-
το πολυ πολυ καταθετουμε μαζικα τις πινακιδες τελος Δεκεμβριου και κατα τον Φλεβαρη τις ξαναπαιρνουμε.
Αλλα να φανει κατι...Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Άκουσα την παρακάτω ιστορία:
- Αγόρασε Τσερόκι 4.7 προς 6500€
- Πάει Λιοσίων και βγάζει δεύτερες πινακίδες
- Δηλώνει κλοπή την άδεια και βγάζει άλλη
- καταθέτει τις δεύτερες πινακίδες με την πρώτη άδεια
- Κυκλοφορεί με κανονικές πινακίδες και πραγματική άδεια.
(προφανώς εφορία και τροχαία δεν έχουν συνδεθεί ηλεκτρονικά....ακόμη)
Να δείτε πόσα τέτοια θα δούμε το 12.
το σκεφτηκα...σοβαρα
μαλιστα ρωτησα και δικηγοροαλλα μου ειπε οτι αν μια στο τοσο σε καταλαβουν, πας κατευθειαν μεσα
χωρια που η γυναικα μου δεν μπαινει μεσα (ενταξει, δεν ειναι και τοσο κακο αυτο)
Παντως στην εφορια που κατεθεσα τις πινακιδες, τις γραφουν σε ενα βιβλιο και τα περνανε στον υπολογιστη.
Εγω που πηγα να τις παρω σε 1,5 μηνα γκρινιαζε ο υπαλληλος και μου ειπε αλλη φορα αν θελω 'για λιγο' να του το πω.Αδεια ασφαλεια και πινακιδες θα εχεις και μαλιστα γνησια, αλλα αν τα χτυπησει το περιπολικο στο κομπιουτερ θα σε κυνηγαει η αντιτρομοκρατική.
Νομιζω περασν οι αθωες εποες με τα μπλοκακια... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γρηγόρη, είσαι τυχερός που έχεις 2ο αυτοκίνητο. Δεν είναι όλοι το ίδιο τυχεροί, αυτό λέω.
Ποτέ δεν είπα πως πρέπει να κάνουν όλοι το ίδιο. Αλλά αν κάνανε ΟΛΟΙ ή οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ το ίδιο, θα έβλεπες πως θα το παίρναν πίσω εν μία νυκτί!
Δεν γίνεται λοιπόν κάτι τέτοιο. Αν μαζευτεί ένα ικανό ποσοστό όμως, μπορεί να γίνει κάτι. Γιατί αν το 10% καταθέσει πινακίδες η απώλεια εσόδων θα είναι τεράστια! Εγώ περιμένω να υπάρξει πραγματικά μεγάλο κύμα και θεωρώ πως πολλοί θα το κάνουν.Συμφωνώ.
Και είμαι μαζί με αυτούς που θα το κάνουν γιατί μπορούν.
Για εμάς (εμένα δηλαδή ) που δεν μπορούμε μιλάω.
Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να πει, καταθέστε όλοι πινακίδες αλλιώς είστε μ@λ@κες όπως είπε ο droemmen. Εκεί κόλλησα εγώ.
@ bebes πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι? Φοβάμαι πως όχι...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...
Το 50% στη βενζίνη είναι φόροι? Δεν είναι το 1/3?
...Χοντρικά, στο 1,60+/λίτρο, το 1,0+ είναι φόροι. Πάνω του 50%...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
...
...Χοντρικά, στο 1,60+/λίτρο, το 1,0+ είναι φόροι. Πάνω του 50%...
βαλε 2/3 + να εισαι μεσα
πρεπει να ειναι 1,05€/λιτρο οι φοροι@ bebes πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι? Φοβάμαι πως όχι...
δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος οτι θα αλλαξει κατι, αλλα πρεπει και κατι να κανουμε.
Υποχωρήσεις θα κανουμε ολοι. Μπορει να υπαρχει 2ο αυτοκινητο, αλλα ειμαστε 5 ατομα στην οικογενεια, υποχρεωσεις τα παιδια κλπ.
Με ενα αυτοκινητο δεν βγαινουμε, θα κανω ομως λιγο υπομονη.
Το καλοκαιρι δεν εχω προβλημα, αλλα το χειμωνα ειναι δυσκολα με το σκουτερ -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μα αυτό γράφω ο καψερός...ότι αυτοί που έχουν 2ο και 3ο αυτοκίνητο, λογικό είναι να καταθέσουν. Αυτοί που ΔΕΝ έχουν, δεν έχουν άλλη επιλογή, αυτό λέω. Μου γράφεις ότι έχασαν 20Κ ευρώ από το εισόδημα και γιαυτό σου έγραψα ας το πουλήσουν, όσο πιάσει.** Δε γίνεται...κάτι θα πιάσει**. Αν έχεις χάσει τόσα χρήματα δεν πας να γλιτώσεις τα 700 ευρώ, τα 10.000 θα πας να βρεις..
A μαλιστα μετα απο 7 χρονια ''κατι να πιασουμε'' ..... Και αυτο ενταξει το βλεπεις για ενα αυτοκινητο 50κ μετα απο 7 χρονια?
το δικο σου θα μου το εδινες μετα απο 7 χρονια για 2500 χιλιαρικα? Κατι θα πιασεις μωρε!!Επιλογή σου ήταν να πάρεις αυτοκίνητο των 50Κ ευρώ που καίει 15λτ/100κμ. Γνώριζες ότι θα καίει.
Μη μου πεις ότι δεν το ήξερες όταν το πήρες.
Γιατι σου εκανα κανα παραπονο οτι μου καιει πολυ? Αυτο καταλαβες?
Και σε 7 χρόνια, πως έδωσες 30.000 ευρώ στο κράτος? Στη κ@υλ@ σου τα έδωσες και καλά έκανες, όχι στο κράτος.
Γιατι ξερεις κανεναν να αγοραζει αυτοκινητο απο καυλα να χρηματοδοτησει το κρατος?
Οχι οταν βαζεις 100 ευρω βενζινη τα 55 ειναι φορος,αλλα ειμαι σιγουρος οτι και τα 90 να ηταν φυσιολογικο θα το εβρισκες.
Το πρόβλημα το βλέπω, είναι ξεκάθαρο...την υπερβολή και τον ωχαδερφισμό δε μπορώ.
Και εγω ωχαδερφισμο βλεπω, για κατι που εχει αποδειχθει επι 3 συνεχομενα χρονια οτι θα φερει λιγοτερα χρηματα στο κρατος,κατι που θα οδηγησει σε νεες αυξησεις,και νεες απαξιωσεις περιουσιων.
-
Ρε παιδιά, ο Nikos! λέει κάτι λογικό και το προβάλλω στη δική μου περίπτωση
Εχω ένα ακριβό 2λιτρο αυτοκίνητο, ασφαλές, γρήγορο, σύγχρονο, για πολλά γούστα.
Και έχω και ένα αρχαίο σαραβαλάκι (του συγχωρεμένου του πεθερού) 20ετίας χωρίς υδραυλικό τιμόνι, με χαλασμένα καθίσματα κτλ. (αλλά μηχανικά σκυλί! Τουότα ) που βασικά είναι για κουβαλήματα κτλ. και υπό ΚΣ σπάνια κινείται (μέχρι που είχε χαλάσει και η μπαταρία κάποια περίοδο λόγω ακινησίας).Ποιά ακριβώς είναι η πρόταση ? Να καταθέσω πινακίδες ή να πουλήσω (με τεράστια χασούρα... άσε που τέτοιο αυτοκίνητο δεν βγαίνει συχνά... και δεν το ξαναγοράζεις στην Ελλάδα με τόσα που έχουν συμβεί) το ακριβό και:
- Να βάζω τα παιδιά μου στο Τουότα ?
- Να πάω να πάρω ένα μεταχειρισμένο μοντέρνο 1400άρι 10 χιλιάρικα ?
Σημειωτέον ότι το να πω στο αδηφάγο ελληνικό κράτος 'άντε γαμήσου' είναι σημαντικό αλλά το να μετακινούνται τα παιδιά μου με ασφάλεια ακόμα σημαντικότερο (για μένα τουλάχιστον).
Προτάσεις λοιπόν ?
-
αυτό με πειράζει κι εμένα. Τα παιδιά. Απλά αν παρεις ανταλαγή ένα A4 (ποιος θα το κάνει όμως) έχεις κέρδος 1000 ευρω το ετος
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αυτό με πειράζει κι εμένα. Τα παιδιά. Απλά αν παρεις ανταλαγή ένα A4 (ποιος θα το κάνει όμως) έχεις κέρδος 1000 ευρω το ετοςΑν βρεις ένα μεταχειρισμένο Α4 και μπορείς να κάνεις ανταλλαγή;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αυτό με πειράζει κι εμένα. Τα παιδιά. Απλά αν παρεις ανταλαγή ένα A4 (ποιος θα το κάνει όμως) έχεις κέρδος 1000 ευρω το ετοςΕχει παρει το ματι μου κατι 159 ΤΒΙ που τις δινουν 18Κ. Σιγουρα μπορεις να κανεις ανταλλαγη.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να πει, καταθέστε όλοι πινακίδες αλλιώς είστε μ@λ@κες όπως είπε ο droemmen. Εκεί κόλλησα εγώ.Κοίτα πως έχει... Δεν το λέω εγώ το λέει ο Βενιζέλος... ή τουλάχιστον εγώ έτσι το παίρνω μπορεί και να είμαι λάθος αλλά δεν νομίζω.
και από το να δώσω φέτος τα Χριστούγεννα 1100 στον αέρα προτιμώ να τα δώσω στην Αυστρία να με φυσάει ο αέρας!
και πάλι για μένα θα τα δώσω ή για την καύλα μου όπως λες.Δεν το πουλάω γιατί ελπίζω πως θα υπάρξουν αρκετοί που θα καταθέσουν πινακίδες και θέλω να πιστεύω πως θα έχει αντίκτυπο στις μετέπειτα αποφάσεις που θα πάρουν οι κλέφτες.
Θα δείξει, όπως και να 'χει μπορώ να κάνω υπομονή χωρίς το Α4 για μερικούς μήνες... και έχει ο θεός...κάτι μπορεί να δώσει και σ' εμάς... -
Αντε παλι τα ιδια.
Εχεις 2ο αυτοκινητο! Δε σε νοιαζει!
Οι αλλοι που δεν εχουν, να πανε να τα φανε στην Αυστρια μεσα στην υφεση;
Ειναι λυση αυτη;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρε παιδιά, ο Nikos! λέει κάτι λογικό και το προβάλλω στη δική μου περίπτωσηΕχω ένα ακριβό 2λιτρο αυτοκίνητο,
Ποιά ακριβώς είναι η πρόταση ? Να καταθέσω πινακίδες ή να πουλήσω (με τεράστια χασούρα... άσε που τέτοιο αυτοκίνητο δεν βγαίνει συχνά... και δεν το ξαναγοράζεις στην Ελλάδα με τόσα που έχουν συμβεί) το ακριβό και:- Να βάζω τα παιδιά μου στο Τουότα ?
- Να πάω να πάρω ένα μεταχειρισμένο μοντέρνο 1400άρι 10 χιλιάρικα ?
Σημειωτέον ότι το να πω στο αδηφάγο ελληνικό κράτος 'άντε γ..ήσου' είναι σημαντικό αλλά το να μετακινούνται τα παιδιά μου με ασφάλεια ακόμα σημαντικότερο (για μένα τουλάχιστον).
Προτάσεις λοιπόν ?
Oι προτάσεις δεν μπαίνουν σε καλούπι, γιατί τα δεδομένα (οικονομικά) και οι απαιτήσεις (οικογενειακές) του καθενός διαφέρουν.
Ξεκινάω απο τη δικαιολόγηση της δικής μου απόφασης, αφού ανήκω σε αυτούς που θα καταθέσουν πινακίδες , αλλά έχω και 2ο αξιοπρεπές αυτοκίνητο μικρο-μεσαίο 6ετίας.
Η κατάθεση πινακίδων θα γίνει κυρίως για λόγους 'αντίδρασης' και όχι γιατί η αύξηση των τελών μου δημιουργεί σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, κοινώς :Θεωρώ όμως , ότι αν κάποιος που ζεί την Ελληνική πραγματικότητα της τελευταίας 10ετίας, αγόρασε αυτοκίνητο 2λιτρο και άνω, δαπανώντας τουλάχιστον 30 και ίσως 50.000€ :
1/ Εχει πλέον μπεί ως άτομο-οικογένεια, σε μιά οικονομική κατηγορία καλύτερη απο κάποιους άλλους, με προφανείς φοροσυνέπειες. Αν λόγω ΔΝΤ αυτή η οικονομική του κατάσταση μεταβλήθηκε, και για φέτος ή και του χρόνου βλέπει ότι δεν θα έχει αυτά τα περίπου 500€ το χρόνο παραπάνω (μαζί με την έκτακτη εισφορά και έναντι 2007-8) για να το λειτουργήσει καταβάλλοντας τους όποιους φόρους και τέλη, πρέπει να το συνειδητοποιήσει και ας παραδώσει πινακίδες.
2/ Θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει εναλλακτικό μέσο, (μικρό ΙΧ-μηχανή ....), καθόσον ούτως η άλλως η καθημερινή χρήση ενός 2λιτρου-ακριβού αυτοκινήτου , είναι μαλλον ασύμφορη και κυρίως, δυσχερής.Αν παραδώσουμε πινακίδες βέβαια το 30% των ιδιοκτητών 2λιτρων+ , πιστεύω ότι θα υπάρξει επιβαάρυνση του χρόνου με νέα αύξηση τελών στα 1.800cc και κάτω , για να βγούν τα σπασμένα της φετεινής χασούρας, με την ελπίδα να μειωθούν αντίστοιχα τα τέλη στα 2λιτρα και άνω.
Είναι πασιφανές ότι η διαφορά ποσού καταβολής τελών και λοιπών φόρων απο τα 1800 στα 2000cc, δεν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη των 150€.Μάλλον όμως κάνουμε συζήτηση για τη συζήτηση, αλλά, σε κάθε περίπτωση:
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ, ελπίζοντας ότι : -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...πολλά respect στο ποστ σου φιλε.
Μ'εβγαλες απο τον κοπο να το συντάξω και να το γράψω
Δυστυχώς για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ισχύουν ακριβώς αυτά που έγραψες κι ένας απ' αυτούς ειμαι κι εγω
...ακόμα
και φυσικά ο καθένας μας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση.
Δεν μπορώ εγώ να απαιτώ απο τον απέναντι να σκεφτεί ή να πράξει σαν εμένα, αφού άλλες είναι οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις μου και άλλες οι δικές του -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αντε παλι τα ιδια.Εχεις 2ο αυτοκινητο! Δε σε νοιαζει!
Ειναι λυση αυτη;
Νικο τo 500ρακι το δωσατε?
Κι εγω θα καταθεσω πινακιδες στο Βολβο απο αντιδραση, για οσο μπορεσω....Κι αυτο γιατι θελω να ξεφυγω απο τον χαρακτηρισμο του μαλακα!
Οταν πηρα το αυτοκινητο τα τελη ηταν 460ευρω, αυξηθηκαν στα 562, καποιο σαίνη ανακαλυψε το κολπο με την εκτακτη εισφορα κι εγιναν 562+250=812...μετα ηρθε ο αλλος ο μαλακας και ειπε οτι ειναι παραλογη η εκτακτη εισφορα και θα την καταργησει, και ω τι καλα, τα τελη εγιναν 800ευρω!! Φετος θα ζητησουν λοιπον κοντα 1600ευρω μαζι με την 'εκτακτη εισφορα' και προφανως αν δεν κανω/ουμε κατι, επειδη ως τωρα εχει αποδειχθει οτι τιμαμε τον χαρακτηρισμο που μας εχουν δωσει, του χρονου βλεπω να καταργουν την εκτακτη εισφορα και να ζητουν, ω τι καλα, 1550 ευρω τελη....
Προφανως και το χαιρομαι παρα πολυ το αυτοκινητο μου, προφανως το χρειαζομαι οταν κανω απειρα ταξιδια μεσα στον χρονο, προφανως ειναι πιο ασφαλες και ανετο για την οικογενεια μου, προφανως θα αναγκαστω να κανω υποχωρησεις, αλλα προφανως, δεν ειμαι μαλακας! -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αντε παλι τα ιδια.
Εχεις 2ο αυτοκινητο! Δε σε νοιαζει!
Ειναι λυση αυτη;
Νικο τo 500ρακι το δωσατε?
Οχι. Το 500ακι ειναι της γυναικας μου και το παιρνει στη δουλεια της, δεν ειναι δικο μου.
Ολα τα υπολοιπα που γραφεις δε χρειαζονται να επαναλαμβανονται. Ειναι κατανοητα.
Πρεπει να καταλαβετε οτι δεν εχουν ολοι την εναλλακτικη του 2ου αυτοκινητου.
Ειμαι λοιπον ενας απο αυτους και βαζω την ασφαλεια τη δικια μου και της οικογενειας μου πανω απ´ολα.
Κατα μεσο ορo 1-2 ταξιδακια το χρονο τα κανουμε. Εχω τετοιο αυτοκινητο και θα παω με το 500ακι; Για ποιο λογο;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Οχι. Το 500ακι ειναι της γυναικας μου και το παιρνει στη δουλεια της, δεν ειναι δικο μου.Καλα κι εμενα το Clio της γυναικας μου ειναι...Εσεις σε διαφορετικα σπιτια μενετε?
Πρεπει να καταλαβετε οτι δεν εχουν ολοι την εναλλακτικη του 2ου αυτοκινητου.
Αφου εχεις 2ο! Δεν σε καταλαβαινω....
Ειμαι λοιπον ενας απο αυτους και βαζω την ασφαλεια τη δικια μου και της οικογενειας μου πανω απ´ολα.
Αν εβαζες την ασφαλεια πανω απ' ολα θα ειχες Volvo
Κατα μεσο ορo 1-2 ταξιδακια το χρονο τα κανουμε. Εχω τετοιο αυτοκινητο και θα παω με το 500ακι; Για ποιο λογο;
Εμεις κανουμε τουλαχιστον 10 ταξιδια το χρονο....Ο λογος νομιζω ειναι κατανοητος, απ' ολους, και μαλιστα απο αυτους που εχουν οικογενειες και με πολλα παιδια και θα προσπαθησουν να καλυψουν τις αναγκες τους με κουβαδες, οχι σκετα ζευγαρια, αντιδραση! Κακο βεβαια δεν ειναι να μην θες να συμμετασχεις...
-
βασικα το 500ρακι ειναι για πααααρα πολλους πρωτο αυτοκινητο
οχι μονο 2 ταξιδια το χρονο αλλα και 2 την εβδομαδα παει
εχω ενα atos 1.1 για δευτερο και με παει μια χαρα 2 φορες το μηνα Αθηνα-Καλαματα. -
Βρε Κων/ντινε τι'ναι αυτα που λες;
Τι γραφεις δε θελω να συμμετεχω; Πως θα παω στη δουλεια μου; Πως θα κανω τις δουλειες μου μεσα στην εβδομαδα; Η γυναικα μου πως θα κανει τις δικες τις δουλειες.
Η γυναικα μου φευγει το πρωι και γυριζει το βραδυ, πως θα παω στο γραφειο; Πως θα παω στους γονεις μου να τους δω; Σουπερ μαρκετ; Προπονηση;
ΕΧΕΙ αυτοκινητο...δεν ΕΧΟΥΜΕ γιατι το χρησιμοποιει.
Κανω 9-10Κ κμ το χρονο. Θα μεινω χωρις αυτοκινητο για ποιον ακριβως λογο;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βρε Κων/ντινε τι'ναι αυτα που λες;Τι γραφεις δε θελω να συμμετεχω; Πως θα παω στη δουλεια μου; Πως θα κανω τις δουλειες μου μεσα στην εβδομαδα; Η γυναικα μου πως θα κανει τις δικες τις δουλειες.
Η γυναικα μου φευγει το πρωι και γυριζει το βραδυ, πως θα παω στο γραφειο; Πως θα παω στους γονεις μου να τους δω; Σουπερ μαρκετ; Προπονηση;
ΕΧΕΙ αυτοκινητο...δεν ΕΧΟΥΜΕ γιατι το χρησιμοποιει.
Κανω 9-10Κ κμ το χρονο. Θα μεινω χωρις αυτοκινητο για ποιον ακριβως λογο;
Καλα κουβεντα κανουμε, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο δυο ανθρωποι που ζουν στο ιδιο σπιτι να συντονισουν καπως τις κινησεις τους ωστε να εξυπηρετηθουν και οι δυο απο ενα αυτοκινητο, και τα 3Μ, για 1-3 μηνες! Ετσι κι αλλιως μη νομιζεις πως αποτελεις καποια τρομερη εξαιρεση. Οσοι εχουν δυο αυτοκινητα τα εχουν γιατι τα χρειαζονται οχι για να τα κοιτανε ή για πολυτελεια!
ΥΓ: Το γραφειο σου δεν ειχες πει οτι ειναι κοντα στο σπιτι?
-
ρε παιδιά τι το παιδεύετε?
κάποιοι για τους α,β λόγους (δεν θα κρίνω αν και πόσο σωστοί είναι) έχουν αποφασίσει να κρατήσουν το 2χιλιαρο τους πάση θυσία.
όταν το πήραν δεν σας ρώτησαν, τώρα γιατί σας ρωτάνε? μα για να πείσουν όσους μπορούν απο τους αμφιταλαντευόμενους να το κρατήσουν και φέτος. έτσι θα αυξηθεί λιγότερο το τέλος του χρόνου (σε σχέση με το αν και αμφιταλαντευόμενοι κατέθεταν πινακίδες)
είπαμε αυτοί το έχουν αποφασίσει να το κρατήσουν νο ματερ γουάτ. το προσπαθείτε να τους πείσετε με επιχειρήματα δεν έχει καμία πρακτική αξία.o dbekos το είπε,
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Θεωρώ όμως , ότι αν κάποιος που ζεί την Ελληνική πραγματικότητα της τελευταίας 10ετίας, αγόρασε αυτοκίνητο 2λιτρο και άνω, δαπανώντας τουλάχιστον 30 και ίσως 50.000€ :
1/ Εχει πλέον μπεί ως άτομο-οικογένεια, σε μιά οικονομική κατηγορία καλύτερη απο κάποιους άλλους, με προφανείς φοροσυνέπειες. Αν λόγω ΔΝΤ αυτή η οικονομική του κατάσταση μεταβλήθηκε, και για φέτος ή και του χρόνου βλέπει ότι δεν θα έχει αυτά τα περίπου 500€ το χρόνο παραπάνω (μαζί με την έκτακτη εισφορά και έναντι 2007-8) για να το λειτουργήσει καταβάλλοντας τους όποιους φόρους και τέλη, πρέπει να το συνειδητοποιήσει και ας παραδώσει πινακίδες.
**2/ Θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει εναλλακτικό μέσο, (μικρό ΙΧ-μηχανή ....), καθόσον ούτως η άλλως η καθημερινή χρήση ενός 2λιτρου-ακριβού αυτοκινήτου , είναι μαλλον ασύμφορη και κυρίως, δυσχερής.
**οπότε όποιος λέει τώρα δεν καταθέτω γιατί είναι το μοναδικό μου και παρόλο που με το κόστος των εξτρά τελών 2-3 ετών παίρνω μικρό ασφαλές καλό μτχ απλώς δίνει παράσταση.
Τέλη κυκλοφορίας