-
Η επαρχία μέχρι πρότινος δεν ήταν υποχρεωμένη να εκδίδει κάρτα καυσαερίων . Δις ισ Γκρις.
Η πρόταση τα τέλη να καθορίζονται με τις εκπομπές διοξειδίου, μόνο για τα καινούργια ΙΧ, είναι κατά βάση σωστή. Αν ίσχυε κάτι άλλο, θα άλλαζε τους όρους του παιχνιδιού για τους παλαιότερους. Όχι ότι το κράτος παίζει πάντα με τίμιους όρους φυσικά.
Ενσωμάτωση στην τιμή της βενζίνης (ή μήπως σε αυτή των καυσίμων ) αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει για τον απλούστατο ρόλο ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής αυτών σε απαγορευτικά επίπεδα με επιπρόσθετες συνέπειες για τον πληθωρισμό, αλλιώς θα τρώγαμε της χρονιάς μας αβάδιστα.
Για μένα η νέα πρόταση δεν είναι τέλεια, είναι απλώς καλύτερη από την υφιστάμενη ισοπεδωτική που μέτραγε τα κυβικά και μόνο και τίποτα άλλο .
Την χαιρετίζω λοιπόν ως ένα μικρό βήμα προόδου λοιπόν. -
Κι εγώ συμερίζομαι την άποψη σου, αν και μια ενδεχόμενη ενσωμάτωση στην τιμή της βενζίνης θα ήταν το ιδανικό για μένα
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
1798cc - 174 γρ./χλμ. CO2
όπως είμαι τώρα 202 ευρώ.
αν το έπαιρνα το 2011 θα πλήρωνα 261 !!
Τέλεια! Γλυτώσαμε τα 150 κερατιάτικα. Έτσι μάλιστα...με ένα 500άκο καθαρίσαμε.
Πάντως είναι κάπως κουλό αυτό με τους ρύπους από το 2011.
Δε το έχω ψάξει...αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει αυτοκίνητο που αν κάποιος το αγόραζε ένα χρόνο μετά θα πλήρωνε περισσότερα ή λιγότερα.
Εμένα για παράδειγμα έχει 225γρ. Αν το αγόραζα το 2011 (που δεν υπάρχει...αλλά λέμε τώρα) θα πλήρωνα 450 ενώ τώρα θα πληρώσω 500 σύμφωνα με κάποια πιθανή αύξηση...και μιλάμε για ΙΔΙΟ αυτοκίνητο...για να μη μιλήσω για τη 320i του coyote που έχει εκπομπές 170γρ αν θυμάμαι καλά
148 εχω... και καλά δε το θυμάσαι εεεε????
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ωραια..
Δηλαδή αν δεν εκπέμπεις πχ (εγω ... αλλά είμαι μοντέλο 2009) θα πληρώσω 450 αλλιως αν το καταθέσω και βγάλω πάλι άδεια (γιατί το έφερα απο γερμανία) θα πληρώνω 150 σαν καινούργιο
ρε μαλάκες....
Είστε βλάκες εντελώς.
Αντε ρε παιδιά να τους καταθέσουμε μία αγωγή.Σε τι θα στηρίξεις την αγωγή;
Είναι δικριτική μεταχείρηση
Ενω ο πολίτης αγοράζει μη ρυπογόνο όχι το κράτος δεν τον κρίνει για το ουσιαστικό.Μπορώ να καταθέσω πινακίδες και να ξαναβγάλω? Θα έχω νέα άδεια?
Τι γίνεται αμα καταθέσω πινακίδες και ξαναβγάλω?
Τι κερδίζωΠροφανώς ο δικαστής θα καταλάβει τι εννοω? Οτι το κράτος δεν εχει άποψη σοβαρή αλλά λογιστική
Ειναι ή δεν είναι το αμάξι μου οικολογικό? σε σχεση με τα κοινά δίλιτρα? Που είναι το κέρδος?
Πουθενά, απλά είμαι βλάκας που πήρα BMW και όχι mercedes ή audi... και θελουν να πιστέψω ότι ειναι ΤΥΧΑΙΟδε νομίζω
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μπορώ να καταθέσω πινακίδες και να ξαναβγάλω? Θα έχω νέα άδεια?
Τι γίνεται αμα καταθέσω πινακίδες και ξαναβγάλω?
Τι κερδίζωΛέει 'ημερομηνία 1ης άδειας'.
-
Δηλαδη αν εγω αγορασω μεταχειρισμενη 320 bmw την 1/1/2011 η αδεια θα ισχυει απο τοτε?
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Δηλαδη αν εγω αγορασω μεταχειρισμενη 320 bmw την 1/1/2011 η αδεια θα ισχυει απο τοτε?To ακριβώς αντίθετο λέει ο παραπάνω (και είναι το σωστό!)
Η πρώτη άδεια ισχύει και σε περίπτωση μεταβίβασης, πάλι η πρώτη παίρνεται υπόψιν (ως ημερομηνία...) για το αν θα ενταχθείς στο νέο τρόπο υπολογισμού των τελών ή στον παλιό! -
Αν φέρει από εξωτερικό όμως μεταχειρισμένο και η άδεια βγει μετά την 1/1/2011 πιάνει ο νέος τρόπος.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αν φέρει από εξωτερικό όμως μεταχειρισμένο και η άδεια βγει μετά την 1/1/2011 πιάνει ο νέος τρόπος.Oπως και απο ΟΔΔΥ .
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αν φέρει από εξωτερικό όμως μεταχειρισμένο και η άδεια βγει μετά την 1/1/2011 πιάνει ο νέος τρόπος.Προφανώς...
-
Nαι ,αλλα για να φερεις διλιτρο απο Γερμανια πρεπει να πληρωσεις πολλα λεφτα στο τελωνειο(εκτος και αν το αλλαξουν και αυτο)
-
Παιδιά θα τ'αρπάζουν απ'όπου μπορούν. Στάνταρ άσσος. Όσο η οικονομία της χώρας δεν θα στηρίζεται σε ανάπτυξη και δουλειές θα μας ξεζουμίζουν. Το έχουν αποδείξει πολλάκις. Τώρα υπό την πίεση της τρόϊκας θα πέσουν όλα τα μέτρα μαζεμένα και όποιος αντέξει θα συναγωνίζεται σε αντοχή κατσαρίδες σε πυρηνικό όλεθρο. Άντε βρε καλά κρασά
υ.γ. 1 η γενιά μας μάλλον θα είναι γενιά αγώνα διατήρησης των όσων απέκτησαν οι γονείς μας και όχι γενιά απόκτησης νέων περιουσιακών στοιχείων.
υ.γ. 2 θα έχουμε μικρά αυτοκίνητα και δίκυκλα. Θα βλέπουμε που και που κανένα 3λιτρο και θα αντιδρούμε όπως αντιδρούσαμε πριν 20 χρόνια
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
υ.γ. 2 θα έχουμε μικρά αυτοκίνητα και δίκυκλα. Θα βλέπουμε που και που κανένα 3λιτρο και θα αντιδρούμε όπως αντιδρούσαμε πριν 20 χρόνια
Eγω θυμαμαι ακομα πιο παλια, την εποχη που για να εχεις BMW/Μercedes ησουν μελος της αρχουσας ταξης και ας ηταν και 1.800cc-2.000cc
-
Εγώ θυμάμαι ότι αν είχες 1.300 σε δείχνανε και έλεγαν με νόημα 'αυτός είναι που σου έλεγα'.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εγώ θυμάμαι ότι αν είχες 1.300 σε δείχνανε και έλεγαν με νόημα 'αυτός είναι που σου έλεγα'.Για εκεί πάμε ξανά, ταχέως μάλιστα
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Εγώ θυμάμαι ότι αν είχες 1.300 σε δείχνανε και έλεγαν με νόημα 'αυτός είναι που σου έλεγα'.
Για εκεί πάμε ξανά, ταχέως μάλιστα
για άλλους λόγους πια... άλλωστε σε δύο με τρία χρόνια στα 1.3 ως 1.4 λίτρα τα άλογα θα κυμαίνονται από 160 ως 200 οπότε τι θέλουμε τα πιο πολλά κυβικά....
-
σε δύο με τρία χρόνια στα 1.3 ως 1.4 λίτρα τα άλογα θα κυμαίνονται από 160 ως 200 οπότε τι θέλουμε τα πιο πολλά κυβικά....
Τελείωσε, το ελληνικό κράτος βλέπει πολύ μπροστά.
-
Το ελληνικό κράτος θα φάει τα μούτρα του αν κάνει κι άλλες αυξήσεις. Όχι μόνο βενζίνη από Βουλγαρία, αλλά και αυτοκίνητα με Βουλγάρικες πινακίδες θα πάρουμε, ήδη κυκλοφορούν αρκετά στον Έβρο με 'κόλπα' .
Περνάω πότε-πότε έξω από σπίτι ενός πρώην εργοδότη μου ( car rental) . Κάθε χρόνο-παραχρόνο και διαφορετικά αυτοκίνητα με Γερμανικές πινακίδες. Φέτος η κολεξιόν περιλαμβάνει φτιαγμένη 7άρα BMW αλπίνα και classic mercedes cabrio του 80; κάπου εκεί. -
To μελλον ειναι 1.0 triturbo....
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Όχι μόνο βενζίνη από Βουλγαρία, αλλά και αυτοκίνητα με Βουλγάρικες πινακίδες θα πάρουμε, ήδη κυκλοφορούν αρκετά στον Έβρο με 'κόλπα' .Στην Θεσσαλονίκη να δεις τί γίνεται....
Τέλη κυκλοφορίας