-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εξαρτάται που πάνε οι 'περισσότεροι οδηγοί'. Οπου πηγαίνουν, εκεί πρέπει να έχει κόμβο, όχι εκεί που θα ήθελε ο καθένας μας επειδή ειναι το χωριό μας. Κάποιοι 'μηχανικοί' (ΤΜ) το υπολογίζουν αυτό πριν την κατασκευή του δρόμου.Αυτό που φοβάμαι από τον υπολογισμό αυτό είναι:
-
Τα αυθαίρετα νούμερα ότι δεν προϋπάρχει ο καλός δρόμος, οπότε δεν μπορείς να μετρήσεις με ακρίβεια από τους επαρχιακούς.
-
Τους οικονομικούς συμβιβασμούς που, αναγκαστικά γίνονται, προκειμένου να φτάσουν τα χρήματα.
Ευχαριστώ.
-
-
Υπαρχουν διεθνη στανταρ για υπολογισμους, οπως και λυσεις ηλεκτρονικες οποτε δε σταματας πουθενα... παρα μονο στην εξοδο που θελει καποιος, ειναι λυμμενα προβληματα εδω και εικοσαετιες.....ελεος. οπως και παλαιωτερα περναγε η τοτε εθνικη οδος... κοντα απο πολεις που ηθελαν οι βολευτες.... βλεπε Λαρισσα ... ασχετα με την πρεπουσα χαραξη.... ποτε δεν θα ειναι ολοι ευχαριστημενοι... και παντα θα υπαρχουν παραπονουμενοι που θα λενε για σκανδαλα.....
Περιμενω με αγωνια να δω τις προτασεις του κρατους για μειωση, και τα ανταλλαγματα που θα πετυχουν οι ιδιωτες.... και στην τελικη ποσο θα μας κοστισει περισσωτερο μεχρι την ολοκληρωση των εργων το κινημα δεν πληρωνω...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Υπαρχουν διεθνη στανταρ για υπολογισμους, οπως και λυσεις ηλεκτρονικες οποτε δε σταματας πουθενα... παρα μονο στην εξοδο που θελει καποιος, ειναι λυμμενα προβληματα εδω και εικοσαετιες.....ελεος. οπως και παλαιωτερα περναγε η τοτε εθνικη οδος... κοντα απο πολεις που ηθελαν οι βολευτες.... βλεπε Λαρισσα ... ασχετα με την πρεπουσα χαραξη.... ποτε δεν θα ειναι ολοι ευχαριστημενοι... και παντα θα υπαρχουν παραπονουμενοι που θα λενε για σκανδαλα.....Σε περιπτώσεις όπως αυτές, δηλαδή χωριά στη μέση του πουθενά, αμφιβάλλω αν κάθονται να μετράνε ή αν κάνουν έρευνες. Πιο πιθανό είναι: (1) να παίξουν πολιτικά παιχνίδια, (2) να κοιτάξουν το χρήμα και μόνο και (3) να στήσουν τις έρευνες κατά το δοκούν.
Και μιας και το ανέφερα. Μου έκαναν πριν λίγο καιρό έρευνα στην Α.Ο., αυτή που δημοσίευσαν στο τελευταίο τεύχος τους. Όλα καλά, μας έδωσαν και το γιλεκάκι το πορτοκαλί, αφού απάντησα. Μετά, όταν κοίταξα την έρευνα στο περιοδικό, είδα ότι, μερικές ερωτήσεις ούτε καν μου είχαν τεθεί. Αν το έχουν κάνει αυτό σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων, έχουν μία ωραία στημένη έρευνα που, βγάζει ό,τι συμπέρασμα θέλει η εταιρεία να παρουσιάσει στην πολιτική ηγεσία. Και, για να είμαι πιο συγκεκριμένος, όταν με ρώτησαν για το Δημόσιο (τι θα γινόταν αν είχε την εκμετάλλευση αυτό), στη συνέχεια, οι ερωτήσεις δε μου τέθηκαν. Προφανώς υπήρχε κάποια γραμμή, αν είναι κάποιος υποστηρικτής του κράτους, να μην τον ρωτάνε και τα υπόλοιπα: δε με ρώτησαν για εκπτωτικά πακέτα, για ασφάλεια δρόμου, για τη στάση μου απέναντι στη μη πληρωμή διοδίων κτλ.
Αυτά είναι που φοβάμαι με τις 'μελέτες' που γίνονται και τελικά βγάζουν ό,τι επιθυμεί ο έχων το χρήμα. Και μιλάω και εκ προσωπικής πείρας με τις στημένες μελέτες (άλλο σκάνδαλο αυτό) που ανακαλύψαμε σε μία δημόσια υπηρεσία με τις μελέτες που είχαν γίνει με ΨΕΥΤΙΚΑ νούμερα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Περιμενω με αγωνια να δω τις προτασεις του κρατους για μειωση, και τα ανταλλαγματα που θα πετυχουν οι ιδιωτες.... και στην τελικη ποσο θα μας κοστισει περισσωτερο μεχρι την ολοκληρωση των εργων το κινημα δεν πληρωνω...μερικες χιλιαδες φορες λιγοτερο απο τις υπερτιμολογησεις και τις μιζες που δωθηκαν για τα εργα αυτα. Αλλα αυτο μαλλον δε σε απασχολει ε?
-
Δηλαδή, επειδή πληρώσαμε κερατιάτικα για το ένα, πρέπει να πληρώσουμε και για το άλλο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δηλαδή, επειδή πληρώσαμε κερατιάτικα για το ένα, πρέπει να πληρώσουμε και για το άλλο.oχι αλλα αμα εχεις μια διαρροη νερου που χανει 100κυβικα την ωρα και μια αλλη με 0,0001κυβικα την ωρα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ πρεπει να ασχοληθεις ΠΡΩΤΑ με την τρυπα των 100 και οχι των 0,0001.
εκτος αν δε συμφωνουμε ουτε σε αυτο, οποτε τζαμπα γραφω
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Περιμενω με αγωνια να δω τις προτασεις του κρατους για μειωση, και τα ανταλλαγματα που θα πετυχουν οι ιδιωτες.... και στην τελικη ποσο θα μας κοστισει περισσωτερο μεχρι την ολοκληρωση των εργων το κινημα δεν πληρωνω...
μερικες χιλιαδες φορες λιγοτερο απο τις υπερτιμολογησεις και τις μιζες που δωθηκαν για τα εργα αυτα. Αλλα αυτο μαλλον δε σε απασχολει ε?
Σιγουρο σε βρισκω για το αποτελεσμα των διαπραγματευσεων ξερεις κατι που ολοι οι αλλοι δεν ξερουν... η μαλλον εχοντας υπο ψιν σου το αποτελεσμα της επαναδιαπραγματευσης της συμβασης του Ελ Βενιζελος πιστευεις οτι το κρατος κερδισε απο αυτο και ετσι θα γινει και τωρα??? εγω παντως εχω υπομονη να δω το αποτελεσμα των προτασεων και την αποδοχη τους απο ολους αυτους που εμπλεκονται με τον αλφα η βητα τροπο στην κατασκευη και λειτουργια... εδω θα εισαι ακαι εγω το ιδιο....
Με απασχολει δε το αποτελεσμα οσο αποσχολησε και τους οπαδους του κινηματος...που ηδη ξερουν τα ποσα που θα κερδισει το κρατος= εμεις ολοι μας απο την ολη αυτη διαδικασια -
Εκτός και αν το συμβάν με την πρώτη διαρροή έγινε πέρσι, ενώ η δεύτερη εξακολουθεί να τρέχει.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Συμφωνούμε λοιπόν ότι οι χρεώσεις των διοδίων όπως είναι τώρα είναι άδικες αφού δεν είναι χρεώσεις αναλόγως με την απόσταση. Είναι ένα βήμα και αυτό.
αυτο το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε απο τις πρώτες σελίδες του παρόντος θέματος...
ειναι το πιο βασικό σημείο της κουβέντας, άσχετα αν κάποιοι την αποπροσανατολίζουν...
Και τότε γιατί κατακρίνουν με τόσο πάθος αυτούς που αρνούνται να πληρώσουν κάτι άδικο???
Και για να το πάω ακόμα παραπέρα γιατί κάνουν τους καραγκιόζηδες όταν κάποιοι οργανωμένα ανοίγουν τα διόδια για να μην πληρώσουν κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι ότι είναι άδικο? -
Γιατί και η εφορία είναι άδικη, αλλά είναι παράλογο, παρανοϊκό, ανήκουστο να εμποδίζεις εμένα να την πληρώνω. Ξέρεις τι θα πει νόμος του κράτους; Οργανωμένη κοινωνία;
Ο μόνος καραγκιόζης είναι αυτός που νομίζει ότι είναι πάνω από τον νόμο.-
-
Εκτός και αν το συμβάν με την πρώτη διαρροή έγινε πέρσι, ενώ η δεύτερη εξακολουθεί να τρέχει.3η Δεσμη ησουν?
-
Γιατί και η εφορία είναι άδικη, αλλά είναι παράλογο, παρανοϊκό, ανήκουστο να εμποδίζεις εμένα να την πληρώνω. Ξέρεις τι θα πει νόμος του κράτους; Οργανωμένη κοινωνία;Ο μόνος καραγκιόζης είναι αυτός που νομίζει ότι είναι πάνω από τον νόμο.-
Ξέρεις η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Μερικές φορές πολύ τυφλή. Πρόσεχε μην σου γυρίσει boomerang σε κάποια φάση της ζωής σου. Μην έρθεις να κλαφτείς εδώ. Δεν θα δείξουμε κατανόηση.
Αυτά για τους νομούς που τόσο πολύ αγαπάς και επικαλείσαι, αδιαφορώντας ποιος και γιατί τους ψήφισε, και για τους καραγκιόζηδες συμπολίτες σου που τους χαρακτηρίζεις με τόση ευκολία.
-
Πρώτα απ' όλα, ο χαρακτηρισμός μου είναι απάντηση σε αυτό:
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
...γιατί κάνουν τους καραγκιόζηδες όταν κάποιοι οργανωμένα ανοίγουν τα διόδια...Στο σχολείο πήγες. Θυμάσαι τι εννοούσαν όταν έλεγαν ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή;
http://en.wikipedia.org/wiki/Blind_justice_(concept)#BlindfoldΠολύ όμορφα. Εξήγησε μας τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η συγκεκριμένη θεμελιώδης αρχή με το θέμα μας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δηλαδή, επειδή πληρώσαμε κερατιάτικα για το ένα, πρέπει να πληρώσουμε και για το άλλο.
oχι αλλα αμα εχεις μια διαρροη νερου που χανει 100κυβικα την ωρα και μια αλλη με 0,0001κυβικα την ωρα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ πρεπει να ασχοληθεις ΠΡΩΤΑ με την τρυπα των 100 και οχι των 0,0001.
εκτος αν δε συμφωνουμε ουτε σε αυτο, οποτε τζαμπα γραφω
Αν έχεις μια διαρροή 100 κυβικά ανα ώρα και 1000000 διαρροές 0.0001 κυβικά ανα ώρα με ποιά θα ασχοληθείς;
-
με τη δικιά σου
-
Γιατί και η εφορία είναι άδικη, αλλά είναι παράλογο, παρανοϊκό, ανήκουστο να εμποδίζεις εμένα να την πληρώνω. Ξέρεις τι θα πει νόμος του κράτους; Οργανωμένη κοινωνία;Ο μόνος καραγκιόζης είναι αυτός που νομίζει ότι είναι πάνω από τον νόμο.-
+1 !
-
Να θυμίσω ότι οργανωμένη κοινωνία σταύρωσε το Χριστό, οργανωμένη κοινωνία ήτανε στη Γαλλία πριν την Γαλλική επανάσταση, οργανωμένη κοινωνία ήτανε στην Τσαρική Ρωσία πριν την Οκτωβριανή επανάσταση, οργανωμένη κοινωνία ήταν επί Στάλιν και μετά στη Σοβιετία, οργανωμένη κοινωνία είναι στη Λιβυή κλπ.
Αν οι λαοί πίστευαν ότι όποιος είναι πάνω από το νόμο είναι καραγκιόζης καταλαβαίνεις πού θα είμασταν τώρα.
Εκτός και αν το 'οργανωμένη κοινωνία' τοεπικαλούμαστε κατά το δοκούν. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Να θυμίσω ότι οργανωμένη κοινωνία σταύρωσε το Χριστό, οργανωμένη κοινωνία ήτανε στη Γαλλία πριν την Γαλλική επανάσταση, οργανωμένη κοινωνία ήτανε στην Τσαρική Ρωσία πριν την Οκτωβριανή επανάσταση, οργανωμένη κοινωνία ήταν επί Στάλιν και μετά στη Σοβιετία, οργανωμένη κοινωνία είναι στη Λιβυή κλπ.
Αν οι λαοί πίστευαν ότι όποιος είναι πάνω από το νόμο είναι καραγκιόζης καταλαβαίνεις πού θα είμασταν τώρα.
Εκτός και αν το 'οργανωμένη κοινωνία' τοεπικαλούμαστε κατά το δοκούν.αν δε σταυρονόταν ο Χριστός δεν θα ηταν τα πράγματα οπως ειναι τωρα, εννοώ την εξάπλωση και το δόγμα του Χριστιανισμου (αν δεν ειχαμε σταύρωση τα ευαγγέλια θα ήταν τα μισα )
Για τα άλλα που αναφερεις δε νομιζω να είχαν (οι άνθρωποι, ο λαός) τη δυνατότητα να αποφασίζουν 'δημοκρατικά' ποιος θα τους κυβερνάει;
Υποτίθεται οτι εμεις την έχουμε και εμείς νομοθετούμε (βαση των αντιπροσόπων μας )Πιστεύω οτι το σκεπτικό σου ειναι 'τραβηγμένο'
-
Χθες Θήβα και Μώλο είχαν κατάληψη μια ομάδα 5-10 ατόμων.
2 σημεία που παρατήρησα.Δίπλα από το ταμείο ένας άπλυτος να κουνάει τη σημαία και ακριβώς δίπλα του ταγματάρχης αστυνομικός (δεν ξέρω τις ονομασίες τους) να κοιτάει, να μην κάνει τίποτα και να αφήνει να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα. Ήταν τόσο θλιβερό το θέαμα που ντράπηκα, χωρίς υπερβολές.
Επίσης παρατήρησα ότι αφήνουν μόνο ένα (ή δύο το πολύ) περάσματα ανοιχτά ώστε να ελέγχουν αν περνάνε όλοι χωρίς να πληρώσουν. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
αν δε σταυρονόταν ο Χριστός δεν θα ηταν τα πράγματα οπως ειναι τωρα, εννοώ την εξάπλωση και το δόγμα του Χριστιανισμου (αν δεν ειχαμε σταύρωση τα ευαγγέλια θα ήταν τα μισα )
Για τα άλλα που αναφερεις δε νομιζω να είχαν (οι άνθρωποι, ο λαός) τη δυνατότητα να αποφασίζουν 'δημοκρατικά' ποιος θα τους κυβερνάει;
Υποτίθεται οτι εμεις την έχουμε και εμείς νομοθετούμε (βαση των αντιπροσόπων μας )Πιστεύω οτι το σκεπτικό σου ειναι 'τραβηγμένο'
Αν ο Παυλος δεν ηταν τοσο καλος διαφημιστης του χριστιανισμου δεν θα τον ηξερε κανενας...... (εδω δεν τον ξερουν οι Εβραιοι που ηταν εκει )
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!