-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
:hmmm:Τι στο διαολο??
Στην Ελλαδα δε φωναζαμε (και ευχομαστε) να γινει μια αποσυρση ωστε να γλυτωσουμε απο τα ερειπια??
Στην Ελλαδα δε φωναζαμε να μειωθουν οι φοροι στις τιμες αγορας καινουριου αυτοκινητου ωστε 'να γινουμε επιτελους Ευρωπη'??Η μηπως εγω ζω σε αλλη χωρα, διαβαζω αλλο φορουμ και περιοδικα??
Τωρα και επειδη σαν λαος δεν εχουμε μετρο και τρεξαμε και αγορασαμε εμεις οι αθωοι, αγνοι και απονηρευτοι suvαρες με 2,5 χιλιαδες κ.εκ. επειδη μονο και μονο ειχαν μεγαλυτερη μειωση ΕΤΤ, τωρα που εξαγγελθηκε η αποσυσρση και τα αντικινητρα για τα παλια ΙΧ, ξαφνικα ανακαλυψαμε οτι δεν αντεχουμε τα κοστη χρησης των μεγαλων αυτοκινητων, ανακαλυψαμε τα δολια συμφεροντα του ΣΕΑΑ ενω πριν λιγες βδομαδαες κλαιγαμε τους καημενους 150.000 εργαζομενους στο χωρο του αυτοκινητου, ανακαλυψαμε τους πτωχους πλην τιμιους βιοπαλαιστας, τους συγχρονους Καϊλες και Ξανθοπουλους με τα παλια ΙΧ αυτους που μεχρι χτες χαρακτηριζαμε χαρους που ξερνανε καρκινο απο την παμπαλαια εξατμιση τους...
Και για ααααααλλη μια φορα μας φταινε οι κακοι πολιτικοι που μαλλον ψηφισαν οι Τουρκοι, η ατιμη κενωνια, το κακο κρατος λες και εμεις ζουμε σε αλλη χωρα και ειμαστε απλοι επισκεπτες εδω, οι κακοι εμποροι με Oβρεϊκη νοοτροπια...
Παρανοια, αμετροεπεια, ελλειψη κοινης λογικης απο τους (και καλα) απογονους αυτων που 'ανακαλυψαν' το 'παν μετρον αριστον'...
Το μέτρο είναι στη σωστή κατεύθυνση (σε αντίθεση με την μείωση του ΕΤΤ, που περισσότερο προβλήματα δημιούργησε, αλλά βοήθησε να σωθούν κάποιοι Λαϊνόπουλοι κλπ... ). Και το λέω αυτό ως ...παθών, αφού μάλλον είμαι από τους αδικημένους, +100€ ήτοι 112+100=212 € σχεδόν διπλή τιμή.
Δεν το βρίσκω και πολύ δίκαιο πάντως όλοι, ανεξαρτήτως κυβισμού να πληρώνουν το ίδιο χαράτσι. Αν όντως είναι περιβαλλοντικοί οι λόγοι, τότε το 1000άρι με το 2λιτρο, θα έπρεπε να έχουν διαφορά.
Το σίγουρο είναι πως ΞΕΡΟΥΝ ό,τι εν μέσω κρίσης ελάχιστοι θα πάνε να αποσύρουν τώρα τα αυτοκίνητά τους, απλώς θ' αναγκαστούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη. Αυτό πάνω απ' όλα σημαίνει έσοδα και μάλιστα ΠΟΛΛΑ. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο η μέση αύξηση να είναι 50% ή ακόμη και 70%.
Πάντως συμβαίνουν και διάφορα αστεία με τους διαχωρισμούς τους: το Niva με την...καταπληκτική του αντιρυπαντική τεχνολογία, αγοράστηκε καινούριο το 2005. Άρα θα έχει μείωση. Η Xsara που είναι τρελό χρέπι κατά το υπουργείο, αγοράστηκε το 2003 και θα φάει μίνι χαράτσωμα 50€!Δεν νομίζω να πρέπει να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει το παράλογο ε;
Ήθελα να ήξερα, αν είχαν πάρει τέτοια μέτρα τα ΠΑΣΟΚια, τι θα έλεγες πάντως...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
γιατί να επιδοτήσω την αγορά ενός μεταχειρισμένου Γερμανικού με 50k και πιθανά κατεστραμμένο καταλύτη.Είναι πιο πιθανό ότι το γερμανικό με 50Κ να είναι σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τους ρύπους* από το ελληνικό των 250Κ. Απλώς σκέψου τι τεχνικό έλεγχο έχουμε εδώ και τι εκεί...
Αλλά αν θέλεις να το σιγουρέψουμε, πες ότι πρέπει δεσμευτικά να εκδοθεί ΚΕΚ πριν από τη ταξινόμηση όταν εισαχθεί στη χώρα το μεταχειρισμένο.*από την άλλη, τα αμαξώματα καλοπερνάνε στην Ελλάδα καθώς δεν τρώνε το συνεχές αλάτι κάθε χειμώνα που 'σαπίζει' τα οχήματα στη βόρεια Ευρώπη.
Αν είχαν βέβαια λίγο τσαγανό θα έλεγαν ότι η επιδότηση για οχήματα με CO2 ως 120 θα ήταν 1,500 ευρώ ως 160 CO2 1000 ευρώ και ως 200 CO2 θα ήταν 500 ευρώ.
Συμφωνώ!
Το ΠΑΣΟΚ είναι εξ'ορισμού πράσινο κόμμα, δες και το logo του.
-
Ακομα περιμενω απο τους υπερμαχους της επιδοησης των μεταχειρισμενων να πουν σε ποια χωρα αυτοκινητοπαραγωγο ή οχι επιδοτειται η αγορα μεταχειρισμενου αυτοκινητου
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
γιατί να επιδοτήσω την αγορά ενός μεταχειρισμένου Γερμανικού με 50k και πιθανά κατεστραμμένο καταλύτη.
Είναι πιο πιθανό ότι το γερμανικό με 50Κ να είναι σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τους ρύπους* από το ελληνικό των 250Κ. Απλώς σκέψου τι τεχνικό έλεγχο έχουμε εδώ και τι εκεί...
Αλλά αν θέλεις να το σιγουρέψουμε, πες ότι πρέπει δεσμευτικά να εκδοθεί ΚΕΚ πριν από τη ταξινόμηση όταν εισαχθεί στη χώρα το μεταχειρισμένο.Το εισαγωμενο μεταχειρισμενο δεν πρεπει να περασει κτεο πριν βγαλει αδεια κυκλοφοριας;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το εισαγωμενο μεταχειρισμενο δεν πρεπει να περασει κτεο πριν βγαλει αδεια κυκλοφοριας;
Το αλλο με το Τοτο το ξερεις??
Πιο πιθανο ειναι να 'παει' το ΚΤΕΟ στη μαντρα του πτωχου και δοκιμαζομενου εμπορου μεταχειρισμενων (και οχι μονο σε πολλες περιπτωσεις) αυτοκινητων...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
γιατί να επιδοτήσω την αγορά ενός μεταχειρισμένου Γερμανικού με 50k και πιθανά κατεστραμμένο καταλύτη.
Είναι πιο πιθανό ότι το γερμανικό με 50Κ να είναι σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τους ρύπους* από το ελληνικό των 250Κ. Απλώς σκέψου τι τεχνικό έλεγχο έχουμε εδώ και τι εκεί...
Αλλά αν θέλεις να το σιγουρέψουμε, πες ότι πρέπει δεσμευτικά να εκδοθεί ΚΕΚ πριν από τη ταξινόμηση όταν εισαχθεί στη χώρα το μεταχειρισμένο.*από την άλλη, τα αμαξώματα καλοπερνάνε στην Ελλάδα καθώς δεν τρώνε το συνεχές αλάτι κάθε χειμώνα που 'σαπίζει' τα οχήματα στη βόρεια Ευρώπη.
Αν είχαν βέβαια λίγο τσαγανό θα έλεγαν ότι η επιδότηση για οχήματα με CO2 ως 120 θα ήταν 1,500 ευρώ ως 160 CO2 1000 ευρώ και ως 200 CO2 θα ήταν 500 ευρώ.
Συμφωνώ!
Το νέο όχημα είναι εξ ορισμού ok. Δεν χρειάζονται έλεγχοι από κανένα ΚΤΕΟ (Δημόσιο και Ιδιωτικό). Κακά τα ψέματα αν περιμένουμε από το ΚΤΕΟ καληνύχτα. Η γειτόνισσα μου ήρθε με το GOLF της που μόλις είχε περάσει ΚΤΕΟ αλλά δεν κατάφερνε να κρατήσει ρελαντί. Απλά το συνεργείο της είχε φροντίσει να περάσει ΚΤΕΟ και όλοι γνωρίζουμε τη σαπίλα του συστήματος εκεί.
Κακά τα ψέματα το θέμα των ρύπων είναι προσωπικό του καθενός. Στο service ήμουν από πάνω στο συνεργείο για να σιγουρευτώ ότι η ΚΕΚ θα είναι από την δικιά μου εξάτμιση και όχι από την εξάτμιση ενός καινούργιο υβριδικού (συμβαίνει συχνά).
Για το 2ο σκέψου τι θα γινόταν. Όλοι θα μίλαγαν για σχέσεις του Υπουργού με συγκεκριμένες εταιρείες (ανάλογα των ορίων) που του τα έχωσαν κάτω από τραπέζι κ.λπ.
-
Γερμανικά δεν ξέρω, αλλά, αν κατάλαβα καλά, ΑΥΤΑ είναι τα τέλη κυκλοφορίας, που πληρώνει κάποιος στην 'ακριβή' Γερμανία (από την 01/07) ;;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Γερμανικά δεν ξέρω, αλλά, αν κατάλαβα καλά, ΑΥΤΑ είναι τα τέλη κυκλοφορίας, που πληρώνει κάποιος στην 'ακριβή' Γερμανία (από την 01/07) ;;Ναι αλλα θα πρέπει να λάβεις υπ'οψιν σου και το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα. Αφού στην Ελλάδα είμαστε πλούσιοι γιατί να μην πληρώνουμε και παραπάνω για μπορεί το κράτος να συνεχίσει να μας παρέχει τις πολύ υψηλόυ επιπέδου υπηρεσίες του ?
Τα ίδια ειναι η Ελλάδα με τις φαβέλες της Γερμανίας ?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το σίγουρο είναι πως ΞΕΡΟΥΝ ό,τι εν μέσω κρίσης ελάχιστοι θα πάνε να αποσύρουν τώρα τα αυτοκίνητά τους, απλώς θ' αναγκαστούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη. Αυτό πάνω απ' όλα σημαίνει έσοδα και μάλιστα ΠΟΛΛΑ. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο η μέση αύξηση να είναι 50% ή ακόμη και 70%.
τα τέλη κυκλοφορίας δεν πάνε στους δήμους;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
To** 90% των εσοδων των τελων κυκλοφοριας πανε στον πιο διεφθαρμενο, αδηφαγο, αχρηστο θεσμο της χωρας:
Στη ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.** -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
To** 90% των εσοδων των τελων κυκλοφοριας πανε στον πιο διεφθαρμενο, αδηφαγο, αχρηστο θεσμο της χωρας:
Στη ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.**Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Αλλά γιατί άχρηστο;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Α, οι δήμοι θα μας τα πάρουν δηλαδή;
Ε έτσι....αλλάζει το πράγμα!
Τι καλά! Θα τα πάρει ο καλός μας δήμαρχος! Επιπλέον, ΔΕΝ φταίει η κυβέρνηση, οι...κακοί δήμοι φταίνε!Εγώ ήξερα πως στους δήμους-νομαρχίες πάνε τα τέλη μεταβίβασης (επειδή αυτή γίνεται στις νομαρχίες). Τα τέλη κυκλοφορίας εισπράτονται από την εφορία...
Πάντως, δεν νομίζω εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση να σκέφτηκε την τοπική αυτοδιοίκηση... Εξάλλου, δεν μιλάμε για αυξημένα τέλη (ακόμη.... ), αλλά για 'Ειδικό φόρο υπέρ της κυβέρνησης' για τα μεγάλα κυβικά (χωριστός φόρος, άρα στα ταμεία του κράτους κατευθείαν...) και 'Περιβαλλοντικό φόρο-τέλος' , ακόμη ένας πρόσθετος φόρος, άρα κι αυτά τα... παντελονιάζει η κυβέρνηση!
Επομένως, μάλλον μας τα παίρνει ο Κωστάκης φοβούμαι....
-
Τι καλά! Θα τα πάρει ο καλός μας δήμαρχος! Επιπλέον, ΔΕΝ φταίει η κυβέρνηση, οι...κακοί δήμοι φταίνε!Εγώ ήξερα πως στους δήμους-νομαρχίες πάνε τα τέλη μεταβίβασης (επειδή αυτή γίνεται στις νομαρχίες). Τα τέλη κυκλοφορίας εισπράτονται από την εφορία...
Πάντως, δεν νομίζω εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση να σκέφτηκε την τοπική αυτοδιοίκηση... Εξάλλου, δεν μιλάμε για αυξημένα τέλη (ακόμη.... ), αλλά για 'Ειδικό φόρο υπέρ της κυβέρνησης' για τα μεγάλα κυβικά (χωριστός φόρος, άρα στα ταμεία του κράτους κατευθείαν...) και 'Περιβαλλοντικό φόρο-τέλος' , ακόμη ένας πρόσθετος φόρος, άρα κι αυτά τα... παντελονιάζει η κυβέρνηση!
Ερώτηση ήταν...βεβαίως εσύ την εξέλαβες όπως σε βόλευε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ερώτηση ήταν...βεβαίως εσύ την εξέλαβες όπως σε βόλευε.
Εσένα πώς θα σε βόλευε;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Γερμανικά δεν ξέρω, αλλά, αν κατάλαβα καλά, ΑΥΤΑ είναι τα τέλη κυκλοφορίας, που πληρώνει κάποιος στην 'ακριβή' Γερμανία (από την 01/07) ;;WOW! Γραμμικές κλιμακες με πολλάπλές στάθμες! Μάλλον στις γερμανικές ΔΟΥ οι υπάλληλοι έχουν κομπιουτεράκια!
-
Τα τέλη κυκλοφορίας πάνε στην Τ.Α. λέμε.....
http://www.apogevmatini.gr/?p=6937 -
Ο χρήστης famas έγραψε:
http://www.apogevmatini.gr/?p=6937ΟΚ, είπαμε γι' αυτά. Τα 'περιβαλλοντικά τέλη' και η 'Ειδική εισφορά' πως την λένε για τα μεγάλα κυβικά πού πάνε;
-
http://www.apogevmatini.gr/?p=6937ΟΚ, είπαμε γι' αυτά. Τα 'περιβαλλοντικά τέλη' και η 'Ειδική εισφορά' πως την λένε για τα μεγάλα κυβικά πού πάνε;
Απλά, τα αυξημένα τέλη σημαίνουν αυξημένα έσοδα στους δήμους => μειωμένη ανάγκη για κρατικές επιδοτήσεις στους δήμους => αυτά τα λεφτά πάνε σε άλλες τρύπες...
Πιθανότατα...
-
Πολύ ωραίο το γεμανικό σύστημα. Αρχίζεις από τα κυβικά σου όπου για μέχρι 120γρ έχεις μια τιμή. Αν έχεις πάνω από 120γρ προσθέτεις 2 ευρώ για κάθε παραπάνω γραμμάριο. Εύκολο, απλό, κατανοητό και πολύ πιο δίκαιο. Και βέβαια η διαφορά για ίδιο διοξείδιο από διαφορετικά κυβικά είναι αστεία... Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πει κανείς ότι τιμωρεί ή αποτρέπει από τα μεγάλα κυβικά. Τώρα για το τί πληρώνει ο κάτοχος 2000 ολόκληρων κυβικών εκεί σε σχέση με το ίδιο εδώ καλύτερα να μην το βλέπουμε και κλαίμε....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ ωραίο το γεμανικό σύστημα. Αρχίζεις από τα κυβικά σου όπου για μέχρι 120γρ έχεις μια τιμή. Αν έχεις πάνω από 120γρ προσθέτεις 2 ευρώ για κάθε παραπάνω γραμμάριο. Εύκολο, απλό, κατανοητό και πολύ πιο δίκαιο. Και βέβαια η διαφορά για ίδιο διοξείδιο από διαφορετικά κυβικά είναι αστεία... Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πει κανείς ότι τιμωρεί ή αποτρέπει από τα μεγάλα κυβικά. Τώρα για το τί πληρώνει ο κάτοχος 2000 ολόκληρων κυβικών εκεί σε σχέση με το ίδιο εδώ καλύτερα να μην το βλέπουμε και κλαίμε....πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκαιο συνήθως όταν έχουμε δύο οχήματα με την ίδια εκπομπή CO2 αυτό με τα περισσότερα κυβικά εντός πόλης καταναλώνει περισσότερο καύσιμο.
Επιπλέον στην Γερμανική κλίμακα υπάρχει και μία ελαφρά κλιμάκωση με τα κυβικά όσο μικρή και να είναι.
Αν νομίζεις ότι τα τέλη που πληρώνεις είναι υψηλά τότε θα πρέπει να πας Ιταλία όπου τα τέλη κλιμακώνονται με την ιπποδύναμη. Εκεί να δεις τι πληρώνει κανείς.
Τέλος για να ευλογήσουμε τα γένια μας οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου στην Γερμανία είναι υψηλότερες των Ελληνικών. Απλά εκεί το κόστος των τελών και των αυτοκινητοδρόμων που είναι δωρεάν μεταπίπτει στην φορολόγηση των καυσίμων.
Τέλη κυκλοφορίας