-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
(ΥΓ. Τα δωρα Χριστουγέννων το χειμώνα και επιδομα αδείας το καλοκαίρι (για όσο θα υπάρχουν και αυτά ...) ας τα πούνε καλύτερα ... 'παροχές για ανανέωση σύμβασης διατήρησης οχήματος'!!!
Αυτο ακριβως. Απο αυτο το Δεκεμβρη και μετα, τα νοικοκυρια θα δεχονται την καταιγιδα: Τελη κυκλοφοριας (για 2 αυτοκινητα κατα μεσο ορο) τα οποια θα ειναι πανακριβα και ενδεχομενως να βαλουν αναγκαστικα στην πριζα αρκετους να παρουν καινουργιο αυτοκινητο αρα νασου και η δοση+τα αυξημενα ασφαλιστρα μιας και θα θελει πιο πολλες καλυψεις και φυσικα, το ΕΤΑΚ ( διπλο φετος και φυσικα απο δικη τους ) Σε 2 χρονακια θα εχουμε και ενα ακομα αγγουρακι, ητοι αδεια τηλεορασης α λα Αγγλια, τι νομιζετε ετσι θα ψηφιοποιηθουν ολα τα καναλια; Και καλα βεβαια οι μισθωτοι παιρνουν (ακομα) δωρο. Οι ελευθεροι επαγγελματιες (που ειναι υποτιθεται ο πυρηνας των ψηφοφορων των κεντροδεξιοτερων) καθε Δεκεμβρη τουναντιον δινουν δωρο. Το ξεζουμισμα των αυτοκινητων επι Κωστακη (ΦασιστοΚΟΚ+τελη+φοροι στα καυσιμα ++++) απλα δεν εχει προηγουμενο και η αποσυρση ειναι μονο για να παλατζαρει την χασουρα απο την επαναφορα των τελων στις προηγουμενες τιμες και αφορα πολυ πιο λιγους απο ο,τι το 1991, αλλα τα τυρακια σας τα εχουμε μαθει...
Ραντεβου στις...καλτσες -
έχω ένα αμάξι 18 ετών που μέχρι τώρα το πήγαινα για service στην ΕΤΕΑ Θεσσαλονίκης και όλα είναι μαμά πάνω του. Δεν το κυκλοφορώ εδώ και 1 χρόνο περίπου, όμως πλήρωνα κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.
Για να μην πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για αυτό πρέπει να παραδόσω πινακίδες? ΑΝ τις παραδόσω, κατόπιν δεν δικαιούμαι να ξαναβγάλω νέες? Μετά γίνεται μόνο Φιλπα (στα πόσα χρόνια)?danke alle zusammen!
-
Ναι, για να μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας πρέπει να παραδώσεις πινακίδες Πέτρο. Μετά μπορείς να ξαναβγάλεις όποτε θέλεις. Για ΦΙΛΠΑ οι ιστορικοί ξέρουν αλλά πρέπει να κινείται μόνο ΣΚ νομίζω.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ναι, για να μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας πρέπει να παραδώσεις πινακίδες Πέτρο. Μετά μπορείς να ξαναβγάλεις όποτε θέλεις. Για ΦΙΛΠΑ οι ιστορικοί ξέρουν αλλά πρέπει να κινείται μόνο ΣΚ νομίζω.ααα, ωραία!
δηλαδή αν τις παραδώσω, δεν πληρώνω, ΟΜΩΣ διατηρώ το δικαίωμα να ξαναβγάλω στο μέλλον? αυτό δεν το ήξερα. πολύ ωραία!
Για να ξαναβγάλω πληρώνω υπέρογκα ποσά, ή όπως σε όλα τα αυτοκινητα? μήπως ξέρεις και αυτό? -
Δεν το ξέρω αυτό ιατρέ μου. Ένα τηλ στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών θα στα λύσει όλα. Αν και τα παιδιά εδώ μέσα σε λίγο θα στα πουν όλα με το ν και με το σ
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται να αμφισβητήσει την κατηγοριοποίηση των αυτ/των με βάση τις συγκεκριμένες (πανάρχαιες...) κατηγορίες κυβικών εκατοστών του κινητήρα τους και τις νέες που βασίζονται στο έτος πρώτης κυκλοφορίας, βάση του οποίου το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ αυτοκίνητο είναι πιο ρυπογόνο αν πρωτοκυκλοφόρησε Δεκέμβριο 2004 αντί Γενάρη 2005....Βασικα μηπως δεν ειναι ετσι? Γιατι εγω απο το υφος αυτων που διαβαζω καταλαβαινω οτι η διακριση θα ειναι μεσω Euro X κ οι ημερομηνιες εχουν μπει ως ενδεικτικες ως προς το τι ηταν euro4 κ τι euro3, οτι δηλαδη στην ανακοινωση λεει οτι 'euro4 ειναι χονδρικα ενα αυτοκινητο που κυκλοφορησε (ως νεο μοντελο) μεσα στο 2005.
EDIT:
Αυτο καταλαβαινω απο τον τροπο που γραφεται αναλυτικα το τι θα ισχυει, στο λινκ της Ελευθεροτυπιας με το pdf. Απο αυτα που γραφτηκαν στον τυπο γενικοτερα, προφανως βγαινει το συμπερασμα που βγαζει ο nidosan.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
παλι καλα που δεν ανεβασαν και τα ασφαλιστρα οπως ελεγαν (μαζι και με τις καλυψεις λογω ΕΕ και καλα)
Μαλλον δεν εχεις παρει το καινουριο ασφαλιστήριο ακομα.Στο δικο μου απο 180€ πηγε 220€.
και μενα κανα 30αρι ανεβηκε αλλα στα 400 δε σου φαινεται πολυ η διαφορα..
να προσεχετε να σας μειωνουν την αξια του αυτοκινητου , γιατι πολλοι δεν το κανουν στο συμβολαιο , το κανουν ομως οταν πανε να σε καλυψουν (εχω τετοια εμπειρια απο ολικη )
μπορει να ανεβηκαν τα ασφαλιστρα , αλλα αυτη τη στιγμη το s3 μου το καλυπτουν για 32.000 ευρω επεσε πολυ η αξια του τωρα που μπηκε στον 3ο χρονο (εχουν πεσει και τα μεταχειρισμενα με βαση τα οποια σε καλυπτουν , οσο μπακαλικο και αν ακουγεται) συνεπως η αυξηση δε μου φανηκε τοσο.
ειχα ακουσει ομως στις αρχες του χρονου οτι θα γινοταν ανατιμησεις στα ασφαλιστηρια συμβολαια , ετσι ωστε να σε καλυπτουν για πανω απο mil και οχι 500Κ που ειναι τωρα , γιατι αυτη ειναι η οδηγια της ΕΕ.
αν αυτο καποια στιγμη γινει θα μιλαμε για διπλασιασμο+ των ασφαλιστρων
-
Θα δουλεύουμε μόνο για να πληρώνουμε λογαριασμούς τέλος
-
Eτσι δεν αξιζει στους Ραγιαδες;
-
Με τα diesel τελικά τι γίνεται; Έχει καταλάβει κανείς; Αν πάρω ένα diesel που είναι προδιαγραφών Euro5 θα μπορώ να το κινώ σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη;
Αν δεν μπορώ να το κινώ, η αστυνόμευση της απαγόρευσης θα εξακολουθήσει να είναι τόσο χαλαρή όπως τώρα; -
Η προχειρότητα του μέτρου ειναι ο μη διαχωρισμός στα τέλη με τα co2 τουλάχιστον για αυτά που έιχαν data
Τωρα θα βγάλει λεφτά ο Σαρακάκης, βασιλάκης και Θεοχαράκης
5 οικογένεις στην Ελλάδα όλες κι όλες.... εκτός από τις ξένες ΑΕ. (BMW, Τοyota, fiat...
Ας το πούνε και οι τρομεροί Ελληνες δημοσιογράφοι αυτοκινηtων τόσα χρόνια.... Ας κάνουν ένα αρθράκι για τις οικογένειες και το πως ελέγχουν την οικονομική ζωή της χώρας. Οι εταιρίες ...... δείτε στο σύνδεσμο τη λίστα με τους εισαγωγείς και υπολογίστε τις οικογένειες
Το μέτρο ειναι αντισυνταγματικό από παντού. Η άδεια κυκλοφορίας δε λέει τίποτα.
Οποιος μηνύσει το κράτος θα κερδίσει. Ειναι παραπάνω από σίγουρο ότι δε μπορείς να το σχετίσεις με την άδεια κυκλοφορίας
Μόνο με το CO2Προβλέπω κίνημα
αν μαζευτούν 500.000 κόσμος και πει δε πληρώνω τι θα κάνουν?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
χαιρομαι που πλεον ολοι συμφωνουμε οτι ειναι κλεφτες (κατι που δεν γινοταν οταν επιβληθηκε το 150αρι στα 2λιτρα )Δεν είναι απόλυτο αυτό. Εγώ όταν άκουσα για 'πράσινα' μέτρα μου φάνηκε πολύ θετικό. Όταν είδα τι ήταν αυτά τα μέτρα φάνηκε απόλυτα η κοροϊδία. Και δεν είναι το οικονομικό. Και καθόλου αυτοκίνητο να μην είχα το ίδιο θα σκεφτόμουν γιατί πολύ απλά το μέτρο ΔΕΝ είναι οικολογικό.
Και νομίζω οτι δεν είναι όλα στη ζωή χρήμα. Δηλαδή αν ήταν να πληρώνουμε όλοι μας 100 ευρώ επιπλέον τον χρόνο και να ζούμε ανθρώπινα στις πόλεις θα το κατηγορούσατε; Το πρόβλημα είναι οτι όλοι θα πληρώσουν και η κατάσταση αν δεν παραμείνει ίδια, θα γίνει χειρότερη.
-
Το μέτρο λέει και το άλλο τώρα
Πηρες 5000 κυβικά το 2009
Εισαι πράσινος. Θα στα πάρω μόνο από την ετήσια φορολογία και τα τέλη -
Θα ξεσηκωθεί ο κόσμος
Ακόμα κι εγω που έχω κάποια λεφτά και τα βολεύω, έχω εκνευριστεί.Να κάνουμε κίνημα να μας δωθεί η μελέτη.... και να την καταγγείλουμε. Ακου αδεια κυκλοφορίας
-
Το φαουλ είναι πως το μέτρο είναι άδικο για τους οικονομικά ασθενέστερους.
Κάποιος που αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 2-4 χρόνια ή έχει 3-4 αυτοκίνητα, το μέτρο τον επηρεάζει ελάχιστα εως καθόλου (διότι έχει να τα δώσει).
Κάποιος όμως που έχει αυτοκίνητο αρκετών ετών επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει καινούριο, το νέο μέτρο τον φέρνει σε πραγματική δύσκολη θέση.
-
ολοι με leasing
το ειχε πει ο Σακελαρόπουλος πριν χρόνια.
Θα πληρωνουμε με τη μέρα και το μήνα -
Ή θα ξαναγεμίσουν οι δρόμοι με αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες....
-
μηχανάκια και ποδήλατα
-
Εμένα με π δηξε η ιστορία των 'πράσινων τελών', αφού από 112, πάω στα 212!
Αλλά και πάλι, δεν βλέπω ν' αλλάζω αυτοκίνητο, αφού δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο, επιπλέον, τα νέα τέλη πριμοδοτούν μόνον την αγορά καινούριου, αφού στα μεταχειρισμένα, πάλι δεν έχεις να κερδίσεις πολλά...Προτιμώ να δίνω τα 100€ παραπάνω το χρόνο για τα τέλη, παρά να πάω να δώσω 20Κ για αγορά καινούριου (και λίγα λέω... ).
Αν και δεν μπορώ να πω πως διαφωνώ με την λογική 'ο ρυπαίνων πληρώνει' και σίγουρα το 1200άρι μου 10ετίας, ρυπαίνει περισσότερο από ένα αντίστοιχο καινούριο, εν τούτοις, είναι σαφές πως όπως πάει να γίνει είναι να τσεπώσουν χρήματα από το πόπολο και ταυτόχρονα να το φορτώσουν στην...οικολογία!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
εν τούτοις, είναι σαφές πως όπως πάει να γίνει είναι να τσεπώσουν χρήματα από το πόπολο και ταυτόχρονα να το φορτώσουν στην...οικολογία!Εκεί είναι το θέμα στο μπαγιόκο. Χέστηκαν και για τους ρύπους και για την οικολογία. Βρε δεν πάνε στο διάολο όλοι τους. Πάρτε μηχανάκια (HF πάρε δίτροχο επιτέλους ) πάρτε ποδήλατα, να πάνε να μαμηθούν
Τέλη κυκλοφορίας