-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Τέλος πάντων ένα παράδειγμα έδωσα για τέλη κυκλοφορίας στο uk σε σχέση με Ελλαδα,δεν τέθηκε θέμα μετακόμισης στο uk.
Καθώς ξέρω αρκετά καλά τι συμβαίνει και εκει.πάντως δεν ξέρω για τα αλλα επαγγέλματα,αλλα στο δικό μου έχει μεγάλη διάφορα.καθώς η εταιρεία που δουλεύω είναι στο Λουτον.και με έχει στείλει ΒΟυκουρεστι.Σορυ για το οφτοπικ
Μην ξεχνας και το κοστος ζωης στο Λουτον και επισης αλλο Λουτον και αλλο Αθηνα αν μπορεις να καταλαβεις που ειναι καλυτερα να ζεις.
λουτον
και γω αυτο πιστευω μπορει να χουμε ηλιο να χουμε παραλιες και ολα τα σχετικα,αλλα στο θεμα της επαγγελματικης αποκαταστασης και της ποιοτητας ζωης,ειμαστε τραγικα χαλια.
Βασικα δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης,επισης μην ξεχναμε μπορει σε αλλα ανωτερα κρατη να πληρωνεις ενα καρο φορους,αλλα το συστημα εκει δουλευει,ειτε σε θεμα υγειας,ειτε στο θεμα εκπαιδευσης και γενικοτερα υπαρχει και καλυτερη αντιμετωπιση του εργαζομενου.
εδω πραγματικα πλεον δεν μας υπολογιζουν οχι μονο σαν εργαζομενους,αλλα ουτε σαν πολιτες πλεον.τα χουν απλα ισοπεδωσει ολα.
εντωμεταξυ αυτη η εκτακτη εισφορα για τα διλιτρα ποτε θα ξεκινησει? και πως θα γινει ας πουμε,σε περιπτωση που τους φεσωσουμε,τα στρουμφ αμα σε σταματησουνε , προφανως θα ζητησουν αποδειξη πληρωμης?
δλδ δεν εχω καταλαβει αυτο το 300αρι σε τι μορφη θα ειναι ,και αν θα επισυναπτεται στα ηδη πληρωμενα τελη κυκλοφοριας.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Οι εισαγωγεις εχουν χάσει τη μπάλα με αυτή την κυβέρνηση. Καμία επικοινωνία.... Τουςκαταστρεφει αλλά περιέργως δε μιλάνεπεριμενουν να δουν που θα κατσει η μπιλια. θα πανε αλλου
η τογιοτα πχ ελεγχει τα βαλκανια απο την ελλαδα, δεν το 'χει σε τιποτα ν' αλλαξει εδρα βουλγαρια
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
και ένα studio στο Leicester είχε 500 λίρες.Κάτσε να το διαβάσει ο Θωμάς, να του πέσει το πουλί για ένα μήνα!
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
εντωμεταξυ αυτη η εκτακτη εισφορα για τα διλιτρα ποτε θα ξεκινησει? και πως θα γινει ας πουμε,σε περιπτωση που τους φεσωσουμε,τα στρουμφ αμα σε σταματησουνε , προφανως θα ζητησουν αποδειξη πληρωμης?δλδ δεν εχω καταλαβει αυτο το 300αρι σε τι μορφη θα ειναι ,και αν θα επισυναπτεται στα ηδη πληρωμενα τελη κυκλοφοριας.
Η έκτακτη εισφορά δεν έρχεται μαζί με τα τέλη.
Αν δε πληρώσεις την έκτακτη θα σε τρέχει η εφορία γιατί θα έρθει χαρτάκι να πληρώσεις, αν δε πληρώσεις τα τέλη...θα σε τρέχει η τροχαία.
Είναι δυο ξεχωριστά πράγματα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ok θενξ μαν,απολυτα κατατοπιστικος..
-
ποιος αγωνιούσε για το 'ποτε';
...
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί η αποστολή της έκτακτης εισφοράς πολυτελούς διαβίωσης, που αφορά όσους έχουν αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κυβικά εκατοστά, όσους έχουν πισίνα, σκάφος αναψυχής, ελικόπτερο ή αεροσκάφος.Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, από αρχές Νοεμβρίου να μην έχει μείνει άλλο ειδοποιητήριο, πέραν των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, διαδικασία που, ούτως ή άλλως, διαρκεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
-
Διαβασα εν ταχυ καμια 20αρια σελιδες που είχα μείνει πίσω.
Για μενα η οδηγηση είναι μια απόλαυση που δεν την κόβω με τίποτα.
Αναγκαστικα αφου μου αρέσει η Ελλάδα και ξέρω ότι όσο δεν υπάρχει πάταξη της φοροδιαφυγης και αλλαγή κουλούρας, που είναι η πηγη του κακου που περνάμε σήμερα, τα ΤΚ θα τρώνε πολύ ξύλο.
Δεν έχω την απαίτηση από κανένα συμπολίτη μου να του περάσει από το μυαλό του ότι αν είμασταν εντάξει με τις φορολογικές υποχρεώσεις μπορει τα ΤΚ να ηταν 50% κάτω και υπολογισμένα με τον σωστό τρόπο.Επειδη ομως παρατηρώ τριγύρω μου θα γράψω οτι βλέπω.....
Τα καφε γεμάτα, οι κυριες ανεξαρτήτου εισοδήματος έχουν πολυτελεις τσάντες και στο νυχι γραμμούλα στο τελείωμα με άλλο χρώμα ή σε κάποιο νύχι ζωγραφιά. Τσιγαρο λεπτο που δίνει στυλ.
Για να βρεις ξαπλώστρα το ίδιο νωρίς πρέπει να πας στην παραλία. Τα ΠΣΚ δεν υπάρχουν εισητήρια στα ταχυπλοα. Τα events (γαμοι - βαπτισεις) γίνονται με τις ίδιες εκδηλώσεις να ακολουθούν με ίσως λίγο μειωμένο budget. Η επιστροφή της Κυριακής έχει κίνηση.Ανοιγω την εφημερίδα και τι να δω
Σελιδα 3
1 δισ euro παραπαιδεια για να μπουν τα παιδια μας στα ελληνικά πανεπιστήμια τα οποία δεν υπάρχουν σε καμμια λίστα αξιολόγησης
Σελιδα 5
Θα είναι δύσκολη η εφαρμογή του εργόσημου για την φιλιπινεζα που μας σιδερώνει τα ρουχα, για την βουλγαρα που φυλάει την γιαγια, για τον Αφγανο που μαζευει φράουλα και για τον αλβανο που έχουμε στο κοπάδι
Σελιδα 25
Λευκα συμβόλαια οι ποδοσφαιριστες για να μην πληρώνουν φόρο
Σελιδα 27
Ο αντικαπνιστικος νόμος δεν μας αγγίζει
Σελιδα 30
Πάρτε αμαξι με BG πινακίδες (Tο οποιο το θεωρώ γυφτια όπως και κάτι καραβαδες που συναντάω στην Βουλιαγμένη με αγγλικές)
Σελιδα 40
Θελουν να φυγουν απο το μπασκετ οι ....... (Τωρα που χτυπιεται η υπερσυνταγογράφηση βρε παιδια?)Φυσικα δεν έχω απάντηση για κάποιους ξένους που μου σχολίασαν 'Περνάτε καλα από ότι παρατηρησαμε στην Ελλάδα, παρα την κρίση'
Ακούω το 'Θελετε αποδειξη?' απο κατι βλαχαδερα που ακόμα εκπλησονται όταν τους απαντάω 'Θέλετε να πληρωθείτε?'Επειδη όμως πρέπει να κοιτάμε την αλήθεια στα μάτια και να μην κρυβόμαστε ή κάνουμε πως δεν ακούμε να ξερετε οτι αν γίνει η στραβή στην χώρα τα καύσιμα (αν υπάρχουν) διανέμονται με δελτίο.
-
Πάντως, είναι εντυπωσιακή η αλητεία τους (επαναλαμβάνομαι γι' ακόμη μία φορά
-Φέτος, θα πληρώσουμε για την χρήση του 2010 την 'έκτακτη' εισφορά. Άρα, ΚΑΝΕΙΣ δεν την αποφεύγει, ό,τι και να κάνει.
-Ήδη για το 2011 έχουμε διανύσει τους μισούς μήνες. Άρα, αν την ξαναβάλουν (που αν πληρώσουμε, δεν έχουν κανένα λόγο να μην το ξανακάνουν, για μ@λάκες τους έχεις; ), ακόμη και ΣΗΜΕΡΑ να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες, την εισφορά θα πρέπει να την πληρώσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κατά το ήμισι!
-Οι έξυπνοι φορομπήχτες, θέλουν να μας πουν πως το σκέφτηκαν έξυπνα και δεν αύξησαν υπέρμετρα τα τέλη για να μην πάμε να καταθέσουμε πινακίδες... Αντ' αυτού, θα πληρώσουμε αναδρομικά για το 2010 και μετά για το 2011 κ.ο.κ!Και έρχομαι εγώ τώρα και σκέφτομαι...
- Τους τα πληρώνουμε, γιατί ούτως ή άλλως δεν τα γλιτώνουμε. Έτσι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, η 'έκτακτη' θα γίνει κάτι παραπάνω από μόνιμη.
- Τους πληρώνουμε μόνον την έκτακτη και καταθέτουμε πινακίδες. Έτσι, θα έχουν τρελή χασούρα από την μη καταβολή των τελών, έστω κι αν τσιμπήσουν την έκτακτη εισφορά. Άρα, μπορεί φέτος να τσιμπήσουν πχ από εμένα τα 270€ λόγω της εισφοράς, αλλά θα χάσουν τα 660€ λόγω των τελών!
Φυσικά, θα χαθεί και το ποσό την ασφάλισης που πληρώνω από την αγορά, που είναι σχεδόν 1χιλιάρικο ετησίως...
Λέω λοιπόν, πως ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αξίζει να καταθέσουμε πινακίδες. Έτσι το υπουργείο θα βρεθεί απέναντι τόσο με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, με τις μειωμένες εισπράξεις από τέλη, με την γκρίνια (ποια γκρίνια, μάλλον σε απελπισία μοιάζει...) των μαντράδων, αλλά ΚΑΙ των ασφαλιστικών, που θα χάσουν ΠΟΛΛΑ καλοπληρωμένα συμβόλαια (γιατί συνήθως σ' αυτές τις κατηγορίες η ασφάλιση είναι μεικτή...).
Εγώ, όπως το βλέπω ακόμη και σήμερα, θα μείνω με το δεύτερο σενάριο. Επίσης, θα κοιτάξω αν παίζει κάποια περίπτωση προσβολής αυτής της βλακείας στα δικαστήρια μιας και μιλάμε ουσιαστικά για αναδρομική φορολόγηση!
-
HiFi το κράτος μπορεί να βγάλει πολλαπλάσια από αυτούς που θα πιάσει να κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, χωρίς τέλη, χωρίς ασφάλειες, αν ασχοληθεί βέβαια...
-
Το σύστημα ειναι έτσι φτιαγμενο που δεν βοηθάει τον πολίτη. Οκ , το ξέρουμε αυτό πες κάτι νέο. Πάνω στο κακοφτιαγμένο λοιπόν σύστημα σκάνε και ανικανοι πολιτικοί , συμβουλοι και λοιποί παρατρεχάμενοι και κολλητα οι (χειρότεροι) εμπλεκόμενοι που στπρώχνουν τα πράγματα προς την χειρότερη λύση για το κέρδος κάποιων.
Γενικά όμως....- Εδω έχει περάσει η έννοια της προύσπραξης. Κοινώς , σε χρεώνει για το Σήμα Τελών για 12 μήνες άσχετα αν εσύ θα το χρησιμοποιήσεις λιγότερους. Το σωστό θα ήταν ή να πλήρωνες στο τέλος του χρόνου βάσει με το πόσες μέρες είχες την πινακίδα πάνω ή να σου έκανε συμψιφισμό. Κάτι δηλαδή αντίστοιχο με το τεκμήριο. Πχ, θυμάμαι κάποια εποχή το 95-96 έκαναν κάποια απότομή άυξηση τα τεκμήρια και το διλτριο 20αετιας μας το χρέωναν 7 500 000 δρχ τα οποία δεν τα πιάναμε με τίποτα. Καταθέσαμε όλο το χειμώνα πινακίδες και τις πήραμε για μήνες ανοιξη καλοκαίρι ισα ισα για να πάμε διακοπές. Τον υπολοιπο χρόνο την βγάζαμε με το φορτηγάκι ή με ταξί. Αυτό για να πέσει το τεκμήριο.
-Επίσης κάθε φορά που δεν τους βγαίνουν τα νούμερα πάνε και πιο νωρίς την προύσπραξη του επόμενου έτους. Το έκαναν με το ΦΠΑ (50% επιπλέον το τρέχοντος ετους σαν προκαταβολή για το επόμενο) το έκαναν με τα σήματα , από Δεκέμβριο -Ιανουάριο φτάσαμε Νοέμβριο και έτσι όπως θα πάμε θα πληρώνουμε από Αύγουστο.Κανονικά θα έπρεπε να παιρνουμε το σήμα και κάθε μήνα ή στο τέλος να μας έβγαζαν την σούμα και οχι προπληρωμή.
-Επιπλέον , κάθε λύση ειναι λύση κονσέρβα. Τοσα κυβικά επί τόσους ρύπους πάρε ένα τεμάχιο και έλα με το βιβλιάριο να πληρώσεις. Σιγα ρε μεγάλε , το ίδιο πρέπει να πληρώσω για ένα αμάξι 15ετίας και ευτελους αξίας και ας ειναι διλιτρο με αυτόν που το πήρε του κουτιού και έσκασε 2 φορές τον ετήσιο εισόδημα μου για να το αποκτήσει? Για να έχω όχημα 20 ετών σημαίνει οτι τα οικονομικά μου ειναι πενιχρά και με κόπο τα βγάζω γιαυτό αδυνατώντας να πάρω καινουργιο όχημα , γιατί θα πρέπει να φορολογηθώ σα να είναι νέο? Επίσης , διάβασα για Αγγλία και κόστος ασφάλισης. Ναι αλλα αυτό που δεν έχει αναφερθεί ειναι ότι μπορείς να κάνεις την ασφαλεια σου στα μέτρα που θες , πχ να βάλεις όριο στα χιλιόμετρα που μπορεις να κάνεις ή στην απόσταση από το σπίτι που πάς ώστε να πετύχεις καλύτερη τιμή. Εδώ είτε ακίνητο είναι , είτε κάνει καθημερινα 5 χλμ είτε 100 το ίδιο κόστος.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
HiFi το κράτος μπορεί να βγάλει πολλαπλάσια από αυτούς που θα πιάσει να κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, χωρίς τέλη, χωρίς ασφάλειες, αν ασχοληθεί βέβαια...οι περισσοτεροι απο αυτους που λες ειναι τσιρακια τους κομματοσκυλα τους χαφιεδες τους...
γι αυτο και δεν ασχολειται.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λέω λοιπόν, πως ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αξίζει να καταθέσουμε πινακίδες. Έτσι το υπουργείο θα βρεθεί απέναντι τόσο με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, με τις μειωμένες εισπράξεις από τέλη, με την γκρίνια (ποια γκρίνια, μάλλον σε απελπισία μοιάζει...) των μαντράδων, αλλά ΚΑΙ των ασφαλιστικών, που θα χάσουν ΠΟΛΛΑ καλοπληρωμένα συμβόλαια (γιατί συνήθως σ' αυτές τις κατηγορίες η ασφάλιση είναι μεικτή...).επιτέλους μια απάντηση που αναγνωρίζει το προφανές, οτι δεν είμαατε μόνοι μας σε αυτή την κοινωνία.
ως έχει το σύστημα μόνο ζητάει. λογαριασμό που πάνε και τι γίνονται δεν δίνει και δεν θα δίνει όσο μπορεί να παίρνει.
παλιά μπορούσε να παίρνει γιατί είχαμε άπλες, μετά γιατί ήταν μια 'έκτακτη' one off φάση, πλέον γιατί μπορεί να εκβιάζει.
όποιος διαφωνεί με τις πρακτικές και θέλει πραγματικά να αλλάξουν πρέπει να καταλάβει οτι μιλάμε για πόλεμο. στο πεδίο της μάχης πρέπει να επιλέξει συμμάχους και να εκτελέσει στρατηγικές κινήσεις διότι με brute force δεν έχει τύχη.ΙΜΗΟ
πρώτο βήμα η κατάθεση πινακίδων (το έκανα απο το Δεκ '10 στο ένα), δεύτερο η μεταφορα σε BG, για τρίτο βλέπουμε ανάλογα την κλιμάκωση. -
Πάρα πολλές απόψεις σε αυτό το thread και όλες σεβαστές! Δεν θα ξαναναφέρω επιχειρήματα αλλά θα πώ τι σκοπεύω να κάνω:
1)ΔΕΝ θα πληρώσω την έκτακτη εισφορά ΙΧ του 2010, ας βεβαιωθεί στη ΔΟΥ και βλέπουμε. Η μηνιαία προσαύξηση θα είναι της τάξης του 1%, οπότε μικρό το κακό.
2)Θα καταθέσω τις πινακίδες έστω για 2-3 μήνες ή όσο περισσότερο μπορώ.
Και τα 2 θα γίνουν καθαρά για ηθικούς λόγους και επειδή δεν αντέχω να με αρμέγουν επειδή έκανα την κα..λα μου το 2007 και υπο άλλες συνθήκες.
Αν το κάνουμε όλοι οι άνω των 1929cc ή έστω όσοι μπορούν, ίσως πάρει το μύνημα και το άδικο αυτό κράτος.
Αν και το πιθανότερο είναι να μην πάρουν χαμπάρι, τουλάχιστον να νιώσω οτι κάτι έκανα -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
-Φέτος, θα πληρώσουμε για την χρήση του 2010 την 'έκτακτη' εισφορά. Άρα, ΚΑΝΕΙΣ δεν την αποφεύγει, ό,τι και να κάνει.
-Ήδη για το 2011 έχουμε διανύσει τους μισούς μήνες.Δηλαδη τωρα που θα ερθει το μπιλιετακι θα ειναι για...περυσι;
ειναι σιγουρο αυτο;και του χρονου τι θα πληρωσουμε με τα 'νεα' τεκμηρια;
για φετος; -
Ο χρήστης birbilis έγραψε:
Πάρα πολλές απόψεις σε αυτό το thread και όλες σεβαστές! Δεν θα ξαναναφέρω επιχειρήματα αλλά θα πώ τι σκοπεύω να κάνω:
1)ΔΕΝ θα πληρώσω την έκτακτη εισφορά ΙΧ του 2010, ας βεβαιωθεί στη ΔΟΥ και βλέπουμε. Η μηνιαία προσαύξηση θα είναι της τάξης του 1%, οπότε μικρό το κακό.
Και τα 2 θα γίνουν καθαρά για ηθικούς λόγους και επειδή δεν αντέχω να με αρμέγουν επειδή έκανα την κα..λα μου το 2007 και υπο άλλες συνθήκες.
Αν το κάνουμε όλοι οι άνω των 1929cc ή έστω όσοι μπορούν, ίσως πάρει το μύνημα και το άδικο αυτό κράτος.
Αν και το πιθανότερο είναι να μην πάρουν χαμπάρι, τουλάχιστον να νιώσω οτι κάτι έκαναΣε αυτά να προσθέσουμε και το παρακάτω:
Παιδιά... η λύση είναι μία... όλοι μα όλοι, και 1000άρι να είναι το αμάξι σας, καταβολή των τελών στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και ταυτόχρονη προσφυγή έναντι ΚΑΙ των τεκμηρίων ΚΑΙ των τελών. Κυκλοφορούμε με τις πινακίδες μας κανονικά, πληρώνουμε ασφάλεια κανονικά, αν μας σταματήσουν επιδεικνύουμε την απόδειξη από το ταμείο και αντίγραφο της προσφυγής. Λεπτομέρειες από Δευτέρα ή Τρίτη (δυστυχώς δεν κατάφερα να δω το δικηγόρο μου χτες που ήθελα).
Όποιος μάθει πρώτος για το θέμα αυτό ενημερώνει και τους υπόλοιπους.
Θυμίζω πως η προηγούμενη έκτακτη εισφορά είχε κριθεί αντισυνταγματική.
Επίσης, υπάρχει και η επιλογή να μην πληρώσουμε καμία έκτακτη εισφορά. Για τέτοια ποσά η εφορία δεν μπορεί να σου κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Αντίθετα εσύ τους χαλάς όλο τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις τους...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
-Ήδη για το 2011 έχουμε διανύσει τους μισούς μήνες.Δηλαδη τωρα που θα ερθει το μπιλιετακι θα ειναι για...περυσι;
ειναι σιγουρο αυτο;και του χρονου τι θα πληρωσουμε με τα 'νεα' τεκμηρια;
για φετος;Εκεί ακριβώς είναι η 'μαγκιά' (ή όπως λέω εγώ η αλητεία!
-Σου ζητούν φέτος να πληρώσεις για την ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΗΣΗ. Άρα, τι θέλει να πει ο ποιητής; 'Το 2010 πλήρωσες τέλη και χρησιμοποίησες το αυτοκίνητό σου για όλο το χρόνο. Σε χαρατσώνω λοιπόν γι' αυτό το χρόνο'!
-Αντιδρώντας εσύ , πας τον Δεκέμβρη του 2011 και καταθέτεις πινακίδες και παράλληλα είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις και την εισφορά για το 2010 (αφού τότε ΕΙΧΕΣ πινακίδες! ). Φεύγει λοιπόν ένα ποσό για τον προηγούμενο χρόνο.
-Σε ένα χρόνο από τώρα, το 2012 εσύ είσαι χωρίς πινακίδες ΟΛΟ το χρόνο. Αλλά το 2011 είχες ΟΛΟ το χρόνο πινακίδες. Άρα έκανες χρήση του αυτοκινήτου. Άρα, μπορούν τον επόμενο Δεκέμβρη, να σου ζητήσουν την εισφορά για το 2011, η οποία ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα υπολογιστεί με τα νέα τεκμήρια και πχ σ' εμάς τους δίλιτρους θα είναι από 270€ για το 2010, σε 440€ για το 2011!
-Λογικά, έτσι θα το έχουν σκεφτεί και με το θράσσος που έχουν πλέον, δεν θα διστάσουν να το εφαρμόσουν.Έτσι, θα έχεις πληρώσει 710€ και παρόλα αυτά δεν θα έχεις αυτοκίνητο για ένα ολόκληρο χρόνο!
Είπαμε, είναι ...καταπληκτικοί!Κι αν δεν έχεις λεφτά για να πληρώσεις όλα αυτά, προφανώς και είναι αδύνατον πλέον να το πουλήσεις, αφού κανείς δεν είναι αρκετά τρελός για να το αγοράσει!
Θα φτάσουμε λοιπόν στο απίθανο να πληρώνεις για κάτι επειδή κάποτε το αγόρασες (με διαφορετικό καθεστώς... ) και τώρα δεν το χρησιμοποιείς καν! Αλλά θα πληρώσεις αναδρομικά επειδή το χρησιμοποίησες!ΥΓ: Τα παραπάνω τα γράφω με επιφύλλαξη, γιατί κάνω ερμηνείες προφανώς κι εγώ επί του εφαρμοστικού νόμου...
-
Ετσι είναι, το έχω γράψει 20 σελίδες πριν. Πάλι τα ίδια γράφουμε.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν και το πιθανότερο είναι να μην πάρουν χαμπάρι, τουλάχιστον να νιώσω οτι κάτι έκαναΣε αυτά να προσθέσουμε και το παρακάτω:
Παιδιά... η λύση είναι μία... όλοι μα όλοι, και 1000άρι να είναι το αμάξι σας, καταβολή των τελών στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και ταυτόχρονη προσφυγή έναντι ΚΑΙ των τεκμηρίων ΚΑΙ των τελών. Κυκλοφορούμε με τις πινακίδες μας κανονικά, πληρώνουμε ασφάλεια κανονικά, αν μας σταματήσουν επιδεικνύουμε την απόδειξη από το ταμείο και αντίγραφο της προσφυγής. Λεπτομέρειες από Δευτέρα ή Τρίτη (δυστυχώς δεν κατάφερα να δω το δικηγόρο μου χτες που ήθελα).
Όποιος μάθει πρώτος για το θέμα αυτό ενημερώνει και τους υπόλοιπους.
Θυμίζω πως η προηγούμενη έκτακτη εισφορά είχε κριθεί αντισυνταγματική.
Επίσης, υπάρχει και η επιλογή να μην πληρώσουμε καμία έκτακτη εισφορά. Για τέτοια ποσά η εφορία δεν μπορεί να σου κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Αντίθετα εσύ τους χαλάς όλο τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις τους...
Τι εννοείς; Τυχόν οφειλή θα ληφθεί υπ' όψιν στο επόμενο εκκαθαριστικό. Αν θα ήταν πιστωτικό, θα αφαιρεθεί η οφειλή από το ποσό της επιστροφής. ΑΝ θα είναι χρεωστικό, θα προστεθεί σε εκείνη την οφειλή. Άρα θα ενσωματωθεί και δε θα είναι κάτι το αυτόνομο που επιλέγεις να μην πληρώσεις. Μόνη - ίσως - διαφυγή το παρακαταθηκών και δανείων...
-
Περιμένεις εσύ πλέον να έχεις πιστωτικό εκκαθαριστικό;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επίσης, υπάρχει και η επιλογή να μην πληρώσουμε καμία έκτακτη εισφορά. Για τέτοια ποσά η εφορία δεν μπορεί να σου κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Αντίθετα εσύ τους χαλάς όλο τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις τους...Βασίλη, με όλο το σεβασμό και εντελώς φιλικά...μου έκανες κήρυγμα λίγες σελίδες πριν ότι ζω σε άλλο κόσμο κλπ κλπ κλπ. Με το παραπάνω ποστ, λυπάμαι φίλε...αλλά εσύ αποδεικνύεις ότι είσαι εκτός πραγματικότητας.
Με τόσα χρήματα που λείπουν από το κράτος θα σε κυνηγήσουν ακόμα και για 10 ευρώ! Το έχουμε καταλάβει αυτό?
Επαναλαμβάνω...έχουμε καταλάβει ΟΛΟΙ σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα?
Αντισυνταγματικό? Μίλησα με δικηγόρο και η έκτακτη εισφορά όπως αποτυπώνεται φέτος, ΔΕΝ είναι αντισυνταγματική.
Ο καθένας τραβάει το δρόμο του...αλλά προσωπικά για 180€ δε θέλω να με κυνηγάει η εφορία τη στιγμή που δε χρωστάω ΠΟΥΘΕΝΑ και το τελευταίο που θέλω να χρωστάω είναι στο ίδιο το κράτος ειδικά τώρα που μαζεύει ακόμα και το παραμικρό.
Πιστεύω ότι τώρα δεν είναι καιρός για τέτοιες παλικαριές.
ΟΚ, πινακίδες όποιος μπορεί καλό είναι να τις καταθέσει (συμφωνώ) ώστε να γλιτώσει τη πιθανή (σίγουρη μάλλον) εισφορά του χρόνου και τα φετινά τέλη.
Αλλά αν δεν είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, αμαρτία δεν είναι να πάρεις κόσμο στο λαιμό σου γράφοντας μάλιστα και με κεφαλαία (δίνοντας προφανώς έμφαση) ότι το κράτος για χρωστούμενα στην εφορία (φοροδιαφυγή? ) δε μπορεί να σου κάνει τίποτα?
Όλα πρέπει να έχουν ένα όριο...
My 0,02...τώρα μπορείτε να με κράξετε...
Τέλη κυκλοφορίας