-
(Κατ'αρχαςκαποιος να μου στειλει κι εμενα PM)
Η διελκυνστίδα με την αντικειμενικοτητα/υποκειμενικοτητα και το poll που μηχανευτηκε ο High Fidelity,(καποιος να μου στειλει κι εμενα PM),μου θυμισαν λιγο το παραδοξο με τους 100 υδραυλικους που,ολοι μαζι,μπορουν ή* δε μπορουν *να κανουν αγγειοπλαστικη καλυτερα απο εναν μονο χειρουργο.Αυτο εχει να κανει περισσοτρο με την αυθεντια βεβαια,κι οχι με τη στατιστικη,αλλα ελπιζω να περναει το point μου.(κι ελπιζω καποιος να μου στειλει κι εμενα PM).
Απο κει και περα χωρις να αποκαλυψω ακομη αν διαφωνω ή συμφωνω με το σκεπτικο του,να δωσω λιγη τροφη για σκεψη στον High Fidelity.(και σε ανταλλαγμα καποιος να μου στειλει κι εμενα PM.
Αν η ομορφια π.χ η γυναικεια ηταν αντικειμενικη,τοτε θα υπηρχαν διαφορες διακριτες καταστασεις:Αντικειμενικα ομορφη,αντικειμενικα μη ομορφη(ή λιγοτερο ομορφη ή ασχημη κτλ).Το οποιο σημαινει οτι καθε γυναικα θα επρεπε να ανηκει αποκλειστικα σε μια απο τις παραπανω κατηγοριες.Εμπειρικα ομως κατι τετοιο δεν στεκει διοτι θα προυπεθετε μια μαζικη ταυτιση αποψεων περα απο καθε στατιστικη. -
ειχα διαβασει στο national geographic πως σε αναλογιες ( με μαθηματικη μελετη-πιθανον του πυθαγορα(???)) οι πιο ομορφες κοπελες σε αναλογια με ενα εθνος τις εχει μια φυλη στον μαυρικιο στον ινδικο ωκαιανο.
-
Στο δικό μου παράδειγμα δεν υπάρχουν αυθεντίες. Υπάρχει ομοιογενής όσο δύναται πληθυσμός, που απαντά μονολεκτικά: ΟΜΟΡΦΗ / ΑΣΧΗΜΗ.
Δεν ξεχωρίζουμε κάποιους πιο ικανούς να εκφέρουν άποψη. Όλοι είναι το ίδιο για να μπορέσει η άποψη να αποκτήσει την ζητούμενη 'αντικειμενικότητα'. Αλλιώς, θα βάζαμε ν' αποφασίζουν μερικές αυθεντίες για το ποιες είναι οι όμορφες και δεν θα τρέχαμε να ρωτήσουμε 6 δισεκατομμύρια!Ξέχνα τις διακριτές καταστάσεις, θα σε/μας μπλέξουν περισσότερο. Σκέψου απλώς ένα κατώφλι, κάτω από το οποίο είναι η ασχήμια και από πάνω η ομορφιά. Και μεταξύ των δύο καταστάσεων κάνεις την κατάταξη. Δεν υπάρχει δηλαδή το ολίγον έγγυος...
Εμπερικά, ΔΕΝ μπορείς να βγάλεις άποψη για το αποτέλεσμα ενός τέτοιου πειράματος και σίγουρα δεν μπορείς ν' αποκλείσεις κάποια αποτελέσματα. Εγώ θεωρώ πιθανότατο, πως αν θα μπορούσε να γίνει, θα μπορούσαν να βγουν πχ 5 πανέμορφοι άνθρωποι από κάθε φύλο και να έχουν ψηφιστεί απ' όλους ως τέτοιοι!
Απλώς, τελικά ούτε αυτό έχει σημασία, αφού ακόμη κι αν συνέβαινε το αποτέλεσμα αυτό, ούτε αυτό γίνεται δεκτό από κάποιους...
Ουσιαστικά, θέλουν έναν απαράβατο και ανέγγιχτο κανόνα, που να καθορίζει κατ' απόλυτο τρόπο την ομορφιά. Αλλά τέτοιο πράγμα δεν γίνεται να υπάρξει, γιατί δεν υπάρχει για τίποτε στην φύση ουσιαστικά!
Πάντα θα πρέπει να συντρέχουν κάποιες συνθήκες! Εδώ όλη η χημεία στο λύκειο, ήταν υπό Κ.Σ...
Έχεις πμ...
-
Moun@r@ αλλά πολύ πλαστικούρα ρε γμτ.
-
πήρε φωτιά το thread, όμορφα (αν και κουράστηκα με όλα τα τεράστια Posts).
.
.
.
Pm στον Chuckie δεν θα στείλετε?
Καλή η Monica, αλλά....παπούτσι από τον τόπο σου ( http://en.wikipedia.org/wiki/Sasha_Grey ) -
kouk τον mirage γιατί δεν τον κάνεις ban για τα άσεμνα pm πού στέλνει και έκανες εμένα για ένα αστείο που είπα στον mirage;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τα κριτηρια του skye δεν μπορω να τα ξερω,διοτι δεν διαβαζω αγγλικα,παρ'όλα αυτα,εαν προσπαθειτε να τα δειτε ως αληθη,πλαναστε
Ειναι το ίδιο αληθη,με τις προβλέψεις των αστρολόγων,που θα σου πούνε οτι εχεις πιθανοτητες 30% να γινεις πλουσιος.
η διαφορα ειναι οτι αυτα που κανω εγω copy paste τα λενε επιστημονες και οχι αστρολογοι...
Δεν μπορει να υπάρχει αντικειμενικότητα σε αυτο το θεμα,διότι κατ'αρχην ΔΕΝ υπάρχουνε ΙΔΙΑ ατομα που κρινουν με ιδιες παραμετρους.
Kαποιες παραμετροι ειναι στανταρ παντου γιατι δεν ειναι τυχαιες, οπως λχ οτι δεν θα επιλεξεις να συνουσιαστεις με μια γιαγια 98 ετων αντι να προτιμησεις τη σταρ ελλας ξερω'γω. αυτο λεμε. οτι ΚΑΠΟΙΑ κριτηρια στην επιλογη ερωτικου συντροφου ειναι ΣΤΑΝΤΑΡ γιατι συνεπαγονται αλλα πραγματα (υγεια κλπ). Ολοι προτιμουν να αφησουν απογονους υγιεις. Αυτα ισχυουν για ολα τα ζωα του ζωικου βασιλειου. Κανενα ειδος δεν γονιμοποιει με το ενα ποδι στον ταφο, υπαρχουν οι κανονες της φυσικης επιλογης και υπαρχουν και συγκεκριμενοι κανονες στην επιλογη συντροφου σε ολα τα ειδη (βλ εδω ). και μετα ρε πουστη λεμε για τους χριστιανοπληκτους που απορριπτουν τη θεωρια της εξελιξης, εδω την ψιλοαπορριπτουμε εμεις κ μας φαινεται 'αστρολογια'
-
Χαμος . Spartan , οταν εχεις αλλο ... επιχειρημα, μην το λες δημοσια ρε συ.
στελνε to μονο στον egobrain
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τα κριτηρια του skye δεν μπορω να τα ξερω,διοτι δεν διαβαζω αγγλικα,παρ'όλα αυτα,εαν προσπαθειτε να τα δειτε ως αληθη,πλαναστε
Το οτι δεν μπορω να τα μελετησω διεξοδικα,δεν σημαινει και οτι δεν καταλαβα το γενικο τους νόημα.Βλέπω οτι δινει αριθμητικες τιμες (μαλλον) σε σωματικες αναλογίες.Στις τιμες αυτές που δινονται,απ'ότι φαινεται,υπάρχει περιθόριο σφαλματος.
Οταν κατι δινεται με περιθωριο σφαλματος,δεν ειναι ακριβες.Θα μπορούσες κι'εσυ να βγαλεις παρόμοια συμπερασματα,εστω και με μεγαλύτερο περιθωριο σφαλματοςΕιναι το ίδιο αληθη,με τις προβλέψεις των αστρολόγων,που θα σου πούνε οτι εχεις πιθανοτητες 30% να γινεις πλουσιος.
η διαφορα ειναι οτι αυτα που κανω εγω copy paste τα λενε επιστημονες και οχι αστρολογοι...
Οι οποίοι αυτοι επιστημονες,εχουνε καταλήξει ρητα σε εναν αντικειμενικο ορισμο της ομορφιάς;
Αν ναι,εσενα,σαν ανεξαρτητο ατομο,σε καλύπτει;Δεν μπορει να υπάρχει αντικειμενικότητα σε αυτο το θεμα,διότι κατ'αρχην ΔΕΝ υπάρχουνε ΙΔΙΑ ατομα που κρινουν με ιδιες παραμετρους.
Kαποιες παραμετροι ειναι στανταρ παντου γιατι δεν ειναι τυχαιες, οπως λχ οτι δεν θα επιλεξεις να συνουσιαστεις με μια γιαγια 98 ετων αντι να προτιμησεις τη σταρ ελλας ξερω'γω. αυτο λεμε. οτι ΚΑΠΟΙΑ κριτηρια στην επιλογη ερωτικου συντροφου ειναι ΣΤΑΝΤΑΡ γιατι συνεπαγονται αλλα πραγματα (υγεια κλπ). Ολοι προτιμουν να αφησουν απογονους υγιεις. Αυτα ισχυουν για ολα τα ζωα του ζωικου βασιλειου. Κανενα ειδος δεν γονιμοποιει με το ενα ποδι στον ταφο, υπαρχουν οι κανονες της φυσικης επιλογης και υπαρχουν και συγκεκριμενοι κανονες στην επιλογη συντροφου σε ολα τα ειδη (βλ εδω ). και μετα ρε πουστη λεμε για τους χριστιανοπληκτους που απορριπτουν τη θεωρια της εξελιξης, εδω την ψιλοαπορριπτουμε εμεις κ μας φαινεται 'αστρολογια'
Το οτι η αναπαραγωγη στοχευει σε υγιεις απογόνους,το ξερει κι'η κουτση Μαρια.
Το οτι,η εμφανιση των θηλυκών ατομων,'μετραει' στο να επιδειξει τη σωματικη τους υγεια (και αρα την αναπαραγωγικη τους ικανοτητα-σχεδον παραπλανητικα ) επίσεις
Αυτο όμως ειναι εξω απο το νοημα της συζητησης της αντικειμενικοτητας της ομορφιας,και αυτο διότι,παρ'ότι το ανθρωπινο ειδος κρατησε τη συνηθεια της εξευρεσης όμορφων γυναικων για αναπαραγωγη απο την εποχη που ηταν πίθηκοειδες,τα κριτηρια της ομορφιας τους εχουνε αλλαξει.
Και,αν θες τη γνωμη μου,μαλλον θα ξανααλλαξουνε και στο μελλον,αφηνοντας πίσω τα 'αντικειμενικα' κριτηρια που μας παρεθεσες.
Αυτο,οσων αφορα τη γενικη κατευθυνση που πιθανοτατα θα θελησαν οι παραπάνω επιστημονες να μας δειξουν.Σε ατομικο επίπεδο όμως,η γενικη κατευθυνση χανει καθε νοημα.Νομιζω οτι αυτο δε χωραει καμμια αμφιβολία.Ακομα και αν ο επιστημονας αποφανθει τελεσιδικα και σου πει οτι,η αντικειμενικα ομορφη γυναικα ειναι αυτη που εχει τα 'ταδε' χαρακτηριστικα,πώς θα σε αντιμετωπίσει,εσενα που η δικη σου 'τελεια' γυναικα εχει πολύ διαφορετικα;Εαν εσυ γουσταρεις μελαχροινες με πεταχτο κωλαρακι και κοντο μαλλι,θα συμφωνησεις μαζι του που ισως να σου πει οτι θα΄πρεπε να εχει ξανθο μακρυ μαλλι,μεγαλα 'μεμε' και οχι κωλαρακι;
Εισαι ο 'μεσος ανθρωπος' που τρωει πίτσα με αγγουρια και κανει 2,8 παιδια,επειδη ετσι μετρησε η επιστημη;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το οτι δεν μπορω να τα μελετησω διεξοδικα,δεν σημαινει και οτι δεν καταλαβα το γενικο τους νόημα.
Mε δουλευεις; εγραψες 'τι σκατα λεει ο skye δεν μπορω να ξερω' κ τωρα μου λες οτι καταλαβες το γενικο νοημα; Ουτε καν εχεις διαβασει τη συζητηση -οποτε κατα πασα πιθανοτητα εχεις καταλαβει λαθος αυτα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι λεω- απ'την αρχη ffs γιατι 'βαριεσαι'
Συγγνωμη αλλα αρνουμαι πραγματικα να συζητησω, αρνουμαι και να διαβασω παρακατω τι γραφεις στην απαντηση σου. Ειναι τουλαχιστον αγενες να εχεις την απαιτηση να συζητησω μαζι σου σοβαρα υπο αυτους τους ορους, δεν θεωρω τον χρονο σου πολυτιμοτερο απ'τον δικο μου. 'Κανω κ γω το ιδιο', οπως ειπε και ο Φουσεκης. Δε χρειαζεται να διαβασω τι λες, αλλα λαθος θα κανεις.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Moun@r@ αλλά πολύ πλαστικούρα ρε γμτ.Αρα τι ειναι αντικειμενικά?
-
Εμένα προσωπικά με άφησε αδιάφορο.
-
ban στον mirage
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
ban στον mirageΔεν εχεις λαβει πμ ακομα ε;
-
ban στον mirageMας έχεις σκοτίσει τον έρωτα
-
Στέλνει άσεμνα πμ και εγώ έφαγα ban γιατί του έστειλα ενα πμ για να του κάνω αστείο...
-
Σου ζήτησε κανένας να του στείλεις πμ?
Τέλος το ΟΤ από μένα, προτιμώ να διαβάζω τα παιδιά για γκόμενες -
Tώρα πας γυρεύοντας....
-
Στέλνει άσεμνα πμ και εγώ έφαγα ban γιατί του έστειλα ενα πμ για να του κάνω αστείο...Στείλε ξανά πμ να δεις τι θα σου (ξανα)ρίξει.
-
ρε γμτ η chzlp που ειναι? θα ηταν φοβερο πατρινος και γιωργος φοκους μαζι με την chzlp
Να παντρευτείς, να συζείς ή να είσαι εργένης?