-
Αφού γνωρίζεις ότι η σύμβαση αναφέρεται σε αδυναμία πληρωμής, υποθέτω ότι το έχεις διαβάσει ο ΙΔΙΟΣ και δε βασίζεσαι στα λεγόμενα κάποιων τρίτων. Ανέβασε σε παρακαλώ λοιπόν κάπου αυτό το pdf για να το κατεβάσουμε και υπόδειξέ μου και τη σελίδα στην οποία γίνεται η αναφορά αυτή. Για να μιλάμε πλέον με στοιχεία κι όχι λόγια στον αέρα. Εγώ σε άλλα θέματα (εγκαταλελειμμένα οχήματα, αρμοδιότητες δημοτικής αστυνομίας, κτλ) παραθέτω αυτοτελή τα αποσπάσματα των νόμων. Σε διαφορετική περίπτωση ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι σίγουρος, κτλ
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Περίμενε τώρα αποστομωτική απάντηση
Τουλάχιστον διασκεδάζουμεΕίσαι μαθητής , φοιτητής η ηλικιωμένος ?
φοιτητης
και πρωην φανταροςνα πληρωνω και να συντηρω τον καθενα που δεν προσφερει τιποτα
εσυ τι προσφερεις δηλαδη?
Κατι που εσυ απο οτι φαινεται (μιας και δηλωνεις φοιτητης) δεν προσφερεις. ΦΟΡΟΥΣ στο κρατος για να συντηρει πανεπιστημια για φοιτητες σαν και του λογου σου.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Κατι που εσυ απο οτι φαινεται (μιας και δηλωνεις φοιτητης) δεν προσφερεις. ΦΟΡΟΥΣ στο κρατος για να συντηρει πανεπιστημια για φοιτητες σαν και του λογου σου.
[edit mod] εξηγησε μου τι σχεση εχει η εκπτωση στα εισιτηρια με τους φορους?
πηγες φανταρος η ησουνα φυγοστρατος?
σπουδασες η εισαι αμορφωτος?
δουλεψες ποτε η τα ξυνεις?οταν απαντησεις σε αυτες τις απλες ερωτησεις ξαναελα να μου πεις αν εισαι χρησιμος στο κρατος.
Mαζέψου. [mοd]
-
Με ποιον θα γελάμε τώρα;
-
Είναι αρκετά απλό. Σε θέση να απαιτούν είναι κυρίως όσοι προσφέρουν με κάποιο τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και επωμίζονται μέρος του οικονομικού βάρους ώστε αυτοί που πραγματικά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα να έχουν μια πιο αξιοπρεπή ζωή. Είναι ένα είδος αναδιαμοιρασμού του πλούτου με τον οποίο έχουμε συμβιβαστεί στις δυτικές κοινωνίες για πολλούς λόγους.
Για να λειτουργήσει όμως το σύστημα πρέπει να υπάρχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Πρώτα από όλα δεν πρέπει να πνίγει την επιχειρηματικότητα. Αν το κάνει αυτό, το σύστημα καταρρέει και βγαίνουν όλοι χαμένοι. Επίσης, πρέπει να λειτουργεί βάσει κάποιας κοινά αποδεκτής (υποκειμενικής ασφαλώς, αλλά μετρήσιμης) κοινωνικής δικαιοσύνης. Το να πάρω χρήματα από τον Χρήστο Λάππα για να βοηθήσω τον Νίκο Λάππα που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (μέσω επιδομάτων, δωρεάν παιδείας, δωρεάν περίθαλψης κλπ) είναι όχι μόνο λογικό, αλλά απόλυτα αποδεκτό κοινωνικά και το κατανοεί και ο Χρήστος Λάππας.
Το να φορολογώ τον Χρήστο Λάππα και κάθε συναλλαγή που κάνει με τρίτους για να χρηματοδοτώ τα προνόμια κάποιου που τα απολαμβάνει ενώ παράλληλα αρνείται να συμμετέχει -στον βαθμό που του αναλογεί- στα κοινωνικά βάρη, είναι παρασιτισμός πασπαλισμένος με επαναστατική μαγιά.
-
Όλη αυτή η ιστορία με προπηλακισμούς και λοιπές μαγκές στα διόδια θυμίζει λίγο το σκετσάκι των ΑΜΑΝ:
-'Γιατί τον δέρνεται τον άνθρωπο'
-'Γιατί πλήρωσε διόδια'
-'Και επειδή πλήρωσε πρέπει να τον δείρετε;'
-'Έτσι είπε'
-'Ποιός το είπε;'
-'Ο Μπάμπης ο Σουγιάς' -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το να φορολογώ τον Χρήστο Λάππα και κάθε συναλλαγή που κάνει με τρίτους για να χρηματοδοτώ τα προνόμια κάποιου που τα απολαμβάνει ενώ παράλληλα αρνείται να συμμετέχει -στον βαθμό που του αναλογεί- στα κοινωνικά βάρη, είναι παρασιτισμός πασπαλισμένος με επαναστατική μαγιά.δεν σε πειραζει να το κανεις συνεχεια αυτο στο ελλαντα, παρα μονο στα διοδια;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αφού γνωρίζεις ότι η σύμβαση αναφέρεται σε αδυναμία πληρωμής, υποθέτω ότι το έχεις διαβάσει ο ΙΔΙΟΣ και δε βασίζεσαι στα λεγόμενα κάποιων τρίτων. Ανέβασε σε παρακαλώ λοιπόν κάπου αυτό το pdf για να το κατεβάσουμε και υπόδειξέ μου και τη σελίδα στην οποία γίνεται η αναφορά αυτή. Για να μιλάμε πλέον με στοιχεία κι όχι λόγια στον αέρα. Εγώ σε άλλα θέματα (εγκαταλελειμμένα οχήματα, αρμοδιότητες δημοτικής αστυνομίας, κτλ) παραθέτω αυτοτελή τα αποσπάσματα των νόμων. Σε διαφορετική περίπτωση ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι σίγουρος, κτλΑπ' ότι βλέπω αναφέρονται σε αυτό :
Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο
τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας
των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως
του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει
ο τελευταίος -
mjacob
Αυτό που λες όμως είναι αν περάσεις χωρίς να πληρώσεις:
- Το Δημόσιο θα συνδράμει τον Παραχωρησιούχο
για τη χορήγηση σε αυτόν της απαιτούμενης άδειας
χρήσης ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών για τη βε−
βαίωση της μη καταβολής από Χρήστες του ισχύοντος
τέλους διοδίου, από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών
Δεδομένων (μη εφαρμοζόμενης όμως εν προκειμένω
της ρήτρας της παραγράφου 14.3 της παρούσας). Το
Δημόσιο θα περιλάβει διάταξη στον Κυρωτικό Νόμο
δυνάμει της οποίας:
i) Υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει χορηγηθεί στον Πα−
ραχωρησιούχο η άδεια της προηγούμενης παραγράφου,
η βεβαίωση της μη καταβολής από Χρήστες του τέλους
διοδίου, συνοδευόμενη από ευκρινή φωτογραφία του
αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος με ετπσημείωση
του χρόνου διέλευσης και βεβαίωση Αρμόδιας Αρχής
για τα στοιχεία του υπόχρεου (την οποία αυτή είναι
υποχρεωμένη να εκδίδει εντός πέντε (5) εργασίμων ημε−
ρών από την κατάθεση της σχετικής αίτησης του Παρα−
χωρησιούχου), αποτελεί πλήρη απόδειξη για πι διέλευση
του οχήματος χωρίς την καταβολή του τέλους διοδίου
και για την υποχρέωση του κυρίου του οχήματος προς
καταβολή του οφειλομένου τέλους και του 20πλασίου
από αυτό ποσού, ως αστικής ποινής, και
ii) Ο Παραχωρησιούχος, μετά από παρέλευση 15 Ημε−
ρών από την ημερομηνία βεβαίωσης της μη καταβο−
λής, εντός των οποίων ο υπόχρεος θα δικαιούται να
καταβάλει το οφειλόμενο τέλος με τον τρόπο που θα
υποδείξει ο Παραχωρησιούχος, απαλλασσόμενος από
κάθε άλλη επιβάρυνση, θα δικαιούται να ζητήσει και
έκδοση διαταγής πληρωμής και για τα δύο αυτά ποσά
με βάση την παραπάνω βεβαίωση.
Σε κάθε περίπτωση το Δημόσιο δεν φέρει την ευθύνη
της βεβαίωσης της μη καταβολής και της είσπραξης
των ανωτέρω. Ειδικότερα η δαπάνη της διαδικασίας
βεβαίωσης και είσπραξης των ανωτέρω βαρύνει τον
Παραχωρησιούχο, ο οποίος δεν δικαιούται να απαιτή−
σει από το Δημόσιο οποιαδήποτε αποζημίωση για τις
ανωτέρω αιτίες, ούτε να απαιτήσει περαιτέρω ανάμιξη
του Δημοσίου στα θέματα αυτά.
και λέει ότι η κοινοπραξία μπορεί να σε πάρει φωτογραφία και αυτή είναι επαρκές αποδεικτικό στοιχείο για βεβαίωση καταβολής.
Σε ένα γρήγορο ψάξιμο δε βρήκα κάτι σχετικό με υποχρέωση της κοινοπραξίας να εκδώσει πιστωτικό
- Το Δημόσιο θα συνδράμει τον Παραχωρησιούχο
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Το να φορολογώ τον Χρήστο Λάππα και κάθε συναλλαγή που κάνει με τρίτους για να χρηματοδοτώ τα προνόμια κάποιου που τα απολαμβάνει ενώ παράλληλα αρνείται να συμμετέχει -στον βαθμό που του αναλογεί- στα κοινωνικά βάρη, είναι παρασιτισμός πασπαλισμένος με επαναστατική μαγιά.
δεν σε πειραζει να το κανεις συνεχεια αυτο στο ελλαντα, παρα μονο στα διοδια;
Τι εννοείς; Φυσικά και δεν χαίρομαι που φεύγουν λεφτά από την τσέπη μου (ούτε εγώ θέλω να πληρώνω), αναγνωρίζω όμως ότι δεν μπορεί να υπάρξει οργανωμένη κοινωνία αν και εγώ δεν βοηθήσω.
-
αναγραφεται κανονικα η ενδειξη 'πιστωτικο' οταν περνας χωρις να εχεις πληρωσει απο ολα τα ιδιωτικα διοδια.Και για να αναγραφεται σημαιανει οτι προβλπεται κατι τετοια.μην αναλωνομαστε συνεχως στα ιδια και στα ιδια,οποιος ενδιαφερεται να μαθει υπαρχουν απειρα βιντεακια με αυτη την ενδειξη στο youtube.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
μην αναλωνομαστε συνεχως στα ιδια και στα ιδια,οποιος ενδιαφερεται να μαθει...διαβάζει τη σύμβαση και μας λέει...
Οσο έψαξα πάντως (δε διάβασα 68 σελίδες) δε βρήκα κάτι σχετικό (λέξεις κλειδιά: 'πίστωση' / 'πιστωτικό', 'οδηγός' και άλλα).
Και φυσικά, η επιλεκτική επίκληση κάποιου (φανταστικού, με τα μέχρι τώρα δεδομένα) άρθρου της σύμβασης που μας βολεύει (υποχρέωση έκδοσης πιστωτικού) και η εξίσου βολική αδιαφορία για τα άλλα άρθρα της σύμβασης (υποχρέωση του οδηγού να πληρώνει διόδια) είναι
Οπως και να ΄χει, το 'πιστωτικό' που λες παραπάνω μια χαρά δικαιολογείται από το άρθρο που παρέθεσα: περνάς χωρίς να πληρώσεις και εκδίδεται πιστωτικό για να τα εισπράξει εντός 15 ημερών μέσω της φωτογραφίας.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
αναγραφεται κανονικα η ενδειξη 'πιστωτικο' οταν περνας χωρις να εχεις πληρωσει απο ολα τα ιδιωτικα διοδια.Και για να αναγραφεται σημαιανει οτι προβλπεται κατι τετοια.μην αναλωνομαστε συνεχως στα ιδια και στα ιδια,οποιος ενδιαφερεται να μαθει υπαρχουν απειρα βιντεακια με αυτη την ενδειξη στο youtube.Δηλαδη ΑΝ αλλαξουν την ενδειξη και την κανουν π.χ. ' Απληρωτο' θα σημαινει οτι αφου πια δεν αναγραφεται, καταργηθηκε;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
mjacobΑυτό που λες όμως είναι αν περάσεις χωρίς να πληρώσεις:
[...]
και λέει ότι η κοινοπραξία μπορεί να σε πάρει φωτογραφία και αυτή είναι επαρκές αποδεικτικό στοιχείο για βεβαίωση καταβολής.
Σε ένα γρήγορο ψάξιμο δε βρήκα κάτι σχετικό με υποχρέωση της κοινοπραξίας να εκδώσει πιστωτικόΚαλά ναι για την περίπτωση που δεν πληρώσεις μιλάμε.
Ούτε εγώ βρίσκω βέβαια συγκεκριμένη αναφορά για πιστωτικά κλπ
Από την άλλη εφ' όσον περιγράφεται σαφώς ένα διάστημα 15 ημερών μέσα στο οποίο μπορείς να πληρώσεις χωρίς επιβάρυνση το τέλος, κάποιος τρόπος θα πρέπει να υπάρχει γι' αυτό.Το 'πιστωτικό διόδιο' στο οποίο αναφέρονται, βλέπω στη σελίδα τους να είναι το εξής:
[φαντάζομαι αναφέρονται στο 'απόδειξη οφειλής';]Γενικώς, η λογική του να μπορεί να περάσει κάποιος με πίστωση μου φαίνεται λογική. Επίσης δεν βρίσκω κάπου αναφορά ότι έχει δικαίωμα να σου απαγορεύσει τη διέλευση.
Τέσπα, αρκετά ασχολήθηκα νομίζω εδώ δεν κάθονται να ασχοληθούν να τα γράψουν οι διοδίστας
-
Τελικά θα μας εξηγήσει κάποιος τι νόημα έχει να ζητήσεις πιστωτικό από την στιγμή που υπογράφεις ότι το ποσό το χρωστάς και θα πρέπει να το πληρώσεις ούτως ή άλλως; Ποιο το κέρδος;
-
Δεν έχω δει πουθενά θέμα υπογραφής από τον οδηγό. Μάλλον είναι και αυτό τόσο φανταστικό όσο και η 'υποχρεωτική έκδοση πιστωτικού λόγω αδυναμίας καταβολής'. Και τι νόημα θα είχε, αν ο διοδίστα πει 'δεν υπογράφω' τι θα του κάνουν ?
-
ποιος είπε για υπογραφή;
Μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας λένε να δίνουν. Καμία υπογραφή.Δεν θα είχαν ενημερωθεί για τις νέες οδηγίες [Nees_odigies_gia_Diodia.pdf]:
Μετά και από την δημοσίευση σε ΦΕΚ της (ν)τροπολογίας Ρέππα
ισχύουν νέες οδηγίες διέλευσης από τα διόδια ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ.
Αναλυτικά:
Ζητάμε έκδοση Επί πιστώσει
απόδειξης. (Σαν την διπλανή [σ.σ. αυτή που έβαλα παραπάνω])
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν
μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας
τον αριθμό κυκλοφορίας του
οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί
απόδειξη με πίστωση και να
ανοίξουν την μπάρα.Α! Παίζει η εξής υπογραφή:
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την
υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του
τέλους». Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να
μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να
συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη
δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση. -
Διεγράφη flame bait (δεν ήταν καν αστείο) [Mod]
-
Συγνώμη, κακή διατύπωση. Το διορθώνω:
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Θα μας εξηγήσει κάποιος τι νόημα έχει να ζητήσεις πιστωτικό; Από την στιγμή που θα σημειωθεί η πινακίδα του αυτοκινήτου που θα περάσει από τα διόδια χρησιμοποιώντας την δυνατότητα της προθεσμίας, ποιο το κέρδος; Ο οδηγός θα υποχρεωθεί να πληρώσει ούτως ή άλλως. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Διεγράφη flame bait (δεν ήταν καν αστείο) [Mod]- Στους αυτοκινητόδρομους και στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίες διακρίνονται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις οδούς εισόδου και εξόδου εξ αυτών, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών, εφίππων, ζώων, ποδηλάτων, ζωηλατών οχημάτων και γενικά οχημάτων τα οποία δεν κινούνται με κινητήρα, ως και μηχανοκίνητων οχημάτων τα οποία εξ υπολογισμού ή εκ κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπορούν να αναπτύξουν σε οριζόντια οδό ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων την ώρα.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!