-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πάντως σοβαρά, τώρα το χειμώνα που έχει κρύο έξω το ζεσταίνω ένα 10λεπτο όσπου να ανέβει η θερμοκρασία του ψυκτικού στους 40 βαθμούς. Μετά ξεκινάω.
ΛΑΘΟΣ-ΛΑΘΟΣ-ΛΑΘΟΣ! Για λόγους που βαριέμαι να εξηγησω τώρα, αλλά αυτό ειναι ΛΑΘΟΣ.
Ναι?
Γιατί? Στείλε ΡΜ μην βγαίνουμε ΟΤ.
-
Καλύτερα να το συζητησουμε στα 'τεχνικά', καλό ειναι να συμμετέχουν και άλλοι, ενδιαφέρει πολλούς πιστεύω.
Απλά αυτη τη στιγμη ειμαι στη δουλεια και δεν έχω τέτοια πολυτέλεια. -
Εχω χασει το ενα ειδοποιητήριο αν δεν καταφερω να το βρω θα πρέπει να παω στην εφορια για να πάρω το σήμα. Γνωρίζει κανένας αν μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ή πρέπει να πάω στην ΔΟΥ που υπάγομαι??
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Καληνυχτα μωρο μου.:-(
Sent from my GT-I9100 using TapatalkΔε φαίνεται η φωτογραφία. Κατάθεση πινακίδων;
-
Τωρα φαινεται?Ναι δυστυχως...Απο σημερα..το φιεστακι μου θα κοιμηθει.
Δεν ηθελα να το σκοτωσω..εε πουλησω ηθελα να πω. Εξαλου του ειχα ριξει πολυ χρημα,ειχα φαει πολλα αγχη και δεν μου πηγαινε καρδια κιολας.
Αλλα 660+440+ασφαλεια...με τιποτα. -
Τώρα φαίνεται
Κρίμα, αλλά και απόλυτα κατανοητή κίνηση -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τωρα φαινεται?Ναι δυστυχως...Απο σημερα..το φιεστακι μου θα κοιμηθει.
Δεν ηθελα να το σκοτωσω..εε πουλησω ηθελα να πω. Εξαλου του ειχα ριξει πολυ χρημα,ειχα φαει πολλα αγχη και δεν μου πηγαινε καρδια κιολας.
Αλλα 660+440+ασφαλεια...με τιποτα.Εντάξει εσύ είσαι και προκλητικός, καλά να πάθεις. Δλδ θέλεις να μας πεις ότι πριν έξι χρόνια που το πήρες δεν είχες υποψιαστεί ότι θα έρθει ο καιρός (κάποτε) που θα πληρώνεις κάθε χρόνο (σχεδόν όλη) την αξία του σε φόρους;
Και στην τελική φίλε ας πρόσεχες. Για να έδωσες 16000 ολόκερα χιλιάρικα όταν το αγόρασες σημαίνει ότι τον έχεις τον τρόπο σου (βίλες με πισίνες, ομόλογα, offshore, κότερα). Δηλαδή ο άλλος που έδωσε 500 ευρώ για να πάρει σουζούκι μαρούτι, 1500 ευρώ για τογιότα στάρλετ, 30000 ευρώ για άουντι 1.8, 50000 ευρώ για μερσεντές 1.8, 60000 ευρώ για λότους 1.8 είναι μαλάκας κι εσύ ο έξυπνος με το δίλιτρο φιέστα;
Φάε τώρα τα χαράτσια στη μάπα και το πολυτελέστατο φιέστα στο γκαράζ και κοίτα τους άλλους τους φτωχούς, συνετούς και υποψιασμένους κατόχους άουντι 1.8 και μερσεντές 1.8 να απολαμβάνουν τα αυτοκίνητά τους.
And behold, there are last who shall be first, and there are first who shall be last.
Luke 13:30Στη δημοτική : Θα γυρίσει ο τροχός, θα γαμήσει κι ο φτωχός.
-
Σωστός ο GTI_ ...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Άλλοι δίνουν 50.000 για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο.
Άλλοι 800 ευρώ για να αγοράσουν ένα κινητό, κάθε χρόνο.
Άλλοι 2.000 ευρώ για ένα κομμάτι ύφασμα.
Κλπ κλπ κλπ...καταλαβαίνεις πιστεύω...
Η διαφορά όμως ξέρεις ποια είναι; Η χρήση του κινητού, άμα ξεφύγει του προϋπολογισμού, ελέγχεται με μετατροπή σε καρτοκινητό. Και έτσι συνεχίζεις να χρησνιμοποιείς τα 800€ που έδωσες.
Το ρούχο το φοράς, και δε σου ζητάει εξτρά χρήματα, κάθε χρόνο.
Τα Τέλη Κυκλοφορίας είναι κάτι που αυξάνεται διαρκώς εδώ και 4 χρόνια. Και δεν υπήρξε τέτοια πρόβλεψη.Θα μπορούσε το κράτος να θεσπίσει 'πινακίδες εβδομάδας', για όσους έχουν παραδώσει. Με κόστος 5€ τη μέρα π.χ. Αλλά μάλλον έτσι θα παρέδιδαν πινακίδες άλλοι τόσοι...
Το αυτοκίνητο πριν το αγοράσεις γνωρίζεις ότι σου ζητάει έξτρα χρήματα. Γνωρίζεις ότι θέλει βενζίνη, σέρβις, λάστιχα, τέλη κυκλοφορίας και μια 'χ' συντήρηση.
Σωστά, απλώς δε μπορείς να προβλέψεις το 'Χ', γιατί έχει μέσα και παράλογες αυξήσεις στα τέλη και αναδρομικές 'έκτακτες'.... Κατά τ' άλλα, όλα καλά...
Εκτός κι αν αυτό που λες είναι ότι αγοράζοντας αμάξι δίνουμε το ελεύθερο στο κράτος να μας [μπιιιιπ] όσο γουστάρει χωρίς κανένα περιορισμό, ακόμα κι αναδρομικά, και έπρεπε π.χ. να το έχουμε προβλέψει πριν από 5-6 χρόνια όσοι επιλέξαμε κάποιο 2λιτρο ότι θα έμπαινε 'φόρος πολυτελείας' στα τέλη και 'έκτακτες' μαζί με τις οποίες το 'ενοίκιο' θα έφτανε και θα ξεπερνούσε το 1000ρικο. Μάλλον δεν είναι αυτό όμως, γιατί είχες γράψει ότι αν το ήξερες δε θ'αγόραζες το μπεμβέ που έχεις τώρα.
@ Geo f1:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα...
Ελπίζω έστω 2 μέρες το μήνα να το χαίρεσαι, αφού υπάρχει [νόμιμος] τρόπος... -
GTI_ σωστα μιλησες...δυστυχως η αδικια ειναι πολυ μεγαλη.
Nidosan για ποιο νομιμο τροπο μιλας? Δεν εχω ιδεα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πάντως σοβαρά, τώρα το χειμώνα που έχει κρύο έξω το ζεσταίνω ένα 10λεπτο όσπου να ανέβει η θερμοκρασία του ψυκτικού στους 40 βαθμούς. Μετά ξεκινάω.
ΛΑΘΟΣ-ΛΑΘΟΣ-ΛΑΘΟΣ! Για λόγους που βαριέμαι να εξηγησω τώρα, αλλά αυτό ειναι ΛΑΘΟΣ.
Geo...
εγω ξεκιναγα αμέσως μόλις πεφτάνε οι στροφές στο ρελαντί (και καμμια φορα δεν περιμένα Γιατι έκανε κρύο). Φευγεισ και Ανέβαζεισ στροφές σιγά σιγά ζεσταινεται πιο γρήγορα και λιπαινεται πιο Καλά αφού θελει στροφές για να κυκλοφορήσει το λάδι καλύτερα.
-
Geo f1,
Μπορείς να το κυκλοφορείς 1-2 μέρες το μήνα (για σέρβις, test drive, κλπ) με προσωρινές πινακίδες που εκδίδονται από την εφορία σου. Το είχαμε συζητήσει πριν από καμιά 20ριά σελίδες, δες εδώ:
viewtopic.php?f=5&t=35661&start=6375 -
Σήμερα τους εδωσα τα @@ μου...
Έβαλα όμως 1000€ στην άκρη, γιατί το κόβω χλωμό να μην τις πάρω πίσω, μόλις γυρίσω από το εξωτερικό...
Προσωρινά όμως, έχω μια ικανοποίηση
-
Ρε παιδια συγνωμη τι το συζηταμε ακομα δε καταλαβαινω...Τι να πει κανεις για ενα κρατος που περιμενει να βελτιωσει τα οικονομικα του απο τα τελη κυκλοφοριας των αυτοκινητων??Ας το σκεφτουμε αυτο λιγακι.Ειναι απλα τραγικο.Δεν πρεπει να υπαρχει πουθενα σε ολο το κοσμο.Αλλα σε αυτη τη χωρα ζουμε,η οποια ειτε το θελουμε ειτε οχι ειναι τριτοκοσμικη.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε παιδια συγνωμη τι το συζηταμε ακομα δε καταλαβαινω...Τι να πει κανεις για ενα κρατος που περιμενει να βελτιωσει τα οικονομικα του απο τα τελη κυκλοφοριας των αυτοκινητων??Ας το σκεφτουμε αυτο λιγακι.Ειναι απλα τραγικο.Δεν πρεπει να υπαρχει πουθενα σε ολο το κοσμο.Αλλα σε αυτη τη χωρα ζουμε,η οποια ειτε το θελουμε ειτε οχι ειναι τριτοκοσμικη.Μπα δεν ειναι τοσο οτι το κρατος θελει πολλά λεφτα απο το ΙΧ (ολα τα κράτη θέλουν, αν δειτε ποσα πληρωνουν πχ στην Αγγλια για ασφαλεια θα καταλαβετε), αλλά το οτι εχει υιοθετήσει ένα σύστημα ανισομερούς κατανομής φορολογικών βαρών και στο ΙΧ.
Και μην ξεχνάμε οτι εμεις δεν εχουμε βιομηχανία αυτοκινήτου για να στηρίξουμε, αρα κατα τη γνώμη μου καλά κάνει και βάζει φορους πολυτελειας (σαν ιδεα οχι σαν υλοποίηση) με τη λογική οτι δεν πρεπει να φευγει συναλλαγμα στο εξωτερικό. Αυτο βεβαια δεν ειναι αλλοθι για τις απαράδεκτες στρεβλώσεις οπως πχ αυτοκινητο 2000κεκ αξιας 6Κ να πληρωνει παραπανω απο 1800κεκ αξιας 50Κ...
Οπως και σε ολα τα αλλα αλλωστε, το κρατος στα ΙΧ ειναι απόν και το μονο που περιμενει ειναι τα λεφτα χωρις να προσφέρει ουτε τα βασικα.
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Ρε παιδια συγνωμη τι το συζηταμε ακομα δε καταλαβαινω...Τι να πει κανεις για ενα κρατος που περιμενει να βελτιωσει τα οικονομικα του απο τα τελη κυκλοφοριας των αυτοκινητων??Ας το σκεφτουμε αυτο λιγακι.Ειναι απλα τραγικο.Δεν πρεπει να υπαρχει πουθενα σε ολο το κοσμο.Αλλα σε αυτη τη χωρα ζουμε,η οποια ειτε το θελουμε ειτε οχι ειναι τριτοκοσμικη.
Μπα δεν ειναι τοσο οτι το κρατος θελει πολλά λεφτα απο το ΙΧ (ολα τα κράτη θέλουν, αν δειτε ποσα πληρωνουν πχ στην Αγγλια για ασφαλεια θα καταλαβετε), αλλά το οτι εχει υιοθετήσει ένα σύστημα ανισομερούς κατανομής φορολογικών βαρών και στο ΙΧ.
Τα χρηματα απο τις ασφαλειες τα παιρνει το κρατος ή οι ασφαλιστικες εταιρειες??
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε παιδια συγνωμη τι το συζηταμε ακομα δε καταλαβαινω...Τι να πει κανεις για ενα κρατος που περιμενει να βελτιωσει τα οικονομικα του απο τα τελη κυκλοφοριας των αυτοκινητων??Τα βελτιώνει, τελικά?... είναι το δικό μου ερώτημα....
Ή βγάζει λιγότερα με τις αυξήσεις στους φόρους στη βενζίνη και στα τέλη κυκλοφορίας (την αναδρομική ''έκτακτη' με την οποία δε σου δίνει καν επιλογή να καταθέσεις πινακίδες αλλά σου λεει 'το κυκλοφορούσες, άρα θέλω τόσα!' δεν τη μετράω, πρόκειται για τραγική π**στιά) διότι ο κόσμος αναγκάζεται (ή επιλέγει) να καταθέσει πινακίδες, να κυκλοφορεί λιγότερο, να μην αγοράζει, πλέον, αμάξια με πάνω από 1800 κυβικά, κλπ
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ρε παιδια συγνωμη τι το συζηταμε ακομα δε καταλαβαινω...Τι να πει κανεις για ενα κρατος που περιμενει να βελτιωσει τα οικονομικα του απο τα τελη κυκλοφοριας των αυτοκινητων??
Τα βελτιώνει, τελικά?... είναι το δικό μου ερώτημα....
Ή βγάζει λιγότερα με τις αυξήσεις στους φόρους στη βενζίνη και στα τέλη κυκλοφορίας (την αναδρομική ''έκτακτη' με την οποία δε σου δίνει καν επιλογή να καταθέσεις πινακίδες αλλά σου λεει 'το κυκλοφορούσες, άρα θέλω τόσα!' δεν τη μετράω, πρόκειται για τραγική π**στιά) διότι ο κόσμος αναγκάζεται (ή επιλέγει) να καταθέσει πινακίδες, να κυκλοφορεί λιγότερο, να μην αγοράζει, πλέον, αμάξια με πάνω από 1800 κυβικά, κλπ
Γραφω 'περιμενει να βελτειωσει'. Φυσικα το αποτελεσμα ειναι διαφορετικο.Αυτο που θελω να επισημάνω ειναι οτι σε ενα κανενα αλλο κρατος η φορολογηση του αυτοκινητου δε εχει τοσο εξέχουσα θεση στο φορολογικο συστημα με άμεσο και έμμεσο τροπο!Απο μονο του αυτο ειναι τραγικο...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Σήμερα τους εδωσα τα @@ μου...Έβαλα όμως 1000€ στην άκρη, γιατί το κόβω χλωμό να μην τις πάρω πίσω, μόλις γυρίσω από το εξωτερικό...
Προσωρινά όμως, έχω μια ικανοποίηση
ομορφάαααααντρα μου!
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Εχω χασει το ενα ειδοποιητήριο αν δεν καταφερω να το βρω θα πρέπει να παω στην εφορια για να πάρω το σήμα. Γνωρίζει κανένας αν μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε ΔΟΥ ή πρέπει να πάω στην ΔΟΥ που υπάγομαι??μπορεις με τη αδεια σε οποιαδηποτε δου η τραπεζα...(διοτι στην αδεια φαινεται ο τυπος του οχηματος ο κυβισμος και ημ-νια 1ης κυκλοφοριας. αν δεν ο πληρωσεις εντος του ετους τοτε ενδεχεται να φας κληση και οταν πας να το παρεις το σημα θα κοστισει τα 2-πλα εστω και για μια μερα. Μην πεταξεις το σημα του 11 αν δεν βγει ο χρονοσ διοτι και του 12 να εχεισ αν δεν βγει ο χρονοσ τρως κληση και πρεπει να το ξανααγορασεισ -για 1 μερα εστω πληρωνοντασ το 2-πλο...ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗ
Τέλη κυκλοφορίας