-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καλα, δικαιωμα τους ειναι, απλα το αναφεραμε κ μερικοι απορησαν. Εγω παντως σε ολα τα αυτοκινητα το εχω κολλημενο στο πιο ασχημο σημειο, καρακεντρο (στον οριζοντιο αξονα) παρμπριζ, κατω απο τον καθρεπτη. Ολοι μου τη λενε επειδη κανει μπαμ οταν το κοιτας απ'εξω, το θεμα ομως ειναι οτι οταν οδηγεις ειναι το μοναδικο σημειο του παρμπριζ οπου ΔΕΝ φαινεται (το κρυβει ο καθρεπτης).Μια φορα σε κανονικο ειδοποιητηριο με την πινακιδα αναγραφομενη στο σωμα του κειμενου του ειδοποιητηριου, ΔΕΝ μου ειχαν εκτυπωσει το νουμερο κ στα διατρητα κομματια ωστε να κοψω ενα κ να το βαλω στο παραθυρακι.
Εβαλα ενα χαρτακι με χειρογραφη την πινακιδα. Εννοειται οτι σε ελεγχο, ελεγξαν το σημα, ειδαν οτι ηταν χειρογραφη η πινακιδα, κ ηθελαν να με πανω για 'πλαστογραφηση του σηματος'. Τους εδειξα το ειδοποιητηριο-αποδειξη που ειχα μαζι μου (αυτο που περιεγραψα πιο πανω που δεν ειχε την πινακιδα τυπωμενη), κ τους ειπα να ετοιμαστουν για μηνυση. Αφου μου εκαναν ενα κυρηγμα για το οτι 'δεν μιλαω σωστα' κ κατι αλλες τετοιες πιπες, εφυγα.
Πίσω από τον καθρέπτη είναι το καλύτερο σημείο. Δεν σε ενοχλεί και δεν το βλέπεις να σου θυμίζει τη λυπητερή.
Κι εγώ βάζω κάθε φορά το χαρτάκι με τον αριθμό κυκλοφορίας, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να έχετε είτε το σφραγισμένο ειδοποιητήριο, είτε το σφραγισμένο διπλότυπο είσπραξης μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι, η όποια απόπειρα από το όργανο να μετακινήσει χρήμα από την τσέπη σου στο ταμείο του κράτους θα είναι εις μάτην...
-
Μα και τέρμα κάτω δεξιά στου συνοδηγού μια χαρά δεν σε ενοχλεί.
-
Ναι αλλά δεν προβλέπεται από τις οδηγίες να κολληθεί εκεί.
-
Γιατί δεν είναι παμπρίζ;
Το ξέρω απλά σιγά μην βρεθεί κάποιος να με γράψει γιατί το έχω εκεί.
-
http://news247.gr/oikonomia/forologia/a ... 64545.html
keep walking.....
-
Εγω το κολλαω τερμα πανω δεξια στο παρμπριζ (οπως κοιταμε απο μεσα)....Επισης δεν ενοχλει καθολου
-
καποιοι εσωτερικοι καθρέπτες εχουν αναγλυφο το μισο κομμάτι που κοιτάει προς το παρμπριζ με σκοπο να κολλήσεις εκεί το σηματακι και μετά να ξεκολλάει εύκολα σε περιπτωση αφαίρεσης του.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
http://news247.gr/oikonomia/forologia/anadromiko_xaratsi_kai_sta_telh_kykloforias.1564545.htmlkeep walking.....
ενταξει, δεν ειναι καινουριο αυτο, οταν πας στην εφορια να καταθεσεις πινακιδες ελέγχουν στο συστημα αν πληρωσες τα προηγουμενα και μετα τις παιρνουν.
ουτε χαρτακια ζητανε, ουτε τιποτα.
απλα αν το εχεις πληρωσει και δεν φαινεται στο συστημα τους τοτε χρειαζεσαι την αποδειξηΑναδρομικό χαράτσι και στα τέλη κυκλοφορίας
ωραίος τίτλος
δηλαδη αν δεν πληρωνες θα επρεπε να τα χαρίσουν;ειπαμε να βγαζουμε ειδήσεις, αλλα πολλα μπλογκς εχουν ξεφυγει και χανεται η αξία των λέξεων...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
http://news247.gr/oikonomia/forologia/anadromiko_xaratsi_kai_sta_telh_kykloforias.1564545.html
keep walking.....
ενταξει, δεν ειναι καινουριο αυτο, οταν πας στην εφορια να καταθεσεις πινακιδες ελέγχουν στο συστημα αν πληρωσες τα προηγουμενα και μετα τις παιρνουν.
ουτε χαρτακια ζητανε, ουτε τιποτα.
απλα αν το εχεις πληρωσει και δεν φαινεται στο συστημα τους τοτε χρειαζεσαι την αποδειξηΑναδρομικό χαράτσι και στα τέλη κυκλοφορίας
ωραίος τίτλος
δηλαδη αν δεν πληρωνες θα επρεπε να τα χαρίσουν;ειπαμε να βγαζουμε ειδήσεις, αλλα πολλα μπλογκς εχουν ξεφυγει και χανεται η αξία των λέξεων...
Πιασάρικα θέματα. Ηλίθιοι αναγνώστες. Απόλυτη επιτυχία.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ναι αλλά δεν προβλέπεται από τις οδηγίες να κολληθεί εκεί.Προβλέπεται. Έχει στις οδηγίες από το σήμα, ένα σκίτσο με 3 ενδεικτικές θέσεις.
Εγώ κάνω πάντως το ίδιο με τον kacey, πίσω από τον καθρέφτη είναι το σημείο που δεν κόβει την ορατότητα του οδηγού και βγαίνει πιο εύκολα.
ωραίος τίτλος
+1.
Περιτό να πω ότι με το συγκεκριμένο μέτρο συμφωνώ απόλυτα.
-
Δηλαδή εγώ που το έχω κολήσει στο τριγωνάκι της πίσω πόρτας είμαι παράνομος???
-
Λογικά ναι, από την στιγμή που δεν είναι στις θέσεις που υποδεικνύει στο χαρτί.
-
Σε περιπτωση αλλαγής παρμπριζ τι προβλέπεται? Υποτίθεται οτι το σήμα δεν ξεκολάει ολόκληρο για να επανατοποθετηθεί στο καινούριο...
-
Σε περιπτώσεις καταστροφής του παρμπριζ πληρώνεις παράβολο για προμήθεια νέου σήματος. Το έγραφε παλιότερα στο Autobild.
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Σε περιπτωση αλλαγής παρμπριζ τι προβλέπεται? Υποτίθεται οτι το σήμα δεν ξεκολάει ολόκληρο για να επανατοποθετηθεί στο καινούριο...κι όμως έχω δει πολλούς τζαμάδες που καταφέρνουν να τα βγάλουν και να τα βάλουν στο νέο.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Σε περιπτώσεις καταστροφής του παρμπριζ πληρώνεις παράβολο για προμήθεια νέου σήματος. Το έγραφε παλιότερα στο Autobild.ναι?
Τουλάχιστον το ποσό του παραβόλου περιλαμβάνεται στην αποζημίωση της θραύσης κρυστάλων??
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Σε περιπτώσεις καταστροφής του παρμπριζ πληρώνεις παράβολο για προμήθεια νέου σήματος. Το έγραφε παλιότερα στο Autobild.
ναι?
Τουλάχιστον το ποσό του παραβόλου περιλαμβάνεται στην αποζημίωση της θραύσης κρυστάλων??
ξεκολαει πανευκολα με ξυστρα τζαμιων.Πωλειτε σε χρωματοπωλεια με 2-3 ευρω.Κανει και η ξυστρα για τις κεραμικες εστιες της κουζινας.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
καποιοι εσωτερικοι καθρέπτες εχουν αναγλυφο το μισο κομμάτι που κοιτάει προς το παρμπριζ με σκοπο να κολλήσεις εκεί το σηματακι και μετά να ξεκολλάει εύκολα σε περιπτωση αφαίρεσης του.Γι αυτό είναι σαγρέ εκείνο το σημείο;
Υπάρχει τέτοια πρόβλεψη από τους κατασκευαστές;
Ή μήπως εξυπηρετεί και πουθενά αλλού;για την ιστορία, κι εγώ το έχω κολλημένο στην πάνω δεξιά γωνιά (όπως βλέπουμε από μέσα. μεριά συνοδηγού δλδ).
Νομίζω το σχεδιάγραμμα στο χαρτάκι οι 3 θέσεις που δείχνει είναι πάνω-κέντρο, αριστερά-πάνω, αριστερά-κάτω. Ή κέντρο ή πλευρά οδηγού δλδ... -
Τα γκρί σήματα που δίνουν τα τελευταία χρόνια ξεκολάνε πανεύκολα ακόμα και με το νύχι και με λίγη προσοχή μπορούν να ξανακοληθούν. Τα παλιά που είχαν διαφορετικό χρώμα κάθε χρονιά γίνονταν 'τσιμέντο' και δέν ξεκολάγανε με τίποτα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα παλιά που είχαν διαφορετικό χρώμα κάθε χρονιά γίνονταν 'τσιμέντο' και δέν ξεκολάγανε με τίποτα.Έβγαλα φέτος σηματάκι του '04!
Τέλη κυκλοφορίας