-
θα βάλουμε από 100 ευράκια να μHνYσουμε το κράτος... για το διαχωρισμό στα δίλιτρα
Θα τους πω ότι το BMW καιει 146 (γιατί ειναι ψιλο υβρικό) και εσείς μου ζητάτε 600 ευράκια. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θα βάλουμε από 100 ευράκια να μHνYσουμε το κράτος... για το διαχωρισμό στα δίλιτρα
Θα τους πω ότι το BMW εκπέμπει 146 (γιατί ειναι ψιλο υβρικό) και εσείς μου ζητάτε 600 ευράκια.ο φιλος μου με το κουπε μου ειπε για 151γρ.
δεν εχουν ίδια; -
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... 2=&m3=&m4=
oxi..... ειναι fl
-
πριν λίγο ο Σουφλιάς στην ΕΤ1
από φέτος τα πράσινα τέλη
συνδυασμός κυβικών και ρύπων
πράσινος δακτύλιοςαναμένουμε τα συγκεκριμένα μέτρα ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
από φέτος τα **πράσινα **τέλη
**πράσινος **δακτύλιος -
πριν λίγο ο Σουφλιάς στην ΕΤ1από φέτος τα πράσινα τέλη
Ένας συνδυασμός δηλαδή που θα οδηγεί σε αύξηση (αθροιστικά) των τελών... ή το πιο απλό: κρατάνε τα τέλη ως έχουν ('μηδενική αύξηση', ακούγεται ωραίο κιόλας) και βάζουν καπέλο ρύπων, ίσως και μηδέν για κάποιες μικρές κατηγορίες και αυξανόμενο στις μεγαλύτερες. Και μετά θα λένε 'προσαρμοστήκαμε, τι άλλο θέλετε;'
Όσο για τον πράσινο δακτύλιο... η λέξη και μόνο 'δακτύλιος' δημιουργεί πρόβλημα -
οχι εγω θα πληρώσω λιγότερα
υβριδικό BMW -
πριν λίγο ο Σουφλιάς στην ΕΤ1από φέτος τα πράσινα τέλη
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Μέτρα για τη μείωση των ρύπων εξέτασε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ανέφερε ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα καθορίζονται ανάλογα με την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα.
«Τα καθαρά Ι.Χ. θα έχουν μείωση τελών, ενώ στα πιο ρυπογόνα θα αυξηθούν από 50 έως 150 ευρώ. Το 2010 θα ισχύσουν τα νέα τέλη και αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα τα πληρώσουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο» εξήγησε.
Επίσης, ανακοίνωσε πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, με κίνητρα που θα θεσπιστούν, αλλά και επιπλέον κίνητρα για την αγορά καινούργιων Ι.Χ.
Από το Σεπτέμβριο του 2011 θα θεσπιστεί πράσινος δακτύλιος και τα αυτοκίνητα που έχουν χαμηλούς ρύπους από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και κάτω, θα κυκλοφορούν συνεχώς.
Τα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν πριν το 1995 δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν εντός του δακτυλίου τις ώρες που ισχύει, ενώ για τα ενδιάμεσα οχήματα θα ισχύσει το μέτρο των μονών-ζυγών.
Ο κ. Σουφλιάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα όρια του δακτυλίου, **αλλά απέκλεισε κατηγορηματικά προτάσεις για επιβολή διοδίων στο Κέντρο ή την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων Ι.Χ.
**
«Στόχος είναι το 2012 να μειωθούν οι ρύποι κατά 25%-35% και το 2015 έως 60%» κατέληξεdiesel ε; ΝΑ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
οχι εγω θα πληρώσω λιγότερα
υβριδικό BMWμάλλον θα πληρώνεις λιγότερα (περισσότερα μάλλον από ότι πληρώνεις σήμερα), από τα άλλα δίλιτρα ....
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
από φέτος τα πράσινα τέλη
Ένας συνδυασμός δηλαδή που θα οδηγεί σε αύξηση (αθροιστικά) των τελών... ή το πιο απλό: κρατάνε τα τέλη ως έχουν ('μηδενική αύξηση', ακούγεται ωραίο κιόλας) και βάζουν καπέλο ρύπων, ίσως και μηδέν για κάποιες μικρές κατηγορίες και αυξανόμενο στις μεγαλύτερες. Και μετά θα λένε 'προσαρμοστήκαμε, τι άλλο θέλετε;'
Όσο για τον πράσινο δακτύλιο... η λέξη και μόνο 'δακτύλιος' δημιουργεί πρόβλημααναμενόμενο ..... με το γάντι ....
βασικά πρόβλημα θα έχουν όσοι κατέχουν αυτοκίνητο πριν του 95, αφού δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ΚΑΘΟΛΟΥ στον δακτύλιο (μπορεί να μεγαλώσει σε έκταση το πιθανότερο) που δεν νομίζω ότι είναι και λίγοι ....
-
Πολύ καλό αυτό με τον πράσινο δακτύλιο και είναι καθαρά περιβαλλοντικό μέτρο.
Πιστεύω οτι θα έπρεπε να απαγορευτούν αυτοκίνητα από 200g/km και πάνω ή κάποιο τέτοιο όριο. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πολύ καλό αυτό με τον πράσινο δακτύλιο και είναι καθαρά περιβαλλοντικό μέτρο.
Πιστεύω οτι θα έπρεπε να απαγορευτούν αυτοκίνητα από 200g/km και πάνω ή κάποιο τέτοιο όριο.Εγώ θέλω να απαγορευτούν από 145g/km και πάνω.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εγώ θέλω να απαγορευτούν από 145g/km και πάνω.
Όλα δηλαδή!
Σοβαρά τώρα, φαντάζεστε το κέντρο της πόλης με λιγα αυτοκίνητα, χρήση ποδηλάτων ή έστω μηχανάκια, πιο πολλούς πεζόδρομους... -
Τι πράγμα αφορά αυτός ο δακτύλιος; Απαγόρευση κίνησης στο κέντρο της Αθήνας; Παλιά ήταν μονά - ζυγά; (Ισχύει ακόμα; )
Υ.Γ.: Αν δεν ρωτήσεις, πώς θα μάθεις...
-
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=66089
- Όσα έχουν άδειες κυκλοφορίας μετά την 1/1/2005, θεωρούνται κατηγορίας Α και θα πληρώνουν 18 ευρώ λιγότερα σε σχέση με τα σημερινα τέλη.
- Όσα έχουν κυκλοφορήσει από 1/1/2000 έως 31/12/2004, θεωρούνται κατηγορίας Β και θα πληρώνουν 50 ευρώ περισσότερα.
- Όσα έχουν κυκλοφορήσει από 1/1/1996 εώς 31/12/1999 είναι κατηγορίας Γ και θα πληρώνουν 100 ευρώ επιπλέον ενώ
- Όσα έχουν κυκλοφορήσει έως τις 31/12/1995 θα πληρώνουν 150 ευρώ επιπλέον, καθώς θα ανήκουν στην κατηγορία Δ.
Πρέπει να είμαστε (ξανά) η μοναδική χώρα στον κόσμο που κρίνει πόσο καθαρό είναι ένα αυτοκίνητο από το έτος που κυκλοφόρησε
-
Δηλαδή θα έχουμε
Τέλος βάσει κυβικών (τωρινο)
+
Τέλος βάσει ρύπων Co2
+
Τέλος βάσει παλαιώτητας με τις άδειες
+
Ετήσια εισφορά πάνω από 1929ccΤελικό ποσό για κάθε Νοέμβριο
Ξέχασα κάτι?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ θέλω να απαγορευτούν από 145g/km και πάνω.
Όλα δηλαδή!
Σοβαρά τώρα, φαντάζεστε το κέντρο της πόλης με λιγα αυτοκίνητα, χρήση ποδηλάτων ή έστω μηχανάκια, πιο πολλούς πεζόδρομους...Και φυσικα κανενα σοβαρο ΜΜΜ ή κανενα parking ικανου μεγεθους για να φτασεις μεχρι εκει...απλως θα γινουν χωροι parking οι συνοικιες στα ορια του δακτυλιου...
-
Ο χρήστης barabakos έγραψε:
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=66089- Όσα έχουν άδειες κυκλοφορίας μετά την 1/1/2005, θεωρούνται κατηγορίας Α και θα πληρώνουν 18 ευρώ λιγότερα σε σχέση με τα σημερινα τέλη.
- Όσα έχουν κυκλοφορήσει από 1/1/2000 έως 31/12/2004, θεωρούνται κατηγορίας Β και θα πληρώνουν 50 ευρώ περισσότερα.
- Όσα έχουν κυκλοφορήσει από 1/1/1996 εώς 31/12/1999 είναι κατηγορίας Γ και θα πληρώνουν 100 ευρώ επιπλέον ενώ
- Όσα έχουν κυκλοφορήσει έως τις 31/12/1995 θα πληρώνουν 150 ευρώ επιπλέον, καθώς θα ανήκουν στην κατηγορία Δ.
Πρέπει να είμαστε (ξανά) η μοναδική χώρα στον κόσμο που κρίνει πόσο καθαρό είναι ένα αυτοκίνητο από το έτος που κυκλοφόρησε
Ένα 1400αρι του 2003 θα επιβαρυνθεί 50 ευρώ, ενώ ο 'πράσινος' χρήστης hummer του 2008 θα εποφεληθεί 18 ευρώ.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ξέχασα κάτι? -
Δηλαδή δύο ιδιοκτήτες που έχουν το ίδιο αυτοκίνητο αλλά ο ένας το αγόρασε το 2004 κι ο άλλος το 2005 θα πληρώνουν διαφορετικά τέλη;
Τέλη κυκλοφορίας