-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειναι δυνατον να μην μπορουν να βρουν ποσο εκπεμπει καθε αμαξι;Η εγκριση τυπου για να κυκλοφορησει δεν το γραφει;Την εργοστασιακη τιμη για τα τελωνεια πως την βρισκουν;Υπάρχουν και για τα παλιά αυτοκίνητα τέτοια δεδομένα; Πού μπορώ να βρω πχ τις εκπομπές καυσαερίων ενός οχήματος άνω των 20 ετών και φυσικά πώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι το όχημα σήμερα δε θα εκπέμπει περισσότερους ρύπους λόγω παλαιότητας;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ειναι δυνατον να μην μπορουν να βρουν ποσο εκπεμπει καθε αμαξι;Η εγκριση τυπου για να κυκλοφορησει δεν το γραφει;Την εργοστασιακη τιμη για τα τελωνεια πως την βρισκουν;
Υπάρχουν και για τα παλιά αυτοκίνητα τέτοια δεδομένα; Πού μπορώ να βρω πχ τις εκπομπές καυσαερίων ενός οχήματος άνω των 20 ετών και φυσικά πώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι το όχημα σήμερα δε θα εκπέμπει περισσότερους ρύπους λόγω παλαιότητας;
Υπαρχει η ΚΕΚ για πραγματικα δεδομενα αλλα οταν θεωρει παλια και χωρις δεδομενα τα αμαξια προ του 2002 δεν ειναι τραβηγμενο;
-
Μα δεν είναι δυνατόν να φορολογήσει βάσει των δεδομένων από τις ΚΕΚ!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υπαρχει η ΚΕΚ για πραγματικα δεδομενα αλλα οταν θεωρει παλια και χωρις δεδομενα τα αμαξια προ του 2002 δεν ειναι τραβηγμενο;
Oxι δε νομιζω να ειναι τραβηγμενο...
Ακομα και οι Εγγλεζοι που ειναι μουρλοι με τη στατιστικη και σχολαστικοι στη τηρηση αρχειων δεν εχουν και πολλα πραγματα:
http://www.smmtco2.co.uk/co2search2.aspΣτα παλια μια λογικη λυση θα ηταν οι παλιες κλιμακες + ενα ποσοστο αυξησης.
Δε γραφω ποσο γιατι εξαρταται τι θελουμε απο τα δυο (με τις παρουσες συνθηκες):
1.Ανανεωση του στολου (και αυξηση του εμπορικου ελλειματος)??
Τοτε βαζεις το ποσοστο μεγαλο για να μη συμφερει το παλιο αυτοκινητο.2.Αυξηση του ποσου απο τα τελη και συγκρατηση του εμπορικου ελλειματος??
Βαζεις μικρο ποσοστο που συμφερει μεχρι να καλυτερεψει η κατασταση (λεμε τωρα) τη διατηρηση σε κυκλοφορια του παλιου αυτοκινητου. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ειναι δυνατον να μην μπορουν να βρουν ποσο εκπεμπει καθε αμαξι;Η εγκριση τυπου για να κυκλοφορησει δεν το γραφει;Την εργοστασιακη τιμη για τα τελωνεια πως την βρισκουν;
Υπάρχουν και για τα παλιά αυτοκίνητα τέτοια δεδομένα; Πού μπορώ να βρω πχ τις εκπομπές καυσαερίων ενός οχήματος άνω των 20 ετών και φυσικά πώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι το όχημα σήμερα δε θα εκπέμπει περισσότερους ρύπους λόγω παλαιότητας;
Κοίτα, εγώ από εδώ κι εδώ βρίσκω στοιχεία αλλά δε ξέρω εάν έχουν για πολύ παλιά αυτοκίνητα.....
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Aκομα περιμενω παντως να διαβασω μια ΣΟΒΑΡΗ* προταση σχετικα με το τροπο υπολογισμου των τελων κυκλοφοριας....
Μεχρι τωρα για να ανακεφαλαιωσουμε:
-Εχει βγει αχρηστο το συστημα με τα κ.εκ. γιατι τα κ.εκ. ειναι απλα και μονο μια παραμετρος του κινητηρα.
-Εχει βγει αχρηστο το συστημα με το κοστος αγορας γιατι ο αλλος δουλευε απο 7 μηνων για να παρει στα 45 Καγιεν
-Εχει βγει αχρηστο το συστημα με τους ρυπους γιατι οι δυο προηγουμενοι δε κυκλοφορουν πολυ.Το μονο που δεν ενοχλει τους εχοντες μεγαλου κυβισμου, ακριβα, με μεγαλες εκπομπες ρυπων αυτοκινητα ειναι η μετακυλιση των τελων κυκλοφοριας στη τιμη της βενζινης.
Να πληρωσει εκτος απο το κατοχο του ταπειονου χιλιαριου και ο κατοχος παπιου, χλοοκοπτικου, βενζινοπριονου,βαρκας ακομα και ο κατοχος γκαζολαμπας τα γουστα τη μοστρα και τη καυλα του εχοντος αυτοκινητο μεγαλου κυβισμου/ακριβο/με υψηλους ρυπους...Ολοι για εναν κι ο ενας για τη παρτη του.
ΖΗΤΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!
Αμ πως??
μεσω της βενζινης μπορουν να φορολογηθουν και οι ρυποι και και η χρηση
και αν βγαζει ρυπους το αυτοκινητο μου γιατι να μη βγαζει και το χλωροκοπτικο?
τουλαχιστον εγω εχω και καταλυτηπαντως το πιο 'αντικειμενικο' μετρο ειναι με βαση την τρεχουσα αξια του αυτοκινητου.αυτο θα συμφερει τους παντες εκει που εχουν ξεπεσει τα μεταχειρισμενα (εκτος απο τους κατοχους 1.8 mercedes που μεχρι τωρα κανουν τις παπιες )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τουλαχιστον εγω εχω και καταλυτηΜαλλον δε καταλαβες ή κανεις πως δε καταλαβες.
Αλλο ο πρασινος φορος στη Βενζινη κι αλλο να καταργηθουν τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ μετακυλυοντας το κοστος της καταργησης στη τιμη της Βενζινης....παντως το πιο 'αντικειμενικο' μετρο ειναι με βαση την τρεχουσα αξια του αυτοκινητου.
Kαι ποιος θα καθοριζει τη 'τρεχουσα αξια'??
Το auto τριτη??
Και το δικο μου χιλιοτρακαρισμενο χρεπι εχει την ιδια 'τρεχουσα αξια' με το δικο σου αντιστοιχο που ειναι σε 'κενουργίς καταστασης'?? -
να υπαρχει ποσοστιαια απαξιωση βασει νομου , αλλα και το auto τριτη μια χαρα λεει τι παιζει με τις τρεχουσες τιμες.
δε μπορει μια Ε 200 του 98 να θεωρειται ακριβο αυτοκινητο σημερα αφου τη βρισκεις και με 15Κ
το αν καποιος το τρακαρει ή το χει σε ασχημη κατασταση δε μπορει να ελεγχθει , αλλα για το αν ειναι σε αθλια επικινδυνη κατασταση (δε μιλαω για λαμαρινες) υπαρχει υποτιθεται το κτεο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Aκομα περιμενω παντως να διαβασω μια ΣΟΒΑΡΗ* προταση σχετικα με το τροπο υπολογισμου των τελων κυκλοφοριας....
Μεχρι τωρα για να ανακεφαλαιωσουμε:
-Εχει βγει αχρηστο το συστημα με τα κ.εκ. γιατι τα κ.εκ. ειναι απλα και μονο μια παραμετρος του κινητηρα.
-Εχει βγει αχρηστο το συστημα με το κοστος αγορας γιατι ο αλλος δουλευε απο 7 μηνων για να παρει στα 45 Καγιεν
-Εχει βγει αχρηστο το συστημα με τους ρυπους γιατι οι δυο προηγουμενοι δε κυκλοφορουν πολυ.Το μονο που δεν ενοχλει τους εχοντες μεγαλου κυβισμου, ακριβα, με μεγαλες εκπομπες ρυπων αυτοκινητα ειναι η μετακυλιση των τελων κυκλοφοριας στη τιμη της βενζινης.
Να πληρωσει εκτος απο το κατοχο του ταπειονου χιλιαριου και ο κατοχος παπιου, χλοοκοπτικου, βενζινοπριονου,βαρκας ακομα και ο κατοχος γκαζολαμπας τα γουστα τη μοστρα και τη καυλα του εχοντος αυτοκινητο μεγαλου κυβισμου/ακριβο/με υψηλους ρυπους...Ολοι για εναν κι ο ενας για τη παρτη του.
ΖΗΤΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!
Αμ πως??
τουλαχιστον εγω εχω και καταλυτηπαντως το πιο 'αντικειμενικο' μετρο ειναι με βαση την τρεχουσα αξια του αυτοκινητου.αυτο θα συμφερει τους παντες εκει που εχουν ξεπεσει τα μεταχειρισμενα (εκτος απο τους κατοχους 1.8 mercedes που μεχρι τωρα κανουν τις παπιες )
Μονο που οι δικοι σου ρυποι ειναι πολυ περισσοτεροι απο του χλωροκοπτικου και ας εχει και καταλυτη.Φυσικα και σαν κατοχος αυτοκινητου 50000ε δεν εχεις προβλημα να πληρωνεις 2ευρω το λιτρο την βενζινη.Γιατι ομως να την πληρωνει τοσο και ο κατοχος παπιου που στο κατω της γραφης ρυπαινει σε ενα μηνα οσο εσυ σε μια μερα
-
1oν με 2 ευρω το λιτρο εχω σοβαρο προβλημα, ηδη και με το 1,5 που εχει παει η 100σταρα δε κανω τα ιδια χλμ.
2ον δε θα πληρωνω το ιδιο με το παπι γιατι δεν χαλαμε την ιδια βενζινη
αν το χρησιμοποιω πολυ θα πληρωνω πολυ αν το χρησιμοποιω λιγο θα πληρωνω λιγο.
καταναλωση σε σχεση με το παπι (και τα ιδια χλμ να κανουμε) εχω περισσοτερη αρα ετσι κι αλλιως πληρωνω περισσοτερα.δε λεω οτι θελω να ανεβει η βενζινη , απλα οτι εχει καποια λογικη να υπαρχει (που υπαρχει στο κατω κατω) φορολογια μεσω καυσιμων.
το να σου λενε οτι εχει χ ρυπους ειναι βλακεια! ειμαι euro 4 εχω λιγους ρυπους για τη κατηγορια μου και επειδη εχω πολλα αλογα και μεγαλη καταναλωση θα πληρωσω περισσοτερη βενζινη.
αν δε το χρησιμοποιω συχνα δε μολυνω το ιδιο αρα γιατι να πληρωσω για τους υποτιθεμενους ρυπους? -
Δεν με πείθουν, ούτε 1% ότι οι πολιτικοί μας ΞΑΦΝΙΚΑ σκέπτονται το περιβάλλον. Τα μέτρα που θα ανακοινώσουν θα είναι σίγουρα φοροεισπρακτικά, με ένα πράσινο περιτύλιγμα. Ελπίζω το κράτος να μην ακούσει μόνο τους εισαγωγείς για τον τρόπο φορολόγησης .... γιατί μπορεί να δούμε μέτρα, που οικονομικά δεν θα συμφέρει να κρατάς το αυτοκίνητο σου για πάνω από 3 χρόνια. Να είχαμε και βιομηχανία αυτοκινήτων, να το καταλάβω ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Δεν με πείθουν, ούτε 1% ότι οι πολιτικοί μας ΞΑΦΝΙΚΑ σκέπτονται το περιβάλλον. Τα μέτρα που θα ανακοινώσουν θα είναι σίγουρα φοροεισπρακτικά, με ένα πράσινο περιτύλιγμα.Μα πως σου ήρθε αυτό τώρα?!
Εδώ δε δέχονται να διορθώσουν την κραυγαλέα π***τιά του να παραλαμβάνεις νέο αμάξι π.χ. το Νοέμβριο και να πληρώνεις τέλη 'κυκλοφορίας' για ολόκληρο το χρόνο αντί μόνο για τις μέρες που έχουν μείνει μέχρι να μπει ο επόμενος (αφού θέλουν τα τέλη να πάνε με το ημερολογιακό έτος κι όχι όπως π.χ. η κάρτα καυσαερίων). Το ωραίο μάλιστα είναι ότι οι περισσότεροι το έχουν συνηθίσει και τους φαίνεται λογικό (όπως και το να μην έχουν σχέση τα τέλη 'κυκλοφορίας' με το πόσο κυκλοφορεί ένα αμάξι) οπότε ούτε κουβέντα να διορθωθεί. 'Αν διορθωθεί αυτό', σου λέει, 'από κάπου αλλού θα τα πάρουν τα λεφτά που βγάζουν με αυτόν τον ωραίο τρόπο. Δε βαριέσαι, καλά είμαστε κι έτσι'.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
... Να είχαμε και βιομηχανία αυτοκινήτων, να το καταλάβω ....Μα έχουμε βιομηχανία εισαγωγέων αυτοκινήτων, εμπόρων αυτοκινήτων, εκθέσεων αυτοκινήτων, εξουσιοδοτημένων συνεργείων αυτοκινήτων, μη εξουσιοδοτημένων συνεργείων αυτοκινήτων, εισαγωγέων ανταλλακτικών, εμπόρων ανταλλακτικών και πάει λέγοντας....
Αυτοί δεν μας κάνουν;; Σαν βιομηχανία μου μοιάζει και μάλιστα απασχολεί πολύ κόσμο! Αυτοί δεν πρέπει να ζήσουν;; (σε βάρος μας φυσικά) Αυτοί τουλάχιστον και την οργάνωσή τους έχουν και το lobbying τους το κάνουν μια χαρά. Εμείς οι ιδιοκτήτες και χρήστες αυτοκινήτων όμως εκτός από το να τα λέμε στα fora τί κάνουμε;;; -
Έριξα μια ματιά στο εγγλέζικο σύστημα ετήσιας φορολόγησης αυτοκινήτων.
Εφαρμόζεται φόρος ανάλογος με το CO2 αλλά μόνο για αυτοκίνητα μετά τον Μάρτιο 2001. Για τα πιο πριν ισχύει ένας απλούστατος διαχωρισμός, μέχρι 1549 κυβικά 125 και πάνω από 1549 κυβικά 190 λίρες το χρόνο.
Για όσους πληρώνουν με CO2 υπάρχουν ξεχωριστές, χαμηλότερες ταρίφες για αυτοκίνητα με εναλλακτικά καύσιμα. Οι υπόλοιποι πετρέλαιο ή βενζίνη πληρώνουν σε 13 στάδια από καθόλου μέχρι 405 λίρες (για CO2 πάνω από 225, ανεβαίνει απότομα από 215 σε 405 λίρες)
Το σύστημα ισχύει και για μοτοσυκλέτες αλλά με άλλη κλίμακα... είδα ότι εκεί το όριο φτάνει μέχρι πάνω από 600!! Όντως οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ πιο ρυπογόνες..Δεν λέωότι είναι τέλειο αλλά μοιάζει καλύτερο από το υπάρχον δικό μας...
-
Citroen C4 200 γραμμάρια σύμφωνα με το σάιτ.
Αν τα τέλη πανε 3 ευρώ το γραμμάριο = 600 ευρώ + 150 ευρώ έκτακτη εισφορά λόγω δίλιτρου = 750
Hyundai Santa Fe 274gr
-
-
Με οποιαδήποτε ρύθμιση, πάντα θα αισθάνονται αδικημένοι αυτοί που είναι μόλις πάνω από ένα σημαντικό όριο. Δεν αφορά μόνο το αυτοκίνητο, δες π.χ. την ανακοίνωση για δωρεάν εμβόλια γρίπης έως 30 ετών.
-
Να είστε σίγουροι ότι η οποιαδήποτε φορολογική απόφαση θα παρθεί με στόχο να αυξηθούν (ΟΧΙ ΜΕΙΩΘΟΥΝ) οι συνολικοί φόροι που θα μαζεύει το κράτος, από την αγορά και χρήση του αυτοκινήτου. Αν σκεφθείτε λοιπόν την ποικιλότητα των περιπτώσεων μας, μπορεί κάποιοι να 'βελτιωθούν' αλλά συνολικά θα μας γδάρουν περισσότερο, με άλλοθι την υπερβολική επιβάρυνση μερικών εκατοντάδων τερατο-αυτοκινήτων (π.χ. CO2 πάνω από 300-350!).
-
Κάτι πολύ σοβαρό που πάει να περάσει ο ΣΕΑΑ χωρίς να βλέπω να σας εξοργίζει, είναι η ιδέα ότι στα 10 χρόνια τα αυτοκίνητα θα πρεπει να πηγαίνουν για ανακύκλωση !!! Το είπαν χθες στις ειδήσεις, ότι έτσι γίνεται στην Ευρώπη! Διαμορφώνεται λοιπόν η κοινή γνώμη να στηρίξει μια τέτοια πολιτική και μπορεί να πέσει και το δόλωμα της απόσυρσης.
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΖΗΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ αν η απαξίωση του αυτοκινήτου μας γίνεται έστω και ελάχιστα ταχύτερα. Για να λέμε αριθμούς, αν μιά χρονιά χάσει 5% παραπάνω ένα αυτοκίνητο 10.000 Ευρώ θα είναι σαν να έχεις πληρώσει άλλα 500 Ευρώ για τέλη εκείνη την χρονιά.
Πρέπει να υπάρξει απόλυτη αντίθεση της κοινωνίας σε πολιτική εξαναγκασμού του Έλληνα να γίνει τακτικός πελάτης των εμπόρων αυτοκινήτων και των αλλοδαπών αυτοκινητοβιομηχανιών. Χίλιες φορές πιο υγιές να είμαστε πελάτες των Ελλήνων μηχανικών.
Αν το παλιό αυτοκίνητο δεν είναι συντηρημένο καλά, ας το σταματάει το ΚΤΕΟ. Δεν μπορεί να πληρώσει ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ την ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών και την αδιαφορία τήρησης των νόμων.
Τέλος, αν εφαρμοσθούν κριτήρια για ρύπους θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος. Για να μην βγαίνουν καταλύτες και για να μην πειράζονται εγκέφαλοι μετά την αγορά, που στις μέρες μας το βλέπεις και σε εκθέσεις επίσημων αντιπροσώπων (εμπειρία από Golf V GTi).
Τουλάχιστον για τα κυβικά, σήμερα τα ηλεκτρονικά κατέστησαν πρακτικά ασύμφορες τις αλλαγές κινητήρων με μεγάλου κυβισμού, κάτι που δουλευόταν τρελά 20 χρόνια πριν. -
-
Τέλος, αν εφαρμοσθούν κριτήρια για ρύπους θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος. Για να μην βγαίνουν καταλύτες και για να μην πειράζονται εγκέφαλοι μετά την αγορά, που στις μέρες μας το βλέπεις και σε εκθέσεις επίσημων αντιπροσώπων (εμπειρία από Golf V GTi).
Αυτό είναι το ελβετικό μοντέλο. Απαγορεύεται αυστηρώς η οποιαδήποτε μετατροπή αύξησης ιπποδύναμης και επιδόσεων σε όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.
στα 10 χρόνια τα αυτοκίνητα θα πρεπει να πηγαίνουν για ανακύκλωση !!! Το είπαν χθες στις ειδήσεις, ότι έτσι γίνεται στην Ευρώπη!
Αυτό το σενάριο, της υποχρεωτικής απόσυρσης στη δεκαετία, παίζει εδώ και χρόνια χωρίς να έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται περί ληστείας απ' όποια πλευρά να το δει κανείς.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έριξα μια ματιά στο εγγλέζικο σύστημα ετήσιας φορολόγησης αυτοκινήτων.
Εφαρμόζεται φόρος ανάλογος με το CO2 αλλά μόνο για αυτοκίνητα μετά τον Μάρτιο 2001. Για τα πιο πριν ισχύει ένας απλούστατος διαχωρισμός, μέχρι 1549 κυβικά 125 και πάνω από 1549 κυβικά 190 λίρες το χρόνο...Eχουν και εις τας Ευρωπας διαχωρισμους με βαση τα κυβικα που ως γνωστο δεν υποδηλωνουν τιποτα περα απο ενα χαρακτηριστικο του κινητηρα??
Δεν λέω ότι είναι τέλειο αλλά μοιάζει καλύτερο από το υπάρχον δικό μας...
Eιναι καλυτερο??Μωρ τι μας λες??
Αφου ουτε εκει λαμβανεται υποψιν ο πτωχος πλην τιμιος ιδεαλιστης της αυτοκινησης που ως Βασιλακης Καϊλας γυαλιζε παπουτσια απο τα γενοφασκια του με ΜΟΝΑΔΙΚΟ του ονειρο οταν μεγαλωσει να παρει Τσεροκοκαγιεν.
Και (οπως τα περιγραφεις) εις την Ινγκλατερραν γραφουν εις τα παλαιοτερα των υποδηματων τους (διοτι @@δια δεν εχουν αφου ως γνωστον ειναι αδερφες) οοοοοολους εκεινους τους αγνους λατρεις της αυτοκινησης με τα θαυμασια σουπερκαρς, εκεινους τους αγνους λεγω που κανουν 4-5.000 χλμ / ετος -οχι γιαυτους αλλα για τη φουκαριαρα την αυτοκινηση- και ως εκ τουτου ρυπαινουν λιγοτερο απο τον χαμερπη πωλητη με το 1000αρι και το βδελυρο εργατη με το 1600αρι...Που ειδες τη καλοσυνη εσυ σε αυτο το συστημα μου λες??
-
Hyundai Santa Fe 274gr
Μην τα πετάξετε όλοι στη θάλασσα! Κάψτε και κανένα. Σκεφτείτε την οικολογική καταστροφή...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
μέχρι 1549 κυβικά 125 και πάνω από 1549 κυβικά 190 λίρες το χρόνο...
Eχουν και εις τας Ευρωπας διαχωρισμους με βαση τα κυβικα που ως γνωστο δεν υποδηλωνουν τιποτα περα απο ενα χαρακτηριστικο του κινητηρα??
δεν ειναι και τιποτα τρομερο.
χωριζει τα αυτοκινητα στα 2 και η διαφορα δεν ειναι πανω απο 50%. (για τα 'παλιά')
οχι οπως εδω που απο το 1800 εως το 2000 η διαφορα ειναι πανω απο διπλάσια
γιατι κατακρινεις το συστημα;
Τέλη κυκλοφορίας