-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
... Ακριβως για να μην αρχισω τις σβουρες. Απο την αλλη, να τρως πορτοκαλια στο τζαμι και αλλου, με 240km/h (90-100 αυτος, 140 εγω) δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Τα βασικα συστατικα του τροχαιου ατυχηματος:
Δρομος χαλι που ολοι τον ξερουμε αλλα και τα 140 στην Αθηνων Πατρων ο oποιος χαρακτηριζεται καρμανιολα και δικαιως βριζουμε ολοι για την αθλια κατασταση??Σωστός!
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
... Ακριβως για να μην αρχισω τις σβουρες. Απο την αλλη, να τρως πορτοκαλια στο τζαμι και αλλου, με 240km/h (90-100 αυτος, 140 εγω) δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Δρομος χαλι που ολοι τον ξερουμε αλλα και τα 140 στην Αθηνων Πατρων ο oποιος χαρακτηριζεται καρμανιολα και δικαιως βριζουμε ολοι για την αθλια κατασταση??Σωστός!
ειχα κοψει, γιατι ημουν στην εξοδο στροφης
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Δρομος χαλι που ολοι τον ξερουμε αλλα και τα 140 στην Αθηνων Πατρων ο oποιος χαρακτηριζεται καρμανιολα και δικαιως βριζουμε ολοι για την αθλια κατασταση??Ρε φιλαρακι, ασε μας σε παρακαλω...Εχεις παει με 140 με αυτοκινητο μεχρι 5ετιας? Ειδικα κανα ταξιδιαρικο σενταν πχ Mondeo? Νομιζεις οτι εισαι σταματημενος. Αυτες τις politically correct αηδιες να μην πετατε μερικοι...
-
Ρε παιδια ο δρομος φταιει ή ο καθε ασχετος που με το προσχημα 'ο δρομος ειναι καρμανιολα' σερνεται με 90 στο αριστερο τμημα του οδοστρωματος αναγκαζοντας τους φυσιολογικα κινουμενους να βγουν αντιθετο?
ΥΓ: Στη Σουηδια-Νορβηγια η πλειονοτητα των δρομων τους ειναι αυτου του τυπου...Δεν θυμαμαι να εχουν τοσα ατυχηματα...γιατι αραγε??
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ρε παιδια ο δρομος φταιει ή ο καθε ασχετος που με το προσχημα 'ο δρομος ειναι καρμανιολα' σερνεται με 90 στο αριστερο τμημα του οδοστρωματος αναγκαζοντας τους φυσιολογικα κινουμενους να βγουν αντιθετο?ΥΓ: Στη Σουηδια-Νορβηγια η πλειονοτητα των δρομων τους ειναι αυτου του τυπου...Δεν θυμαμαι να εχουν τοσα ατυχηματα...γιατι αραγε??
Αν στην Σουηδία-Νορβηγία οι δρόμοι τους είναι του τύπου του Κορίνθου- Πατρών (που δεν νομίζω τόσο χάλι πιά!), τότε σίγουρα δεν είναι του ίδιου τύπου και οι οδηγοί τους (οι οποίοι λόγω 'βόρειας' ιδιοσυγκρασίας, είναι πιο ψύχραιμοι...και λογικά τηρούν και τον ΚΟΚ)
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Δρομος χαλι που ολοι τον ξερουμε αλλα και τα 140 στην Αθηνων Πατρων ο oποιος χαρακτηριζεται καρμανιολα και δικαιως βριζουμε ολοι για την αθλια κατασταση??Ε ναι αδικο έχουμε. Γιατί αν τα πορτοκάλια έπεφταν στην ΑΟ θα υπήρχαν καλύτερες πιθανότητες να μην σκοτωθείς.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ... με πολλά χαω .... αν πετύχεις πορτοκάλια και λοιπά φρούτα στο δρόμο και τα δεις απότομα και μπροστά σου.... δεν κάνεις 'καμια' κίνηση αποφυγής, μιας και κινδυνεύεις με στραβοτιμονίες να χάσεις τον έλεγχο του οχήματος, να κάνεις τετακέ και γενικά να κινδυνέψεις περισσότερο ....
Και να τα πατήσεις, τι θα γίνει; Άντε να τα στίψεις!
Αν τα πετύχεις με δίκυκλο -και ειδικά υπό κλίση- τότε όντως...Ρε φιλαρακι, ασε μας σε παρακαλω...Εχεις παει με 140 με αυτοκινητο μεχρι 5ετιας? Ειδικα κανα ταξιδιαρικο σενταν πχ Mondeo? Νομιζεις οτι εισαι σταματημενος. Αυτες τις politically correct αηδιες να μην πετατε μερικοι...
Και στα πόσα μέτρα φρενάρει από τα 140 το αυτοκινητο μεχρι 5ετιας; Τα 140 δεν είναι 'ταμπού', τα 140 σε εκείνο το δρόμο είναι το πρόβλημα. Αν το θεωρείς αυτό PC, στα τέτοια μου.*
- είδες, είμαι αντικονφορμιστής!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δρομος χαλι που ολοι τον ξερουμε αλλα και τα 140 στην Αθηνων Πατρων ο oποιος χαρακτηριζεται καρμανιολα και δικαιως βριζουμε ολοι για την αθλια κατασταση??Ρε φιλαρακι, ασε μας σε παρακαλω...Εχεις παει με 140 με αυτοκινητο μεχρι 5ετιας? Ειδικα κανα ταξιδιαρικο σενταν πχ Mondeo? Νομιζεις οτι εισαι σταματημενος. Αυτες τις politically correct αηδιες να μην πετατε μερικοι...
Καταρχην δεν ειμαι 'φιλαρακι'σου.
Παμ΄παρακατ...
Το οτι εσυ νομιζεις οτι πας σαν σταματημενος δε σημαινει οτι ειναι ετσι.
Τα 140 χλμ ειναι ακριβως τα ιδια ειτε με Μοντεο ειτε με Φοκους.
Και ειναι παρα πολλα για δρομο τετοιας καταστασης.
Με τη λογικη τη δικη σου επειδη το ' ταξιδιαρικο σενταν' δε 'δειχνει' τα χιλιομετρα και ο οδηγος του νομιζει οτι παει σαν σταματημενος μπορει να περναει εξω απο ενα σχολειο με 80-100 χ.α.ω??
Πολιτικαλυ Κορεκτ αηδιες ειναι κι αυτο??Ε ναι αδικο έχουμε. Γιατί αν τα πορτοκάλια έπεφταν στην ΑΟ θα υπήρχαν καλύτερες πιθανότητες να μην σκοτωθείς.
Τουλαχιστον στη ΑΟ οπως και σε καθε υποτυπωδη αυτοκινητοδρομο υπαρχει κι ενα προστατευτικο που μπορει ενδεχομενως να σταματησει τα πορτοκαλια και αλλα ειδους αντικειμενα (π.χ. αυτοκινητα) που ερχονται απο το αντιθετο ρευμα...
-
**19, αφού τα /3 η εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» είχε προβάλλει ρεπορτάζ από τον σταθμό διοδίων Πελασγίας, με τον δημοσιογράφο να αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο, επικαλούμενος την Κοινοτική Οδηγίαέργα δεν είχαν ολοκληρωθεί στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.**Η Κοινοτική Οδηγία 1999/62/EC ορίζει πως, προκειμένου να εισπράττονται διόδια, θα πρέπει να υπάρχει διπλή λωρίδα κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, στον οποίο λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων **-κάτι που εδώ δεν συμβαίνει.**Η υπάλληλος ενημέρωσε τον δημοσιογράφο πως αυτό είναι παράνομο και πως θα κρατήσει τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου του για την επιβολή του προστίμου. Ο δημοσιογράφος δέχτηκε, και συνέχισε την πορεία του χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο.
Δείτε το συγκεκριμένο βίντεο που είχε προβληθεί στις 19 Μαρτίου, στην τηλεοπτική «ΖΟΥΓΚΛΑ».
-
Αντί να δώσουν επίσημες εξηγήσεις, απέλυσαν την υπάλληλο, η οποία κάνοντας την δουλειά της αποκάλυψε τι πραγματικά συμβαίνει σε πολλούς σταθμούς διοδίων.
Στις 19/3 η εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» είχε προβάλλει ρεπορτάζ από τον σταθμό διοδίων Πελασγίας, με τον δημοσιογράφο να αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο, επικαλούμενος την Κοινοτική Οδηγία, αφού τα έργα δεν είχαν ολοκληρωθεί στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
ΥΓ: Στη Σουηδια-Νορβηγια η πλειονοτητα των δρομων τους ειναι αυτου του τυπου...Δεν θυμαμαι να εχουν τοσα ατυχηματα...γιατι αραγε??Γιατί απλά δεν οδηγούν όταν είναι μεθυσμένοι , δηλαδή δεν οδηγούν ποτέ .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
>ΥΓ: Στη Σουηδια-Νορβηγια η πλειονοτητα των δρομων τους ειναι αυτου του τυπου...Δεν θυμαμαι να εχουν τοσα ατυχηματα...γιατι αραγε??Γιατί απλά δεν οδηγούν όταν είναι μεθυσμένοι , δηλαδή δεν οδηγούν ποτέ .
Off topic, επειδή έτυχε να μιλήσω με φίλο μου που έχει μετεγκατασταθεί μόνιμα στην Νορβηγία,
πολύ απλά δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με Ελλάδα σε οποιονδήποτε τομέα.
Βέβαια αλλά μου είπε αν προκαλέσεις ατύχημα λόγω μέθης είναι σαν να έχεις κάνει δολοφονία εκ προμελέτης και ουσιαστικά καταστρέφεις την ζωή σου επι τόπου.
Χαριτολογώντας μου είπε ότι καλύτερα είναι να βγάλεις πιστόλι και να σκοτώσεις κάποιον
παρά με τον παραπάνω τρόπο. -
Στη Δανία που είχα την τύχη να περάσω 2 βδομάδες τον Ιούλιο του 2006, έχω να πω πως οι δρόμοι τους είναι εξωφρενικά τέλειοι. Δεν υπάρχει υποψία λακκούβας ακόμα και στο τελευταίο δρομάκι στη μέση του πουθενά, η άσφαλτος θυμίζει SerresRC και κρατάει μέχρι αηδίας. Επίσης οι οδηγοί κινούνται σβέλτα και φυσικά αν κάνεις πως περνάς τον δρόμο πεζός, σταματάνε σαν καλοί Ευρωπαίοι.
Σε κομμάτια του δρόμου που χρειάστηκε να σκάψουν και μετά να τα ξανακαλύψουν, το μόνο που μαρτυρούσε πως είχε γίνει κάποια δουλειά, ήταν το ότι τα καλυμμένα κομμάτια ήταν πιο σκούρα. Δεν έβλεπες δηλαδή αυτό το εδώ χάλι που το καλυμμένο τμήμα είτε προεξέχει είτε είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη άσφαλτο... Έτη φωτός μπροστά. -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Στη Δανία που είχα την τύχη να περάσω 2 βδομάδες τον Ιούλιο του 2006, έχω να πω πως οι δρόμοι τους είναι εξωφρενικά τέλειοι. Δεν υπάρχει υποψία λακκούβας ακόμα και στο τελευταίο δρομάκι στη μέση του πουθενά, η άσφαλτος θυμίζει SerresRC και κρατάει μέχρι αηδίας. Επίσης οι οδηγοί κινούνται σβέλτα και φυσικά αν κάνεις πως περνάς τον δρόμο πεζός, σταματάνε σαν καλοί Ευρωπαίοι.
Σε κομμάτια του δρόμου που χρειάστηκε να σκάψουν και μετά να τα ξανακαλύψουν, το μόνο που μαρτυρούσε πως είχε γίνει κάποια δουλειά, ήταν το ότι τα καλυμμένα κομμάτια ήταν πιο σκούρα. Δεν έβλεπες δηλαδή αυτό το εδώ χάλι που το καλυμμένο τμήμα είτε προεξέχει είτε είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη άσφαλτο... Έτη φωτός μπροστά.συμφωνω ! ΤΟ ΙΔΙΟ ,ΑΚΡΙΒΩΣ,ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ !
και μην ακούσω ΄κανένα να διαμαρτυρηθεί.....
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
... Δεν έβλεπες δηλαδή αυτό το εδώ χάλι που το καλυμμένο τμήμα είτε προεξέχει είτε είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη άσφαλτο... Έτη φωτός μπροστά.Είμαστε μαθημένοι να θεωρούμε τη σωστή δουλειά σαν κάτι το τρομερό. Δεν είναι αυτοί έτη φωτός μπροστά.... εμείς είμαστε στο μεσαίωνα...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... Δεν έβλεπες δηλαδή αυτό το εδώ χάλι που το καλυμμένο τμήμα είτε προεξέχει είτε είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη άσφαλτο... Έτη φωτός μπροστά.
Είμαστε μαθημένοι να θεωρούμε τη σωστή δουλειά σαν κάτι το τρομερό. Δεν είναι αυτοί έτη φωτός μπροστά.... εμείς είμαστε στο μεσαίωνα...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΄50 χρόνια πίσω, απο τους άλλους.
όταν λοιπόν θα είμαι 80 χρονων, εδω στην Ελλάδα, θα νοιόθω ...τριαντάρης ! -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Σε κομμάτια του δρόμου που χρειάστηκε να σκάψουν και μετά να τα ξανακαλύψουν, το μόνο που μαρτυρούσε πως είχε γίνει κάποια δουλειά, ήταν το ότι τα καλυμμένα κομμάτια ήταν πιο σκούρα. Δεν έβλεπες δηλαδή αυτό το εδώ χάλι που το καλυμμένο τμήμα είτε προεξέχει είτε είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη άσφαλτο... Έτη φωτός μπροστά.όπως και έτη φωτός είναι και οι φόροι (έμμεσοι και άμεσοι) ..... μακριά από εμάς... εκτός και αν θέλετε να πληρώνεται το 1000 με 100% ΕΦΚ στα 20k+ και το δίλιτρο σε τιμές άνω των 50k ευρώ...
και να μην μιλήσουμε για τους φορολογικούς συντελεστές.... ακόμα και με περαιώσεις, γρηγορόσημα και εφοριακούς είναι +15% πάνω το κόστος.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σε κομμάτια του δρόμου που χρειάστηκε να σκάψουν και μετά να τα ξανακαλύψουν, το μόνο που μαρτυρούσε πως είχε γίνει κάποια δουλειά, ήταν το ότι τα καλυμμένα κομμάτια ήταν πιο σκούρα. Δεν έβλεπες δηλαδή αυτό το εδώ χάλι που το καλυμμένο τμήμα είτε προεξέχει είτε είναι πιο κάτω από την υπόλοιπη άσφαλτο... Έτη φωτός μπροστά.όπως και έτη φωτός είναι και οι φόροι (έμμεσοι και άμεσοι) ..... μακριά από εμάς... εκτός και αν θέλετε να πληρώνεται το 1000 με 100% ΕΦΚ στα 20k+ και το δίλιτρο σε τιμές άνω των 50k ευρώ...
και να μην μιλήσουμε για τους φορολογικούς συντελεστές.... ακόμα και με περαιώσεις, γρηγορόσημα και εφοριακούς είναι +15% πάνω το κόστος.
Μπορεί να πληρώνουν παραπάνω φόρους (όπως και στην Αυστραλία που έχω δικούς μου και γνωρίζω), αλλά τουλάχιστον εκεί οι φόροι πάνε για την εξυπηρέτηση του πολίτη, πάνε στην Υγεία,στην Παιδεία, στις 'σωστές' δημόσιες υπηρεσίες, στην 'σωστή' κατασκευή δρόμων κτλ, και δεν είναι ...ρδελλο όπως εδώ, να πηγαίνουν στις 'τσέπες' μέρικών και σε μίζες. Επίσης...οι μισθοί τους είναι τέτοιοι, και το κόστος της καθημερινής ζωής τέτοιο, που πίστεψέ με...δεν τους νοιάζει να πληρώνουν φόρους... Εμείς εδώ στην Ελλάδα, έχουμε από τους χαμηλώτερους μισθούς στην Ευρώπη...και ταυτόχρονα οι τιμές στα Super Market είναι οι πιο ακριβές! Για να μην μιλήσω για την αντιμετώπιση του πολίτη στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στα Δημόσια Νοσοκομεία!
-
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Μπορεί να πληρώνουν παραπάνω φόρους (όπως και στην Αυστραλία που έχω δικούς μου και γνωρίζω), αλλά τουλάχιστον εκεί οι φόροι πάνε για την εξυπηρέτηση του πολίτη, πάνε στην Υγεία,στην Παιδεία, στις 'σωστές' δημόσιες υπηρεσίες, στην 'σωστή' κατασκευή δρόμων κτλ, και δεν είναι ...ρδελλο όπως εδώ, να πηγαίνουν στις 'τσέπες' μέρικών και σε μίζες. Επίσης...οι μισθοί τους είναι τέτοιοι, και το κόστος της καθημερινής ζωής τέτοιο, που πίστεψέ με...δεν τους νοιάζει να πληρώνουν φόρους... Εμείς εδώ στην Ελλάδα, έχουμε από τους χαμηλώτερους μισθούς στην Ευρώπη...και ταυτόχρονα οι τιμές στα Super Market είναι οι πιο ακριβές! Για να μην μιλήσω για την αντιμετώπιση του πολίτη στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στα Δημόσια Νοσοκομεία!
Μια 20 χρονη τότε (2006) (Γροιλανδικής καταγωγής +τρελό ), νέα εργαζόμενη σε εργαστήριο βιοτεχνολογίας στο DTU (Denmark Technical University), μετά από δύο χρόνια εκπαίδευσης σε σχολή τύπου ΙΕΚ, έπαιρνε αρχικό μισθό 1600 € / μήνα.
Το δε συγκεκριμένο ΔΗΜΟΣΙΟ πανεπιστήμιο, είχε απίστευτες εγκαταστάσεις, πεντακάθαρες, εξοπλισμένες, με υπολογιστές στους διαδρόμους αν ήθελε κάποιος να χρησιμοποιήσει το internet, πόρτες με keycards αφού το πανεπιστήμιο έκλεινε μετά το μεσημέρι και όλοι οι φοιτητές είχαν τις κάρτες για να μπαίνουν μέσα.
Φυσικά για συνθήματα γραμμένα στους τοίχους και κομματοσκυλοαφίσες ούτε λόγος. Οι φοιτητές σέβονται τον χώρο τους.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!