-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σαρωνίδα - Ακαδημία έχει μπλε λεωφορείο και μάλλον λιγότερο χρόνο από Αγ Στέφανο...Παει ολοκληρο Ε22! Και ικανοποιημενοι επρεπε να ειναι!!! Τιγκα ειναι συνεχως σε ολη την διαδρομη του! Αν και ειναι περιοχη του ΚΤΕΛ Αττικης και στην αρχη της γραμμης υπηρξαν πολλα ευτραπελα! Βαση υπουργικης αποφασης νομιμοποιηθηκε . Ακουστικε οτι θα την ξαναπαρουν πισω τα ΚΤΕΛ αλλα ειδωμεν.
-
Ο χρήστης M-1717 έγραψε:
Τί λέτε;
Πολυτέλεια είναι να μένεις μόνιμα Λαγονήσι/Καλύβια, Άγιο Στέφανο κτλ;...
Δεν είναι όλων τα σπίτια και ο τόπος καταγωγής/γέννησης/διαμονής
κέντρο, Πατήσια, Γαλάτσι, Πειραιά...Νομιζω οτι εννοουσε τη μεγαλη αποσταση που χωριζει τους τοπους εργασιας - κατοικιας και οχι την ταξικη διαφορα λογω διαμονης μακρυα απο το κεντρο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σαρωνίδα - Ακαδημία έχει μπλε λεωφορείο και μάλλον λιγότερο χρόνο από Αγ Στέφανο...Το συζητάμε αυτό...
-
Μέτρα λίγο πόσοι έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια από Γαλάτσι-Πατήσια-Πειραιά που λες και πήγαν εκεί και τα ξαναλέμε.
0%?
Το κόστος πρόσβασης δεν επηρεάζει την αξία μιας περιοχής;
Το ίδιο πωλείται ένα διαμέρισμα δίπλα σε σταθμό του μετρό και το ίδιο ένα που θες και ένα λεωφορείο ή ταξί ή πάρκινγκ για να πας εκεί;Σαρωνίδα-Ακαδημία btw αν μιλάμε για πρωί που έχει κίνηση η Ποσειδώνος, η Βουλιαγμένης και το κέντρο πήζει, είναι η αιωνιότητα και μια μέρα.
-
δεν νομίζω ότι συγκρίνεται και καν η σημασία της πρόσβασης σε μετρό, με έναν +/- σταθμό διοδίων
Η οποία, βεβαίως βεβαίως, δεν είναι θέμα κόστους αλλά ευκολίας.
-
Το Γαλατσι μια χαρα κραταει ισα ισα που αντι να φευγει κοσμος ερχεται κιολας .
Αυτο θα πει πολυτελεια -
Επειδή πουλάμε διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους και βλέπω τις διαφορές ανάμεσα σε κοντά στο Μετρό/συγκοινωνία και μη άστο...
Εσύ ποιό οικόπεδο θα προτιμούσες ανάμεσα σε δυο ίδια; Αυτό που πρέπει να δίνεις το δίφραγκο για έμπα-έβγα ή το άλλο που δεν θα δίνεις τίποτα; -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Οποιος δεν εχει στον ηλιο μοιρα δεν μετακινειται με το ΙΧ αλλα με τα ΜΜΜ (εξαιρεση τις τελευταιες μερες ). Εγω τα μονα διοδια που δεν δεχομαι να πληρωσω ειναι της Κορινθου-Πατρων!
Αλλο ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ και αλλο ζηταω καλυτερες τιμες στα διοδια και δρομους, παροχες κλπ! ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ
ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑΕίναι μάλλον περιττό να κάτσω και πάλι να εξηγώ τους λόγους που ακόμα και η Α.Ο. έπρεπε να είναι τσάμπα, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες σε πολλά σημεία. Το να χαρακτηρίζεις τζαμπατζή κάποιον που για 35 συνεχόμενα έτη πληρώνει φόρους και διόδια... είναι αχαρακτήριστο. Το να με συμβουελύεις να μετακινώ μια τετραμελή οικογένεια με τα ΜΜΕ, χωρίς να ξέρεις τις ανάγκες της δουλειάς μου και των παιδιών μου (έχω ένα αγοράκι 12 ετών με κινητικά προβλήματα και δε στο λέω για να με λοιπηθείς, απλά σου θέτω παραμέτρους που αγνοείς, αλλά κάνεις χαρακτηρισμούς) και να μου αναλύεις το κόστος του 1Ε, χωρίς να ξέρεις ούτε που μένω, είναι απλή αφέλεια. Δεν κλάυτικα ποτέ σε κανένα και δεν ξέρω από που το συμπεραίνεις. Διεκδικώ ότι είμαι σίγουρος ότι μου κλέβουν και πλέον είναι πολλά αυτά. Εγώ ανοίγω τις μπάρες, χωρίς να βρήζω ή να προσβάλλω κανέναν. Εσύ τι λές απροσάρμοστα και απολίτιστα σε όποιον σου καπνίσει μέσα σε φόρουμ.
Καλή σου μέρα -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Επειδή πουλάμε διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους και βλέπω τις διαφορές ανάμεσα σε κοντά στο Μετρό/συγκοινωνία και μη άστο...
Εσύ ποιό οικόπεδο θα προτιμούσες ανάμεσα σε δυο ίδια; Αυτό που πρέπει να δίνεις το δίφραγκο για έμπα-έβγα ή το άλλο που δεν θα δίνεις τίποτα;Τι εννοείς άστο; Γνωρίζω αρκετά καλά τις διαφορές που προκαλεί η εγγύτητα σε μετρό [και έχουν να κάνουν πρωταρχικώς με ευκολία], απλώς σου λέω ότι τα διόδια δεν μπορούν να συγκριθούν.
Τέσπα, προσωπική εκτίμηση. Το μετρό είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερης σημασίας από τα διόδια, τα οποία θεωρώ ότι έχουν πρακτικά αμελητέα αξία στο σύνολο της αξίας ενός οικοπέδου.
-
Ο χρήστης gagianni έγραψε:
Οποιος δεν εχει στον ηλιο μοιρα δεν μετακινειται με το ΙΧ αλλα με τα ΜΜΜ (εξαιρεση τις τελευταιες μερες ). Εγω τα μονα διοδια που δεν δεχομαι να πληρωσω ειναι της Κορινθου-Πατρων!
Αλλο ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ και αλλο ζηταω καλυτερες τιμες στα διοδια και δρομους, παροχες κλπ! ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ
ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑΕίναι μάλλον περιττό να κάτσω και πάλι να εξηγώ τους λόγους που ακόμα και η Α.Ο. έπρεπε να είναι τσάμπα, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες σε πολλά σημεία. Το να χαρακτηρίζεις τζαμπατζή κάποιον που για 35 συνεχόμενα έτη πληρώνει φόρους και διόδια... είναι αχαρακτήριστο. Το να με συμβουελύεις να μετακινώ μια τετραμελή οικογένεια με τα ΜΜΕ, χωρίς να ξέρεις τις ανάγκες της δουλειάς μου και των παιδιών μου (έχω ένα αγοράκι 12 ετών με κινητικά προβλήματα και δε στο λέω για να με λοιπηθείς, απλά σου θέτω παραμέτρους που αγνοείς, αλλά κάνεις χαρακτηρισμούς) και να μου αναλύεις το κόστος του 1Ε, χωρίς να ξέρεις ούτε που μένω, είναι απλή αφέλεια. Δεν κλάυτικα ποτέ σε κανένα και δεν ξέρω από που το συμπεραίνεις. Διεκδικώ ότι είμαι σίγουρος ότι μου κλέβουν και πλέον είναι πολλά αυτά. Εγώ ανοίγω τις μπάρες, χωρίς να βρήζω ή να προσβάλλω κανέναν. Εσύ τι λές απροσάρμοστα και απολίτιστα σε όποιον σου καπνίσει μέσα σε φόρουμ.
Καλή σου μέραΑν θελεις να πας στην δουλεια σου πηγαινε απο καποιον αλλο δρομο, την ΑΟ που την πληρωνω θελω να την βλεπω να λειτουργει υποδειγματικα οπως τωρα! Δεν με νοαζει αν εχει ξεχρεωσει η οχι και ποιος την εχει. Με νοιαζει να εχω τις υπηρεσιες που για αυτες πληρωνω! Και απο την στιγμη που λες οτι δεν εξυπηρετησε απο ΜΜΜ δεν θα πω οχι μιας και ισχυει , δικια σου επιλογη ειναι. Στους παραγοντες που καποιος μετακομιζει σε καποια περιοχη ζυγιζει τα υπερ και τα κατα! Οι αλλοι στις Αφιδνες-Αγ.Στεφανο απο οπου ξεκινησε το κινημα των διοδιων τι νομιζαν οτι θα ηταν σαν το κεντρο της Αθηνας? Θα πηγαιναν ετσι στο κεντρο για δουλειες?? Ξανα αναφερω να μην πληρωσουμε διοδια για καποιον δρομο που δεν πληρει τις προδιαγραφες να πω ενταξει. Αλλα οχι την Αο, υπαρχουν κιαλλοι δρομοι τριγυρω!
-
Φίλε gagiani για να μην λέμε πολλές πολλές αναλύσεις, σου θέτω το εξής απλό ερώτημα. Προτιμάς Α.Ο με 2,80 (ή τέλος πάντων κάποιο) μπαχτσίσι ή Κατεχάκη τζάμπα;
Εγώ το πρώτο... Όπως επίσης προτιμώ να επεκταθεί η Α.Ο και σε άλλες περιοχές (Σαρωνίδες, Μαραθώνες κλπ) για να εξυπηρετήσει σαν ποιοτική εναλλακτική όπως έκανε και στην περιοχή μου (μεσόγεια).
Μόνο μη μου πεις ότι προτιμάς τη σημερινή Α.Ο τζάμπα γιατί κι εγώ θέλω να τα φτιάξω με τη Ρία Αντωνίου (παραπομπή από αντίλογο) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα... -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αν θελεις να πας στην δουλεια σου πηγαινε απο καποιον αλλο δρομο, την ΑΟ που την πληρωνω θελω να την βλεπω να λειτουργει υποδειγματικα οπως τωρα! Δεν με νοαζει αν εχει ξεχρεωσει η οχι και ποιος την εχει. Με νοιαζει να εχω τις υπηρεσιες που για αυτες πληρωνω! Και απο την στιγμη που λες οτι δεν εξυπηρετησε απο ΜΜΜ δεν θα πω οχι μιας και ισχυει , δικια σου επιλογη ειναι. Στους παραγοντες που καποιος μετακομιζει σε καποια περιοχη ζυγιζει τα υπερ και τα κατα! Οι αλλοι στις Αφιδνες-Αγ.Στεφανο απο οπου ξεκινησε το κινημα των διοδιων τι νομιζαν οτι θα ηταν σαν το κεντρο της Αθηνας? Θα πηγαιναν ετσι στο κεντρο για δουλειες?? Ξανα αναφερω να μην πληρωσουμε διοδια για καποιον δρομο που δεν πληρει τις προδιαγραφες να πω ενταξει. Αλλα οχι την Αο, υπαρχουν κιαλλοι δρομοι τριγυρω!
Προφανώς και δεν έχεις καταλάβει ότι δεν πληρώνεις για τις υπηρεσίες της Α.Ο., αλλά για πολλά άλλα παράπλευρα, μιας και έχει αποπληρωθεί ως έργο και τα λεφτά που απαιτούνται για τη συντήρισή της, δεν δικαιολογούν 2.80. Αλλά όπως λες δεν σε ενδιαφέρει, αν και είναι αντιφατικό. Εμένα λοιπόν που με ενδιαφέρει δε θα πληρώνω και θα κάνω χρήση αφού τη δικαιούμαι. Αν όχι ας έρθουν να μου του πούνε. Το γεγονός ότι η Αθήνα δεν αντέχει άλλο κόσμο δεν σε απασχολεί και καλείς όσους επέλεξαν τα προάστια για καλύτερη ποιόητητα ζωής, να επιστρέψουν στο κέντρο (αντιλαμβάνεσαι έτσι;)...
Η λογική σου το λοιπόν λέει: όσο έχω και πληρώνω δε με νοιάζει τίποτα. Εγώ λοιπόν αν πώ δεν έχω άλλα, μου τέλειωσαν και επίσης δε με νοιάζει τίποτα, δεν σου αρέσει. Δεν έχεις τα εφόδια να καταλάβεις και σου έυχομαι να μη τα αποκτήσεις ποτέ. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Φίλε gagiani για να μην λέμε πολλές πολλές αναλύσεις, σου θέτω το εξής απλό ερώτημα. Προτιμάς Α.Ο με 2,80 (ή τέλος πάντων κάποιο) μπαχτσίσι ή Κατεχάκη τζάμπα;
Εγώ το πρώτο... Όπως επίσης προτιμώ να επεκταθεί η Α.Ο και σε άλλες περιοχές (Σαρωνίδες, Μαραθώνες κλπ) για να εξυπηρετήσει σαν ποιοτική εναλλακτική όπως έκανε και στην περιοχή μου (μεσόγεια).
Μόνο μη μου πεις ότι προτιμάς τη σημερινή Α.Ο τζάμπα γιατί κι εγώ θέλω να τα φτιάξω με τη Ρία Αντωνίου (παραπομπή από αντίλογο) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...Έχεις δίκιο σε αυτό που λές και έτσι σκευτόμουν και εγώ κάποτε. Ειλικρινά το ασπάζομαι. Όμως εδώ συμβαίνει κάτι παράδοξο. Το έργο έχει αποπληρωθεί καιρό τώρα, είναι γνωστό. Υπάρχουν χρήματα για ανάπτυξη και συντήριση και είναι από δικούς μας φόρους. Απλά κάπως... ξοδεύονται αλλού. Κανείς δεν λέει τα υπέρογκα ποσά εισπράξεων που πάνε μετά την αποπληρωμή του έργου και γιατί ακόμα δεν έχει περάσει στα χέρια του κράτους. Αφού το έργο αποπληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια λειτουργίας, αντιλαμβανόμαστε για πόσα υπερκέρδη υπάρχουν. Επειδή το κράτος είναι διεφθαρμένο, θα πρέπει να δεχτώ και τη διαφθορά των ιδιοτών που τα βρήκαν κάτω από τα τραπέζια (διότι περί αυτού πρόκειται); Η δική μου η λογική λέει άλλα. Να είσαι ακόμα σίγουρος πως όταν η απληστία φτάσει στα όρια της, οι ίδιοι που συντηρούν την κάθε Α.Ο., θα την καταντήσουν Κατεχάκη όταν έρθει η ώρα. θα την χαρακτηρίσουν ασύμφορη και θα την χαρίσουν με ζημιές στο κράτος, σας το ορκίζομαι. Τότε θα φταίμε, εμείς που δεν πληρώναμε θα πούνε πάλι. Αυτά είναι πράγματα χιλιοειπομένα και ο καθένας δυστηχώς όπως στρώνει κοιμάται. Εμείς στρώσαμε και κοιμόμαστε καιρό τώρα και όσο εμείς τσακονόμαστε για αυτονόητα πράγματα στα φορουμ, αυτοί τρίβουν τα χέρια τους. Δυστηχώς και τα πολιτικά κινήματα δεν έχουν ακόμα την υποδομή να κυριαρχίσουν. Βλέπεις οι περισσότεροι για διάφορους λόγους αντιπαθούν τις αντιδράσεις τέτοιου τύπου. Όσο κάποιοι υπερασπίζονται με τόσο πάθος μια 'επιτέλους ιδιοτική προτωβουλία', μέσα σε ένα τόσο σαθρό κράτος, κάποιοι άλλοι του ετοιμάζουν 'τραπέζι' να φάει καλά...
Ο κάθε Πάγκαλος μπορεί και υπάρχει γιατί υπάρχουν αδαείς που νιώθουν συνένοχοι στο 'μαζί τα φάγαμε'. Αν μπορείς κάνε και αλλιώς.
Εγώ όμως δεν πληρώνω και δε θα σεβαστώ κανέναν που δε σεβάστηκε τον υδρότα τόσων ετών και δε θα σεβαστεί τα παιδιά μου στο μέλλον. -
Πάντως η ΑΟ πήζει πάρα πολλές φορές και είναι κυριολεκτικά πεταμένα τα 2,80.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σιγά μην πω μπράβο σε κάποιον επειδή έκανε το αυτονόητο...
μα γιατί, ούτε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη
τουλάχιστον καταλάβατε ότι αν δεν γινόταν αυτό το τζέρτζελο, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ περίτωση να κουβεντιάζαμε για οποιονδήποτε εξορθολογισμό των διοδίων
Αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό (απαντώ και στον mjacob):
Υπάρχουν και άλλοι ΝΟΜΙΜΟΙ τρόποι:
Πάω από την παράκαμψη / εναλλακτική διαδρομή (όπου υπάρχουν κτλ. κτλ.) = μείωση εσόδων
Πάω με τρένο / αεροπλάνο / ΚΤΕΛ
Ασκώ πίεση στα ΜΜΕ σε τοπικό και εθνικό επίπεδο (lobbying #1)
Ασκώ πίεση στο δήμαρχο / βουλευτή της περιοχής μου (lobbying #2)Αυτές όλες είναι μια χαρά μέθοδοι και προσωπικά ακολουθώ όπου μπορώ την πρώτη (και αν τύχει τη δεύτερη).
Αν λοιπόν δε γινόταν το τζέρτζελο, επειδή το πρόβλημα είναι υπαρκτό, θα γινόταν όλα τα υπόλοιπα (και κάποια από αυτά ήδη γίνονται). Αρα δε θεωρώ πως αν γίνει κάτι θα είναι ντε και καλά λόγω των diodistas. Σε ένα βαθμό μόνο. Και χωρίς αυτούς όμως άκρη θα βρισκόταν, πιστεύω, και με πολύ πιο ευπρεπή και συγκροτημένο τρόπο (αν είναι να βρεθεί άκρη).
Είναι σα να λέμε πως υπάρχει μια μεγάλη λαϊκή διεκδίκηση, γίνεται μια διαδήλωση αλλά κανείς δε δίνει σημασία αν δεν σπάσουν και μερικές βιτρίνες, οπότε αν 'περάσει' η διεκδίκηση είναι επειδή έσπασαν οι βιτρίνες και όχι επειδή η διεκδίκηση ήταν ορθή και έγινε η διαδήλωση (για όποιον πει 'μα δεν έγινε διαδήλωση' τον παραπέμπω στο θέμα για τις παρακάμψεις των διοδίων).
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πάντως η ΑΟ πήζει πάρα πολλές φορές και είναι κυριολεκτικά πεταμένα τα 2,80.Να είσαι σίγουρος πως κάποιοι θα υπερασπιστούν μια αύξηση της τάξεως του 200%, προκειμένου να μην μπαίνει 'όποιος να ναι' μέσα στον δρόμο πολυτελείας τους.
-
Ο χρήστης gagianni έγραψε:
Μόνο μη μου πεις ότι προτιμάς τη σημερινή Α.Ο τζάμπα γιατί κι εγώ θέλω να τα φτιάξω με τη Ρία Αντωνίου (παραπομπή από αντίλογο) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...Έχεις δίκιο σε αυτό που λές και έτσι σκευτόμουν και εγώ κάποτε. Ειλικρινά το ασπάζομαι. Όμως εδώ συμβαίνει κάτι παράδοξο. Το έργο έχει αποπληρωθεί καιρό τώρα, είναι γνωστό. Υπάρχουν χρήματα για ανάπτυξη και συντήριση και είναι από δικούς μας φόρους. Απλά κάπως... ξοδεύονται αλλού. Κανείς δεν λέει τα υπέρογκα ποσά εισπράξεων που πάνε μετά την αποπληρωμή του έργου και γιατί ακόμα δεν έχει περάσει στα χέρια του κράτους. Αφού το έργο αποπληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια λειτουργίας, αντιλαμβανόμαστε για πόσα υπερκέρδη υπάρχουν. Επειδή το κράτος είναι διεφθαρμένο, θα πρέπει να δεχτώ και τη διαφθορά των ιδιοτών που τα βρήκαν κάτω από τα τραπέζια (διότι περί αυτού πρόκειται);
Επειδή το λες και το ξαναλες και όντως είναι σημαντικό, έχεις κάποια σχετική παραπομπή ?
Αν είχε συμβεί αυτό που λες, δεν θα είχε γεμίσει η Βουλή επερωτήσεις (από το ΚΚΕ πχ., άσε τα 2 λαμόγια της εξουσίας) και τα ΜΜΕ σχετικά θέματα ?
Δεν θα είχε κάνει κάποιος δικηγόρος κάποια αγωγή ? (ΟΚ όχι εσύ και γω αλλά ένας δικηγόρος ωραιότατα θα μπορούσε) -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πάντως η ΑΟ πήζει πάρα πολλές φορές και είναι κυριολεκτικά πεταμένα τα 2,80.Εγώ τα λέω! Να αυξηθεί στα 4-5 ευρώ να κυκλοφορούμε χωρίς την πλέμπα.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πάντως η ΑΟ πήζει πάρα πολλές φορές και είναι κυριολεκτικά πεταμένα τα 2,80.
Εγώ τα λέω! Να αυξηθεί στα 4-5 ευρώ να κυκλοφορούμε χωρίς την πλέμπα.
Να κυκλοφορείτε...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για το Λαγονήσι και την Ανάβυσσο να συμφωνήσω, ο Άγιος Στέφανος όμως τώρα πια ΕΙΝΑΙ Αθήνα.To συγκεκριμένο μου θύμισε τα φοιτητικά μου χρόνια (1996, στην Αγγλία), που κάποια παιδιά από Άγιο Στέφανο λέγανε ότι είναι από Αθήνα (υποστηρίζοντας με μένος ότι ο Άγιος Στέφανος είναι Αθήνα), ενώ εγώ έλεγα ότι είμαι από Ελευσίνα και ότι η Ελευσίνα ΔΕΝ είναι (ούτε θέλω να γίνει) ποτέ Αθήνα.
Αθήνα - Αγ. Στέφανος 24.5 χλμ
Αθήνα - Ελευσίνα 20.1 xλμΑστείο ε;
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!