-
Γειά σας παιδιά.
Επειδή σύντομα θα μετακομίσω Αθήνα, θα χρειαστώ ένα δεύτερο μικρό diesel αυτοκίνητο. Έχω καταλήξει σε Clio ή Yaris 3τίας, αλλά με βλέπω προς το Clio γιατί μου αρέσει πιο πολύ. Σήμερα οδήγησα για αρκετή ώρα το Clio του πατέρα μιας φίλης και έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Όταν τον ρώτησα αν είναι το μοντέλο με τα 75 ή τα 90hp, μου απάντησε ότι είναι το 75άρι τσιπαρισμένο. Η ερώτησή μου είναι, αξίζει να πάρω το 75άρι, που σίγουρα θα το βρω πιο φθηνά, και να το τσιπάρω ή να μην το διακινδυνεύσω? -
Στα μεταχειρισμένα είναι πολύ μικρή η οικονομική διαφορά 75 με 90, λιγότερη από το να πάρεις 75 και να το τσιπάρεις.
Άρα θα πρότεινα απευθείας 90αρι.Αφού πας για μεταχειρισμένο diesel να προτιμήσεις ελληνικό και όχι κάποιο εισαγωγής που κατά 95% θα έχει γυρισμένο κοντερ μια 100αρα χιλιάδες km.
-
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση @samatistas. Εννοείται Ελληνικό
-
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Clio Sport Tourer και Clio RS εκτελεί η εταιρεία ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ ΑΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της Renault στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.
Η ανάκληση αφορά σε 402 οχήματα. Οι αριθμοί πλαισίου των εμπλεκομένων οχημάτων είναι συγκεκριμένοι και περιλαμβάνονται εντός των παρακάτω διαστημάτων:
VF17R040H50323631- VF17R040H51561589
VF17R0G0H50539413 – VF17R0G0H52789446
VF17R5A0H50759946 – VF17R5A0H53050463
VF17RBF0A54047316 – VF17RBF0A58054486
VF17RBJ0D55520816 – VF17RBJ0D58385905
VF17RFL0H49034549 – VF17RFL0H53139504
VF17RKJ0A54117229 – VF17RKJ0A57693004
VF17RSN0A54047482 – VF17RSN0A58511498
VF17RTL0E51243550 – VF17RTL0E51804301
συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών πλαισίου VF17RB20A57459907 και VF15RA63D57028407.
Στα επηρεαζόμενα οχήματα, σε περίπτωση βίαιης επιβράδυνσης (τύπου μετωπικής σύγκρουσης) και με βαριά αντικείμενα τοποθετημένα στον χώρο αποσκευών, υπάρχει πιθανότητα ανεπαρκούς συγκράτησης της πλάτης του πίσω καθίσματος ή ακόμη και διείσδυσης των αποσκευών στο εμπρόσθιο μέρος της καμπίνας.
Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης ονομαστικής επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν σε οποιοδήποτε Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Renault επιθυμούν, ώστε να τοποθετηθεί ένα ενισχυτικό έλασμα στην κεντρική άρθρωση της πλάτης του πίσω καθίσματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα After Sales της εταιρείας ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ ΑΕ στον αριθμό 210 5706860.
Στάλθηκε από το F3311 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα παιδιά. Σήμερα παραλαμβάνω το Clio (1.5 dci, ελληνικό, 4τίας) και σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο που το πήγα την προηγούμενη εβδομάδα για έλεγχο, μου πρότειναν για καύσιμο diesel ΕΚΟ απλό. Από την μέχρι σήμερα εμπειρία σας, έχετε να προτείνετε άλλο?
-
Ο χρήστης panick έγραψε:
Καλημέρα παιδιά. Σήμερα παραλαμβάνω το Clio (1.5 dci, ελληνικό, 4τίας) και σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο που το πήγα την προηγούμενη εβδομάδα για έλεγχο, μου πρότειναν για καύσιμο diesel ΕΚΟ απλό. Από την μέχρι σήμερα εμπειρία σας, έχετε να προτείνετε άλλο?Προσωπικά χρησιμοποιώ αποκλειστικά avio με το οποίο έχω δει και την καλύτερη αυτονομία μέχρι στιγμής.
Πολύ καλά λόγια μου μεταφέρουν και για το BP, το οποίο πριν καιρό που το τσέκαρα ήταν ακριβότερο (πρόσφατα δεν το έχω τσεκάρει)
Ίσως ακόμη πιο σημαντικό είναι να βρεις αξιόπιστο πρατήριο... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ίσως ακόμη πιο σημαντικό είναι να βρεις αξιόπιστο πρατήριο...
Τσέκαρε τα ιδιόκτητα κάθε φίρμας στις ιστοσελίδες τους. Αν είναι αξιόπιστο το πρατήριο μικρή διαφορά σου κάνει οτιδήποτε άλλο.
-
Καλημέρα σας παίδες! ειμαι καινουργιος κατοχος του clio 1.5 diesel 90hp , expression, grey titanium , με 16αρες ζαντες. Το αυτοκινητο το εχω μια βδομαδα .Παρατηρω αρκετα υψηλή καταναλωση, 5,7/100χλμ, με κινηση σε εθνικους δρομους κυριως και με πολυ ηρεμη οδηγηση , μεχρι 115 χλμ/ωρα. Ειναι λογω του στρωσιματος του κινητηρα ?? Παρατηρησε κανεις αλλος κατι παρομοιο ??
-
Ποσα χλμ εχεις κανει? Σαφως και οσο κανεις χλμ θα πεφτει η καταναλωση. Ειναι πολυ νωρις ακομα για ασφαλη συμπερασματα...
-
@The_Emperor και @samatistas ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Συμφωνώ και εγώ για το αξιόπιστο πρατήριο. Ξεκίνησα με Avio και βλέπουμε.
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Ποσα χλμ εχεις κανει? Σαφως και οσο κανεις χλμ θα πεφτει η καταναλωση. Ειναι πολυ νωρις ακομα για ασφαλη συμπερασματα...500 χλμ μόνο!
-
υψηλη καταναλωση τα 5,7...???
ρε που παμε ρε...???
-
Ο χρήστης panos1992 έγραψε:
Ποσα χλμ εχεις κανει? Σαφως και οσο κανεις χλμ θα πεφτει η καταναλωση. Ειναι πολυ νωρις ακομα για ασφαλη συμπερασματα...
500 χλμ μόνο!
Δεν έχουν στρώσει οι μέσοι όροι... μετά τα 1.000-1.500 θα είσαι κοντά στην πραγματική σου!
-
Το 1.5 DCi 90 hp διαθέσιμο πλέον και σε βασική έκδοση authentic με τιμή 14.700:
http://renaultnews.gr/ελ�%B ... authentic/
-
Καλησπέρα σε όλους.
Με αφορμή ότι σήμερα κλείνουν 5 χρονάκια από την αγορά του αυτοκινήτου (Diesel 90hp Dynamique) είπα να γράψω μερικά πραγματάκια:
- Χιλίόμετρα: ~115.000
- Μέση κατανάλωση 5ετίας: ~5lt/100χλμ
- Ετήσιο κόστος καυσίμου (μέσος όρος αφού οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανεβοκατέβει αρκετές φορές): ~1.200€
- Ετήσιο κόστος συνολικά (με service, ασφάλεια μικτή και ψιλοζημίτσες) : ~2.000 - 2.200€
- Αλλαγή ελαστικών (τον Νοέμβριο έβαλα το τρίτο σετ): 195/55/16 (Michelin και Goodyear, κόστος περί τα 400€
Σοβαρές ζημιές δεν μου έχει βγάλει και κάποια θεματάκια που προέκυψαν (αλλαγή ζανφόρ και ελλατωματικός καθρέπτης οδηγού) μου τα πέρασαν στην εγγύηση. Το μόνο συγκριτικά με άλλα αυτοκίνητα, που είχα και έχω, το οποίο αλλάζω τακτικότερα είναι τακάκια και έχω αλλάξει και μία φορά δισκόπλακες γύρω στις 60.000 χλμ. Προφανώς η Renault χρησιμοποιεί σε όλα τα Clio τα ίδια φρένα και λόγω μεγαλύτερου βάρους στο diesel φθείρονται γρηγορότερα. Η επόμενη αλλαγή πάντως θα είναι σε φρενά και όχι στη Renault.
Άλλα αρνητικά:- Αεροδυναμικοί θόρυβοι
- Κάποιοι τριγμοί από ταμπλό και πόρτες (τα οποία όποτε θυμήθηκα να αναφέρω στα σέρβις, μου τα έφτιαξαν..)
- Το γνωστό θεματάκι με το ξεφλούδισμα στο δέρμα του μοχλού ταχυτήτων (αν αφήνεις συχνά το χεράκι σου επάνω) και λιγότερο στο τιμόνι.
- Χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών
Προσωπικά πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο και από πλευράς οδηγικής συμπεριφοράς, τραβήγματος και κατανάλωσης (μιας και το διάβασα παραπάνω, πλέον βάζω V-POWER τις Πέμπτες που την έχουν προσφορά).
Τέλος σε ότι αφορά την κατανάλωση προφανώς στην Εθνική με πάνω από 130χλμ ή φορτωμένος (προσωπικά ρυμουλκώ και ένα τρέιλερ που και που) η κατανάλωση ανεβαίνει σημαντικά, αλλά σε εμένα ποτέ πάνω από 7-7,5lt/100χλμ.
Ελπίζω να μην σας κούρασα.
-
Ειμαι κι εγω κατοχος ενος renault clio 1.2 16v 75 βενζινοκινητηρα.Το εχω εναμιση χρονο και εχω κανει 35.000 χλμ.Μεχρι στιγμης του εχω κανει μονο ενα σερβις.Το δευτερο ειναι για τον επομενο Ιουνιο-Ιουλιο οταν φθασω τα 40.000 χλμ.
Μενω Αυστρια και κανω πολλα χλμ κατεβαινοντας Ιταλια και σε αλλες γειτονικες χωρες.Κανενα προβλημα με τα κρυα και οδηγημα σε χιονι και παγωμενους δρομους.Ουτε καν προβλημα μπαταριας δεν μου εχει προκυψει,οπου πολλες φορες αναβω τον κινητηρα με -10 εως -15 βαθμους κελσιου.
Ειναι γεγονος οτι σε μεγαλες ταχυτητες καταναλωνει πολυ βενζινη,δηλαδη απο 130 και πανω,ενω μεχρι 120 οχι τοσο.
Ενα προβλημα με το GPS εχω τους τελευταιους μηνες,οχι σημαντικο.Κατα διαστηματα και ενω βαζω μπροστα τον κινητηρα,μου επανερχεται το GPS στις εργοστασιακες ρυθμισεις,με αποτελεσμα να χανονται οι αποθηκευμενες διευθυνσεις,και να πρεπει παλι να κανω τις αλλαγες που θελω στα option.Αυτο μου παρουσιαστηκε τους τελευταιους 6 μηνες και συμβαινει περιπου μια φορα καθε ενα-δυο μηνες οταν βαζω μπροστα τον κινητηρα,με αποτελεσμα να μην τολμαω πλεον να ξαναγραψω διευθηνση στην μνημη γιατι θα μου ξανασβηστει αργοτερα.
Υποψιαζομαι χωρις να εχω γνωσεις,οτι ισως ειναι θεμα μπαταριας.Ομως η μπαταρια δεν μου κανει προβλημα.
Προσφατα με κατι αγρια κρυα,οπου εβαζα μπροστα ακομα και σε μειον 17 βαθμους κελσιου,η μπαταρια δουλευε χωρις προβλημα.Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει? -
Χωρίς να βάζω χέρι στη φωτιά, μάλλον ο χαμηλ. μπαταρ. θα σε πάρει τηλέφωνο σύντομα
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Θα ηθελα κατοχους Κλιο 4 να μου πουν δυο λογια για το αυτοκινητο τους-αν θελουν φυσικα.Εχω φιλους με Κλιο αλλα ολοι εχουν το προηγουμενο.Κυριως με ενδιαφερει αν εχει παρουσιαστει προβλημα στα ηλεκτρικα η στις καρτες.Επισης θυμαμαι οτι στα προ-facelift αυτοκινητα ειχε παρουσιαστει ενα θεματακι στα φρενα,οτι δηλαδη τα τακακια φαγωνονταν πολυ γρηγορα με αποτελεσμα σε μερικες περιπτωσεις να αλλαζουν και δισκοπλακες.Αυτο εχει εξαληφθει στο facelift;Κατα πασα πιθανοτητα εαν καταληξω στο Κλιο θσ κινηθω για την expression στον 1.2 των 75 ιππων.
-
Ηλεκτρικά κάρτες είσαι ΟΚ.
Φθορά στα τακάκια έχει βελτιωθεί. Δεν υπάρχει το ζήτημα που είχαν τα πρώτα προ fl. Αλλά σίγουρα η διάρκειά τους σε φθορά δεν είναι το φόρτε τους.
-
Ευχαριστω.Αλλωστε νομιζω οτι η φθορα στα φρενα ειναι και το πως οδηγει ο καθενας μας το στυλ οδηγησης του καθενος.
Renault Clio IV