-
Εντάξει για τη γενικότερη στατιστική ίσως υπερέβαλλα.
Αλλά εγώ στο δικό μου σχολείο, (ένα από αυτά τα μουράτα κυριλλέ που λες ) αν ήμουν καθηγητής θα είχα αυτοκτονήσει
Ποιο 89% ρε συ [μήπως συμπεριλαμβάνει και ιδιωτικά παν/μια και εξωτερικό;]
Αν εξαιρέσεις τη τρίτη δέσμη (παράδοση κι ετς ) από πρώτη δέσμη το ποσοστό ήταν οριακά 7% για σχολές με βάση υψηλότερη του 13 και 28% γενικότερα για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Β' τα ίδια και χειρότερα, Δ' κάπως καλύτερα. Και με 2-3 άλλα γνωστά σχολεία που είχα γνωστούς και συγκρίναμε πίνακες, δεν διέφεραν και πολύ.Για το ζήτημα του 'δεν ασχολούνται με πανελλήνιες γιατί είναι για να πάνε έξω' δεν θα το σχολιάσω. Στο κάτω κάτω τα παραπάνω νούμερα δεν αναφέρονται σε αυτούς. Αναφέρονται σε όσους πήγαιναν για να περάσουν.
Πέραν αυτών, είναι και το ότι οι 'κακοί' δεν ήταν απλώς 'κακοί μαθητές'. Μιλάμε για ανθρώπους που απορείς αν μπρούν να γράφουν και να αναπνέουν ταυτόχρονα, ή παίζει να τα μπερδεύουν.
Τουλάχιστον στα δημόσια αυτοί θα ήταν αλητο-μαγκάκια. Ε, στα ιδιωτικά είναι και φλώρο-μαγκάκια που πραγματικά δεν πρέπει να υπάρχει τπτ χαμηλότερο. Πενθήμερες μας πήγαιναν σε νησιά που δεν έπαιζαν άλλα σχολεία, γιατί όταν αυτή η φοβερή μαγκιά ερχόταν σε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζεύαμε τραυματίες από τα νοσοκομεία κατά δεκάδεςΤέλος πάντως, αλλού μάλλον θα ήταν καλύτερα.
-
Και τι ακριβώς θα κερδίσει από αυτό;
Το ότι θα λέει στους φίλους στην καφετέρια 'Ποιος μωρέ, αυτός που μοστράρει τώρα το τρίπατο στην Εκάλη και τη μοντέλα γκόμενα; Τον είχα συμμαθητή και ήταν μεγάλος παπάρας';Σαν ένα γνωστό μου που έλεγε (στ' αλήθεια) για τον Βαζελογιάννη πατέρα, ότι ήταν πιτσιρικάς συγχωριανός του και έκανε αλητείες, έσπαγε τα πήλινα των γυναικών με τη σφεντόνα; Σόου γουάτ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και τι ακριβώς θα κερδίσει από αυτό;
Το ότι θα λέει στους φίλους στην καφετέρια 'Ποιος μωρέ, αυτός που μοστράρει τώρα το τρίπατο στην Εκάλη και τη μοντέλα γκόμενα; Τον είχα συμμαθητή και ήταν μεγάλος παπάρας';Σαν ένα γνωστό μου που έλεγε (στ' αλήθεια) για τον Βαζελογιάννη πατέρα, ότι ήταν πιτσιρικάς συγχωριανός του και έκανε αλητείες, έσπαγε τα πήλινα των γυναικών με τη σφεντόνα; Σόου γουάτ;
Τι θα κερδίσει;
Όταν έχεις ζήσει από κοντά το μέγεθος της 'στοκοσύνης', τουλάχιστον αργότερα δεν θα τους κοιτάς με ανοιχτά τα μάτια και 'ω κοίτα τι καλός και έξυπνος επιχειρηματίας είναι' όπως κάνουν μερικοί μερικοί
Δεν μιλάμε για αλητείες και παπαριές. Μιλάμε για ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ και ΑΧΡΗΣΤΕΙΑ.
-
Παραδείγματα (εγώ είπα ένα);
-
μερικά πράγματα πρέπει να τα ζήσεις για να τα καταλάβεις
Θα αλλάξει κάτι και να σου αραδιάσω ονόματα; Αν είναι να μην με πιστέψεις, δεν θα με πιστεύεις ούτως ή άλλως. Θεώρησε πως είναι ψέμματα for all I care -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Επίσης, και το Αρσάκειο αν είχε μια καλή παράδοση, αυτή ήταν η παραγωγή σωστών θηλέων
Τώρα σας έβαλαν κι εσάς τους μαντραχαλέους εκεί μέσα και ισοπεδώθηκε κι αυτόΜια χαρα κοριτσια ηταν οι (περισσοτερες) Αρσακειαδες, εκαναν και τις καλυτερες πιπες.
Δεν ξερω αν η παραδοση συνεχιζεται. -
Εγώ δεν διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά ο 'καλός και έξυπνος επιχειρηματίας', αν έχει κάνει λεφτά ΕΙΝΑΙ καλός και έξυπνος επιχειρηματίας. Αν έχει φαλιρίσει είναι κακός και ανόητος επιχειρηματίας, γιατί αυτοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από το πόσο καλά μάθαιναν τους τύπους της άλγεβρας ή πόσες γκόμενες έβγαζαν στο σχολείο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ δεν διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά ο 'καλός και έξυπνος επιχειρηματίας', αν έχει κάνει λεφτά ΕΙΝΑΙ καλός και έξυπνος επιχειρηματίας. Αν έχει φαλιρίσει είναι κακός και ανόητος επιχειρηματίας, γιατί αυτοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από το πόσο καλά μάθαιναν τους τύπους της άλγεβρας ή πόσες γκόμενες έβγαζαν στο σχολείο.Αν έχει ΚΑΝΕΙ λεφτά ίσως και να είναι. Δεν μιλάω πάντως για ανθρώπους που έκαναν λεφτά. Μιλάω για ανθρώπους που κληρονόμησαν λεφτά ή επώνυμο [και πάλι : Δεν είναι όλοι έτσι. Αλλά δεν είναι και λίγοι]
Και πραγματικά -επίσης- πρέπει να καταλάβεις ότι στην ελλάδα η οικονομία δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως του επωνύμου σου (και δευτερευόντως του κοινωνικού σου κύκλου). Αν εμένα με δανείζουν κάθε τρεις και λίγο οι τράπεζες 300μύρια 'δανεικά κι αγύριστα', πίστεψέ με θα μπορώ να πετύχω ακόμα κι αν είμαι χαζούλης. Επίσης πετυχημένος θα γίνω αν με βάλουν σε κανα ΔΣ σκιάχτρο κ.ο.κ. Δεν είναι όλα ρε Μάνο θέμα ικανότητας. Ξέρω δεν το πιστεύεις για τον ιδιωτικό τομεά αυτό, αλλά τι να κάνουμε...Τέλος δεν με ενδιαφέρει πόσο καλοί ήταν στα μαθήματα. It goes far beyond this.
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Επίσης, και το Αρσάκειο αν είχε μια καλή παράδοση, αυτή ήταν η παραγωγή σωστών θηλέων
Τώρα σας έβαλαν κι εσάς τους μαντραχαλέους εκεί μέσα και ισοπεδώθηκε κι αυτόΜια χαρα κοριτσια ηταν οι (περισσοτερες) Αρσακειαδες, εκαναν και τις καλυτερες πιπες.
Δεν ξερω αν η παραδοση συνεχιζεται.Νομίζω ότι με την εισαγωγή αρρένων πάντως θα πέσει η ποιότητα . Χωρίς αυτούς νομίζω ήταν πιο.... αγριεμμένες
Θα μας πει ο Qsis -
Νομιζω οτι το κυριοτερο ειναι ο ΜΑΘΗΤΗΣ να θελει να μαθει πεντε πραγματα.Και σε αυτο θα τον βοηθησει πρωτα η οικογενεια, μετα ο καθηγητης και μετα το κτιριο του σχολειου.
Και καλοι καθηγητες,οπως και ζαμαφουντιστες υπηρξαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν σε δημοσια η ιδιωτικα εκπαιδευτηρια. -
Η αναζήτηση καλού σχολείου για το παιδί μου ομοιάζει με αναζήτηση καλού ορθοπεδικού για το σπασμένο καρπό του παιδιού από αυτόν που του προκάλεσε πρώτα καρκίνο λόγω άγνοιας, χαζομάρας, αμορφωσιάς και έλλειψης χρόνου...
Τα περισσότερα παιδιά είναι καταδικασμένα από τους ηλίθιους γονείς τους εκ γεννετής...Η αναζήτηση καλού σχολείου θα βοηθήσει ελάχιστα τα ίδια, απλά θα καλμάρει τις τύψεις των γονιών για το πόσο λίγοι είναι οι ίδιοι ακόμα και για τη φύλαξη καναρινιού, όχι για την ανατροφή ανθρώπου...
-
μιλας γενικολογα ,δεν ειναι ολοι οι γονεις ετσι.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μιλας γενικολογα ,δεν ειναι ολοι οι γονεις ετσι.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣΌχι βέβαια, απλώς 'μερικοί'
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η αναζήτηση καλού σχολείου για το παιδί μου ομοιάζει με αναζήτηση καλού ορθοπεδικού για το σπασμένο καρπό του παιδιού από αυτόν που του προκάλεσε πρώτα καρκίνο λόγω άγνοιας, χαζομάρας, αμορφωσιάς και έλλειψης χρόνου...Τα περισσότερα παιδιά είναι καταδικασμένα από τους ηλίθιους γονείς τους εκ γεννετής...Η αναζήτηση καλού σχολείου θα βοηθήσει ελάχιστα τα ίδια, απλά θα καλμάρει τις τύψεις των γονιών για το πόσο λίγοι είναι οι ίδιοι ακόμα και για τη φύλαξη καναρινιού, όχι για την ανατροφή ανθρώπου...
Tελείως άκυρο ποστ. Χμμ...
-
Μιλαει για νεοπλουτους κ εχει απολυτο δικιο ,απλως δεν το διευκρινησε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η αναζήτηση καλού σχολείου για το παιδί μου ομοιάζει με αναζήτηση καλού ορθοπεδικού για το σπασμένο καρπό του παιδιού από αυτόν που του προκάλεσε πρώτα καρκίνο λόγω άγνοιας, χαζομάρας, αμορφωσιάς και έλλειψης χρόνου...
Τα περισσότερα παιδιά είναι καταδικασμένα από τους ηλίθιους γονείς τους εκ γεννετής...Η αναζήτηση καλού σχολείου θα βοηθήσει ελάχιστα τα ίδια, απλά θα καλμάρει τις τύψεις των γονιών για το πόσο λίγοι είναι οι ίδιοι ακόμα και για τη φύλαξη καναρινιού, όχι για την ανατροφή ανθρώπου...
Tελείως άκυρο ποστ. Χμμ...
ε ναι. Σιγά μην έχουν και τύψεις
ΕΕΠ και τα τζάκια δεν είναι σων και ντε καλύτερα
-
Μα 'τέτοιοι' γονείς δεν ενδιαφέρονται για καλό σχολείο, αλλά για σικάτο ξεφόρτωμα. Ξέρω τέτοιους, ξέρω και τι ζώα έχουν αφήσει να καταντήσουν τα παιδιά τους. Αλλά αυτό είναι άσχετο με ό,τι συζητείται.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Νομίζω ότι με την εισαγωγή αρρένων πάντως θα πέσει η ποιότητα . Χωρίς αυτούς νομίζω ήταν πιο.... αγριεμμένες
Θα μας πει ο Qsisειναι τεραστια τσολια
δεν εχω γνωρισει χειροτερες π@@τανες σε ολη μου τη ζωη και δε μιλαω για τιποτα ξεκωλακια(ολες ειναι παντα σεμνα ντυμενες ), μιλαω για καριολες που μπορουν να σου καταστρεψουν τη ζωηπιπες δυστυχως δεν ειχα τη τυχη να δοκιμασω , εχω ακουσει καλα λογια ομως
ηξερα και μια η οποια ηταν μεγαλο ονομα στην εποχη μου
ειχε φροντισει το μισο σχολειο στις τουαλετες.. -
-
[feminist mode on]Κάπου μπερδεύτηκα σχετικά με τη συνέχιση της παράδοσης που αναφέρεται παραπάνω. Όλοι όσοι πάνε στο Αρσάκειο κάνουν πίπες τώρα ή μόνο οι κοπέλες; [/feminist mode off]
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ