μπορούσε να ξεπεράσει κ τις καλύτερες βιομηχανίες... Αλλά εδώ τα τελευταία χρόνια στρέφονται όλοι είτε προς Τουρκία, είτε προς Majorca... Όλοι πάνε διακοπές στη Majorca...Απεναντίας σχεδόν κανείς πλέον δεν ταξιδεύει προς Ελλάδα...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Για τα bold: Συνεχίζεις να γράφεις , είτε έχω λερωμένη τη φωλιά μου, είτε όχι, δε θα κάτσω να το γράψω σε ένα φόρουμ. Αν είμαι ηθικός/νόμιμος/σωστός το ξέρω εγώ και οι γύρω από μένα. Δε χρειάζεται να το μάθει ο Μπιλ στη Τρίπολη, ο Ευθύμης στην Ελευσίνα και ο Μπάμπης ο σουγιάς στη Θεσσαλονική. Εσύ απλώς γουστάρεις να εξυμνείς τον εαυτό σου, μαγκιά σου. Μη το γράφεις όμως σε κάθε ποστάρισμα πόσο σωστός είσαι... Κουράζεις..Όταν κάποιος με βάζει σε μία κατηγορία που όχι μόνο δεν ανήκω, αλλά πολεμώ από την 1η ημέρα που καταλάβαινα στη ζωή μου θα αντιδράσω. Όταν δε, χρησιμοποιεί αυτή την αυθαίρετη κατηγοριοποίηση για ισχυροποίηση των λεγομένων του, ακόμα χειρότερα και, φυσικά, θα το σχολιάσω. Δεν εξυμνώ, λοιπόν, τον εαυτό μου, αλλά αντιδρώ στη μείωσή του με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες. Αν εσύ είσαι απατεώνας, οπότε δε σε πειράζει, αν σου φορτώνουν όλα αυτά που γράφτηκαν και γελάς, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει. Δεν είπα να πλακωθείς με κάποιον, αλλά να του υπενθυμίσεις ότι, δεν είναι όλοι έτσι όπως θέλει αυτός να είναι, για να στηρίξει τα πιστεύω του, την τσέπη του, την κοσμοθεωρία του ή ο,τιδήποτε άλλο.
Για το υπογραμισμένο: Η ρούμπα χορεύεται, δεν είναι ζάρι για να ρίχνετε. Αν μου κόψουν το ίντερνετ θα πάω να χορέψω και σάλσα και μάμπο, εσύ τι θα κάνεις; Που θα γράφεις πόσες λακούβες και ζώα μέτρησες στο δρόμο για Γιάννενα; Που θα αναφέρεις ότι προσπέρασες τον άσχετο με 5η και 40χλμ/ώρα; Στέρηση....
Υπάρχουν και εκφράσεις που δεν είναι κυριολεκτικές, αλλά χρησιμοποιούνται. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις από το Σχολείο. Φαντάζομαι, θα έχεις ακούσει κάποιον φίλο σου να λέει: 'της πέταξα, έναν π...ο'. Τι νομίζεις ότι εννοεί με αυτή την έκφραση; Ότι το όργανό του είναι αποσπώμενο και το πέταγε - σαν frisbee ή σαν ακόντιο - στην κοπέλα για να το πιάσει;
Όσον αφορά στο άλλο θέμα που έθιξες, αν μου κόψουν το διαδίκτυο, θα διαβάζω πολύ περισσότερο, θα παίζω basket όλη μέρα, θα πηγαίνω πολύ περισσότερο γυμναστήριο, θα κόβω περισσότερες βόλτες με το αμάξι, θα αγοράσω και πάλι ποδήλατο, θα λιώσω στους καφέδες και στα ποτά, θα βαρεθώ να ρίχνω μανίκια ... με συγχωρείς, να συνουσιάζομαι ήθελα να πω, με βρωμιάρες, θα αρχίσω και πάλι ορειβασία και trekking, κάτι θα βρω να κάνω, μην αγχώνεσαι. Πάντως, περίεργο πράγμα, ηλεκτρονικός μηχανικός και μπορεί χωρίς διαδίκτυο; Παράξενο, πολύ παράξενο...
Εχεις λαβει το χαρτι με την αγιοποιηση ή ακομα;Μπορει να εισαι ο πιο αγνος και αγαθος ανθρωπος του κοσμου οπως λες αλλα φτανει πια!!Το πολυ το Κυρ Ελεησον το βαριεται και ο παπάς!!!
Βλ. παραπάνω απάντηση σε αυτά που έχω γράψει. Είναι θέμα ηθικής τάξης και αποδόμησης των επιχειρημάτων αυτού που τα χρησιμοποιεί. Ούτε άγιος είμαι, ούτε ο καλύτερος άνθρωπος του πλανήτη. Ίσως βλακωδώς τίμιος όσο μπορώ, αλλά απέχω πολύ από το 'τέλειο', αν μπορούμε να το ορίσουμε αντικειμενικά, χωρίς να μπούμε σε μονοπάτια περίεργα (θρησκεία που σε βάζει να φοβάσαι το Θεό για να μην αντιδράς κτλ κτλ).
Ευχαριστώ.
-
Ευχαριστώ.
'Jumping to conclusions' λέγεται αυτό.
Σιγά μη διαβάζουν όλοι αυτό το θέμα (ή το κάθε θέμα) και σιγά μην κάθεται ο καθένας να παρακολουθεί πότε κάποιος γράφει παπαριές (π.χ. τους βγάζει όλους βυσματίες) και να απαντάει, λες και δεν έχουμε τι άλλο να κάνουμε στη ζωή μας. Μη βγάζεις αυθαίρετα ό,τι συμπέρασμα θέλεις, έχεις σωστά επιχειρήματα σε κάποια θέματα αλλά πρόσεξέ το λίγο με τα 'παίζει να είμαι ο μόνος τίμιος του φόρουμ' και τα σχετικά, διότι προκαλείς και εκτίθεσαι.
Παρεμπιπτόντως (κι ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις που ρωτάω) το 'Ευχαριστώ.' στο τέλος κάθε ποστ σε τι αποσκοπεί?
Νοιώθεις πραγματικά την ανάγκη να μας ευχαριστήσεις κάθε φορά που διαβάζουμε αυτά που ποστάρεις? Δε βαριέσαι να ξοδεύεις κάθε φορά άλλα 2-3 πολύτιμα δευτερόλεπτα από τη ζωή σου για να μας ευχαριστείς?!
Όπως και να έχει, αν σου αρέσει να το βάζεις κάτω από κάθε ποστ σου (εμένα πάντως μου αρέσει να το διαβάζω ), γιατί δεν το βάζεις στην 'υπογραφή' σου? Θα γλιτώσεις πολύ χρόνο μακροπρόθεσμα και το αποτέλεσμα θα είναι πρακτικά το ίδιο. Βάζεις και το όνομά σου από κάτω (το pipinos1976, δε χρειάζεται κάτι παραπάνω) και είσαι κομπλέ. -
Με δύο λόγια:
-
Το έκανα για να τσιτώσω λίγο τον κόσμο και να προκαλέσω την προσοχή τους στη συγκεκριμένη δημοσίευση και το νόημα που αυτή δίνει.
-
Το ευχαριστώ το βάζω γιατί θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω αυτούς που διάβασαν το post σπαταλώντας το χρόνο τους, έστω και 1 min. Μερικές φορές, δε χρειάζεται ή δε θέλω να βάλω το 'Ευχαριστώ', οπότε αναγκαστικά το γράφω, αντί να υπάρχει στην υπογραφή μου.
Ευχαριστώ.
-
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!