-
Στο media αυτό μπορείς να βάλεις εφαρμογές? Μπορείς να συνδέσεις στη usb stick 3g και να εχεις στην οθόνη πχ facebook και να κατεβάζεις διάφορα απο τη renault?
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Στο media αυτό μπορείς να βάλεις εφαρμογές? Μπορείς να συνδέσεις στη usb stick 3g και να εχεις στην οθόνη πχ facebook και να κατεβάζεις διάφορα απο τη renault?Αυτό γίνεται στο R-Link που θα έρθει σε λίγο καιρό.
-
Έβαλα την έκδοση 2.1.0 του media nav. Όλα φαίνονται καλά. Όμως οι φωνητικές οδηγίες παραμένουν στο gps παραμένουν στα αγγλικά. Έκανα κάτι λάθος;;;
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Στο media αυτό μπορείς να βάλεις εφαρμογές? Μπορείς να συνδέσεις στη usb stick 3g και να εχεις στην οθόνη πχ facebook και να κατεβάζεις διάφορα απο τη renault?
Αυτό γίνεται στο R-Link που θα έρθει σε λίγο καιρό.
αραγε εμεις οι κατοχοι του media nav να μπορουμε να το αλλαξουμε σε r-link ??γιατι απο οτι νομιζω ειναι 2 τελειως διαφορετικες συσκευες
-
Ο χρήστης panagiotisgousis έγραψε:
Έβαλα την έκδοση 2.1.0 του media nav. Όλα φαίνονται καλά. Όμως οι φωνητικές οδηγίες παραμένουν στο gps παραμένουν στα αγγλικά. Έκανα κάτι λάθος;;;ναι εχεις ελληνικη φωνη και μαλιστα γυναικεια...
ειναι στις επιλογες της πλοηγησης , μπες στην πλοηγηση και μετα επιλογες και μετα αν θυμαμαι ηχος και φωνη...
-
Ο χρήστης lambrosn έγραψε:
αραγε εμεις οι κατοχοι του media nav να μπορουμε να το αλλαξουμε σε r-link ??γιατι απο οτι νομιζω ειναι 2 τελειως διαφορετικες συσκευες
Κι εγώ νομίζω οτι ειναι extra το rlink.
-
Θεωρητικά, αν εξαιρέσεις τα επιπλέον κουμπιά, τη κάρτα SIM και την υποδοχή καρτών SD, μόνο το software αλλάζει, οπότε ίσως να γίνεται αλλά όχι από την αντιπροσωπεία. Αλλά και να γίνεται, το GPS που χρησιμοποιεί θέλει σύνδεση στο internet οπότε δε θα λειτουργεί. Γενικά και να γίνονται όλα τα παραπάνω, είναι ολόκληρη ιστορία
-
http://www.techradar.com/news/car-tech/renault-r-link-everything-you-need-to-know-1106131
Λέει πως θα έρχεται το αυτοκίνητο με έτοιμη κάρτα SIM(μόνο για μεταφορά δεδομένων λογικά), και δε θα χρεώνεται ο κάτοχος κάποιο κόστος για τα δεδομένα, αλλά θα προσπαθεί να βγάλει τα έξοδα για αυτό η Renault πουλώντας εφαρμογές. Είμαι περίεργος να δω πως θα το κάνουν στην Ελλάδα, και με ποια εταιρεία(λέει πως ισχύει μόνο για τη χώρα σου και δεν λειτουργεί με roaming). -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
http://www.techradar.com/news/car-tech/renault-r-link-everything-you-need-to-know-1106131
Λέει πως θα έρχεται το αυτοκίνητο με έτοιμη κάρτα SIM(μόνο για μεταφορά δεδομένων λογικά), και δε θα χρεώνεται ο κάτοχος κάποιο κόστος για τα δεδομένα, αλλά θα προσπαθεί να βγάλει τα έξοδα για αυτό η Renault πουλώντας εφαρμογές. Είμαι περίεργος να δω πως θα το κάνουν στην Ελλάδα, και με ποια εταιρεία(λέει πως ισχύει μόνο για τη χώρα σου και δεν λειτουργεί με roaming).Άλλαξαν πολλά από τον Οκτώβριο, δυστυχώς.
http://tinyurl.com/blduuuxΑς έρθει με το καλό και βλέπουμε...
-
Clio 4 dCi 90 dynamic (αστρωτο ~2600χλμ)
Διαδρομη: Ζωγραφου-Πανεπιστημιουπολη-Κατεχακη-Μεσογειων-Αγ,Παρασκευη-Μεσογειων-Παπαγου-Ζωγραφου.Ηταν στο κοκκινο χρωμα του λανσαρισματος, ακρως εντυπωσιακο και πανεμορφο. Αν το αγοραζα βεβαια δε θα το χρησιμοποιουσα. Εδω να σημειωσω οτι ειμαι κατοχος clio 3 1,2TCe 3d με 70.000 χλμ που παταει σε 205/45/16.
Αρχικα προσπαθησα να ψυχολογησω το εσωτερικο. Απο τις φωτο, ειχα μια αισθηση οτι ειναι πολύ funky/trendy/i-phone και δεν ξερω τι για τα γουστα μου. Μολις μπηκα μεσα περα απο την αρχικη εντυπωση, απλα το αγνοησα, πραγμα θετικο αφου δεν με ξενιζε ουτε με αποσπουσε, με μια ομορφη αισθηση γενικα χωρις να ξενιζει παρολη την τεραστια οθονη.
Τα υλικα στο ταμπλο στην οθονη και στις πορτες πολύ καλα, ειδικα για την κατηγορια τιμης, και δε βρηκα το λογο που το κραζουν.. Αντιθετα τα πλαστικα πανω απο το κεντρικο τουνελ στα οποια συμπεριλαμβανεται και το χειροφρενο, σσφως κατωτερης ποιοτητας και δεσιματος απο του δικου μου. Η γυαλιστερη οθονη ομορφη και δειχνει οτι δε θα ξεφτισει ποτε, η χειρολαβη στις πορτες με το γυαλιστερο πλαστικο πολυ καλη επισης, τα κουμπια για τα παραθυρα οπως επισης τα φλας και τα χειρηστηρια του τιμονιου, ολα με φοβερη αισθηση.
Αυτο που ειναι πραγματικα απιστευτα ομορφο και εκλεπτυσμενο ειναι τα οργανα, αλλα ειχα επικεντρωθει στην οδηγηση και δεν εχω να πω κατι παραπανω, αλλα συγχρονα στην καθημερινη συμβιωση ειναι ενα +.Θεση οδηγησης παρα πολύ καλη, γενικα η μερα με τη νυχτα σε σχεση με το παλιοτερο μοντελο και γενικα με τα παλιοτερα renault. Πολυ καλη πλευρικη στηριξη, χαμηλωνει πολύ το καθισμα, οπως και το τιμονι και τη θεση τη βρισκεις κυριολεκτικα σε 5 δευτερολεπτα και δεν ξαναασχολεισαι παραδοξως.
Ο λεβιες σε λιγο χαμηλοτερη θεση απο τον τελεια τοποθετημενο λεβιε του 3, το τιμονι ομως ερχεται σε απιστευτα βολικη θεση και θες να οδηγεις για ωρες χωρις σταση.Το κιβωτιο μηχανικο 5αρι και ο κινητηρας 1500 κυβικα diesel με 90ps και 220NM ροπης. Δεν ειχα ξαναοδηγησει συγχρονο diesel, βασικα γενικα δεν ειχα οδηγησει diesel περα απο ενα isuzu ιδιο με το opel campo των αρχων του '90 οποτε και ημουν αρνητικα προκατηλειμενος απο αυτα που διαβαζω και ακουω κυριως εδω μεσα και θα προτιμουσα να οδηγησω το 0,9TCe, παρ'ολα αυτα καταλαβα αμεσως ποσο λαθος ημουν.
Ο κινητηρας πανω απο τις 1800 περιπου στροφες εχει ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ δυναμη γεματη μεχρι περιπου τις 5000 στροφες. Το μια σχεση πανω λογω diesel, πραγματικα δεν το καταλαβα, αντιθετα σε προκαλουσε να εχεις μια σχεση κατω και να επιταχυνεις με καταιγιστικους ρυθμους εφόσον ειχες περασει τις 1800 μεχρι βαθια στα κοκκινα.
Οδηγικα σχεδον δεν καταλαβαινες οτι ειναι diesel, ισως μονο απο τον κοφτη στις 5500. Πραγματικα περα απο το ρελαντι, και μονο με ανοιχτα παραθυρα σταματημενο, μονο τοτε καταλαβαινες τη διαφορα απο ενα τουρμπατο βενζινοκινητο (δεν το συγκρινω με ατμοσφαιρικα που στροφαρουν, μη με παρεξηγησετε). Στο ρελαντι δεν τρεμει καθολου, ουτε το αμαξωμα, ουτε τα πεταλια, ουτε καν ο λεβιες, πραγματικα απιστευτο. Ο δε ηχος χαλαρα πιο μεστος ευχαριστος ακομα και σπορ απο του 1,2TCe σε ολο το φασμα των στροφων και πεστε να με φατε..Κιβωτιο με πολυ καλη αισθηση και στις αλλαγες αλλα και στην αφη των υλικων, πολύ γρηγορο και πολύ σαφες, αλλα με καπως σκληρο κουμπωμα, πιο σκληρο απο το smooth αλλα σαφες κιβωτιο του clio 3, μου θυμισε πιο πολύ κιβωτιο golf 5 με τον TSI που θελει τερμα συμπλεκτη και οχι αστραπιαιες κινησεις, αλλα παω στιχοιμα οτι αν ειχε στρωσει, θα ειχα πολύ καλυτερα σχολια να κανω σε αυτον τον τομεα.
Στο τιμονι τωρα, ενα σημειο που πολλοι θεωρουν οτι πασχουν τα renault (εγω δε συμφωνω πολύ), ολοι εγραφαν και ελεγαν τα καλυτερα και ετσι ειχα μεγαλες προσδοκιες, αφου προερχομουν κιολας απο το χαλια χαρακτηρισμενο τιμονι της προηγουμενης γενιας. Σαν αισθηση υλικων ξανα εντυπωσιακι, λιγο το γυαλιστερο πλαστικο ξενιζει, αλλα δεν ενοχλει και συνηθιζεται στο 1ο λεπτο οδηγησης, χοντρη στεφανη και με μικρη σχετικα διαμτερο σε προκαλει για οδηγηση. Ας αρχιω απο τα ευκολα. Αισθηση της ασφαλτου φοβερη, καταλαβαινεις το ειδος του οδοστρωματος χωρις να κοιταζεις, απλα αισθανομενος το τιμονι. Απο εκει και περα , αν και πιο ελαφρυ αμαξι συνολικα, το βρισκω τουλαχιστον 1 κλικ κατωτερο σε αμεσοτητα και σε πληροφορηση σε σχεση με την προσφυση των ελαστικων, δηλαδη τη μεταβολη του βαρους του στις στροφες (εδω διατηρω επιφυλαξη γιατι δεν το πιεσα σε διαδρομη με κλειστες στροφες), αλλα για την αμεσοτητα ειμαι σιγουρος, εχει γινει πιο ραθυμο και στο περιπου στο σημαδεμα, 2 σημεια που κατα τη γνωμη μου το προηγουμενο μοντελο ειχε κορυφαιο τιμονι, παρολο το κραξιμο που ειχε φαει απο τους γνωστες, και εδω ειμαι να το συζητησουμε.. Ενα πολύ θετικο ειναι οτι στις λακουβες δε χανει ευκολα την πορεια του και δεν κουνιεται πολυ, με αποτελεσμα στην πολη να μην κουραζει. Βαρος στην κινηση και στις μανουβρες μια χαρα, αν και δεν εχει αυτο σημασια, οσο ο βαθμος μεταβολης του βαρους σε σχεση με τις συνθηκες.
Η αναρτηση στην πολη αντιθετα με το προηγουμενο μοντελο και τις εικασιες μου συμπεριφερεται τελεια, αποσβαινει τελεια ολου του ειδους τις ανωμαλιες, ναι, ακομα και τις εγκαρσιες πολυ ευκολα, χωρις κανενα κραδασμο, χωρις κανενα θορυβο, και σε συνδυασμο με το τιμονι που δεν παιζει, ειναι πραγματικα απολαυση να οδηγας στα στενα, σε αντιθεση με το παλιο μοντελο, αλλα και γενικα με τα περισσοτερα καινουρια αυτοκινητα που εχω οδηγησει που κουραζουν αρκετα. Πραγματικα δεν το περιμενα καθολου, ισα ισα το αντιθετο και πραγματικα ενα μεγάλο μπράβο για αυτο το φοβερο κατορθωμα!
Σε μεγαλες ταχυτητες και σε κλειστες παρατεταμενες κα μη καμπες σταθεροτατο, ευθυβολο, με πολύ καλη ποιοτητα κυλισης και το κλισε 'συμπεριφερεται σαν αμαξι μεγαλυτερης κατηγοριας' ισχυει στο έπακρο, σε τετοιες συνθηκες δε φοβάσαι οσο και να υπερβαλλεις.
Δυστυχως δεν το οδηγησα σε στενη διαδρομεη με στροφες και αν και θα το ηθελα πολύ δεν μπορω να γραψω κατι εδω.
Αεροδυναμικους θορυβους μεχρι τα 130 που το πηγα προσπαθησα να ακουσω, δεν τα καταφερα ιδιαιτερα, οι κατοχοι που παραπονιουνται ισως ξερουν καλυτερα. Με ανοιχτο λιγο το παραθυρο ομως, οι αεροδυναμικοι ηχοι ειναι πραγματικα απαισιοι, δεν το ειχα ξανασυναντησει αυτο.
Bonus: μεγαλη κεφαλογυριστρα, υπηρχαν και ατομα που εκτος απο το να το χαζευουν χαζογελαγαν κιολας.
-
Rafi αν εισαι για καιρο Αθηνα στειλε ενα μνμ να παμε για καφε και να κανεις βολτα το δικο μου (Clio III dCi)
...αλλα μετα μην γκρινιαζεις που δεν θα νιωθεις το δικο σου σαν ταφο οσο αφορα την δυναμη!!!
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Rafi αν εισαι για καιρο Αθηνα στειλε ενα μνμ να παμε για καφε και να κανεις βολτα το δικο μου (Clio III dCi)...αλλα μετα μην γκρινιαζεις που θα νιωθεις το δικο σου σαν ταφο οσο αφορα την δυναμη!!!
fixed!
-
Παίδες τελικά καδένα φοράει το clio μας?γιατί πέρασα από ένα φίλο μου μηχανικό σήμερα και όταν είδε το μοτέρ μου είπε ότι μάλλον φοράει ιμάντα γιατί έχει πλαστικό καπάκι εκεί στο πλάι ενώ όσα έχουν καδένα έχουν αλουμινένιο......παίζει τέτοιο πράγμα ή λέει μπαρούφες ο δικός μου?δεν μπορώ να το βρώ κάπου ώστε να το επιβεβαιώσω,όποιος γνωρίζει ας μας πει.....
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Clio 4 dCi 90 dynamic (αστρωτο ~2600χλμ)
Διαδρομη: Ζωγραφου-Πανεπιστημιουπολη-Κατεχακη-Μεσογειων-Αγ,Παρασκευη-Μεσογειων-Παπαγου-Ζωγραφου.Σε μεγαλες ταχυτητες και σε κλειστες παρατεταμενες κα μη καμπες σταθεροτατο, ευθυβολο, με πολύ καλη ποιοτητα κυλισης και το κλισε 'συμπεριφερεται σαν αμαξι μεγαλυτερης κατηγοριας' ισχυει στο έπακρο, σε τετοιες συνθηκες δε φοβάσαι οσο και να υπερβαλλεις.
Εδω και μια 3ετια και βαλε πλεον, ολα τα σουπερ-μινι συμπεριφερονται ως αμαξια μεγαλυτερης κατηγοριας... Πλεον εχουμε φτασει σε πολυ καλο σημειο, και τα μικρα αυτοκινητα δεν ειναι αποτομα, δυσκολοδηγητα και σκοτωστρες οπως τα παλια...
Πολυ ωραιο review!!! κατατοπιστικοτατο!!!
-
Ο χρήστης Gtakis έγραψε:
Παίδες τελικά καδένα φοράει το clio μας?γιατί πέρασα από ένα φίλο μου μηχανικό σήμερα και όταν είδε το μοτέρ μου είπε ότι μάλλον φοράει ιμάντα γιατί έχει πλαστικό καπάκι εκεί στο πλάι ενώ όσα έχουν καδένα έχουν αλουμινένιο......παίζει τέτοιο πράγμα ή λέει μπαρούφες ο δικός μου?δεν μπορώ να το βρώ κάπου ώστε να το επιβεβαιώσω,όποιος γνωρίζει ας μας πει.....Ιμαντα!!!!
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Πλεον εχουμε φτασει σε πολυ καλο σημειο, και τα μικρα αυτοκινητα δεν ειναι αποτομα, δυσκολοδηγητα και σκοτωστρες οπως τα παλια..Εδώ και 15 χρόνια ισχύει αυτό.
-
Τα diesel ιμαντα, τα tce έχουν πλέον καδένα.
-
Το 1.5 έχει ιμαντα.
Το 1.6 dci έχει καδενια κι αυτο -
Παιδιά έχω ήδη 600 χλμ με το Clio 1.5 dci 90 ... Και συνεχίζω το στρωσιμο μέχρι 2000 χλμ μετά σταδιακά ανέβασμα.
Εχω παρατήρηση ότι μιας και δεν ανεβαίνω πάνω από 2000 στροφές δεν μου έχει εμφανίσει ποτέ το δείκτη ποτέ να ανέβασω και ποτέ να κατεβασω ταχύτητα... Και έχω την dynamic έκδοση αν είναι αυτό θέμα έκδοσης. Το τεστ drive που είχα πάρει το έδειχνε και δεν ήταν η dynamic. Μήπως επειδή το πάω ήπια δεν χρειάζεται να μου υποδείξει τίποτα;;;
-
Παιδιά έχω ήδη 600 χλμ με το Clio 1.5 dci 90 ... Και συνεχίζω το στρωσιμο μέχρι 2000 χλμ μετά σταδιακά ανέβασμα.Εχω παρατήρηση ότι μιας και δεν ανεβαίνω πάνω από 2000 στροφές δεν μου έχει εμφανίσει ποτέ το δείκτη ποτέ να ανέβασω και ποτέ να κατεβασω ταχύτητα... Και έχω την dynamic έκδοση αν είναι αυτό θέμα έκδοσης. Το τεστ drive που είχα πάρει το έδειχνε και δεν ήταν η dynamic. Μήπως επειδή το πάω ήπια δεν χρειάζεται να μου υποδείξει τίποτα;;;
Και στο Qashqai dci μεχρι τις 2.000 σαλ. δεν εμφανιζει κατι!Δοκιμασε μια φορα να πας μεχρι 3.500 σαλ και λογικα θα σου δειξει!
Σας διαβαζα πριν ολους που λεγατε οτι κανετε αναβαθμισεις για το ηχοσυστημα. Αυτες απο που γινονται?
Renault Clio IV