-
Υπάρχει σχετική ιστοσελίδα, που έχει αναφερθεί σε προηγούμενες σελίδες 2 φορές.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πλεον εχουμε φτασει σε πολυ καλο σημειο, και τα μικρα αυτοκινητα δεν ειναι αποτομα, δυσκολοδηγητα και σκοτωστρες οπως τα παλια..
Εδώ και 15 χρόνια ισχύει αυτό.
Nαι ο,τι πεις... βλεπε c2...
Δε σου λεω για 106 κλπ... -
Ο χρήστης lambrosn έγραψε:
Παιδιά έχω ήδη 600 χλμ με το Clio 1.5 dci 90 ... Και συνεχίζω το στρωσιμο μέχρι 2000 χλμ μετά σταδιακά ανέβασμα.Εχω παρατήρηση ότι μιας και δεν ανεβαίνω πάνω από 2000 στροφές δεν μου έχει εμφανίσει ποτέ το δείκτη ποτέ να ανέβασω και ποτέ να κατεβασω ταχύτητα... Και έχω την dynamic έκδοση αν είναι αυτό θέμα έκδοσης. Το τεστ drive που είχα πάρει το έδειχνε και δεν ήταν η dynamic. Μήπως επειδή το πάω ήπια δεν χρειάζεται να μου υποδείξει τίποτα;;;
Αν δοκιμάσεις να ανέβεις πια πάνω από τις 2.200-2.500 θα σου βγάλει σίγουρα βελάκι για αλλαγή για τσέκαρε το,όπως επίσης βγάζει βελάκι για κατέβασμα όταν πχ έχεις 5η και έχεις μειώσει πολύ ταχύτητα,πχ 60-70χλμ/ώρα....αυτό που δεν μου ανάβει εμένα είναι η οριζόντια μπάρα χαμηλά στο καντράν όπου γράφει στο βιβλίο ότι είναι η μπάρα που υποδεικνύει τον τρόπο οδήγησης πχ πράσινο-οικονομικός,κίτρινο-πιο πολύ κατανάλωση κλπ όπως γράφει και στο βιβλιαράκι,βέβαια δεν διευκρινίζει σε ποιες εκδόσεις το κάνει αυτό και αν η 1.5 dci είναι μέσα σε αυτές......άλλο ένα που διαπίστωσα είναι:με σβηστό το αμάξι πατάμε κάποιο από τα δύο κουμπιά που έχει στο μοχλό του υαλοκαθαριστήρα (αυτά που αλλάζουμε τις ενδείξεις στον υπολογιστή ταξιδίου) και μας βγάζει ένα μύνημα service intervals αν κρατήσουμε τώρα το ένα από τα δύο κουμπιά πατημένο μας βγάζει πόση αυτονομία έχουμε με τα λάδια μας και πόσα χλμ μέχρι το επόμενο service,προφανώς είναι προρυθμισμένα από το εργοστάσιο και γράφουν 30.000 χλμ !!!!
-
Τα C2 και 106 είναι ΜΙΝΙ και όχι Supermini σαν το Clio!!!
Επίσης μια χαρά συμπεριφορά έχουν αυτά τα δύο, άψογη θα έλεγα!. Μάλλον είσαι νέος και δεν πρόλαβες πραγματικά επικίνδυνα αυτοκινητάκια... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Πλεον εχουμε φτασει σε πολυ καλο σημειο, και τα μικρα αυτοκινητα δεν ειναι αποτομα, δυσκολοδηγητα και σκοτωστρες οπως τα παλια..
Εδώ και 15 χρόνια ισχύει αυτό.
Nαι ο,τι πεις... βλεπε c2...
Δε σου λεω για 106 κλπ...Πλάκα κανείς τώρα ....
-
Επίσης μια χαρά συμπεριφορά έχουν αυτά τα δύο, άψογη θα έλεγα!. Μάλλον είσαι νέος και δεν πρόλαβες πραγματικά επικίνδυνα αυτοκινητάκια...Χαχαχααχ τι μου θυμησες....!!!!
OUNO Turbo πρωτης γενιας... που αν εκανες το λαθος και τουρμπιζες μεσα στην στροφη... απλα εφευγες ευθεια!!! Για να μην μιλησω ποσο αποτομα τουρμπιζε...
Πραγματικα τωρα δεν υπαρχει επικινδυνο αμαξι!!!
-
Και το Punto GT 1ης γενιάς μια από τα ίδια.
Βέβαια εγώ αναφερόμουν σε κάτι Χάρους Toyota Starlet που υπέστρεφαν στο παρκάρισμα... -
Ρ παιδια βοηθεια. Εκανα την αναβαθμιση σε 2.1.0 Ολο το μενου εγινε κανονικα ελληνικο ΕΚΤΟΣ απο τις φωνητικες οδηγιες για το gps. Προσπαθησα να κανω τη ρυθμιση κανονικα απο τις ρυθμισεις φωνης και δεν εχει ελληνικα.!εχω σαλταρει. προσπαθω να κανω downgrade αλλα δε γινεται οπως ειπατε και παραπανω. γενικα ειμαι σε αδιεξοδο.καμια βοηθεια;;;;
-
Επίσης μια χαρά συμπεριφορά έχουν αυτά τα δύο, άψογη θα έλεγα!. Μάλλον είσαι νέος και δεν πρόλαβες πραγματικά επικίνδυνα αυτοκινητάκια...Για τα τελευταια 15 χρονια μιλησες. Και το γενικευσες. Ετσι σου απαντησα αναλογως.
Οχι το c2 oυτε το 106 (ακομα περισσοτερο) δεν ειχαν αψογη συμπεριφορα. Μπορει να ηταν διαολεμενα γρηγορα, και να στριβανε εκπληκτικα αλλα απο θεμα συμπεριφορας αψογα δε τα λες, σορρυ κιολας. -
Ο χρήστης Gtakis έγραψε:
άλλο ένα που διαπίστωσα είναι:με σβηστό το αμάξι πατάμε κάποιο από τα δύο κουμπιά που έχει στο μοχλό του υαλοκαθαριστήρα (αυτά που αλλάζουμε τις ενδείξεις στον υπολογιστή ταξιδίου) και μας βγάζει ένα μύνημα service intervals αν κρατήσουμε τώρα το ένα από τα δύο κουμπιά πατημένο μας βγάζει πόση αυτονομία έχουμε με τα λάδια μας και πόσα χλμ μέχρι το επόμενο service,προφανώς είναι προρυθμισμένα από το εργοστάσιο και γράφουν 30.000 χλμ !!!!Αν δεν κάνω λάθος, μόλις μηδένησες το μετρητή του σέρβις. Αυτό κανονικά μηδενίζεται όταν έρθει η ώρα του στο συνεργείο. Αν δεν έχεις πολλά χλμ δεν πειράζει και τόσο πάντως...
-
μα το manual έγραφε ότι το κάνουμε αυτό για να δούμε πόσα μας έχον μείνει για το σέρβις όχι ότι μηδενίζει....
και για του λόγου το αληθές:
-
Οκ, κατάλαβα λάθος. Νόμιζα πως πάτησε και τα 2 πλήκτρα μαζί και το μηδένισες. Πάντως να είναι ένας απλός μετρητής αυτός ρυθμισμένος με βάση τα χλμ και δεν παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο. Σε μερικά αυτοκίνητα μάλιστα(όπως το δικό μου), μπορεί να είναι ρυθμισμένος λάθος και να σου ανάβει υπενθύμιση για σέρβις στα καλά καθούμενα, οπότε απλά το μηδενίζεις και ησυχάζεις...
-
Ο χρήστης Gtakis έγραψε:
Παιδιά έχω ήδη 600 χλμ με το Clio 1.5 dci 90 ... Και συνεχίζω το στρωσιμο μέχρι 2000 χλμ μετά σταδιακά ανέβασμα.
Εχω παρατήρηση ότι μιας και δεν ανεβαίνω πάνω από 2000 στροφές δεν μου έχει εμφανίσει ποτέ το δείκτη ποτέ να ανέβασω και ποτέ να κατεβασω ταχύτητα... Και έχω την dynamic έκδοση αν είναι αυτό θέμα έκδοσης. Το τεστ drive που είχα πάρει το έδειχνε και δεν ήταν η dynamic. Μήπως επειδή το πάω ήπια δεν χρειάζεται να μου υποδείξει τίποτα;;;
Αν δοκιμάσεις να ανέβεις πια πάνω από τις 2.200-2.500 θα σου βγάλει σίγουρα βελάκι για αλλαγή για τσέκαρε το,όπως επίσης βγάζει βελάκι για κατέβασμα όταν πχ έχεις 5η και έχεις μειώσει πολύ ταχύτητα,πχ 60-70χλμ/ώρα....αυτό που δεν μου ανάβει εμένα είναι η οριζόντια μπάρα χαμηλά στο καντράν όπου γράφει στο βιβλίο ότι είναι η μπάρα που υποδεικνύει τον τρόπο οδήγησης πχ πράσινο-οικονομικός,κίτρινο-πιο πολύ κατανάλωση κλπ όπως γράφει και στο βιβλιαράκι,βέβαια δεν διευκρινίζει σε ποιες εκδόσεις το κάνει αυτό και αν η 1.5 dci είναι μέσα σε αυτές......άλλο ένα που διαπίστωσα είναι:με σβηστό το αμάξι πατάμε κάποιο από τα δύο κουμπιά που έχει στο μοχλό του υαλοκαθαριστήρα (αυτά που αλλάζουμε τις ενδείξεις στον υπολογιστή ταξιδίου) και μας βγάζει ένα μύνημα service intervals αν κρατήσουμε τώρα το ένα από τα δύο κουμπιά πατημένο μας βγάζει πόση αυτονομία έχουμε με τα λάδια μας και πόσα χλμ μέχρι το επόμενο service,προφανώς είναι προρυθμισμένα από το εργοστάσιο και γράφουν 30.000 χλμ !!!!
Θα το δοκιμΑσω να φτάσω ψηλότερα αν και με 5 και με 60 χλμ και 5η δεν μου έδειξε να κατεβασω.
Οσον αφορά την μπάρα οδήγησης με τα χρώματα και εγώ που έχω την dynamic δεν μου το εμφανίζει...
-
Ο χρήστης Gtakis έγραψε:
Παιδιά έχω ήδη 600 χλμ με το Clio 1.5 dci 90 ... Και συνεχίζω το στρωσιμο μέχρι 2000 χλμ μετά σταδιακά ανέβασμα.
Εχω παρατήρηση ότι μιας και δεν ανεβαίνω πάνω από 2000 στροφές δεν μου έχει εμφανίσει ποτέ το δείκτη ποτέ να ανέβασω και ποτέ να κατεβασω ταχύτητα... Και έχω την dynamic έκδοση αν είναι αυτό θέμα έκδοσης. Το τεστ drive που είχα πάρει το έδειχνε και δεν ήταν η dynamic. Μήπως επειδή το πάω ήπια δεν χρειάζεται να μου υποδείξει τίποτα;;;
Εφτασα τις 3500 με 3ή δεν έβγαλε τίποτα. Ημουν με 45 με 5η δεν έβγαλε τίποτα. Οδό για την μπάρα και εμένα τίποτα...
-
Ο χρήστης panagiotisgousis έγραψε:
Ρ παιδια βοηθεια. Εκανα την αναβαθμιση σε 2.1.0 Ολο το μενου εγινε κανονικα ελληνικο ΕΚΤΟΣ απο τις φωνητικες οδηγιες για το gps. Προσπαθησα να κανω τη ρυθμιση κανονικα απο τις ρυθμισεις φωνης και δεν εχει ελληνικα.!εχω σαλταρει. προσπαθω να κανω downgrade αλλα δε γινεται οπως ειπατε και παραπανω. γενικα ειμαι σε αδιεξοδο.καμια βοηθεια;;;;Ελληνικά έχει σίγουρα και μάλιστα γυναικεία φωνή. Είναι στις ρυθμίσεις του navi
-
@Alexis 5 και @REALZEUS τα παραλέτε ρε παιδιά για τα FIAT. Εγώ 5GT είχα και αρκετά, από αυτά τα FIAT που αναφέρεται έχω οδηγήσει, αλλά δεν ήταν και τόσο άσχημα τα πράγματα όσο λέτε.
Όσο για το 5GT με το πανάρχαιο μοτεράκι είχε πολύ λιγότερη υστέρηση από ένα Golf GT και δεν υπερβάλω καθόλου.
Υπήρχαν επικίνδυνα αυτοκίνητα στην μικρή κατηγορία των Renault 5, Fiat uno μετέπειτα Clio και Punto και μάλιστα από αυτά που δήθεν ήταν θεϊκά (ελέω ειδικού τύπου).Edit
Και για να μην μασάω τα λόγια μου. Μιλάω για το δήθεν υπέροχο 106. Γέλαγε κάποτε πασίγνωστος δημοσιογράφος ειδικού τύπου όταν του είπα ότι θεωποιούν μια σκοτώστρα. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Επίσης μια χαρά συμπεριφορά έχουν αυτά τα δύο, άψογη θα έλεγα!. Μάλλον είσαι νέος και δεν πρόλαβες πραγματικά επικίνδυνα αυτοκινητάκια...Για τα τελευταια 15 χρονια μιλησες. Και το γενικευσες. Ετσι σου απαντησα αναλογως.
Οχι το c2 oυτε το 106 (ακομα περισσοτερο) δεν ειχαν αψογη συμπεριφορα. Μπορει να ηταν διαολεμενα γρηγορα, και να στριβανε εκπληκτικα αλλα απο θεμα συμπεριφορας αψογα δε τα λες, σορρυ κιολας.το c2 το έχω οδηγήσει περιστασιακά , αλλά το 106 το είχα σε 2 εκδόσεις και σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς ήταν εκπληκτικό...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το c2 το έχω οδηγήσει περιστασιακά , αλλά το 106 το είχα σε 2 εκδόσεις και σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς ήταν εκπληκτικό...
Δεν λεγεται οδηγικης συμπριφορας.
Οδικης συμπεριφορας ειναι το σωστο.
Τουλαχιστον να καταλαβαινες τι γραφεις. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
το c2 το έχω οδηγήσει περιστασιακά , αλλά το 106 το είχα σε 2 εκδόσεις και σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς ήταν εκπληκτικό...
Δεν λεγεται οδηγικης συμπριφορας.
υποδείξεις στους λαθρομετανάστες που έχεις ανασφάλιστους στο λαστιχαδικό σου...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ψιτ, αλλο αν στριβει σα παλαβο και ειναι καλοστημενο, και αλλο να μπορει να το οδηγησει η γιαγια σου που εχει αλτσχαιμερ, να κανει την μεγιστη μαλακια, και να μη σκοτωθει.
Για μας τους καυλογκαζους οδικη συμπεριφορα ειναι το 1ο, αλλα για τον πολυ κοσμο ειναι το 2ο.
Δηλαδη το αμαξι να ειναι ΕΥΚΟΛΟ, ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ, και γενικως να μην κανει ΤΙΠΟΤΑ.(Και) γι αυτο πουλαει τοσα χρονια το group vag.
Μη μου πεις τωρα οτι αν σου τυχαινε μαλακια με το 106, την εσωνες και με το ενα δαχτυλο...
Renault Clio IV