-
Αυτό που λες το έπαθε ο πατέρας μου, του λένε δεν έχετε πληρώσει κάτι πριν από μερικά χρόνια. Μα πως, το έχω πληρώσει είμαι σίγουρος. Όχι δεν το έχετε κλπ. Πάει ο πατέρας μου κάνει το σπίτι άνω κάτω τελικά βρίσκει την απόδειξη. Πάει στον προιστάμενο και την δείχνει. Τη βλέπει αυτός πηδάει στη θέση του και του λέει δώστη να τη βγάλω φωτοτυπία! Όχι να βρείτε τα δικά σας. Ναι εντάξει να κάνετε μια αίτηση. Οκ να την κάνω... Πρέπει να πληρώσετε και χαρτόσημο!!! Ε ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε.... σιγά που θα πληρώσω εγώ το χαρτόσημο για εσάς που δεν ξέρετε που παν τα 4... το χαρτόσημο το πληρώσαν αυτοί φυσικά...
Δίδαγμα: δεν πετάμε ποτέ απόδειξη σχετική με εφορία! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό που λες το έπαθε ο πατέρας μου, του λένε δεν έχετε πληρώσει κάτι πριν από μερικά χρόνια. Μα πως, το έχω πληρώσει είμαι σίγουρος. Όχι δεν το έχετε κλπ. Πάει ο πατέρας μου κάνει το σπίτι άνω κάτω τελικά βρίσκει την απόδειξη. Πάει στον προιστάμενο και την δείχνει. Τη βλέπει αυτός πηδάει στη θέση του και του λέει δώστη να τη βγάλω φωτοτυπία! Όχι να βρείτε τα δικά σας. Ναι εντάξει να κάνετε μια αίτηση. Οκ να την κάνω... Πρέπει να πληρώσετε και χαρτόσημο!!! Ε ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε.... σιγά που θα πληρώσω εγώ το χαρτόσημο για εσάς που δεν ξέρετε που παν τα 4... το χαρτόσημο το πληρώσαν αυτοί φυσικά...
Δίδαγμα: δεν πετάμε ποτέ απόδειξη σχετική με εφορία!προφανως μιλας για τελη κυκλοφοριας.
συμφωνα με αυτο δεν μπορει να εκρεμουν απληρωτα τελη απο προηγουμενη χρονια γιατι απλα θα ειχαν μεταφερθει στην επομενη, αρα θα ησουν γνωστης. προφανως καθε πληρωμη τελων σημαινει αυτοματα και 'αποδοχη' των προηγουμενων ετων. εν κατακλειδι οταν εχεις πληρωσει τα τελη του 2012 σημαινει οτι εισαι και καθαρος απο τυχον παρελθοντα χρωστουμενα. -
Όχι δε ξέρω αν ήταν για τέλη κυκλοφορίας, είναι αρκετά χρόνια πριν. Ττο αναφέρω σαν παράδειγμα για την έλλειψη οργάνωσης και ενημέρωσης των συστημάτων της εφορίας.
-
Το Ολοκληρωμενο Πληροφοριακο Συστημα εχει περιπου 10 χρονια που ξεκινησε. Εννοειται πως θα καταχωρουνταν και τα προηγουμενα ετη ... δεν εγινε. Θα υπηρχε μια τακτοποιηση αρχειων ... δεν εγινε. Οποτε ... ας εχουμε εμεις τις αποδειξεις για καθε ενδεχομενο!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
δεν μπορει να εκρεμουν απληρωτα τελη απο προηγουμενη χρονια γιατι απλα θα ειχαν μεταφερθει στην επομενη, αρα θα ησουν γνωστης. προφανως καθε πληρωμη τελων σημαινει αυτοματα και 'αποδοχη' των προηγουμενων ετων. εν κατακλειδι οταν εχεις πληρωσει τα τελη του 2012 σημαινει οτι εισαι και καθαρος απο τυχον παρελθοντα χρωστουμενα.
Μπορουν και δεν μεταφερονται
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα MME τρολάρουν συνεχώς στο θέμα 'τελη κυκλοφορίας'
Ας τους παρακολουθήσουμε... Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι περίπου 300.000 οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν οι ιδιοκτήτες τους καταβάλει τέλη κυκλοφορίας. Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «τρέχει» ειδικό πρόγραμμα διασταυρώσεων προκειμένου τα τέλη που δεν καταβάλλονται να βεβαιώνονται απευθείας στους ιδιοκτήτες των ΙΧ και να μπλοκάρεται με αυτόν τον τρόπο η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.
http://www.capital.gr/tax/gmessages/showTopic.asp?id=2896061&pg=3&OrderDir=
Μα καλά, τόσο δύσκολο και χρονοβόρο είναι να διασταυρώνονται αυτά τα πράματα;; Στην εφορία είναι όλα τα στοιχεία, αυτονόητο είναι ότι πρέπει να διασταυρώνονται... Τρέχει 'ειδικό' πρόγραμμα!! Τι το ειδικό έχει, τη δουλειά του κάνει αλλά πρέπει να του το ζητήσεις. Σε όλον τον κόσμο πως γίνεται κι εδώ το λέμε μια ζωή ότι θα αρχίσουν οι διασταυρώσεις και ποτέ δεν αρχίζουν....;;
Δεν ξέρω αν πρόκειται για 'ειδικό πρόγραμμα διασταυρώσεων' (και ποιος το έχει αναλάβει...) αλλά δε μου κάνει εντύπωση που ακούγεται ως κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από ένα query σε μια υπάρχουσα βάση δεδομένων...
-
Δεν ειναι τοσο απλό αυτο χα χα χα ,
βασικη γνωση SQL ' select * from malakes where telh=0 and date between 01/01/2011 and 31/12/2011 '
όπου malakes o αντιστοιχος πινακας της ΒΔΡε πάτε καλά που νομιζετε ότι ζειτε ???
Υ.Γ μετα απο καιροοοο ξαναρχισα τα post...
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
βασικη γνωση SQL ' select * from malakes where telh=0 and date between 01/01/2011 and 31/12/2011 and dikos_mas = false'
όπου malakes o αντιστοιχος πινακας της ΒΔΡε πάτε καλά που νομιζετε ότι ζειτε ???
fixed...
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
βασικη γνωση SQL ' select * from malakes where telh=0 and date between 01/01/2011 and 31/12/2011 and dikos_mas = false'
fixed...
Εκεί φαίνεται πως έχουν κολλήσει και θέλουν 'ειδικό πρόγραμμα'....
-
Σε ακινησία τέθηκαν περίπου 204.000 οχήματα, όλων των κατηγοριών, το τελευταίο πεντάμηνο, δηλαδή από 1ης Νοεμβρίου του 2011 έως 29 Μαρτίου του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου αναφέρει, σε έγγραφό του, ότι προς το παρόν δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής εικόνα για τα αυτοκίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν θα πληρώσουν τέλη, καθώς για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων 'εταιρειών ενοικίασης', η ακινησία θα αρθεί πριν το καλοκαίρι και- σύμφωνα με τη νομοθεσία- στις περιπτώσεις αυτές τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται κανονικά.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση για χρέωση τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος.
Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών είναι, πάντως, αρνητική γιατί, όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου, σε αυτή την περίπτωση ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι οχημάτων θα επέλεγαν να θέσουν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία και να τα κυκλοφορούν ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, μέτρο που θα οδηγούσε στην απώλεια από το Δημόσιο σημαντικών εσόδων και 'αυτό, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, δεν είναι επιθυμητό'.
Για τα bold
- Δηλαδή οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων ΠΟΣΑ αυτοκίνητα επί του συνόλου έχουν και επιρρεάζουν τόσο πολύ τις προβλέψεις;
- Είπε το αυτονόητο και δίκαιο.
- Μας κυβερνούν ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
3. Μας κυβερνούν ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ.Προσβάλλεις τους μπακάληδες.
Οι μπακάληδες είναι μικροεπιχειρηματίες, έχουν μαγαζί, κρατάνε ταμείο, ενίοτε έχουν υπαλλήλους, βλέπουν καθημερινά έσοδα/έξοδα, και αν τυχόν κάνουν μαλακία, την πληρώνουν. Μακάρι να μας κυβερνούσαν μπακάληδες!
Μαθητευόμενοι μάγοι μας κυβερνούν, και πειραματίζονται στο δικό μας κώλο...
-
εν τω μεταξύ η αιτιολογία δεν στέκει ούτε για πλάκα.
ο υπουργός δεν μας λέει οτι όσοι μπορεί να μην κυκλοφορούσαν ολόκληρο το έτος πιθανόν να αντισταθμίζονται απο όσους δεν κυκλοφορούν ήδη όλο το έτος. κοινώς οι λίγοι μήνες που θα κατέθεταν πινακίδες αυτοί που τώρα τις κράτησαν θα αναπληρώνονταν σαν έσοδα απο τους λίγους μήνες που θα έπαιρναν πινακίδες όσοι κατέθεσαν.
ΑΛΛΑ αυτός και οι υφιστάμενοι του δηλώνουν οτι είναι ανίκανοι να υπολογίσουν τα εκατέρωθεν ποσοστά και το συνολικό έσοδο οπότε επαναπαύονται να τα παίρνουν απο τους όσους δεν έχουν την πολυτέλεια να καταθέσουν πινακίδες.
και μετά ρωτάμε γιατι ψόφησε η αγελάδα. -
Kind Reminder: Όλες οι παραπάνω γυφτιές/παπαριές/μπακαλοκομπίνες και λοιπές μαλακίες είναι προϊόν της ανικανότητας/άρνησης/αδυναμίας των εφοριακών και κατ' επέκταση του κράτους να εισπράξει φόρους από εκεί που πρέπει.
Venceremos.
-
Πρέπει κάποια στιγμή και η τροχαία να κάνει τη δουλειά της. Πόσες φορές μας έχουν σταματήσει και μας ζήτησαν την απόδειξη πληρωμής των τελών? Σε 2 χρόνια με έχουν σταματήσει 4 φορές και ποτέ δεν το ζήτησαν. Πού ξέρουν ότι δεν 'εξυπηρετώ' 2-3 αυτοκίνητα με ένα σήμα? Σίγουρα φταίει το σύστημα που κάτι τόσο απλό, να διασταυρώσουν τα μη πληρωμένα τέλη, δεν έχει γίνει. Αλλά και τα όργανα δεν πάνε πίσω...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Kind Reminder: Όλες οι παραπάνω γυφτιές/παπαριές/μπακαλοκομπίνες και λοιπές μαλακίες είναι προϊόν της ανικανότητας/άρνησης/αδυναμίας των εφοριακών και κατ' επέκταση του κράτους να εισπράξει φόρους από εκεί που πρέπει.Venceremos.
Όχι. Τουλάχιστον αυτούς τους φόρους που μπορεί να εισπράξει χωρίς πολλά πολλά, μπορούσε να τους εισπράττει με δίκαιο τρόπο που να ωφελεί και την κοινωνία αλλά και το ίδιο το κράτος. Γι'αυτό το συγκεκριμένο δε φταίνε οι εφοριακοί αλλά οι πολιτικοί.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
- Μας κυβερνούν ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ.
Προσβάλλεις τους μπακάληδες.
Οι μπακάληδες είναι μικροεπιχειρηματίες, έχουν μαγαζί, κρατάνε ταμείο, ενίοτε έχουν υπαλλήλους, βλέπουν καθημερινά έσοδα/έξοδα, και αν τυχόν κάνουν μαλακία, την πληρώνουν. Μακάρι να μας κυβερνούσαν μπακάληδες!
Μαθητευόμενοι μάγοι μας κυβερνούν, και πειραματίζονται στο δικό μας κώλο...
Προσβάλλεις τον Μίκυ Μάους.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Kind Reminder: Όλες οι παραπάνω γυφτιές/παπαριές/μπακαλοκομπίνες και λοιπές μαλακίες είναι προϊόν της ανικανότητας/ άρνησης /αδυναμίας των εφοριακών και κατ' επέκταση του κράτους να εισπράξει φόρους από εκεί που πρέπει.Venceremos.
-
-
Μακάρι να βελτιωθεί η κατάσταση με το θέμα αυτό κάποια στιγμή γιατί το χουν ξεφτιλίσει.. σε λίγο όλοι θα κυκλοφορούμε με subaru 600...
-
Προς το παρόν ας μαζευτούν όλοι στα ατελή με τα λιγότερο απο 100 CO2. Μολις το παρουν χαμπάρι όμως οι 'άλλοι' ... θα κλαίνε και αυτοί!
Τέλη κυκλοφορίας