-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
[b (εκτος αν μετα τις διακοπες (;) παραδωσουμε πινακιδες και μειωσουμε το τεκμηριοαυτό παίζει?
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
πασοκικο. μην τον ξυπνησεις
Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δηλαδή πρέπει να μπει ταμπέλα στον Nikos! επειδή έχει κάποιες απόψεις? Και να πω ότι δεν τις δικαιολογεί ή δεν επιχειρηματολογεί για την ορθότητά τους, να πω εντάξει, αλλά πιστεύω έχει εξηγήσει και αναλύσει την άποψή του.
κοιτα απλως τι εγραφε στο ιδιο θεμα πριν 20 μηνες
Πριν 20 μήνες? Δεν άλλαξαν τα δεδομένα δηλαδή για τον Nikos!?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
πασοκικο. μην τον ξυπνησεις
Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δηλαδή πρέπει να μπει ταμπέλα στον Nikos! επειδή έχει κάποιες απόψεις? Και να πω ότι δεν τις δικαιολογεί ή δεν επιχειρηματολογεί για την ορθότητά τους, να πω εντάξει, αλλά πιστεύω έχει εξηγήσει και αναλύσει την άποψή του.
κοιτα απλως τι εγραφε στο ιδιο θεμα πριν 20 μηνες
Πριν 20 μήνες? Δεν άλλαξαν τα δεδομένα δηλαδή για τον Nikos!?
Πριν 20 μηνες ο papatzas δεν ηταν μελος του φορουμ
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
[b (εκτος αν μετα τις διακοπες (;) παραδωσουμε πινακιδες και μειωσουμε το τεκμηριο
αυτό παίζει?
8800/12=733.33€ τεκμήριο για καθε μήνα, ή 36,67€ εισφορα
+55€ τα τελη, δηλαδη θελουν σχεδον 92€ καθε μηνα, απλα για να το εχεις
-
@bill
εψαξε και βρηκε, τα λεει παραπισωτωρα το τι πολιτικα πιστευω εχει ο καθενας δε νομιζω οτι εχει σχεση (αν και καθοριζει κατα ενα μεγαλο μερος της αποψεις καποιου και αυτο καμια φορα κανει μπαμ )
εγω παντως βλεπω πλεον και κομματοσκυλα (οχι απλους υποστηρικτες) που τα χουν παρει με τη κυβερνηση τους και βριζουν συνεχεια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@bill
εψαξε και βρηκε, τα λεει παραπισωΜου αρεσουν οι μελετηροι ανθρωποι
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως, είναι εντυπωσιακή η αλητεία τους (επαναλαμβάνομαι γι' ακόμη μία φορά
-Φέτος, θα πληρώσουμε για την χρήση του 2010 την 'έκτακτη' εισφορά. Άρα, ΚΑΝΕΙΣ δεν την αποφεύγει, ό,τι και να κάνει.
-Ήδη για το 2011 έχουμε διανύσει τους μισούς μήνες. Άρα, αν την ξαναβάλουν (που αν πληρώσουμε, δεν έχουν κανένα λόγο να μην το ξανακάνουν, για μ@λάκες τους έχεις; ), ακόμη και ΣΗΜΕΡΑ να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες, την εισφορά θα πρέπει να την πληρώσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κατά το ήμισι!
-Οι έξυπνοι φορομπήχτες, θέλουν να μας πουν πως το σκέφτηκαν έξυπνα και δεν αύξησαν υπέρμετρα τα τέλη για να μην πάμε να καταθέσουμε πινακίδες... Αντ' αυτού, θα πληρώσουμε αναδρομικά για το 2010 και μετά για το 2011 κ.ο.κ!Και έρχομαι εγώ τώρα και σκέφτομαι...
- Τους τα πληρώνουμε, γιατί ούτως ή άλλως δεν τα γλιτώνουμε. Έτσι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, η 'έκτακτη' θα γίνει κάτι παραπάνω από μόνιμη.
Ας θυμηθούμε και τα 150 'έκτακτα' που προστέθηκαν στα τέλη για τα άνω των 1928cc πόσο 'έκτακτα' κατέληξαν...
Γ@μάτη 'στρατηγική'!...- Τους πληρώνουμε μόνον την έκτακτη και καταθέτουμε πινακίδες. Έτσι, θα έχουν τρελή χασούρα από την μη καταβολή των τελών, έστω κι αν τσιμπήσουν την έκτακτη εισφορά. Άρα, μπορεί φέτος να τσιμπήσουν πχ από εμένα τα 270€ λόγω της εισφοράς, αλλά θα χάσουν τα 660€ λόγω των τελών!
...
Λέω λοιπόν, πως ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αξίζει να καταθέσουμε πινακίδες. Έτσι το υπουργείο θα βρεθεί απέναντι τόσο με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, με τις μειωμένες εισπράξεις από τέλη, με την γκρίνια (ποια γκρίνια, μάλλον σε απελπισία μοιάζει...) των μαντράδων, αλλά ΚΑΙ των ασφαλιστικών, που θα χάσουν ΠΟΛΛΑ καλοπληρωμένα συμβόλαια (γιατί συνήθως σ' αυτές τις κατηγορίες η ασφάλιση είναι μεικτή...).
Εγώ, όπως το βλέπω ακόμη και σήμερα, θα μείνω με το δεύτερο σενάριο. Επίσης, θα κοιτάξω αν παίζει κάποια περίπτωση προσβολής αυτής της βλακείας στα δικαστήρια μιας και μιλάμε ουσιαστικά για αναδρομική φορολόγηση!
Κατά την άποψή μου δε μιλάμε μόνο για αναδρομική φορολόγηση σε στυλ 'κορόιδο, και να καταθέσεις πινακίδες σου έχω πάρει όσα θέλω για τουλάχιστον 6 μήνες χρήσης!' αλλά και για φορολόγηση (έκτακτη ή μή...) η οποία είναι βασισμένη σε ένα τεχνικό χαρακτηριστικό ενός περιουσιακού στοιχείου το οποίο εύκολα αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη του ώστε να πληρώνουν οι 'έχοντες'. Αυτά τα δύο μαζί λογικά αρκούν.
Εγώ πάλι, όπως είπα σε προηγούμενο ποστ μου, αν και προς το παρόν έχω τα χρήματα, από αντίδραση και εκδήλωση διαμαρτυρίας, θα καταθέσω τις πινακίδες μου για δύο μήνες τουλάχιστον, και επίσης ότι μπορώ θα κάνω, στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα, για να τους δείξω ότι δεν είμαστε κουτορνίθια. Η κατάσταση δεν σηκώνει πλέον σκυμμένα κεφάλια.
+1
Προσωπικά θα νοιώθω μεγάλος μ@λάκας αν δεν κάνω τίποτα (πέρα από το να κάθομαι να συζητάω 'εδώ μέσα') κι απλά σκύψω το κεφάλι. Ασχέτως τι ελπίδες θεωρώ ότι υπάρχουν να περάσει το 'μήνυμα'...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τελος καλοκαιριου θα μας ερθει το μπιλιετάκι για να πληρωσουμε έκτακτη εισφορά (θα βαλω εδω ΜΟΝΟ για τα αυτοκινητα).
Για τη χρηση του 2010 : 54005%=270€
Για τη χρηση του 2011 : 88005%= 440€ (αυτο λογικα θα ερθει με το νεο ετοςΤα τεκμήρια θα έπρεπε είτε να είναι 'δεμένα' με την απόκτηση του αυτοκινήτου (ήξερες τι παίρνεις και το πήρες) είτε να είναι ρεαλιστικά και να αντιστοιχούν στο πραγματικό ελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης. Δε μπορεί να είναι ΚΑΙ αυθαίρετα (κάπου 40.000 το χρόνο για ένα Jeep 4.7, ΟΚ, 'πολλά' κυβικά, αλλά σιγά μην κοστίζει πάνω από 5 χιλιάρικα το χρόνο με ασφάλειες, τέλη, κλπ - τι είναι πια?! ) ΚΑΙ να μπαίνουν 'κατόπιν εορτής'.
Επίσης, δε θα έπρεπε στο δεύτερο υπολογισμό να είναι 8800χ5% αλλά (5400χ5%χ6/12)+(8800χ5%χ6/12). Δε μπορεί επειδή έτσι γουστάρουν να αλλάζει το ποσό του τεκμηρίου στη μέση μιας χρονιάς και να πιάνει και όλο το πρώτο 6μηνο της χρονιάς. Αν κάποιος ήξερε ότι το τεκμήριο που του 'χρεώνουν' για να έχει το τάδε αμάξι αντί για 5400 ήταν 8800 για φέτος (ή γενικά αντί για Χ ήταν Ψ) μπορεί να είχε αποφασίσει να καταθέσει πινακίδες στις αρχές του 2011, για να κάνει αυτό που ο sv2 αποκαλεί 'διαχείριση τεκμηρίου' (ωραίος όρος, και είμαι βέβαιος ότι θα ακούγεται πολύ περισσότερο στο μέλλον ).
Πώς θα το κάνεις αν στο αλλάζουν όποτε θέλουν? Με βάση τι??...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ:τελος καλοκαιριου θα μας ερθει το μπιλιετάκι για να πληρωσουμε έκτακτη εισφορά (θα βαλω εδω ΜΟΝΟ για τα αυτοκινητα).
Για τη χρηση του 2011 : 88005%= 440€ (αυτο λογικα θα ερθει με το νεο ετοςαρα τα 710€ θα τα δωσουμε ετσι κι αλλιως (εκτος αν μετα τις διακοπες (;) παραδωσουμε πινακιδες και μειωσουμε το τεκμηριο,
ΑΝ παραδωσουμε πινακίδες τελος του χρονου, γλυτωνουμε 660€ τελη, +440€ εκτακτη εισφορα (αν δεν αυξηθει στο μεταξυ) + την ασφαλεια και οτι εξοδα προκυπτουν απο την κινηση του οχηματος
Οι υπολογισμοι εγιναν για διλιτρο > 5 ετων
και έρχεται και τον Σεπτέμβρη να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης και μείωση μισθού λόγω χαμηλότερου αφορολόγητου έτσι πρόχειρα αν είσαι μόνο μισθωτός χωρίς περιουσία.
στενάζει ο κοσμάκης γ@μώ το καστρί μου μέσα...
-
Το τεκμήριο ειναι μία υπόθεση ότι ακόμη δουλεύεις και εχεις λεφτά στην τράπεζα.
-
...και ότι αυξάνονται τα έσοδά μας
θα πάρουν @@
-
Πιστεύω ότι δε χάνουμε τίποτα (εκτός ίσως από 1-2 ώρες από τη ζωή μας, τις οποίες προσωπικά είμαι διατεθημένος να δώσω ακόμα και τίποτα να μη βγει) να κάνουμε πρώτα αυτό που πρότεινε ο φίλός pantg σε άλλο thread ( viewtopic.php?f=5&t=48344 ).
Θα ήθελα πάντως να ξέρω πόσα από αυτά που θέλουν να εισπράξουν ελπίζουν ότι θα εισπράξουν.... Και με τι τρόπο το έχουν υπολογίσει....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
τελος καλοκαιριου θα μας ερθει το μπιλιετάκι για να πληρωσουμε έκτακτη εισφορά (θα βαλω εδω ΜΟΝΟ για τα αυτοκινητα).
Για τη χρηση του 2011 : 88005%= 440€ (αυτο λογικα θα ερθει με το νεο ετοςΤα τεκμήρια θα έπρεπε είτε να είναι 'δεμένα' με την απόκτηση του αυτοκινήτου (ήξερες τι παίρνεις και το πήρες) είτε να είναι ρεαλιστικά και να αντιστοιχούν στο πραγματικό ελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης. Δε μπορεί να είναι ΚΑΙ αυθαίρετα (κάπου 40.000 το χρόνο για ένα Jeep 4.7, ΟΚ, 'πολλά' κυβικά, αλλά σιγά μην κοστίζει πάνω από 5 χιλιάρικα το χρόνο με ασφάλειες, τέλη, κλπ - τι είναι πια?! ) ΚΑΙ να μπαίνουν 'κατόπιν εορτής'.
Επίσης, δε θα έπρεπε στο δεύτερο υπολογισμό να είναι 8800χ5% αλλά (5400χ5%χ6/12)+(8800χ5%χ6/12). Δε μπορεί επειδή έτσι γουστάρουν να αλλάζει το ποσό του τεκμηρίου στη μέση μιας χρονιάς και να πιάνει και όλο το πρώτο 6μηνο της χρονιάς. Αν κάποιος ήξερε ότι το τεκμήριο που του 'χρεώνουν' για να έχει το τάδε αμάξι αντί για 5400 ήταν 8800 για φέτος (ή γενικά αντί για Χ ήταν Ψ) μπορεί να είχε αποφασίσει να καταθέσει πινακίδες στις αρχές του 2011, για να κάνει αυτό που ο sv2 αποκαλεί 'διαχείριση τεκμηρίου' (ωραίος όρος, και είμαι βέβαιος ότι θα ακούγεται πολύ περισσότερο στο μέλλον ).
Πώς θα το κάνεις αν στο αλλάζουν όποτε θέλουν? Με βάση τι??...
Η λογική του τεκμηρίου είναι ότι πχ 8.800 πρέπει να βγάζει το χρόνο κάποιος όχι μόνο για να συντηρήσει το αυτοκίνητό του...αλλά minimum για να ζήσει.
Ο σκοπός είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Τυχαίο είναι ότι κάποιοι που δήλωναν 4Κ εισόδημα και κυκλοφορούσαν με Χ6, τώρα καταθέτουν πινακίδες?
Δε νομίζω...
Στα υπόλοιπα...καλό θα ήταν όταν κάποιοι κάνουν χαρακτηρισμούς να επιχειρηματολογούν κιόλας...καλό θα ήταν...
-
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Η λογική του τεκμηρίου είναι ότι πχ 8.800 πρέπει να βγάζει το χρόνο κάποιος όχι μόνο για να συντηρήσει το αυτοκίνητό του...αλλά minimum για να ζήσει.
Ο σκοπός είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Τυχαίο είναι ότι κάποιοι που δήλωναν 4Κ εισόδημα και κυκλοφορούσαν με Χ6, τώρα καταθέτουν πινακίδες?
Δε νομίζω...
Στα υπόλοιπα...καλό θα ήταν όταν κάποιοι κάνουν χαρακτηρισμούς να επιχειρηματολογούν κιόλας...καλό θα ήταν...
πραγματικα πρεπει να εισαι στελεχος του ΠΑΣΟΚ
αυτοι που δηλωναν 4000€ και ειχαν Χ6:
- το κρατανε και πληρωνουν το τεκμηριο που αντιστοιχει στο Χ6. Για τους περισσοτερους θα ειναι ψιχουλα μπροστα στα πραγματικα τους εισοδηματα
- το πουλανε και παιρνουν ενα golf 1,4. Αποτελεσμα? το κρατος χανει απο το αυξημενο τεκμηριο, χανει απο τα πολυ χαμηλοτερα ΤΚ, χανει απο την εκτακτη εισφορα, χανει το ΦΠΑ απο τα ασφαλιστα, χανει το ΦΠΑ απο τα πολυ λιγοτερα καυσιμα.
και ενω γινονται αυτα, ο Νικos! πιστευει οτι παταξε τη φοροδιαφυγη....
-
Ξέρει κανένας καμιά εταιρία ανακύκλωσης που να μπορεί να ερθει απο το σπίτι να παραλάβει το σκούτερ, να το διαγραψει και να το διαλύσει?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εξαρτάται από το κλάδο, αλλά αύξηση του τζίρου υφίσταται. Για παράδειγμα, ο τουρισμός έχει αυξηθεί φέτος στην Ελλάδα κατά 20%
Νίκο το είχες γράψει πριν λίγες μέρες, ήθελα να σε ρωτήσω αλλά το ξέχασα.
Η αύξηση 20% πως προέκυψε; Κάποια πηγή;
-
Όπως προκύπτει και η αύξηση των εισοδημάτων μας μέσω των τεκμηρίων
Σ'εμάς πάντως (Χαλκιδική) οι παραλίες έχουν αισθητά λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Το αυτό και ο τζίρος των μαγαζιών, είναι φανερό στο μάτι και μόνο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σ'εμάς πάντως (Χαλκιδική) οι παραλίες έχουν αισθητά λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Το αυτό και ο τζίρος των μαγαζιών, είναι φανερό στο μάτι και μόνο.Επίσης, στην Αθήνα κάθε χρόνο τέτοια εποχή είχαν ήδη αρκετοί φύγει για εξοχικά-διακοπές, οπότε έβρισκες στους δρόμους μέρα με την μέρα λιγότερη κίνηση, αλλά και θέσεις στάθμευσης ευκολότερα απο την 1η Ιουλίου.
Πρός το παρόν, ... δεν το βλέπω -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ξέρει κανένας καμιά εταιρία ανακύκλωσης που να μπορεί να ερθει απο το σπίτι να παραλάβει το σκούτερ, να το διαγραψει και να το διαλύσει?Χατζόπουλος στη Θέρμη
Για αυτοκίνητο έρχεται,για σκούτερ δεν ξέρω,αλλά πάρε τηλ να ρωτήσεις
Τέλη κυκλοφορίας