-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τελευταια Octavia 1.6 TDI υπαρχει μαζικο-καταγεγραμενο κατι για την αντλια νερου? Γιατι μαζεψε φιλο η οδικη στην Αττικη Οδο προχθες με 40.000km και εχει ξενερρωσει τη ζωη του Εχασε ολα τα νερα,λαμπακι κτλπ, το καλυψε βεβαια η εγγυηση.
+6,5 μηνες και +12.000km ξανα τα ιδια
Στο συνεργειο του λενε οτι οι αντλιες του ειναι προβληματικες66.000km σημερα τον αφησε απο DSG.. βαραμε το κεφαλι μας με το μπουρδ#*%
-
Το dsg που έχει ο πωλητής στο 1.4 tsi mod '11 τον έχει αφήσει 4 φορές μέχρι στιγμής στα 120.000 κμ.
Απλά είχαμε την τύχη να είναι όλες οι φορές μέσα στην εγγύηση.
Μου έχουν προτείνει να το αγοράσω και να δίνω οτι θέλω, όποτε θέλω. Τους έχω πει πως θα το σκεφτώ. Τα τελευταία 2 χρόνια... -
DSG. Εγγύηση
-
Τωρα μολις μου πε οτι μετα τις 2 αλλαγες αντλιας νερου τον ειχε ξαναφησει απο την αντλια μεχρι να παραδωσει πνευμα το dsg σημερα Ευτυχως εχει κι αλλο αμαξι
-
Ο χρήστης lexota έγραψε:
DSG. ΕγγύησηGroup Vag εγγύηση
FixedΜ' αρέσει που άλλος θέλει Golf ή Leon και κοίταξε το Megane αλλά το απορρίπτει λόγω αξιοπιστίας....
-
Καλυτερα να παρει αυτο που γουσταρει. Αν επαιρνε ρενω στην πρωτη βλαβη θα λιβανιζει την εταιρεια πατοκορφα. Για την ιδια βλαβη ομως σε αμαξι του ομιλου θα εχει τον τροπο του να το αποδεχτει. Πανω απο ολα ο ψυχισμος του ιδιοκτητη!
-
Πολύ σωστό Σπύρο γιαυτό δεν σχολίασα τίποτα εκεί....
-
Και επειδή τέτοια παραδείγματα έχουμε εδώ πέρα καλύτερα όπως λέει ο Σπύρος, να κάνει ο καθένας ότι θέλει.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τελευταια Octavia 1.6 TDI υπαρχει μαζικο-καταγεγραμενο κατι για την αντλια νερου? Γιατι μαζεψε φιλο η οδικη στην Αττικη Οδο προχθες με 40.000km και εχει ξενερρωσει τη ζωη του Εχασε ολα τα νερα,λαμπακι κτλπ, το καλυψε βεβαια η εγγυηση.
+6,5 μηνες και +12.000km ξανα τα ιδια
Στο συνεργειο του λενε οτι οι αντλιες του ειναι προβληματικες66.000km σημερα τον αφησε απο DSG.. βαραμε το κεφαλι μας με το μπουρδ#*%
Mechatronic τελικα...
-
Η...φήμη που προηγείται της παρουσίας των dsg έγκειται ακριβώς σε αυτό. Στον εγκέφαλο. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις και κυρίως στα πρώτα μοντέλα έχει παρατηρηθεί και αλοίωση-καταστροφή των δίσκων. Το οποίο και αυτό πρόβλημα απο τον εγκέφαλο ξεκινά μιας και δεν σηκώνει τις κατάλληλες πιέσεις για σύμπλεξη-αποσύμπλεξη, με αποτέλεσμα το πατινάρισμα.
Τεσπα. Μη σου τύχει.
Τι κοστουμάκι βγήκε; Πάνω απο 1000άρικο σίγουρα... -
Έχει βγάλει η κοσμοκαρ καλές προσφορές στο απερχόμενο octavia
πχ 1,6tdi style business (τι σημαίνει το business?) **DSG ** 21200 ενώ μέχρι τώρα είχε 21900 χωρίς το DSG .
-
Τρολλαρει τα παραπανω ποστ αυτος...
-
Καλησπέρα σε όλους,
Ενδιαφέρεται ο αδελφός μου να αγοράσει octavia μεταχειρισμένη. Με βάση τον προϋπολογισμό του, ο οποίος είναι πραγματικά πολύ σφικτός, και λόγω οικογένειας (2 παιδιά, με το δεύτερο να είναι μηνών...), οι ανάγκες για χώρο είναι δεδομένες, όπως και το ταβάνι στον προϋπολογισμό του (έως 8 με 8500 €). Λογικά, κοιτάζει μοντέλα έως και αρχές του '13, με βάση μια πρόχειρη αναζήτηση στο net. Έχει βρεί και μοντέλα με τον 1.4 Tsi 122 hp, καθώς και με τον 1.2 Tsi 105 hp. Παρακαλώ λοιπόν, όποιος κάτοχος έχει την καλωσύνη να καταγράψει απόψεις περί καλύτερου κινητήρα (πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα), και φυσικά αξιοπιστίας. Πρέπει να προσέξει κάτι συγκεκριμένο;...Εννοείται πως, όποιο αυτοκίνητο βρεθεί και κριθεί ενδιαφέρον, θα πάει για ενδελεχή έλεγχο.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. -
Εχει το octavia 5 1.2 tsi καλος και αντικειμενικος φιλος. Το αμαξι το εχει απο καινουργιο - 5ετιας περιπου πλεον σε σχετικα χαμηλη εκδοση με τασια και μεγαλου προφιλ ελαστικα. Οδηγημενο με σεβασμο σε ανοικτους δρομους και προσεγμενο μεσα-εξω και απο τακτικη συντηρηση, Δε το εχω οδηγησει, αλλα κραταω την εξαιρετικη ανεση απο την αναρτηση με αυτο το συνδυασμο τροχων και το αχανες πορτμπαγκαζ. Την καλη συναρμογη με απουσια τριγμων. Τον ικανοποιητικο κινητηρα σε πιο περιορισμενο φασμα ομως απο τον 1.4 και το οτι σε 150.000km σχεδον δεν εχει κανει κιχ. Η εικονα του εσωτερικου θα μπορουσε να ναι και αρκετα καλυτερη απο αποψη ποιοτητας πλαστικων. Γενικα επιλογη-''εργαλειο'' που αν δε βγαλει και κανα κλασσικο θεματακι των vag ειναι vfm επιλογη αν ξερεις τι παιρνεις. Δε θα το επαιρνα DSG επισης ,θα το φοβομουνα απο ζημιες απ αυτα που βλεπω και ακουω γυρω μου.
-
Αν μπορεί οικονομικά να φτάσει τον 1.4 TSI με τα 122 (ή 125 το VAG με έχει μπερδέψει με τις ιπποδυνάμεις που δίνει ανα μάρκα) να πάει ασυζητητί σ' αυτόν. Πολύ καλύτερο σε απόδοση και πολύ ποιο αξιόπιστο. Άλλωστε τον συγκεκριμένο συνεχίζει να το βάζει σε καινούρια μοντέλα ενώ ο 1.2 εξαφανίζεται σιγά -σιγά.
-
Στην εργασία μου έχουμε...
Ένα 1.2 dsg μοντ.12
Ένα 1.4 dsg μοντ.11
Και ο αδερφός μου έχει το 1.8 χειροκίνητο του 09Κατά την γνώμη μου, το 1.8 είναι υπερβολικό. Κορυφαίες επιδόσεις βέβαια αλλά μέχρι εκεί.
Το 1.4 μοιάζει ιδανικός συνδυασμός. Έχει μπόλικο γκάζι, παραπάνω απο επαρκές, σαν να έχεις 2λιτρο πάει.
Όμως, για μένα το 1.2 είναι ιδανικότατο. Σίγουρα το dsg παίζει τον ρόλο του σ' αυτό που εισπράτω αλλά η επάρκεια του κινητήρα είναι δεδομένη. Τα σχεδόν 18 κιλά ροπής δεν είναι και λίγα.
Φορτωμένα, ο 1.4 δεν καταλαβαίνει σχεδόν τίποτα. Ο 1.2 μπορεί να ζοριστεί λιγάκι παραπάνω αλλά είναι και τι θες. Αν το κυνηγήσεις θα νιώσεις οτι θες κάτι παραπάνω. Αν θες να κινηθείς απλά σβέλτα, είσαι καλυμένος. Αν και με 2 μικρά παιδιά πόσο να μπορείςνα τρέξεις δλδ.
Ο 1.4 έχει κατανάλωση γύρω στο 8,2. Εύκολα παραπάνω, δύσκολα πιο κάτω. Ο 1.2 πλησιάζει το 7άρι και με λίιιιιγη προσοχή πέφτει και πιο κάτω. Φυσικά με πίεση σκαρφαλώνει στο 9 και παραπέρα.
Στο δικό μου μεγκάν δλδ κάτω απο 7,5 δύσκολα πηγαίνω θυσιάζοντας κιόλας και ταχύτητα. Ο 1.2 να φανταστείς πάει σαφώς καλύτερα απο το δικό μου αν (και στα χαρτιά) έχω 10 ίππους παραπάνω.
Ας βρεί την έκδοση Ambiente. Είναι πιο πλούσια απο την Comfort η οποία αναφέρθηκε πιο πάνω ( μαύρα χερούλια-καθρέπτες, τάσια). Έχει επιπλέον ζάντες αλουμινίου (195/65-15---->ίδια με τους σιδερένιους με τα τάσια), βαμμένα όλα τα προαναφερθέντα, καλύτερο ηχοσύστημα, ηλεκτρικά μπρος-πίσω, καλύτερη οθόνη στο καντράν και κάτι άλλες λεπτομέριες.
Ακόμα και με 7500€ θα βρεί αρκετά κομμάτια πρπ 6-7 ετών και με λιγότερα απο 100.000 χλμ.
Α και για χώρους φυσικά δεν το συζητώ καν. Για επιβάτες είναι τεράστιοι και η 5η πόρτα(σημαντικότατη παράμετρος) αποκαλύπτει 560 λίτρα αποσκευών. Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο στην κατηγορία. Bonus, χαμηλά πάγια έξοδα λόγω κυβισμού.
Ελπίζω να βοήθησα. -
Ο 1.4 Tsi είχε το 'γνωστο' θέμα με την καδενα. Στα λοιπά όμως ήταν η απόλυτη ολοκληρωμένη πρόταση.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ο 1.4 Tsi είχε το 'γνωστο' θέμα με την καδενα. Στα λοιπά όμως ήταν η απόλυτη ολοκληρωμένη πρόταση.Σίγουρα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα με καδένα είχαν οι πρώτης γενιας 1.2Τsi (τεκμηριωμένο από τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στον ευρύτερο φιλικό κύκλο μου) για τον 1,4Τsi με το μονό turbo (122HP) δεν έχω πληροφόρηση.,,
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά,
Ευχαριστώ πολύ όλους, όσοι μπήκαν στον κόπο να γράψουν εντυπώσεις.
Επειδή όμως δεν έχω ξανασχοληθεί με αυτή την μάρκα (ούτε εγώ, αλλά ούτε και ο αδελφός μου, επίσης) και, όντας 'υποψιασμένος' για πιθανές 'παθογένειες' των κινητήρων Tsi (τουλάχιστον, ό,τι ακούω δεξιά και αριστερά), θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος έμπαινε στον κόπο να γράψει λεπτομέρειες περί καδένας.... -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Ο 1.4 Tsi είχε το 'γνωστο' θέμα με την καδενα. Στα λοιπά όμως ήταν η απόλυτη ολοκληρωμένη πρόταση.
Σίγουρα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα με καδένα είχαν οι πρώτης γενιας 1.2Τsi (τεκμηριωμένο από τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στον ευρύτερο φιλικό κύκλο μου) για τον 1,4Τsi με το μονό turbo (122HP) δεν έχω πληροφόρηση.,,
Δίκιο έχεις. Από τον 1.2 ξεκίνησε το θέμα και απλά στον 1.4 μετά έβαλαν ιμάντα.
Έχω και εγώ υπόψιν μου δύο Polo 1.2 που παρουσίασαν πρόβλημα.
SKODA FORUM