Εντάξει για τη γενικότερη στατιστική ίσως υπερέβαλλα.
Αλλά εγώ στο δικό μου σχολείο, (ένα από αυτά τα μουράτα κυριλλέ που λες ) αν ήμουν καθηγητής θα είχα αυτοκτονήσει
Ποιο 89% ρε συ [μήπως συμπεριλαμβάνει και ιδιωτικά παν/μια και εξωτερικό;]
Αν εξαιρέσεις τη τρίτη δέσμη (παράδοση κι ετς ) από πρώτη δέσμη το ποσοστό ήταν οριακά 7% για σχολές με βάση υψηλότερη του 13 και 28% γενικότερα για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Β' τα ίδια και χειρότερα, Δ' κάπως καλύτερα. Και με 2-3 άλλα γνωστά σχολεία που είχα γνωστούς και συγκρίναμε πίνακες, δεν διέφεραν και πολύ.
Για το ζήτημα του 'δεν ασχολούνται με πανελλήνιες γιατί είναι για να πάνε έξω' δεν θα το σχολιάσω. Στο κάτω κάτω τα παραπάνω νούμερα δεν αναφέρονται σε αυτούς. Αναφέρονται σε όσους πήγαιναν για να περάσουν.
Πέραν αυτών, είναι και το ότι οι 'κακοί' δεν ήταν απλώς 'κακοί μαθητές'. Μιλάμε για ανθρώπους που απορείς αν μπρούν να γράφουν και να αναπνέουν ταυτόχρονα, ή παίζει να τα μπερδεύουν.
Τουλάχιστον στα δημόσια αυτοί θα ήταν αλητο-μαγκάκια. Ε, στα ιδιωτικά είναι και φλώρο-μαγκάκια που πραγματικά δεν πρέπει να υπάρχει τπτ χαμηλότερο. Πενθήμερες μας πήγαιναν σε νησιά που δεν έπαιζαν άλλα σχολεία, γιατί όταν αυτή η φοβερή μαγκιά ερχόταν σε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζεύαμε τραυματίες από τα νοσοκομεία κατά δεκάδες
Τέλος πάντως, αλλού μάλλον θα ήταν καλύτερα.