-
Γιατί ιπποδύναμη και κυβισμός ? Καλά ο κυβισμός είναι εντελώς άκυρος, παλαιολιθικής αξίας. H ιπποδύναμη τι πληροφορία σου δίνει ? Να φορολογείται ο κάτοχος BMW 328 'γυμνής' αλλά όχι ο κάτοχος BMW 320 full extra ?
Η αξία προφανώς έχει σημασία όπως και η παλαιότητα.
-
H 328 θα έχει πιο βαρύ κινητήρα, άρα θα φθείρει το οδόστρωμα.
-
Σε συζητηση χθεσινη με ζευγος συγγενων μου που ο ενας εχει mercedes s-class 350 του 09 και η αλλη peugeot 308cc του 10 γιατι δεν καταθετετε πινακιδες στη Μερκ και να κυκλοφορειτε με το Πεζο ή να παρετε εναν μτχ κουβα των 2Κ για να πηγαινοφερνετε τα παιδια στις δραστηριοτητες τους η απαντηση ηταν οτι ''εχουμε ενα πολυτελες αυτοκινητο και δικαιως φορολογουμαστε, εξ αλλου εχουμε λεφτα να πληρωνουμε''
Και για τα 2 αυτα αυτοκινητα αυτοι θα πληρωσουν γυρω στα 2,500€ ητοι σχεδον 4 δικα μου μηνιατικα -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Σε συζητηση χθεσινη με ζευγος συγγενων μου που ο ενας εχει mercedes s-class 350 του 09 και η αλλη peugeot 308cc του 10 γιατι δεν καταθετετε πινακιδες στη Μερκ και να κυκλοφορειτε με το Πεζο ή να παρετε εναν μτχ κουβα των 2Κ για να πηγαινοφερνετε τα παιδια στις δραστηριοτητες τους η απαντηση ηταν οτι ''εχουμε ενα πολυτελες αυτοκινητο και δικαιως φορολογουμαστε, εξ αλλου εχουμε λεφτα να πληρωνουμε''
Και για τα 2 αυτα αυτοκινητα αυτοι θα πληρωσουν γυρω στα 2,500€ ητοι σχεδον 4 δικα μου μηνιατικαΚαλύτερα να τα διναν σε σενα, παρα στο κράτος... Τώρα απλα χάνονται απο την πραγματικη οικονομια 2,5 χιλιαρικα
Οσον αφορά τα τελη κυκλοφορίας, δεν ειναι ανταποδοτικά, δεν ειναι κλιμακωμένα ορθά ή δίκαια... Δεν μπορεί να υπάρχουν τοσο τραγικές αποκλισεις μεταξυ κυβισμών. Τι ζημιά αλλωστε μεγαλύτερη κάνει η S350 απο το Bravo μου για να χουν τοσο τραγικη διαφορά στην τιμολόγηση?
Τέσπα... είναι εμμεση φορολογια εισοδήματος και τίποτε αλλο. Η μονη δίκαιη φορολογηση θα ηταν η χιλιομετρική, την οποία και πληρώνουμε ήδη ΑΔΡΑ μέσω της υπερφορολογησης των καυσιμων. Υπο αυτό το σκεπτικό, και υπο το σκεπτικό οτι επίσης πληρώνουμε ΚΑΙ διόδια... τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα επρεπε να υπάρχουν.
-
εχω περιεργεια να δω και φετος αν θα κατατεθουν παλι χιλιαδες πινακιδες οπως περσι..
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
...Τέσπα... είναι εμμεση φορολογια εισοδήματος και τίποτε αλλο. Η μονη δίκαιη φορολογηση θα ηταν η χιλιομετρική, την οποία και πληρώνουμε ήδη ΑΔΡΑ μέσω της υπερφορολογησης των καυσιμων. Υπο αυτό το σκεπτικό, και υπο το σκεπτικό οτι επίσης πληρώνουμε ΚΑΙ διόδια... τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα επρεπε να υπάρχουν.Επειδή το κάνουν και άλλες -πολλές- χώρες αυτό, δεν νομίζω ότι είναι σωστό να φορολογήσεις μόνο σε ένα 'σημείο' την κατοχή και χρήση αυτοκινήτου. Δηλαδή καλώς να υπάρχουν και φόροι στα καύσιμα (χρήση, κατανάλωση κλπ), και διόδια (δημιουργία νέων/συντήρηση παλιών Ε.Ο.), αλλά και κάποια -σαφώς χαμηλότερα- τέλη κυκλοφορίας, για την 'χρήση' του οχήματος και των δρόμων. Δεν μπορεί στην πλούσια Ελβετία το vignete να κοστίζει 35€ και στην φτωχή Ελλάδα να δίνω 660€ (για να ΜΗΝ κυκλοφορώ τελικά το αυτοκίνητο)...
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
εχω περιεργεια να δω και φετος αν θα κατατεθουν παλι χιλιαδες πινακιδες οπως περσι..Μπα .... δε νομίζω!!! Πάντως απορώ και εγω που βρίσκει λεφτά ο κόσμος !!!!
-
Αν καταθέσω πινακίδες από το αυτοκίνητο τώρα, γλιτώνω μόνο τα τέλη (€880) και την ασφάλεια, και όχι τον φόρο πολυτελείας, σωστά;
-
σωστα
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν καταθέσω πινακίδες από το αυτοκίνητο τώρα, γλιτώνω μόνο τα τέλη (€880) και την ασφάλεια, και όχι τον φόρο πολυτελείας, σωστά;γλυτωνεις ΚΑΙ φορο πολυτελειας
1/12 του ποσου που σου αναλογει για καθε μηνα που εχεις κατατεθειμενες τις πινακιδες
αν καταθεσεις πριν τις 15/11 θα αφαιρεθει ολοκληρος ο Νοεμβρης
-
Το ότι μου τυπώθηκαν στην μισή πλευρά της Α4 σελίδας δεν νομίζω να τους πειράζει? 655€ θα πάρουν...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το ότι μου τυπώθηκαν στην μισή πλευρά της Α4 σελίδας δεν νομίζω να τους πειράζει? 655€ θα πάρουν...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
προφανως αστειεύεσαι αγαπητε κοσνεε. To χαρτί πρεπει να ειναι φωτογραφικης ποιότητας και εγχρωμο σαφέστατα. Εννοειτε full page εκτύπωση χωρίς περιθώρια. Οτιδήποτε λιγότερο ειναι στην διακριτική τους ευχέρεια να μην το δεχτούν.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Αν καταθέσω πινακίδες από το αυτοκίνητο τώρα, γλιτώνω μόνο τα τέλη (€880) και την ασφάλεια, και όχι τον φόρο πολυτελείας, σωστά;
γλυτωνεις ΚΑΙ φορο πολυτελειας
1/12 του ποσου που σου αναλογει για καθε μηνα που εχεις κατατεθειμενες τις πινακιδες
εισαι σιγουρος για τον μειωμενο φορο πολυτελειας? πως ξερει το ταξις οτι ειχες παραδωσει πινακιδες για χ μηνες?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
εισαι σιγουρος για τον μειωμενο φορο πολυτελειας? πως ξερει το ταξις οτι ειχες παραδωσει πινακιδες για χ μηνες?
Πλέον Βάση Υπ.Μεταφορών Taxis. Πως νομίζεις ότι τραβάνε τα στοιχεία των αυτοκινήτων και ενημερώνουν Ε1 αυτομάτως ? Άρα τα δεδομένα πηγαινοέρχονται μεταξύ ΔΟΥ, Μεταφορών και ΓΓΠΣ (αν και ΓΓΠΣ ΔΟΥ by default).
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
το 2012 ειχα καταθεσει πινακιδες στις 11/1 (ειχε δωθει παραταση στα τελη κυκλοφοριας) και τι πηρα 17/2
στη φετινη δηλωση (που ειναι για χρηση 2012) στο πινακακι με τα τεκμηρια μου εχει τεκμηριο που αντιστοιχει σε 10 μηνες.ειναι γεγονος οτι τα περναν αυτοματα πλεον
-
thanks bebes!
-
τσεκαρισμένο,οτι γλυτωνεις φορο πολυτελείας, και τεκμήριο, αναλογως του πόσο θα εχεις το αυτοκινητο με κατατεθειμένες πινακιδες και πληρωμενα τρεχοντα τέλη. ο χρονος χωριζεται σε 12 μηνες, και αναλογα ποσους θα ειναι κατατεθειμενες οι πινακιδες, πληρωνεις. Η GTA μου, που λογω απουσίας μου ειχε καταθέσει πινακιδες 8μηνες, θα πληρωσει 4 δωδέκατα του ετους φορο πολυτελειας.
-
Ευχαριστώ κύριοι. Ασφάλεια όμως μπορείς να κάνεις μόνο με εξάμηνα, φαντάζομαι.
-
Τεκμήριο μονον οσους μήνες το κυκλοφορείς ,το ίδιο και φ.πολυτελείας,παντα σε /12,Aν καταθέσεις νωρίτερα από 15 του μηνα,γλυτώνεις τον μηνα ολόκληρο ,αν ακινητοποιήσεις το ιχ σου νωρίτερα απο τη λήξη της ασφαλειά σου μπορεις να διεκδικήσεις επιστροφή το αντίστοιχο ποσό
Sent from my ZTE V967S using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ευχαριστώ κύριοι. Ασφάλεια όμως μπορείς να κάνεις μόνο με εξάμηνα, φαντάζομαι.ζητας να διακοπει η ασφαλεια και σου επιστρεφουν το αναλογουν ποσο (μειον το δικαιωμα του συμβουλου).
ειχε πλακα οταν ρωτουσαν 'γιατι' τους τόνιζα 'λόγω παράδοσης πινακιδων'
Τέλη κυκλοφορίας