-
Τα πανακριβα αμαξια των πολλών κυβικών που με λυπη μου βλέπω σε αυτοκινητιστικο forum να κατηγορουν πολλοι, πληρωνουν ήδη ενα σκασμο λεφτα σε φορους και τέλη και με την αγορα και με την συντηρηση τους. Επισης για να αγοραστουν χρειαζεται το ποθεν εσχες. Ελεος πια με το κομπλεξ για τους συνανθρωπους μας που εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να παρουν πιθανον το αμαξι των ονειρων τους. Το πληρωνουν που το πληρωνουν διπλασιο απο τον Γερμανο τι αλλο πρεπει να τους κανουμε ? Μηπως να τους δερνουμε για παραδειγματισμο ?
Αμα τα λεφτα τα τρωγαν σε ταξιδια στο εξωτερικο , στις πο@τανες , στο καζινο σε πανακριβα ρολογια, σε αντικες για το σπιτι θα ηταν ολα καλά ε ? Αρκει να μην παρει ακριβο αμαξι γιατι σκαμε απο την ζηλια μας οταν τον βλέπουμε.
Εγω παντως πολύ χαιρομαι να βλέπω ολο και συχνοτερα supercars , πολυτελη κτηνωδη suv , χλιδατες bentley στους δρόμους και τα γνησια 46άρια Μ3 συχνοτερα απ οτι βλέπαμε παλιοτερα μετατροπη 325.
Δεν μου λειπουν οι εποχες που ημουν μικρος (20 χρονια πριν) και ειχε πηξει η Ελλαδα στα κακομοιρα 1000ρακια για να μεταφερουν ολοκληρες οικογενειες . -
σωστος ο ντελσολ
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
σωστος ο ντελσολ
και μάλιστα θα έπρεπε να έχουν και bohnus από το σύστημα πχ χωρίς τέλη κυκλοφορίας.
Οταν έχουν πληρωθεί σε ΕΤΤ και ΦΠΑ 100.000 + ευρώ τι το θέλουν το 500άρικο το χρόνο ?
Ψιλικατζήδεςsv2 πιστευεις οτι ειμαι λάθος ? Ποσες φορες πρέπει να πληρωσεις επειδη ειχες την οικονομικη δυνατοτητα αλλα και την τρελλα για τα αμαξια .... επειδη εκανες το λαθος και αγορασες ενα ή περισοτερα ακριβά αυτ/τα κ πολλών κυβικων ?
Δηλαδη αυτος που δεν διαθετει πολλά λεφτα για τα αμαξια επειδη δεν τα γουσταρει αλλα τα τρωει τα λεφτα του στο εξωτερικο (παλι εξω απο την χωρα βγαινει το χρημα δηλαδη) γιατι να ειναι ο μαγκας σε αντιθεση με καποιον που κουβαλαει την τρελλα την δικια μας και γουσταρει να τα δωσει για να παρει οσο καλυτερο αμαξι μπορει ?
Πρεπει να ξεκολησουνε οι πολιτικοι μας να βλέπουν τα αμαξια σαν την αγελαδα που θα την αρμεγουν οποτε θέλουν λεφτά . Ηδη την αρμεγουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ .
Το αμαξι ειτε φτηνο ειτε ακριβο ειναι ενα καταναλωτικο αγαθο οπως πολλά αλλα και θα επρεπε να πληρωνει τον ΦΠΑ του μονο , τους δασμους τους οταν ειναι απο τριτη χωρα (εκτος ΕΟΚ) και καποια νορμαλ τελη κυκλοφοριας τα οποια να μετουσιονονται σε εργα και αποκατασταση ζημιων σε δρομους . Εκτος των τελων κυκλοφοριας δηλαδη , υπολογισε οτι ισχυει και στις τηλεωρασεις και στα πληντυρια κλπ κλπ κλπ Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρέπει να αντιμετωπιζεται τόσο διαφορετικά ... -
Καταρχήν θέλω να εξηγήσω πως δεν έχω κανένα κομπλεξ με συνανθρώπους μου.
Γουστάρω τα πολυτελή αυτοκίνητα πάρα πολύ, τα πληρώνουμε κανονικά και μακάρι να μπορεί να έχει όλος ο κόσμος.
Αλλά, θέλω να είμαι και ρεαλιστής.
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ένα τέλος πάντα είναι υπέρ του Κράτους και κατά των πολιτών. Επίσης δεν μπορούμε εμείς οι πολίτες να είμαστε πλούσιοι και το Κράτος (με τα λάθη που κάνει κατα συρροή) χρεοκοπημένο.
Αν χρεοκοπήσει το Κράτος όσο πλούσιος και να είσαι σαν πολίτης αν τα καταφέρεις θα σώσεις πολύ λίγα.Σκοπός των τελών κυκλοφορίας είναι να μαζεύει λεφτά το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι ΔΕΣΕ ανά την Ελλάδα και να 'φτιάχνουν' τους δρόμους.
Τις ελλέιψεις στο οδικο δίκτυο τις παρατηρείτε και μόνοι σας. Δεν συζητάω για τις εξεζητημένες ανεπάρκειες πχ λακκούβες/χαντάκια προς τα χιονοδρομικά ή λάθος εκχιονισμός και απλήρωτοι υπάλληλοι, αλλά εδώ οι δρόμοι μας σε απλές συνθήκες είναι καρμανιόλες με λάθος χάραξη, λάθος σήμανση και πολλά άλλα!Άρα θέλω τα αυξημένα τέλη ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Τώρα ετσι όπως γίνεται, πείτε μου αν μπορεί κάποιος σε αυτή την χώρα των απολογισμό έργων που έγιναν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2008 ή την πρόβλεψη δαπανών για τα αυξημένα τέλη που πληρώσαμε για το 2009.
Στα φορολογικά τώρα.
Ένα Κράτος για να χτυπήσει την φοροδιαφυγή έχει δυο τρόπους
Ή θα έχει τους γνώριμους φορολογικούς συντελεστές και θα κάνει όλες τις συναλλαγές ηλεκτρονικές και δεν θα ξεφεύγει τίποτα
Ή (αλλά Dubai) θα βάλει μικρό φόρο εισοδήματος αλλά θα σε χτυπάει στην κατανάλωση με έμμεσους φόρους.Όταν λοιπόν στην Ελλάδα σου ξεφεύγουν 8 στους 10 και πάνε και χτυπάνε το αμάξι των ονείρων τους, με εικονικά τιμολόγια, με δωρεές, με δάνεια που δεν χρειάζονται αλλά νομιμοποιούν μαύρο χρήμα, σε εταιρείες ειδικού σκοπού ακόμα και με εικονικές εταιρείες μισθώσεων πολυτελών αυτοκινήτων, το Κράτος τους θεωρεί οιονεί φοροφυγάδες όλους και προσπαθεί να τα πάρει με αυξημένα τέλη.
Σου λέει το Κράτος, 'ο κλέφτης και ο φοροφυγάς θα τα φάει σε τσιγάρα, σε ποτά και αυτοκίνητα οπότε και εκεί θα τον τσακίσω'
Μαζί με τα ξερά όμως καίγονται και τα χλωρά.BTW στην Ελλάδα μια ΑMG πληρώνει το ίδιο με ένα Santa FE
Αν καταργήσει τελείως τα τέλη κυκλοφορίας (που έχει δίκιο ο sv2 όταν πληρώνεις 80Κ ΕΕΤ θέλεις και 500ρικάκια κάθε χρόνο ρε ψιλικαντζη) πες μου ένα τρόπο που το Κράτος μας θα μπορούσε να μαζέψει λεφτά μπας και μπαλώσει καμμια τρύπα.
Εγω θα προτιμούσα να πλήρωνα 1,000 Euro τέλη κυκλοφορίας και να είχα την διαβεβαίωση ότι θα αγοραστούν 20 ασθενοφόρα με διαφανείς διαδικασίες από το να μου ζητάνε αντισυνταγματικο κεφαλικό φόρο και ταυτόχρονα να διαβάζω οτι ο Υπουργός Παιδείας μας στο Παρίσι ήθελε σουίτα στο καλύτερο ξενοδοχείο, λίμο και αίθουσα συσκέψεων
-
Αν οι διαδικασίες ήταν αδιαφανείς (ή/και γινόταν η αντιστοίχηση με τα ηλεκτρονικά που έχουν) δεν θα χρειαζόταν να πληρώνουμε περισσότερους φόρους, θα μας έδιναν και πολλά πίσω στους τίμιους!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σκοπός των τελών κυκλοφορίας είναι να μαζεύει λεφτά το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι ΔΕΣΕ ανά την Ελλάδα **και να 'φτιάχνουν' τους δρόμους. **
Τις ελλέιψεις στο οδικο δίκτυο τις παρατηρείτε και μόνοι σας. Δεν συζητάω για τις εξεζητημένες ανεπάρκειες πχ λακκούβες/χαντάκια προς τα χιονοδρομικά ή λάθος εκχιονισμός και απλήρωτοι υπάλληλοι, αλλά εδώ οι δρόμοι μας σε απλές συνθήκες είναι καρμανιόλες με λάθος χάραξη, λάθος σήμανση και πολλά άλλα!Άρα θέλω τα αυξημένα τέλη ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ το ξερουμε όλοι ...... το χουμε δει το εργο πολλές φορες
Σπασμοδικες κινησεις ειναι που στοχευουν στα ευκολα θυματα. Οσα λεφτα και να παρει απο φορους το Ελληνικο κρατος (εμεσους , αμεσους , τελη κλπ) ποτε δεν προκειται να τα διαχειριστει σωστα γιατι καποιους θα εχει να επιδοτησει καποιους να προσλαβει να μαζεψει κανα ψηφο , κανα μεγαλη αγορα να κανει να παρουν καμια μιζα κλπ γνωστα ...
Σε λιγο για μια Μ3 46άρα που την παιρνεις με 30000ευρω θα πρεπει να πληρωνεις κανα χιλιαρικο μονο στα τελη. Αν αυτο δεν ειναι ανασταλτικος παραγοντας απο το να παρεις ενα αμαξι με νορμαλ λεφτα και νορμαλ συντηρηση που γουσταρεις πολύ.... τοτε τι ειναι ?
Και ολα αυτα την στιμη που ξερεις οτι οσα λεφτα και να δωσεις στο κρατος σε κανα χρονο θα σου βαλει και αλλους φορους γιατι ποτε δεν ειναι αρκετο το φαγοποτι τους.
Να τα δεχομαι ολα αυτα τα καραγκιοζιλικια και να τα θεωρω ως φυσιολογικα ... συγνωμη αλλα δεν μπορω -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τώρα ετσι όπως γίνεται, πείτε μου αν μπορεί κάποιος σε αυτή την χώρα των απολογισμό έργων που έγιναν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2008 ή την πρόβλεψη δαπανών για τα αυξημένα τέλη που πληρώσαμε για το 2009.
Σκοπός των τελών κυκλοφορίας είναι να μαζεύει λεφτά το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι ΔΕΣΕ ανά την Ελλάδα και να 'φτιάχνουν' τους δρόμους.
Έτσι το βλέπουν οι... 'ρομαντικοί'.
Αν καταργήσει τελείως τα τέλη κυκλοφορίας (που έχει δίκιο ο sv2 όταν πληρώνεις 80Κ ΕΕΤ θέλεις και 500ρικάκια κάθε χρόνο ρε ψιλικαντζη) πες μου ένα τρόπο που το Κράτος μας θα μπορούσε να μαζέψει λεφτά μπας και μπαλώσει καμμια τρύπα.
Ακόμα και να τα καταργήσει τελείως, ΑΠΕΙΡΟΙ είναι οι τρόποι. Δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάμε στα 'τέλη κυκλοφορίας' (κατοχής, βασικά...) και τα ξεχωρίζουμε απ' όλες τις άλλες πηγές από τις οποίες μαζεύει χρήμα το κράτος από τους πολίτες (ή και μόνο τους κατόχους ΙΧ). Σκέψου το εξής: Πόσα πληρώνει ο μέσος οδηγός κάθε χρόνο για να κυκλοφορεί με το αμάξι του. Αν τα βάλεις όλα - βενζίνες, πάγια τέλη, ασφάλειες, σέρβις, διόδια, πάρκινγκ, κλπ - ένα 2χίλιαρο πάνω-κάτω το φτάνεις. Πόσα από αυτά νομίζεις ότι πάνε στα ταμεία του κράτους? Λιγότερα από τα μισά? Δε φτάνουν αυτά για να πληρωθεί 1 εργάτης να δουλεύει 8 ώρες τη μέρα, 5 μέρες την εβδομάδα επί 1 μήνα, να κλείσει μερικές χιλιάδες τρύπες? Εγώ σου λέω ΑΝΕΤΑ. Το 0.1% απ' όσα βγάζει το κράτος από τους 'ΙΧ-δες' κάθε χρόνο να πήγαινε 'μπας και μπαλώσει καμιά τρύπα', που γράφεις, δε θα χρειαζόταν τίποτε άλλο. Ούτε καν θα πέρναγε απ' το μυαλό σου να πληρώνεις μεγαλύτερα 'τέλη'.
Εγω θα προτιμούσα να πλήρωνα 1,000 Euro τέλη κυκλοφορίας και να είχα την διαβεβαίωση ότι θα αγοραστούν 20 ασθενοφόρα με διαφανείς διαδικασίες από το να μου ζητάνε αντισυνταγματικο κεφαλικό φόρο και ταυτόχρονα να διαβάζω οτι ο Υπουργός Παιδείας μας στο Παρίσι ήθελε σουίτα στο καλύτερο ξενοδοχείο, λίμο και αίθουσα συσκέψεων
Θες να πληρώνεις 1.000 Ευρώ το χρόνο με την προϋπόθεση να έχεις τη διαβεβαίωση ότι θ' αγοραστούν ασθενοφόρα κλπ? Θαυμάσια. Όχι όμως και να τα ονομάσουμε 'τέλη κυκλοφορίας' και να τα 'φορέσουμε' σε όλους τους κατόχους ΙΧ. Επειδή μάζεψε ο άλλος 15 χιλιάρικα και πήρε δεύτερο χέρι ένα 2λιτρο πάει να πει ότι είναι πλούσιος και του περισεύουν 1000 ευρώ το χρόνο, εκτός απ΄ όλα τ' άλλα που πληρώνει?! Με αυτή τη λογική γιατί να μην παίρνεις το κράτος και 100 Ευρώ το χρόνο απ' όσους έχουν 46άρα τηλεόραση [ή μεγαλύτερη] αφού προφανώς (..) αυτοί το χρήμα το 'φυσάνε'. Μπορεί ο τυπάκος με το Corvette να σκιζόταν μια 10ετία για να το αποκτήσει μόνο και μόνο για να το χαίρεται τα Σ/Κ. Είναι κρίμα να του το βγάλουμε ξινό μέσα από 'πάγια τέλη'. Θα μου πεις 'και πόσοι είναι αυτοί μωρέ?' Πλέον είναι πολλοί αυτοί που έχουν αφήσει στο κράτος ένα κάρο λεφτά για να πάρουν το αμάξι της αρεσκείας τους. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα... Εδώ είναι Ελλάδα... Ο κλέψας του κλέψαντος... Η ταχτική του 'σε πιάνω κορόιδο' είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση...
Τα πανακριβα αμαξια των πολλών κυβικών που με λυπη μου βλέπω σε αυτοκινητιστικο forum να κατηγορουν πολλοι, πληρωνουν ήδη ενα σκασμο λεφτα σε φορους και τέλη και με την αγορα και με την συντηρηση τους. Επισης για να αγοραστουν χρειαζεται το ποθεν εσχες. Ελεος πια με το κομπλεξ για τους συνανθρωπους μας που εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να παρουν πιθανον το αμαξι των ονειρων τους. Το πληρωνουν που το πληρωνουν διπλασιο απο τον Γερμανο τι αλλο πρεπει να τους κανουμε ? Μηπως να τους δερνουμε για παραδειγματισμο ?
Αμα τα λεφτα τα τρωγαν σε ταξιδια στο εξωτερικο , στις πο@τανες , στο καζινο σε πανακριβα ρολογια, σε αντικες για το σπιτι θα ηταν ολα καλά ε ?+1
-
Να καταργηθούν όλα τα τέλη, ΕΤΤ κτλ. και να μείνουν μόνο ο ΦΠΑ στην αγορά και ο (αναγκαστικά αυξημένος) φόρος στη βενζίνη (οπότε να πληρώνεις τη ΧΡΗΣΗ και όχι την ΚΑΤΟΧΗ του αυτοκινήτου) και (ίσως) τα διόδια (για να πληρώνουν τη χρήση των (πανάκριβων στην κατασκευή) αυτοκινητόδρομων μόνο οι χρήστες τους, δεν πάνε όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτων σε αυτοκινητόδρομους)
-
Πάντως τα τέλη των 2000 έχουν κάνει την AUDI και τη mercedes.
Επιτρέπεται να πληρώνω εγω 450 ευρώ και το Ε200 200Ε...
Είμαστε σοβαροί.....Δε μαζευόμαστε να τους κάνουμε μία μηνυση να τελειώνουμε....
-
Να υποθέσω ότι κάποια μέρα με κάποια κυβέρνηση (ποιά άραγε;) θα εισακουστεί η λογική. Τα τέλη κυκλοφορίας θα αντανακλούν την περιβαλλοντική επιβάρυνση, την κατανάλωση καυσίμου, την κατηγορία (κλάση) τις φυσικές διαστάσεις, την τιμή αγοράς και ίσως μια δύο ακόμη παραμέτρους. Και βεβαίως δεν νομίζω κανείς θα ενοχληθεί όταν θα είναι δίκαια και θα προκύψουν με διάλογο και όχι αυθαιρεσία όπως βλέπαμε μέχρι τώρα. Είμαι υπερβολικά αισιόδοξος;
-
ναι.
-
πολύ !!!!
-
.... από το να μου ζητάνε αντισυνταγματικο κεφαλικό φόρο και ταυτόχρονα να διαβάζω οτι ο Υπουργός Παιδείας μας στο Παρίσι ήθελε σουίτα στο καλύτερο ξενοδοχείο, λίμο και αίθουσα συσκέψεων
Να και το σχετικό σκιτσάκι από την Καθημερινή...
Τι να δίνoυμε 2500 Ευρώ από τους φόρους μας ('τέλη κυκλοφορίας' κλπ) σε 2-3 εργάτες να μπαλώνουν τρύπες επί ένα μήνα, τι να τα δίνουμε για να μείνει ο υπουργός ένα βράδυ σε ένα δωμάτιο 'της προκοπής'...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Θες να πληρώνεις 1.000 Ευρώ το χρόνο με την προϋπόθεση να έχεις τη διαβεβαίωση ότι θ' αγοραστούν ασθενοφόρα κλπ? Θαυμάσια. Όχι όμως και να τα ονομάσουμε 'τέλη κυκλοφορίας' και να τα 'φορέσουμε' σε όλους τους κατόχους ΙΧ. **Επειδή μάζεψε ο άλλος 15 χιλιάρικα και πήρε δεύτερο χέρι ένα 2λιτρο πάει να πει ότι είναι πλούσιος και του περισεύουν 1000 ευρώ το χρόνο, εκτός απ΄ όλα τ' άλλα που πληρώνει?! Με αυτή τη λογική γιατί να μην παίρνεις το κράτος και 100 Ευρώ το χρόνο απ' όσους έχουν 46άρα τηλεόραση [ή μεγαλύτερη] αφού προφανώς (..) **αυτοί το χρήμα το 'φυσάνε'. Μπορεί ο τυπάκος με το Corvette να σκιζόταν μια 10ετία για να το αποκτήσει μόνο και μόνο για να το χαίρεται τα Σ/Κ. Είναι κρίμα να του το βγάλουμε ξινό μέσα από 'πάγια τέλη'. Θα μου πεις 'και πόσοι είναι αυτοί μωρέ?' Πλέον είναι πολλοί αυτοί που έχουν αφήσει στο κράτος ένα κάρο λεφτά για να πάρουν το αμάξι της αρεσκείας τους. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα... Εδώ είναι Ελλάδα... Ο κλέψας του κλέψαντος... Η ταχτική του 'σε πιάνω κορόιδο' είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση...
Αυτο ακριβως προσπαθω να πω .
Εχω φίλο 26 χρονών που δουλευει χειριστης κλαρκ σε πολυεθνικη εταιρεια και αμοιβεται με 800ευρω μαζι με κατι ψιλουπερωριες που κανει (κανα 100 ακομα το πολύ). Βοηθεια απο γονεις δεν παιζει, νοικιαζει σπιτι και δυσκολευεται με τα εξοδα οπως ειναι φυσικο.Καποια στιγμη αποφασιζει να παρει αυτοκινητο για να εξυπηρετειται αλλα περισοτερο γιατι γουσταρει τα αυτοκινητα .... αλλα τα λεφτα που εχει (3000) δεν τον βγαζουν για να παρει κατι που να κινηται αξιοπρεπως και δανειο δεν θέλει να παρει για κανεναν λόγο . Βρισκει λοιπον ενα γνησιο sunny 2λιτρο gti ταλαιπωρημενο αλλα αξιοπιστο αν και του πινει το αιμα τα τελευταια 2 χρονια. Μου ειχε πει .... προκειμενου να παρω κανα 14αρι και να ονειρευομαι μετατροπη το 2 λιτρο μοτερ , καλυτερα να πληρωνω τα μεγαλυτερα τελη και ας ζοριζομαι παραπανω οταν ερχεται η ωρα, αρκει να με φτιαχνει λιγο το αμαξι μου σε θέμα γκαζι . Αντιλαμβανεστε τι επαθε οταν ειδε την φετινη αυξηση , αντιλαμβανεστε τι θα παθει αν γινει κι αλλη κι ααλλληη κι αααλλλλληηηηηη .....
Με το στανιο να τον βαλουμε 2 μετρα μαντραχαλο 26 χρονων με τρελλα για τα αμαξια , να οδηγει κανα matiz (αν ξανακαταφερει να μαζεψει λεφτα) γιατι το κρατος τον θεωρει φοροφυγα που αγορασε κ συντηρει το 15χρονων αμαξι του των 3000 (τοτε ... γιατι τωρα δεν πιανει μια ) με μαυρο χρήμα . Και ολα αυτα για περιπου 5000χλμ τον χρόνο που θα κανει στην βολτα του με την κοπελα του κανα Σαββατοκυριακο αφου στις καθημερινες δουλειες του χρησιμοποιει μηχανάκι.
Καραγκιοζιλικια .- -
Καλα περυσι δεν τα αυξησανε ?
Ο πνιγμενος απο τα μαλλια πιανεται λενε , σε λιγο θα μας επιβαλλουν φορο και για τον αερα που αναπνεουμε προκειμενου να κανουν την μπαζα τους πολιτικοι μαςΘα πρεπει να υπαρχει πλεον ειδικη αναφορα στα λεξικα οσον αφορα τη λεξη πολιτικος στο ελλαντα
Πολιτικος: Απιστευτο λαμογιο που κοροιδευει κατα συρροη και κατ εξακολουθηση χιλιαδες ανθρωπους. Δεν ειναι δυνατον να τιμωρηθει λογω ασυλου . Μοναδικη τιμωρια το μαυρισμα στις επομενες εκλογες.
Σημειωση: Στο ελλαντα συμφωνα με μελετες το 60% του πληθυσμου εχει μνημη χρυσοψαρου. -
η πιο ηλιθια κυβερνηση ολω των εποχων.
αντε να γινουν εκλογες τον ιουνιο να δουμε τι θα γινει -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
η πιο ηλιθια κυβερνηση ολω των εποχων.
αντε να γινουν εκλογες τον ιουνιο να δουμε τι θα γινειΚαι τι θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές ;;;
Μία ακόμα νέα μερίδα φόρους μας έχουν προετοιμάσει....
... και πως αλλίως θα γίνει αφού το κράτος έχει 3-4 μήνες ρευστότητας με κίνδυνο να μην μπορεί να πληρώσει μισθούς συνταξεις κτλ σύντομα... -
μαλλον παμε σε διπλες εκλογες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να καταργηθούν όλα τα τέλη, ΕΤΤ κτλ. και να μείνουν μόνο ο ΦΠΑ στην αγορά και ο (αναγκαστικά αυξημένος) φόρος στη βενζίνη (οπότε να πληρώνεις τη ΧΡΗΣΗ και όχι την ΚΑΤΟΧΗ του αυτοκινήτου) και (ίσως) τα διόδια (για να πληρώνουν τη χρήση των (πανάκριβων στην κατασκευή) αυτοκινητόδρομων μόνο οι χρήστες τους, δεν πάνε όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτων σε αυτοκινητόδρομους)
+oo
Όσο περισσότερη βενζίνη καις, τόσο περισσότερο κυκλοφορείς και ρυπαίνεις.
Αυτό ισχύει είτε έχεις 1600άρι είτε 3λιτρο. -
Ο χρήστης makis77 έγραψε:
+oo
Όσο περισσότερη βενζίνη καις, τόσο περισσότερο κυκλοφορείς και ρυπαίνεις.
Αυτό ισχύει είτε έχεις 1600άρι είτε 3λιτρο.Να υποθέσω ότι κάποια μέρα με κάποια κυβέρνηση (ποιά άραγε;) θα εισακουστεί η λογική. Τα τέλη κυκλοφορίας θα αντανακλούν την περιβαλλοντική επιβάρυνση, την κατανάλωση καυσίμου, την κατηγορία (κλάση) τις φυσικές διαστάσεις, την τιμή αγοράς και ίσως μια δύο ακόμη παραμέτρους. Και βεβαίως δεν νομίζω κανείς θα ενοχληθεί όταν θα είναι δίκαια και θα προκύψουν με διάλογο και όχι αυθαιρεσία όπως βλέπαμε μέχρι τώρα. Είμαι υπερβολικά αισιόδοξος;
Αυτές τις δύο θέσεις, οι οποίες είναι απλές στη σύλληψη (δεν απατείται πτυχίο harvard για να σκεφτείς με λογική), μπορεί κάποιο σιχαμένο κομματόσκυλο (γιατί μόνο τα κομματόσκυλα γίνονται ακουστά από τους υπουργούς), το οποίο διαβάζει τις σελίδες αυτού του forum, να τη μεταφέρει αυτούσια στην κυβέρνηση, μήπως και...
Είναι τόσο ηλίθια λαϊκιστές, που φοβούνται να περάσουν όλους τους φόρους στα καύσιμα (παρόλο που αυτό θα τους αποφέρει αθροιστικά περισσότερα) γιατί νομίζουν ότι με αυτό θα προκληθούν αντιδράσεις που θα δημιουργήσουν αστάθεια.
Προσωπικά, εάν γίνουν και φέτος αυξήσεις στα 2λιτρα, σκοπεύω να καταθέσω τις πικακίδες μου μέχρι να εξυγιανθεί το 'σύστημα' και να κυκλοφορώ χωρίς, γιατί θα μου πεφτει βαρύ να πληρώνω το 10% της αξίας του αυτοκινήτου μου σε τέλη κάθε χρόνο.
Τέλη κυκλοφορίας