-
μιλαω για το b/t
-
Στο δικο μου έχει κανονικά ελληνικα παντως
Ο χρήστης Gtakis έγραψε:
Υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων παιδιά αλλά η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν νομίζω να κάνει downgrade στην προηγούμενη έκδοση,τώρα όσον αφορά την σύνδεση με bluetooth και εγώ είδα να κάνει κάτι ''νούμερα'' με το Samsung Wave που έχω,πχ παίρνω τηλ μιλάω και μετά όταν με καλούν δεν φαίνεται στην οθόνη του MediaNav ούτε κλείνει αυτόματα την μουσική για να απαντήσω και προσπαθώντας να κλείσω το bluetooth στο κινητό μου βγάζει μύνημα ότι κάνει αναπαραγωγή της μουσικής του κινητού χωρίς να το έχω ζητήσει....τώρα τι παίζει με αυτό δεν ξέρω......Διέγραψε τη συσκευη σου και ξαναπερασε τη σωστά+κανε και μια επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων
Επισης διαβασε τις οδηγίες γιατι εγω με προηγουμενης γενιας συστημα πολυμεσων Renault είχα αντιστοιχα θεματα αλλα τελικά ήταν θεμα εγκαταστασης της συσκευης και ρυθμισεων του συστηματος
Κατι κανεις λαθος εν ολιγοις
Ναι παιζει και μουσικη απο το κινητο μέσω του μπλε δοντιου -
http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... AR-review/
And how does the new Clio RS 200 Turbo drive?
Easily, at first. You just slot the gearstick into D and mooch about, letting the twin-clutch ‘box automatically shift through the gears. It’s refined on motorways and relaxing in town. Job done – it’ll be a warm GT hatch to the 80% of buyers which Renaultsport says aren’t hardcore fans.And the other 20%? They won’t get the instant gratification offered up by the old Clio RS. The ride is softer than before, the steering not as instant, ditto the turn-in response, and it all feels a bit grown up. So if you want the full RS experience you need to press the RS Drive button, which toggles between Normal, Sport and Race modes (the latter only available if you shift gears manually). The latter two settings mean heavier steering, more engine noise (it roars and rasps like a Megane RS-lite) and a sharper throttle. And in Race mode (and if you have the throttle pinned) the twin-clutch ‘box shifts in just 150 milliseconds with a satisfying little thunk. It’s almost as satisfying as the old Clio’s short-throw manual, and the 36kg weight saving and extra torque mean the new Clio RS is much quicker than the old Clio RS.
The downside is you can’t mix and match your own settings, and Race mode automatically deactivates the ESP, so those new (and supposedly non-hardcore) customers attracted to the Clio by the chance to play at being Lewis Hamilton with their paddle-shift gearboxes can only do so without an electronic safety net…
Anything else?
The ride is softer because they’re a new rally-style damper, with a hydraulic secondary valve to make the rebound response much more progressive. It means a more composed set-up that better handles rough, undulating roads. Good for cruising cities and crashing over crests in the countryside.Once again there’s a ‘Cup’ chassis option: £450 buys you a 3mm ride height drop, stiffer springs and dampers, red brake calipers, and 18in gloss black alloys wrapped in sportier Dunlop Sport Maxx TT tyres. In typical Renaultsport fashion we were only allowed to test the Cup-spec Clios on a racetrack (where they obviously felt firmer) so we’ll reserve judgement until we’ve tried a car on UK roads.
Verdict
The new Clio RS isn’t as satisfying to drive as its predecessor – the more relaxed nature of its engine and chassis, and reduced interactivity of its twin-clutch gearbox sees to that. It’s still better than a VW Polo GTI or Alfa Mito Cloverleaf, a very quick little car in its own right, but that Renaultsport magic is lacking just a little.On the other hand, it is now a much more appealing daily proposition than before. I ran the outgoing Clio RS for eight months, and while it was a brilliant little hot hatch to blast over the back roads around CAR HQ, it was a bugger to actually live with.
We’re intrigued to see whether the Cup version of the Clio RS 200 Turbo might prove the perfect compromise when we try one UK roads, but for now the new Ford Fiesta ST has already proven itself as rather good, and we test the Peugeot 208 GTi in just a few weeks time…
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Στο δικο μου έχει κανονικά ελληνικα παντωςΥπάρχει δυνατότητα επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων παιδιά αλλά η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν νομίζω να κάνει downgrade στην προηγούμενη έκδοση,τώρα όσον αφορά την σύνδεση με bluetooth και εγώ είδα να κάνει κάτι ''νούμερα'' με το Samsung Wave που έχω,πχ παίρνω τηλ μιλάω και μετά όταν με καλούν δεν φαίνεται στην οθόνη του MediaNav ούτε κλείνει αυτόματα την μουσική για να απαντήσω και προσπαθώντας να κλείσω το bluetooth στο κινητό μου βγάζει μύνημα ότι κάνει αναπαραγωγή της μουσικής του κινητού χωρίς να το έχω ζητήσει....τώρα τι παίζει με αυτό δεν ξέρω......
Διέγραψε τη συσκευη σου και ξαναπερασε τη σωστά+κανε και μια επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων
Επισης διαβασε τις οδηγίες γιατι εγω με προηγουμενης γενιας συστημα πολυμεσων Renault είχα αντιστοιχα θεματα αλλα τελικά ήταν θεμα εγκαταστασης της συσκευης και ρυθμισεων του συστηματος
Κατι κανεις λαθος εν ολιγοις
Ναι παιζει και μουσικη απο το κινητο μέσω του μπλε δοντιουφιλε μου την διεγραψα την συσκευη
επισης εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων -- δεν κανει downgrade --
επισης διεγραψα το media nav απο το κινητο iphone 5
ξανα εκανα την συνδεση αλλα τιποτα.
πριν λιγο δοκιμασα ενα iphone 4 και δουλεψε αψογα...
με ελληνικα το εχω και ο καταλαγος στο media nav εμφανιζε κανονικα και τις επαφες με ελληνικα και τις επαφες με αγγλικα γραμματα.
τι να κανω ρε παιδια,,, χωρις handsfree και κινητο να παιζει με bluetooth δεν γινεται ....
εχετε να προτεινετε κατι ??
υγ.με την νεα εκδοση του media nav 2.1.0 εχει και ελληνικα σε ολα...
-
Δηλαδή παίζει με iphone 4 και δε παίζει με 5 μετα την αναβάθμιση?
-
-
Ξερουμε το S/W ποτε θα ερθει Ελλαδα?
-
Καλώς εχόντων τέλη Απριλίου, αρχές Μαίου! Ως TCE 90 και DCi 90 αρχικά.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...ενα ενδιαφερον ατυπο συγκριτικο...μια χαρα για το κλιο. Εξαιρετικο για οποιον θελει να πηγαινει γρηγορα χωρις να κοπανιεται.
οποιος θελει συμμετοχικοτητα, δεν τον πειραζει να πηγαινει αργα και να χαμογελαει επειδη κανει παντες με 2α και 60χαω, ας παρει το '86.
-
@spiros
Το 'μια χαρα για το clio' , ειναι σχετικο. Περα απο το οτι πλεον στερειται ενος χειροκινητου κιβωτιου, που σε αυτες τις κατηγοριες προσθετει, αντι να αφαιρει ευχαριστηση, το θεμα ειναι οτι, τουλαχιστον κατα τα λεγομενα των πρωτων εντυπωσεων απο τους περισσοτερους γνωστους ξενους δοκιμαστες, το διπλοσυμπλεκτο (παροτι κραταει την σχεση στην επιλογη race) δεν εχει μια εστω ικανοποιητικη αισθηση ως προς τον χρονο αλλαγων, και στα ανεβασματα αλλα και στα κατεβασματα.
Συγκεκριμενα μαλιστα, καποιοι κανουν λογο ουσιαστικα για τον αρκετο χρονο μεταδοσης της εντολης απο τα Paddles, και οχι αυτη καθεαυτη την αλλαγη, κατι που φαινεται να 'χαλαει' τον γενικοτερο ρυθμο και δυνατοτητες του υπολοιπου, εξαιρετικου συνολου.
Μακαρι να ειναι θεμα software, και κυριως να 'διορθωθει' στην κανονικη παραγωγη.
Επισης μακαρι, -τουλαχιστον χαριν του προηγουμενου κοινου που ειχε προτιμησει-επιλεξει καποιο RS του παρελθοντας, αλλα και της γενικοτερης φιλοσοφιας που πρεσβευαν μεχρι πρωτινως τα ειδικα αυτα μοντελα-, οι επερχομενες Gordini εκδοσεις
να διατεθουν -εστω σε περιορισμενο αριθμο, και εστω αφου 'κυλισει' για ενα διαστημα η αγορα με τα RS- με ενα καλο χειροκινητο κιβωτιο, και ακομα καλυτερα με ενα μηχανικο μπλοκε διαφορικο.Προσωπικα, σε επιπεδο εμφανισης, αλλα και πρακτικοτητας, θεωρω οτι ειναι απο τα πιο ομορφα φρεσκα hot-hatch στην αγορα, που απευθυνονται παραλληλα σε ενα πιο ωριμο κοινο, μελλοντικους και νυν νεους οικογενειαρχες ενδεχομενως, αλλα ειναι κριμα, κατα τα αλλα να 'χανεται' η συνολικη μαγικη συνταγη για την οποια φημιζονταν τα RS, τουλαχιστον απο τις πρωτες εντυπωσεις, με τα αυτοκινητα προπαραγωγης.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@spiros
που απευθυνονται παραλληλα σε ενα πιο ωριμο κοινο, μελλοντικους και νυν νεους οικογενειαρχες ενδεχομενως, αλλα ειναι κριμα, κατα τα αλλα να 'χανεται' η συνολικη μαγικη συνταγη για την οποια φημιζονταν τα RS, τουλαχιστον απο τις πρωτες εντυπωσεις, με τα αυτοκινητα προπαραγωγης.γιατι ειναι κριμα; Το κοινο αυτο ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτους που πριν απευθυνοταν!
δες το απο την αλλη πλευρα: το κοινο που απευθυνεται τωρα, εκραζε τη Ρενο με τα προηγουμενα μοντελα που δεν απευθυνοταν σε αυτους που ηθελαν κατι ολοκληρωμενο.και οι παντρεμενοι εχουν ψυχη.
στη τελικη οι πορωμενοι να παρουν το φιεστα.
(το θεμα με την αποκριση του σασμαν δε πιστευω οτι θα διορθωθει αμεσα)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
@spiros
που απευθυνονται παραλληλα σε ενα πιο ωριμο κοινο, μελλοντικους και νυν νεους οικογενειαρχες ενδεχομενως, αλλα ειναι κριμα, κατα τα αλλα να 'χανεται' η συνολικη μαγικη συνταγη για την οποια φημιζονταν τα RS, τουλαχιστον απο τις πρωτες εντυπωσεις, με τα αυτοκινητα προπαραγωγης.γιατι ειναι κριμα; Το κοινο αυτο ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτους που πριν απευθυνοταν!
δες το απο την αλλη πλευρα: το κοινο που απευθυνεται τωρα, εκραζε τη Ρενο με τα προηγουμενα μοντελα που δεν απευθυνοταν σε αυτους που ηθελαν κατι ολοκληρωμενο.και οι παντρεμενοι εχουν ψυχη.
στη τελικη οι πορωμενοι να παρουν το φιεστα.
...ειναι κριμα, γιατι ενω ειδαν ενα μεριδιο κοινου που θα μπορουσαν να αποκτησουν, και σε πρωτο επιπεδο το κερδιζουν
(αυξημενη πρακτικοτητα 5 θυρων, αυτοματο κιβωτιο), εκει που κανουν ενα βημα εμπρος, και αποκτουν νεο κοινο, κανουν ταυτοχρονα τουλαχιστον αλλο ενα βημα πισω, με την απωλεια της συνολικης ευχαριστησης κατα την σπορτιφ οδηγηση για την οποια φημιζονταν ολες οι εκδοσεις RS -και του Clio φυσικα- oτι ειχαν.
Ακομα και εγω πχ, που ειναι γνωστο οτι προτιμω και υποστηριζω τα χειροκινητα, εφοσον ηθελα-επελεγα ενα συγχρονο hot-hatch, στην ηλικια πλεον που βρισκομαι (36) αλλα και γενικοτερα πιστευω για τις ηλικιες 30+ , θα προτιμουσα την αυξημενη πρακτικοτητα, ακομα εστω εαν θυσιαζα την υπαρξη χειροκινητου, για διπλοσυμπλεκτο, εφοσον ομως το τελευταιο εχει αισθηση-ταχυτητα αποκρισης τουλαχιστον οπως αυτο ενος DSG στα γρηγορα μοντελα της VAG, ή TCT του Ιταλικου group, και οχι να θυμιζει η λειτουργια του περισσοτερο ενα καλο αυτοματο, με 'αυτακια' στο τιμονι (περα απο το γεγονος οτι τουλαχιστον κραταει την επιθυμητη σχεση στον κοφτη, στο προγραμμα race, οπως ειπα και πριν)...Το Fiesta παροτι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα με ικανοποιουσε οδηγικα, αφενως περιοριζει σε επιπεδο...μελλοντικης πρακτικοτητας και αφετερου, κακα τα ψεμματα, -ΣΧ Mode on - ειναι ενα παλαιοτερο σχεδιο, παρα την νεα, αλα Aston Martιn, εμπροσθια μασκα του...
Οκ, αντιλαμβανομαι το concept-φιλοσοφια για το νεο clio RS, το επελεξαν πιο ολοκληρωμενο, πιο πρακτικο. Επρεπε ομως να το κανουν σωστα, χωρις ψεγαδια στο διπλοσυμπλεκτο κιβωτιο. Ειναι RS, και το γραφει, δεν ειναι 'GT'...
Μακαρι οπως ειπα και πριν, να προκειται για θεμα στα αυτοκινητα προπαραγωγης, και να ρυθμιστει το software(?) στα μοντελα παραγωγης... -
αν ειναι θεμα software ισως βρεθει λυση μεσω προγραμματισμου απο καποιον βελτιωτη.
ας ειναι αυτο το μοναδικο του μειονεκτημα και ολα οκ. Ενταξει αλλο ενα ειναι οτι δεν θα διπλωνει επειδη αφησες το γκαζι 1mm πανω στη στροφη.
-
Για εμενα η χαρντκοριλα ηταν unique selling point και καναν βλακεια που αλλαξαν τον χαρακτηρα του clio, που παντα ηταν απο τα πιο 'εργαλεια' gti.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αν ειναι θεμα software ισως βρεθει λυση μεσω προγραμματισμου απο καποιον βελτιωτη.ας ειναι αυτο το μοναδικο του μειονεκτημα και ολα οκ. Ενταξει αλλο ενα ειναι οτι δεν θα διπλωνει επειδη αφησες το γκαζι 1mm πανω στη στροφη.
...οχι αυτο αν το επιδιωξεις το κανει, και μαλιστα πολυ καλα, απ' οτι εχουν δειξει καποια video, και απ' οτι αναφερουν και οι δοκιμαστες.
Ενα αλλο μειονεκτημα του ειναι οτι το τιμονι του, παροτι γρηγορο -ειδικα και στην cup εκδοση, με πιο κοντη κρεμαγιερα-, δεν ειναι ιδιαιτερα πληροφοριακο.
Σε ολα τα αλλα σε καθαρα οδηγικο επιπεδο (πλασιο, μοτερ, αναρτησεις αγωνιστικου επιπεδου-τεχνολογιας , φρενα) ειναι αψεγαδιαστο. ΑΛΛΑ, για RS φιλοσοφια, δυο τετοια 'φαουλ' ενα στο τιμονι, και ενα στον χρονο αποκρισης...του διπλοσυμπλεκτου κιολας, αντι να εχει χειροκινητο, ΙΜΗΟ ειναι too much.
Αν ειχε -για εμενα- μονο (οδηγικο) μειονεκτημα το μη πληροφοριακο τιμονι, οκ, αλλα και αργο διπλοσυμπλεκτο, παει πολυ...
...και ολα αυτα, εχοντας ηδη ξεπερασει την 'φαγουρα' με το εσωτερικο, για τις αναγκαστικα κοκκινες ζωνες , και -αυτο λιγο λιγοτερο- την επισης αναγκαστικα λευκη-γκρι επενδυση οροφης...Οταν οι υπολοιποι, Γερμανοι, Ιταλοι, αλλα ακομη και Γαλλοι ανταγωνιστες (DS3 THP, και απ' οσο ειδα και στο 208 GTI) εχουν εσωτερικη επενδυση οροφης σε μαυρο-ανθρακι χρωμα... -
Έχεις οδηγήσει το προηγούμενο rs??
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Έχεις οδηγήσει το προηγούμενο rs??...ναι, το fl και επαθα πλακα... Δεν ηθελα να βγω απο εκει μεσα...
-
παιδια το προβλημα λυθηκε με το media nav & το IPHONE 5
ΜΕΤΑ ΤΗΝ αναβαθμιση το κινητο δεν επαιζε σωστα ασχετα οτι το εβρισκε και συνδεοταν.
θελει να κανεις restore να το επαναφερεις στεγνο το κινητο να κανεις συνδεση με το media nav να το αναγνωρισει και μετα ολα καλα !!!! παιζει και streamarei την μουσικη του και το τηλεφωνο σαν bluetooth δουλευει kai o καταλαγος του φορτωνεται κανονικα.
ενα θεματακι ,,, το ονοματα στο κινητο τα εχω σε ελληνικα με το πρωτο κεφαλαιο και τα υπολοιπα γραμματα μικρα.
στο media nav οταν κανω ευρεση τηλεφωνου μου δινει ελληνικο πληκτρολογιο αλλα μονο κεφαλαια και οταν παω να ψαξω μονο με κεφαλαια δεν βρισκει τιποτα... πως μπορω να το γυρισω το πληκτρολογιο σε κεφαλαια και μικρα σαν επιλογη απο το media nav ???
επισης κατι που θα παω να δω απο κοντα,,, ακουω ενα φυσιγμα οταν γκαζωνω σαν να ερχεται απο το καντραν και συγκεκριμενα απο το στροφομετρο... ειναι φυσιολογικο ?? εχετε ακουσει κατι εσεις... απλο φυσιγμα...
-
Σχετικά με το medianav και τη δική μου περίπτωση, είχα κατεβάσει την 2.09. Επικοινώνησα με την Renault Connected Services Helpline, μου επιβεβαίωσαν το bug για το fingerprint, θα βγει fix update οπότε θα με ενημερώσουν και για τα διαδικαστικά.
Στο θέμα του τηλεφώνου τώρα, πάντα στη δική μου έκδοση, πριν κάνω το update, λειτουργούσαν όλα κανονικά πλην ίσως του name list το οποίο μου έφερνε μόνο όσους είχαν γράμματα κεφαλαία και μόνο εκείνους που είχαν ένα τηλέφωνο. Με το update, μπήκαν μέσα στο medianav κάποια ονόματα με τηλέφωνα άσχετα (μάλλον από τα testings). Και επίσης έχει προβλήματα συνδεσιμότητας. Ενημέρωσα και για αυτό και θα το ελέγξουν (symbian belle).Σχετικά με την κατανάλωση που είχα με mito, υπολογίζω τα 9,5λ/100 που έκανε, με 5 λ/100 στο clio.
-
φιλε μου τωρα σου βγαζει να γραψεις ονομα με κεφαλαια και μικρα η μονο με κεφαλαια ????
Renault Clio IV