-
πληρωσα 4 ευρω και πηρα τις κατατεθειμενες μου πινακιδες για 2 μερες, για να δει + οδηγησει το αμαξι υποψηφιος αγοραστης. Διαδικασια 10 λεπτα. Ειναι οι λεγομενες πινακιδες Μ (ερας) και κανονικα δεν ισχυουν για Σ/Κ + Αργιες αλλα εμενα ο εφορας μουπε κρατα τες οσο θες και οποτε θες φερτες πισω χωρις προστιμο απο εφορια. Βεβαια το προστιμο της τροχαιας δεν το ανεφερε και δεν το ρισκαρισα. Απλα πηγα βολτες για 48 ωρες και ξανα πισω τις πινακιδες...ααα πρεπει να αναφερεις και περιπου την περιοχη που θα κινηθεις, αλλα μπορεις να πεις μενω αθηνα και παω να το δειξω σε ενα πελατη στην καλαματα (προς ενημερωση των χαρμανιασμενων=στερημενων φιλων)
-
Με την ασφάλεια τι γίνεται;
-
Απο το Πρωτο Θεμα
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=181477 -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Με την ασφάλεια τι γίνεται;αν πας στον ασφαλιστη σου το ασφαλιζεις με αριθμο πλαισιου τηλεφωνικα και σε 5 λεπτα σου στελνει με μειλ η φαξ το ασφαλιστηριο σημα χειρογραφο...και μετα απο 2 μερες το ακυρωνεις. Αυτο πρεπει να ειναι σε γνωση του και σε εξυπηρετει απλα εαν εχεις σαυτον ασφαλισμενα και αλλα πραγματα (αυτοκινητα, σπιτι,εργοστασιο, μαγαζι,κοττερο-λεμε τωρα..κλπ).
κοστος Ο... -
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
πληρωσα 4 ευρω και** πηρα τις κατατεθειμενες μου πινακιδες** για 2 μερες, για να δει + οδηγησει το αμαξι υποψηφιος αγοραστης. Διαδικασια 10 λεπτα. Ειναι οι λεγομενες πινακιδες Μ (ερας)Τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ πήρες πίσω, ή κάποιες άλλες που φαίνεται ότι είναι προσωρινές?
-
οχι τις δικες μου..σου δινουν ενα χαρτονι 10χ20 περιπου με σφραγιδες κλπ και με ενα Μ νααα τυπωμενο. Ο εφορας γραφει επι τοπου με μαρκαδορο ημερομηνιες που επιτρεπεται να κυκλοφορησει απο-εως και το βαζεις στο παρμπριζ. Την περιοχη κυκλοφοριας την γραφει ο εφορας στο κιταπι του και εσυ στην αιτηση που κανεις για να παρεις Μ. Πρακτικα μιλωντας ο τροχονομος δεν ξερει τιποτα για περιοχη διοτι δεν αναφερεται στην πινακιδα αυτη. Αν θες σκαναρεις την πινακιδα, με φωτοσοπ σβηνεις ημερομηνιες, τυπωνεις το χαρτι εγχρωμο με σφραγιδες και ολα τα καλα, και γραφεις με το χερακι σου τις ημερομηνιες που θελειν να βολταρεις (οχι πανω απο 2 μερες συνεχομενες και οχι Σ/Κ + αργιες). Να τοχεις ασφαλισμενο διοτι οι τροχαιοι αν δουν πινακιδες Μ ξερουν οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα για αυτο, αλλα σε ελεγχουν για ολα τα αλλα. Επισης δεν εισαι υποχρεωμενος να εχεις ΚΤΕΟ και Καρτα καυσαεριων. Αυτα (ΚΤΕΟ + ΚΚ) γινονται απαιτητητα εντος 5 ημερων απο την μερα που θα παρεις πισω τις κανονικες πινακιδες
μπορεις αν θελεις να μην διακοψεις καθολου την ασφαλεια σου...οταν παραδωσεις πινακιδες, η να ανανεωνεις το ασφαλιστηριο κανονικα με τις παληες πινακιδες και ας ειναι στην εφορια διοτι στο αφαλιστηριο που συντασσεται βασει αδειας κυκλοφοριας ταυτοποιειται και ο αριθμος πλαισιου. Αυτο βεβαια σημαινει κοστος ασφαλειας, ενω αν ασφαλιζεις και ακυρωνεις το γλυτωνεις και αυτο.,,αλλα ειναι μανουρα.
Δυσκολοι καιροι για πριγκηπες...
-
Γνωρίζεις τι γίνεται για πώληση στο εξωτερικό; Δηλαδή για να μην σκάσω τα 660€, για 2 ημέρες μέχρι τη Γερμανία;
-
Κ ασφαλισμενο που θα το χεις,ειναι μονο για τυχον ελεγχο.
Σε περιπτωση ατυχηματος κ δη με τραυματισμο(που η ασφαλιστικη θα το ψαξει) απλα την π@υτσισες..
Χιλιες φορες να το κυκλοφορεις απινακιδωτο κ ανάσφαλιστο παρα με αυτην την 'απατη' που πλεον εμπεριεχει δολο(κοινως κακουργημα παρεα με πλαστογραφια)
Εκτος κ αν γουσταρει κανεις την παρεα του ευφραιμ.. -
οχι πανω απο 2 μερες συνεχομενες και οχι Σ/Κ + αργιεςΔεν έχω πρόχειρη τη σχετική απόφαση, αλλά είναι μεγάλη να μην ισχύουν οι προσωρινές πινακίδες τα Σ/Κ & τις αργίες γενικότερα. Να πρέπει δηλαδή να 'κλέψεις' ντε και καλά εργάσιμες από τη δουλειά σου για να το πας να το δει υποψήφιος αγοραστής....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
οχι πανω απο 2 μερες συνεχομενες και οχι Σ/Κ + αργιες
Δεν έχω πρόχειρη τη σχετική απόφαση, αλλά είναι μεγάλη να μην ισχύουν οι προσωρινές πινακίδες τα Σ/Κ & τις αργίες γενικότερα. Να πρέπει δηλαδή να 'κλέψεις' ντε και καλά εργάσιμες από τη δουλειά σου για να το πας να το δει υποψήφιος αγοραστής....
Μπορεί κάποιος να δώσει περισσότερα στοιχεία για αυτό;
Πόσο συχνά μπορείς να το κάνεις; Το κόστος είναι 4 € για δύο μέρες;
Υπάρχει κάποιο σχετικό link να διαβάσω;Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Γνωρίζεις τι γίνεται για πώληση στο εξωτερικό; Δηλαδή για να μην σκάσω τα 660€, για 2 ημέρες μέχρι τη Γερμανία;φορτωμα σε νταλικα με κοστος περιπου 600-800 ευρω, ουτε οδηγημα, ουτε καυσιμα, ουτε διοδια κτλ
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Γνωρίζεις τι γίνεται για πώληση στο εξωτερικό; Δηλαδή για να μην σκάσω τα 660€, για 2 ημέρες μέχρι τη Γερμανία;δεν ξερω, ρωτα τον εφορα σου..ισως εκει που λεει περιοχη και αιτια που θα οδηγηθει το αμαξι γραψεις 'προς πωληση στο Βερολινο'...δεν ξερεισ καμμια φορα, το ελληνικο κρατος κανει θαυματα...παντως αν εχεις κατι πες μας να ξερουμε και εμεις
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Ελληνας γιατρός εργαζομενος στο δημοσιο με εταιρεια στην Βουλγαρια΄Μονο εμενα φαινεται περιεργο;
Συζυγος Βουλγαρα και το αμαξι στο ονομα της;
Μην είσαι μλκς, οι Βούλγαροι βρωμάνε, οδηγούν μοσκβιτς και Έλληνας γιατρός ποτέ δεν θα παντρευοταν βουλγαρα
σε κοντινο δρομο απο εμενα...
ΑUDI A6 2.7TDIBG uber alles
-
Ο χρήστης typhoonx έγραψε:
Σε περιπτωση ατυχηματος κ δη με τραυματισμο(που η ασφαλιστικη θα το ψαξει) απλα την π@υτσισες..
Χιλιες φορες να το κυκλοφορεις απινακιδωτο κ ανάσφαλιστο παρα με αυτην την 'απατη' που πλεον εμπεριεχει δολο(κοινως κακουργημα παρεα με πλαστογραφια)
Εκτος κ αν γουσταρει κανεις την παρεα του ευφραιμ..- αν εισαι ασφαλισμενος δεν ξερω κατα ποσο η ασφαλιστικη μπορει να αποφυγει τις υποχρεωσεις της αν κυκλοφορεις με
μαιμου πινακιδες...ενας ασφαλιστης να μας πει. Αν εισαι σιγουρος παω πασσο και το ΔΕΧΟΜΑΙ. Τοτε με το ιδιο σκεπτικο
να μην πληρωνει αν κανεις ατυχημα επειδη περασες με κοκκινο...δεν ξερω αν οι πλαστες πινακιδες (περι αυτου προκειται)
ειναι ποινικο η αστικο. Αν σε πιασει ο τροχονομος με πλαστες πινακιδες δεν σε παει φυλακη απλα σε ξεσκιζει στο
προστιμο..οποτε μαλλον αστικο ειναι. - απινακιδωτο ναι, ανασφαλιστο ΠΟΤΕ. Και βεβαια δεν μιλαμε να κανεις ταρζανιες η να πηγαινεις στη δουλεια σου..για
βολτα συντηρησησ μιλαμε και οχι κεντρικα σημεια... - ΕΡΩΤΗΣΗ αφου η εφορια οποτε παω μου δινει πινακιδα Μ χωρις τιποτα αλλο δικαιολογητικο. Γιατι να παω στην
εφορια..?...για να γλυτωσω τα 4 ευρω ,,?οχι. Για να γλυτωσω τη βαβουρα το κανω. Ειναι παρανομο αυτο να
θελουμε να κανουμε τη ζωη μας λιγο πιο ευκολη..?
- αν εισαι ασφαλισμενος δεν ξερω κατα ποσο η ασφαλιστικη μπορει να αποφυγει τις υποχρεωσεις της αν κυκλοφορεις με
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
οχι πανω απο 2 μερες συνεχομενες και οχι Σ/Κ + αργιες
Δεν έχω πρόχειρη τη σχετική απόφαση, αλλά είναι μεγάλη να μην ισχύουν οι προσωρινές πινακίδες τα Σ/Κ & τις αργίες γενικότερα. Να πρέπει δηλαδή να 'κλέψεις' ντε και καλά εργάσιμες από τη δουλειά σου για να το πας να το δει υποψήφιος αγοραστής....
σωστα...εγω τις πηρα την πεμπτη πριν τη καθαρη δευτερα και ο εφορας νομιζε οτι το ηθελα για το 4-ημερο και μου το ειπε προφορικα οτι Σ/Κ και αργιες δεν παιζουν επισημως. Και εγω για επιδειξη πωλησης το ηθελα...και ηρθε ο ανθρωπος απο Πατρα να το δει.
απο την αλλη δεν ειναι λιγο αδικο για τους αλλους να πηγαινειμε για σκι το Σ/Κ με πινακιδες Μ με τα 4000 κυβικα..?
ολα ειναι σωστα και λαθος μαζι...
-
Εκτος κ αν γουσταρει κανεις την παρεα του ευφραιμ..- αν εισαι ασφαλισμενος δεν ξερω κατα ποσο η ασφαλιστικη μπορει να αποφυγει τις υποχρεωσεις της αν κυκλοφορεις με
μαιμου πινακιδες...ενας ασφαλιστης να μας πει. Αν εισαι σιγουρος παω πασσο και το ΔΕΧΟΜΑΙ. Τοτε με το ιδιο σκεπτικο
να μην πληρωνει αν κανεις ατυχημα επειδη περασες με κοκκινο...δεν ξερω αν οι πλαστες πινακιδες (περι αυτου προκειται)
ειναι ποινικο η αστικο. Αν σε πιασει ο τροχονομος με πλαστες πινακιδες δεν σε παει φυλακη απλα σε ξεσκιζει στο
προστιμο..οποτε μαλλον αστικο ειναι. - απινακιδωτο ναι, ανασφαλιστο ΠΟΤΕ. Και βεβαια δεν μιλαμε να κανεις ταρζανιες η να πηγαινεις στη δουλεια σου..για
βολτα συντηρησησ μιλαμε και οχι κεντρικα σημεια... - ΕΡΩΤΗΣΗ αφου η εφορια οποτε παω μου δινει πινακιδα Μ χωρις τιποτα αλλο δικαιολογητικο. Γιατι να παω στην
εφορια..?...για να γλυτωσω τα 4 ευρω ,,?οχι. Για να γλυτωσω τη βαβουρα το κανω. Ειναι παρανομο αυτο να
θελουμε να κανουμε τη ζωη μας λιγο πιο ευκολη..?
Πλάκα κάνεις για το τονισμένο προφανώς! Δεν υπάρχει περίπτωση να σε 'πιάσουν' με πλαστές πινακίδες και να μη σε πάνε μια βόλτα από το τμήμα!
Εννοείται ότι η πλαστογραφία είναι ποινικό αδίκημα:
- Όποιος καταρτίζει πλαστό ή νοθεύει έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Η χρήση του εγγράφου από αυτόν θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση
- Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον παραπάνω σκοπό εν γνώσει χρησιμοποιεί πλαστό ή νοθευμένο έγγραφο.
( http://www.xan.gr/binary/PenalCodeSpecificPart.pdf )
Η περίπτωσή όπου αναφέρεσαι καλύπτεται από το παραπάνω άρθρο μιας και η οδήγηση χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας έχει έννομες συνέπειες (βλ. ΚΟΚ για οδήγηση χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας).
Γενική παρατήρηση: Προτάσεις που γράφονται με μεγάλη σιγουριά (όπως η τονισμένη) χωρίς 'ίσως'/'αν'/'μάλλον' καλό θα ήταν να αποφεύγονται (εκτός κι αν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία) γιατί μπορεί να πάρουμε κάποιον στο λαιμό μας
- αν εισαι ασφαλισμενος δεν ξερω κατα ποσο η ασφαλιστικη μπορει να αποφυγει τις υποχρεωσεις της αν κυκλοφορεις με
-
...δεν ξερω αν οι πλαστες πινακιδες (περι αυτου προκειται)
προστιμο..οποτε μαλλον αστικο ειναι.Πλάκα κάνεις για το τονισμένο προφανώς! Δεν υπάρχει περίπτωση να σε 'πιάσουν' με πλαστές πινακίδες και να μη σε πάνε μια βόλτα από το τμήμα!
Εννοείται ότι η πλαστογραφία είναι ποινικό αδίκημα:....ευχαριστω για διευκρινηση
Γενική παρατήρηση: Προτάσεις που γράφονται με μεγάλη σιγουριά (όπως η τονισμένη) χωρίς 'ίσως'/'αν'/'μάλλον' καλό θα ήταν να αποφεύγονται (εκτός κι αν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία) γιατί μπορεί να πάρουμε κάποιον στο λαιμό μας [/quote]
πολυ σωστα
ok με διευκρινηση σου, thanx...αλλα ειναι ξεκαθαρο οτι εκανα υποθεση, kai δεν τοπα με σιγουρια. Ο στοχος ηταν να μας πει καποιος που ξερει, οπως και εκανες, και μαθαμε.
Dεν θα το εκανα με πλαστες ΚΑΙ για την ασφαλεια, διοτι αν γινει ατυχημα με τραυματισμο θα πληρωνω 3 γενεες...αφου στο κατω κατω με 4 ευρω και Μ-πινκιδα κανω τις βολτες μου για 48 ωρες και ειμαι νομιμος. -
ok με διευκρινηση σου, thanx...αλλα ειναι ξεκαθαρο οτι εκανα υποθεση, kai δεν τοπα με σιγουρια. Ο στοχος ηταν να μας πει καποιος που ξερει, οπως και εκανες, και μαθαμε.
Dεν θα το εκανα με πλαστες ΚΑΙ για την ασφαλεια, διοτι αν γινει ατυχημα με τραυματισμο θα πληρωνω 3 γενεες...αφου στο κατω κατω με 4 ευρω και Μ-πινκιδα κανω τις βολτες μου για 48 ωρες και ειμαι νομιμος.τι είναι αυτο..?
-
@ limited one: αν εχεις καταθεσει προσωρινα πινακιδες τοτε **νομιμα **μπορεις να παρεις πινακιδες Μ-ερας απο εφορια για 48 ωρες και να κυκλοφορησεις αναφεροντας το λογο και την περιοχη (πωληση/συντηρηση/επιδειξη στην περιοχη Γλυφαδας πχ). Πληρωνεις **παραβολο 4 ευρω **καθε φορα που το κανεις.Εκτος σ/κ και αργιες.Δεν μπορεις να το κανεις συνεχεια...1-2 φορες το μηνα και η 2η συζητιεται. (δεν ειναι χαζος ο ςφορας). Να το ασφαλισεις οπωσδηποτε γιατι οι τροχαιοι τα **Μ **τα ψαχνουν και αν εχεις ΚΤΕΟ και ΚΚ ακομη καλυτερα. Βασικα ειναι ενα χαρτο-καρτελλακι που βαζεις στο παρ-μπρυζ, με σφραγιδες και υπογραφες με ημ-νιεα ληξης.Αν την παραβιασεις και σε τσακωσουν ειναι...ξεσκισμα. Διαβασε 2-3 σελιδες πιο πανω.
Τέλη κυκλοφορίας