-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
ναι αυτο συμβαινει. και μενα ξεκινησε μονο του τον κινητηρα σε φαναρι οταν χαμηλωσα τη θερμοκρασια αρκετα και πηρε μπροστα το ac. Εαν ειναι αναμενο το κοκκινο λαμπακι στο κουμπι που γραφει ac off τοτε αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως οσο κ να χαμηλωσεις τη θερμοκρασια δε θα ανοιξει ac και θα φερνει μονο αερα απ εξω χωρις να το ζεσταινει.
το λαμπάκι του stop / start σου ανάβει πάντα?
Ποιο λαμπακι λες δεν καταλαβα. εχει ενα κοκκινο λαμπακι στον διακοπτη του στοπ σταρτ. αν λες αυτο ειναι αναμενο οταν ειναι κ ενεργοποιημενο το συστημα. αν λες το πρασσινο σηματακι στο καντραν με το σημα Α κυκλομενο τοτε αυτο αναβοσβηνει οταν ειμαι σταματημενος με πατημενο συμπλεκτη και λεει ουσιαστικα πως μπορει να σβησει τον κινητηρα αν αφησω συμπλεκτη
Καλημέρα
Για το πράσινο σηματάκι στο καντραν λεω. Το κόκκινο πάνω στον διακόπτη του stop/start δεν το έχω προσέξει ποτέ.
Το πράσινο στο καντραν μου έχει τύχει 2 φορές να μην ανάψει ενώ ενεργοποιήθηκε το stop start και έσβησε ο κινητήρας. Και στις 2 περιπτώσεις ο κινητήρας ξεκίνησε κανονικά με τον συμπλέκτη. -
Δε παιδιά τώρα το θυμήθηκα... έλεγχο θερμοκρασίας του κινητήρα από που το βλέπουμε ;; μόνο το μπλε δωράκι όταν είναι κρύος έχω δει. ..
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
Ο χρήστης lambrosn έγραψε:
Δε παιδιά τώρα το θυμήθηκα... έλεγχο θερμοκρασίας του κινητήρα από που το βλέπουμε ;; μόνο το μπλε δωράκι όταν είναι κρύος έχω δει. ..Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Στα γαλλικά δύσκολα θα βρεις δείκτη θερμοκρασίας. Αν ανέβει θα ανάψει warning.
Το ιδιο ειναι και σε peugeot - citroen. -
Nope...
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nope...Sent from my Note 3 using smoke signals.
Αυτό δεν το είχα δει, αν και το έχω οδηγήσει test drive.
Σε c2 που ειχα πριν δεν είχε δείκτη θερμοκρασίας -
H Citroen όντως φαίνεται να τους ξεχνάει: C3, C4 δεν έχουν, DS3 και C5 έχει.
Η Peugeot προς το παρόν αντιστέκεται. -
Γιατί αγαπητέ τα Citroen είναι πιο αξιόπιστα
-
A ναι, σωστά Με εξαίρεση τα 2 τελευταία που είναι μπουρδέλα ε;
-
+1
Όπως έμαθα πρόσφατα, αν δεν το βάζει ο κατασκευαστής σημαίνει ότι το αμάξι δεν υπερθερμαίνεται ποτέ.
-
Ο χρήστης Firestarter26 έγραψε:
εμενα παντως 2 φορες σε φαναρι σταματημενος κ αφου εσβησε ο κινητηρας μονος του με το start stop πατωντας το συμπλεκτη μεσα για να ξεκινησω δεν πηρε μπροστα το μοτερ. παταγα ξαναπαταγα τιποτα. τελικα πατωντας το κουμπι emgine start πηρε μπροστα εχοντας αργησει τοσο ωστε να χασω το φαναρι κ να κορναρουν οι απο πισω μιας κ ημουν 1ος κ στην αλλη περιπτωση μου εκοψε κ πατησα κατευθειαν το engine start και απλα εχασα μερικα δεφτερολεπτα.
Same here....
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Σε εμένα λειτουργεί κανονικά, αλλά κάποιες φορές δεν ανάβει το πράσινο λαμπάκι Α όταν σβήνει ο κινητήρας.
Κι εμένα μου παρουσίασε πρόβλημα το 'Stop & Start'. Δύο φορές..
Την πρώτη φορά, το κουμπί 'Stop & Start' δεν ανταποκρινόταν και δεν έσβηνε το αμάξι σε στάση. Εμφανίστηκαν τα μηνύματα 'Check Stop and Start', 'Check Hill start assistance' και 'Check vehicle'. Να σημειώσω ότι την προηγούμενη μέρα, το πράσινο λαμπάκι Α αναβόσβηνε, όταν το αμάξι έσβηνε σε στάση. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν προειδοποίηση..
Το πήγα αμέσως στο συνεργείο, το άφησαν κανένα 15' σβηστό και μετά όλα λειτουργούσαν κανονικά..Τη δεύτερη φορά, το αμάξι ήταν σβηστό και πήγα να το βάλω μπρος. Ακούστηκε ένας προειδοποιητικός ήχος, άναψαν σχεδόν όλα τα λαμπάκια που αφορούν διάφορες βλάβες και εμφανίστηκαν τα μηνύματα 'Check Esc', 'Check Stop and Start', 'Check Hill start assistance' και 'Check vehicle'. Το αμάξι ούτε έπαιρνε μπρος, ούτε έσβηναν τα λαμπάκια πατώντας το κουμπί εκκίνησης. Έσβησαν μόνα τους μερικα λεπτά μετά. Πήρε μπρος αφού το άφησα για μισή ώρα περίπου.
Στο συνεργείο μου είπαν ότι δεν έβγαλε βλάβη όταν το έβαλαν στον υπολογιστή και ότι πιθανόν οφείλεται σε μπλοκάρισμα του συστήματος 'Stop & Start'. Δεν έκαναν κάτι άλλο, ειδοποίησαν τα κεντρικά και θα αναμένουν μήπως βγάλει κάποια ανακοίνωση η Ρενω!! Αν μου το ξαναπαρουσιάσει, τότε θα αρχίσουν να το ψάχνουν αναλυτικά...Απ' ότι φαίνεται κάτι δεν πάει καλά με αυτό το σύστημα!! Και λογικά κάτι θα πρέπει να στείλει η Ρενώ!
Εγώ πάντως το απενεργοποιώ πλέον το σύστημα μόλις βάζω το αμάξι μπροστά.
Προς το παρόν δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι.. Θα δούμε.. -
Τελικά συνεχίζουν τα προβλήματα με τα ηλεκτρικά των Renault. Καλα, τόσο δύσκολο ειναι να βγάλει τη ρετσινιά απο πάνω της η renault σε ενα καινούριο μοντέλο?
-
Δεν ζητάτε να σας ελέγξουν την μπαταρία υπό φορτίο;
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Τελικά συνεχίζουν τα προβλήματα με τα ηλεκτρικά των Renault. Καλα, τόσο δύσκολο ειναι να βγάλει τη ρετσινιά απο πάνω της η renault σε ενα καινούριο μοντέλο?Γενίκευση. Ειδικά τα S&S τρώνε αρκετά κολλήματα. Και φίλη με Fiesta Ecoboost έχεις ακριβώς τα ίδια με τις παραπάνω περιγραφές. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο συνδυασμός ενεργειών όταν πάει να σβήσει ή να ανάψει γενικότερα σα σύστημα μπορεί να το κολλάει. Πράγματα του διαβόλου τα ηλεκτρονικά. Χαχα!
-
Επειδή υποψιάζομαι ότι κάτι γίνεται με την εγκατάσταση του συναγερμού, σε όσους έχει βγάλει θέματα το stop start είχατε συναγερμο και αν ναι, after market εδώ τοποθετημένο ή εργοστασιακό;
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Τελικά συνεχίζουν τα προβλήματα με τα ηλεκτρικά των Renault. Καλα, τόσο δύσκολο ειναι να βγάλει τη ρετσινιά απο πάνω της η renault σε ενα καινούριο μοντέλο?
Γενίκευση. Ειδικά τα S&S τρώνε αρκετά κολλήματα. Και φίλη με Fiesta Ecoboost έχεις ακριβώς τα ίδια με τις παραπάνω περιγραφές. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο συνδυασμός ενεργειών όταν πάει να σβήσει ή να ανάψει γενικότερα σα σύστημα μπορεί να το κολλάει. Πράγματα του διαβόλου τα ηλεκτρονικά. Χαχα!
Σε audi a3 πάντως κανένα ζήτημα σε γνωστό μου. Βέβαια άλλη τιμή το ένα αυτοκίνητο και άλλη το άλλο.
-
Ο χρήστης Firestarter26 έγραψε:
Επειδή υποψιάζομαι ότι κάτι γίνεται με την εγκατάσταση του συναγερμού, σε όσους έχει βγάλει θέματα το stop start είχατε συναγερμο και αν ναι, after market εδώ τοποθετημένο ή εργοστασιακό;Λες; Για το στατιστικό της υπόθεσης φίλος με clio iv δεν έβαλε καθόλου συναγερμό και δεν του έχει βγάλει κανένα κόλλημα το S&S και τον έχω προειδοποιήσει να το προσέχει γιατί υπάρχουν τέτοιες αναφορές εδώ πέρα.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Επειδή υποψιάζομαι ότι κάτι γίνεται με την εγκατάσταση του συναγερμού, σε όσους έχει βγάλει θέματα το stop start είχατε συναγερμο και αν ναι, after market εδώ τοποθετημένο ή εργοστασιακό;
Λες; Για το στατιστικό της υπόθεσης φίλος με clio iv δεν έβαλε καθόλου συναγερμό και δεν του έχει βγάλει κανένα κόλλημα το S&S και τον έχω προειδοποιήσει να το προσέχει γιατί υπάρχουν τέτοιες αναφορές εδώ πέρα.
Και μου το έλεγε ο πωλητής, μην το βάζεις, αλλά εγω το απαίτησα και ως δώρο.... Να δούμε σε όσους βγάζει αν έχουν ή όχι.
-
Εγώ δεν έχω βάλει συναγερμο, όμως έχω βάλει μη εργοστασιακούς αισθητήρες στάθμευσης.
Μου πέρασε κι εμένα απο το μυαλό, ότι μπορεί να υπάρχει θέμα λόγω αυτών..
Δεν θα επρεπε να το σκεφτούν και στο συνεργείο όμως; -
Ο χρήστης kasmar έγραψε:
Εγώ δεν έχω βάλει συναγερμο, όμως έχω βάλει μη εργοστασιακούς αισθητήρες στάθμευσης.
Μου πέρασε κι εμένα απο το μυαλό, ότι μπορεί να υπάρχει θέμα λόγω αυτών..
Δεν θα επρεπε να το σκεφτούν και στο συνεργείο όμως;Εγω εχω και από τα δύο.
Περιμένες να το σκεφτούν... μάλλον όχι. -
και εγω ειμαι χωρις συναγιαρμο αλλα με αισθητηρες παρκαρισματος απο αντιπροσωπια.
Δεν ειχα τα προβληματα που αναφερθηκαν παραπανω οπως να μην παιρνει μπροστα για μιση ωρα η να μην σβηνουν τα λαμπακια κ να δειχνει μυνηματα check esp hill start κτλπ...
Τουλαχιστον προς το παρονΑπλως αυτο που μου συνεβη ειναι το να μην παρει μπροστα πατωντας τον συμπλεκτη κ χρειαστηκε να πατησω το κουμπι engine start. Το χρησιμοποιω αρκετα το συστημα start stop παντως αλλα υποψιν το εχω μονο δυο βδομαδες το αμαξι
Renault Clio IV